Evde ne yapilabilir

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.626
2.546
133
İyi günler. Eşimle ikimiz memuruz. Allaha şükür bir işimiz var. Cocugum yok boş vaktim var.
Evde gelir getirecek bsyler yapmak istiyorum. Sosyal medyadan satmak vs. Ne yapabilirim diye düşünüyorum.
Eşim benim tam zıttım. Her konuda cok pasif.Gelirimiz var ne gerek var diyor sonra karışmam istediğini yapabilirsin diyor. Kendine kıyafet bsy almak istese gider lüks olandan alır
Bu onun için sorun olmaz. Kazancımız oldurmuyor da güldürmüyor da.
Ailesine de harcıyor. Onların yanına gidiyoruz eve alışveriş yapıyoruz. Her ay da bir miktar gönderiyor onlara. Aslında benim istediğim evkenirken kimse destek olmadı köstek de olmasın.

Ben de düşündüm ek gelir olsun biraz para biriktireyim.
Sizce evde neler yapabilirim?

Eşinizin ailesi kötü bir durumda mı? Fena durumda değilseler yollamasın siz de eşinizle kendinizle vakit geçirin

memur maaşını bence değerlendirebilirsin..
amigurumu yapabilirsin akşamlari örüp satabilirsin

Herkesin düşünce yapısı, aile yapısı farklıdır. Ama bence ailesini zor durumda bırakmıyorsa her iki tarafta kendi ailesine yardım edebilir. Sizde evden amigurumi, pano yapabilirsiniz. Bir de anket doldurup para kazanılıyormus. Onu araştırabilirsiniz

memurlar bu tarz ek isler yapabiliyorlar mi?

ben ek is yapip daha fazla kazanmaktan ziyade giderlerimi daha azaltma yonune gidiyorum,
kendin yap projeleri ile ev dekorasyonu, boya badana gibi normalde hizmet satin alarak yapacagim isleri kendim yapmaya calisiyorum,

hem spor hem tasarruf, hem surdurulebilir yasam...

Ne gerek var, eşiniz sizin ne yaptığınızı/yapacağınızı umursamadan gayet kendi lüksünde sefasında, ailesine para göndererek yaşıyormuş. Evli bir insanın yapacağı iş değil şu. Aile içinde maddi sıkıntı varsa herkes bir şekilde fedakarlık yaparak düzlüğe çıkmaya çalışmalı, ancak bu sizin fedakarlıkta bulunmanızı gerektiren bir durum değil. Gideri fazla olan fedakarlık yapsın, lükslerinden kıssın mesela.

İnternet üzerinden, sosyal medyadan, herhangi bir mecradan satış yapmak için önce yasal satış prosedürlerine uymalısınız. Yani şirket kurmalı ve fatura kesmelisiniz. Aksi halde kazanayım derken batarsınız. Bunun istisnası el emeği ürünlerinizi satmak. Onun için de vergi dairesine başvuru yapıyorsunuz. Çalışan insan yararlanabilir mi bilmiyorum.

Eşiniz aldıklarının en iyisini alıyor, ailesine de yardım edebiliyorsa durumunuz kötü değildir. İnsanlar evli de olsalar evlerini ihmal etmedikleri sürece paralarını harcama konusunda kendi kararlarını verebilmeliler diye düşünüyorum ben. O ailesine veriyormuş, siz de birikim yapmak istiyormuşsunuz yapın o zaman kendi kazancınızdan.

Eşim bu denli rahat harcayıp, ailesine gözünü kırpmadan para gönderiyorsa bende nereden kısayım, nereden ekstra gelir bulayım diye düşünmezdim.

Yapıyorsamda o gelen geliri sadece kendime ayırırım.
Tamam iki memur maaşı kimseyi zengin etmez ama rahat geçinebilmeniz haftada bir temizlikçi alabilmeniz falan gerekiyordu.

Siz evde ekstra çalışın. O daha çok para yesin ve yollasın. Yerinizde olsam ailesine yolladığı miktarı eşitlik olması için yA kendime harcarım ya da kendi aileme yollarım. Siz kendi ailenize veriyor musunuz

Hay agzına saglık

Ya ben eli cok açık bonkör savurgan biriyim ya da insanlar asırı cimri. Ve genelde parası olan insanlar daha da cimri. Konu sahibine sözüm yok ama etrafımda cok var karı koca memur evi var kirada geliyor ahır gibi Lojmanlarda yaşıyor. Herseyden aklınca tasarruf yapıyor. Yaşamayı gezmeyi yemeyi içmeyi bilmiyor. Sürekli para geçim derdi vs sayıklıyor. Siz böyle söyleyince gülesim geldi. İnsan parayı daha iyi yaşamak icin kazanıyor olmalı ama bir süre sonra ne yazık ki paranın esiri oluyorlar. Ayrıca karı koca memur olunca akmasa da damlar öldürmez süründürür gibi bir durum olmuyor. Ama bu beklentiye baglı sanırım. Asgari ücretli degilim ama asgari ücretliler ölsün bu durumda. Karı koca asgari ücretli olsa bir memur maasına ancak denk geliyor ama onlar bu kadar aglamıyor

Eşinizin ailesine harcadığı kadar kendi maaşınızdan kenara Atın, illa ki atıyorsunuzdur ama ona da biraz sorumluluk yüklemek istiyorsanız küçük büyük demeden bi borca sokun ev mev, beraber öderiz nolucak falan diyin. Zamanla bütçe dengesini ayarlamak zorunda kalacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…