Merhaba, bayram tatilinden sonunda döndük. Daha önceki konumu okuyanlar bilir kayınvalidem eşime hemde bana küsmüştü. Eve geldik eşim annesinin elini öpmek istedi annesi "bayram geçti oğlum" dedi öteledi elini vermedi. Ben birşey yokmuş gibi hareket ediyorum. Valizi açtım makinaya çamaşır attım.
Uzun yoldan geldik kahve yapıyorum kendime " anne kahve içer misin" dedim yok istemem içtim ben dedi. Beni de bir güzel tersledi.
Giderken ona para bırakmıştık harçlık yapsın biz 4 gün yokuz diye. Ona da el sürmemiş. Bayramda akrabaları geldi. Naptı ne etti nerden para buldu bilmiyoruz. Eşimin dışarda işi vardı o çıktı. Biz kaldık ikimiz yalnız.
Muhtemelen bizimle aynı sofraya oturmayacak. Konuşmayacak. Sündürene kadar böyle devam edecek. Naz yapıyor aklınca.
Ama ben aşırı huzursuzum. İlk defa evde kv yüzünden bu kadar büyük huzursuzluk yaşanıyor. İnanın çok sıkılıyorum. Tatilden dönmek istemedim sırf bu yüzden.
Sizce nasıl davranmalıyım? Konuşmaya çalışmalı mıyım?
"Anne sen oğluna kızıyorsun bana küsüyorsun benimle ne alakası var üzülüyorum " vs tarzı konuşsam mı yoksa akışına mı bıraksam.
Lütfen fikir verin bana
İlk önce canını sıkmayacaksın. Unutma önce sen önemlisin. Başkalarına kendinden önce önem verirsen başından aşağı ederler. Kaynana milletine ağzınla kuş tutsan da yaranamazsin bunu unutma. Kendi kızları canlarına okur gık çıkarmaz ama gelin nefes alsa dert olur onlara. Ben kaynanami memnun edeceğim diye kendi anamdan babamdan oldum. Şimdi hiç mutlu değilim ve yine de yaranamiyorum.