Evde sürekli sözlü şiddete maruz kalmak

Çok doğru tespit. Benim annem despot, kendi ailesine babama falan da dediğim dedik yapar. Herşey onun istediği gibi olacak, kontrolcü. Ben 30 senedir evden kıyafetimi annem onaylamazsa çıkamıyorum. Çok büyük kavga çıkartır, camdan atarım kendimi falan der. Annem bütün masrafı abime yaptırdı, ben zamanında üniye gidemedim. Devlet kazanamadım, para olmasına rağmen özele gönderilmedim. Abime para verildi. Ben epey sonra üniversite kazanıp gittim, öğretmen olmayı başarabilmem mucize gibi bir şey. Abimin kontrolcü tavırları aynı annem, daha beteri, anneme babama da hiç saygısı korkusu yok. Bir ara eski eşi konuşma dedi diye konuşmamıştı annem ile ama onun dışında annemle arası iyi. Annem onunla dışarıya resmen hava atıyor, oğlumun işi bu, maaşı şu, beni sorarlarsa yalan söylüyor, utanıyormuş. Abime kızsa da arasını bozmak istemez, gelir bana kızar.

Sevgilinle ilgili düşüncelerinin , hislerinin sana umut ışığı olması çok güzel ama bu hayatta sadece ve en önce kendine güvenmen gerektiğini düşünüyorum.Allah seni feraha çıkarsın inşallah arkadaşım.
Ben de kimseye sırtını dayamamak, kendin ayakta durmak gerektiğine inanıyorum. İş bulup evden gitmeyi hayal ediyorum. Sadece o da moral oluyor çoğu zaman bana.

Kıyamam ya daha neler okuyacağız buralarda bilmiyorum. Bence senin birşeyler yapman lazım kendini kurtarmak adına yaşın 30 bu piskolojiye maruz kalıp ne kadar sağlıklı kalabilirsin ki bir an önce kendini kurtarman gerek o evden öğretmenmişsin atanmaya çalış bu süredede gerekirse garsonluk yap o evden ayrıl bi aparta çık. Kendi hayatını kendin kazanman gerek ailen çok kötü insanlar bir anne nasıl 9 ay karnında taşıdığı emek emek büyüttüğü evlada böyle davranır akıl alır gibi değil
Bazen de bir uyanıyorum, kahvaltı hazırlanmış, kıyafetlerim ütülenmiş, yer yemez kahvem hazır, gezmeye götürülmek isteniyorum. Çok dengsizler. Bazen annem üveymişim gibi davranıp seni hiç sevmiyorum, gebersen keşke diyor bazen ise iyi. Abim hiç bir zaman iyi değil.

Çok doğru tespit. Benim annem despot, kendi ailesine babama falan da dediğim dedik yapar. Herşey onun istediği gibi olacak, kontrolcü. Ben 30 senedir evden kıyafetimi annem onaylamazsa çıkamıyorum. Çok büyük kavga çıkartır, camdan atarım kendimi falan der. Annem bütün masrafı abime yaptırdı, ben zamanında üniye gidemedim. Devlet kazanamadım, para olmasına rağmen özele gönderilmedim. Abime para verildi. Ben epey sonra üniversite kazanıp gittim, öğretmen olmayı başarabilmem mucize gibi bir şey. Abimin kontrolcü tavırları aynı annem, daha beteri, anneme babama da hiç saygısı korkusu yok. Bir ara eski eşi konuşma dedi diye konuşmamıştı annem ile ama onun dışında annemle arası iyi. Annem onunla dışarıya resmen hava atıyor, oğlumun işi bu, maaşı şu, beni sorarlarsa yalan söylüyor, utanıyormuş. Abime kızsa da arasını bozmak istemez, gelir bana kızar.
Tüm bunların yanında abinizin evlilikte başarısız olması, annenizin yanına taşınması çevreniz tarafından olumsuz karşılanıyordur. İyi maaş kazanıyor fakat bir evliliği yürütemedi gibi. Bunlarda annenizin mükemmel gözükme isteğini baltalıyor olabilir. Abinize birşey diyemez bu durumda size patlıyor. Anneniz ve abinizle birlikte yaşamanız hiç doğru değil. Tedavi olmayacaklardır. Sizde onlar gibi psikolojik sorunlar yaşarsınız.

Back
X