300 Euro dediğinize göre paranız vadesiz banka hesabında..Bundanda bankanın işletim ücreti olarak faiz alacağını unutmayın zaten çok az paramız var onuda bankaya vermeyelim..Bence 1000 Euro olana kadar evde sakla paranı sonra bankaya vadeli hesaba yatır boşa para verme canım..
Öğrenciyim ben benden işletim ücreti almıyorlar öğrenci hesabı benimki :)
Bir de yurtdışında değilim, izmir de ne alaka onu anlayamadımankarada yaşıyorum ben İzmir nereden çıktı? Yurtdışı nereden çıktı? Öyle bir izlenim mi verdim acaba?
Ama binaen yaptığınız alışverişte bir şeye 40 lira öderken indirimde 20 lira ödeyebiliyorsunuz...
Bence tüp bebekten sorunlardan daha çok insanlar bu topiğe gelmeli yani. Sayenizde o kadar faydalı bilgiler edindim ki. Hepsini bir word dosyasına kaydettim, sabah uyanınca anneme okuyacağım. Kalktım televizyonu, kettle i, uyduyu, bulaşık makinesini, masaüstü pc yi, çamaşır makinesini, telefon şarjını fişten çektim. Aaa babamın tıraş makinesini unuttum mesajı atayım kalkıp onu da çekeyim.
Sonra bir de haftalık yemek listesi yaptım, buzdolabına asacağım annem görsün anlatayım sabah kalkınca. Çamaşır makinesini çarşamba beyazlar pazar renkliler olarak iki gün çalıştırmayı planlıyorum artık eh acil bir şey olursa kısa programda atıveririm 3-5 parça.
Bir de, aklıma şöyle bir fikir geldi. Biz 4 kişiyiz ailecek. Su içtiğimiz bardakları işimiz bitince lavaboya koyuyoruz, onlar da yıkanıyor. Onun yerine 4 tane bardak ayırıp, kendimize bir tane seçebiliriz. Böylelikle her seferinde farklı farklı bardak kirletip boşuna bulaşık yapmayız. Suyumuzu içince azıcık sudan geçirir, koyarız tekrar yerine, nasıl olsa bardaklar kişiye özel olacak, yıkanma aralığı az olsa ne olur ki?
bu söylediğine çok sinirlendim.aslında daha başka şeyler yazıcaktım ama yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem.. sadece biraz daha dikkatli olursan sevinirm..kimse keyfinden tüp bebek topiclerinde gezinmiyor.inan yazıp yazıp siliyorum ağır konuşmamak için...
sakın ol canım benım ınan bende cok sınırlendım düşük yapmıs biri olarak ama arkadasın yasına tecrubesızlıgına (Allah yasatmasın ınsallah) verdım... kötu bi niyeti oldugunu sanmıyorum canım.. hani arkadasın actıgı topiğ bi şekılde övmek istemıs iştedemek cevresındede hiç yok..böyle bizim gibi kolo kanadı kırık ama dımdımk ayakta kalmaya calısan hanımlar..
Amacım kimseyi sinirlendirmek değildi, sadece ne zaman yeni mesaj kısmına baksam bol bol hamileliklerle, tüp bebeklerle ilgili mesajlar görüyorum, bu konu da önemli bir konu bence ve biraz boş kalmış, o yüzden söyledim. Yani benim fikrimce tasarruf daha önemli çünkü ben uzun vadede bebek ya da evlenmek gibi planları olan biri değilim, zaten fark ettiyseniz mesaja da bence diyerek başlamışım. Planı bebek olanlara, bebeğini kaybedenlere lafım yok tabiki, ama bu benim fikrim.
Uzun vadede evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi bir planım yok dedim, para evlattan daha önemlidir de demedim. Para olmazsa ben o evlada nasıl güvence sağlarım? Siz bebek konusundan ağzı yanmış her kişinin yapacağı gibi bebek konularında yazışıyorsunuz, bense para konusunda ağzı yanmış biri olarak bu konuda yazışıyorum. Olay bu. Şu an için hayatımda tasarruf önemli, tabiri caizse borca batmış durumdayız çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?