evde tasarruf için yaptıklarımız..

senı yurtdısında sanan benım :) euro falan deyınce hemen seni almancı yapıvermısım kafadan

bu arada izmirde olan benım arkadas ordan karıstırdı kesin...

Ama Aydın'da okuyorum, sık sık gidip gelirim oralara, neresindensiniz?

İzmir en sevdiğim şehirlerden biri ya. kesinlikle ileride orda yaşamak istiyorum. Böyle deniz manzaralı, balkon bahçesi olan bir evde....

tardis sonuc itibariyle kımse keyfınden oralarda gezınmıyorki.. insanlar bebek için maddiyatı çoktan gözden cıkarmıslar zaten..onların için tasarruf ikinci sırada gelıyor..

ben 27 yasındayım ,3yıllık evlıyım yakında 4.yılıma gırecegım.. anne olmak muhtesem bir duygu ancak o annelık duygularının pat dıye yarıda kalmasıyla sonderece kotu perişan ,tarıfı ımkansız bir korr acııı ve omrum boyunca bunu hıssedecegım bundan kötusu varmı?

bende okulumun ilk baslarında hep derdım en son ben evlenıcem ayyy cocukmuu allah korusun dedım durdum... evlendık bebıs varmı dıye soranlara ayy allah korusun dedım kandıl bayram dınlemedım herkese aynı cevap ALLAH KORUSUN NE COCUGU YAA ben evliliğimi yasıcam dedım... şimdi sonucu goruyormusun... belkıde o soyledıklerım Allahın gucune gitti..ve anneliği yarım bıraktırdı bende ,belkide Rabbim benı boyle cezalandırıyor..

sen sımdı ''bence ''dedım dıye işten sıyrılmıyorsun işte canım... sonuc ıtıbarıyle bu topık senın sınıf arkadaslarından ibaret değil..hatta bu forum.. hoş sen dıceksın ozgurluk filan.. ama özgürlük diyebılmen için önce baskalarının hayatına saygı duyman gerek ki ınsanlarda senın yorumlarına saygı duysunlar değilmi..
her yastan kardesımde ablamda teyzemde mevcut bu forum değilmi.. kimseyı kızdırmadan gucendırmeden yazmak gerekli.. sen sımdı ''bence''dedın dıye biz alınganlık yapmıyoruz sen suan itibariyle BENCILLIK yapıp karakterını ortaya çıkarıyorsun..

cnm biz de iki kişiyiz ve çok fazla evde değiliz elektrğm 100-120 arası suyum da 65-80 arası gelior sürekli....

Ben o mesajda kimseyi kızdıracak bir harekette bulunmadığımı, yalnızca fikrimi belirttiğimi düşünüyordum. Bunun neresi bencillik onu anlayamadım ben hala. Kimsenin bebek konusunda takılmasına laf etmedim, kızmadım, şikayet etmedim bir şey yapmadım. Sadece düşündüğüm şeyi söyledim. Amacım kimseyi kızdırmak değildi.

cnm biz de iki kişiyiz ve çok fazla evde değiliz elektrğm 100-120 arası suyum da 65-80 arası gelior sürekli....
Yine de çok değil mi ya? Bizde hep salonun ışığı falan açık, annem de hep gün aşırı duş alır öyle fazladan harcarız hep ama elektirik faturası 90 tl, su da 50 tl falan anca.

tpic i açan ve okuyanlardan özür dileri alakasız olarak konu uzadı..sadece son olarak varımı yoğumu bu yolda harcadım ve devam ediyorum..dünyalara değişilmez bu duygudan ''annelikten''Allahım kimseyi yoksun bırakmasın...senide bu yoksunlukla imtihan etmesin ..ama lütfen daha dikkatli yaz!!

Sizin de hakkınızda ne en hayırlı ise o olsun, onu diliyorum. Daha geçen gün bir tanıdık gitti sağlıklı bebeğini aldırdı, aklıma o kadar çocuk sahibi olmak isteyen de olamayan kişi gelince çok sinirlendim. Tamam daha dikkatli olurum. Umarım kimse bu yolla sınanmaz.

Çiçekleri olan varsa, çiçeğinizi topraktan suladığınızda deliklerden alta geçen suyu bir süzgeçten geçirin ve bir sonraki sulama zamanında kullanın. Eğer bir de açelyalarınız varsa ve yaprakları sarardıysa, bir çay bardağı demli çaya 2 tatlı kaşığı kahve, 5-6 damla limon katıp toprağına dökmek iyi geliyormuş, boşuna ilaca para harcamayın. Ben yaptım, umarım sonucu iyi olur.

öncelikle buradaki bütün bayanları teker teker tebrk ettiğimi belirtmek istiorum:)

yazılanları okuduktan sonra israftan bi hal olan kadın olarak gördüm kendmi...

buzdolabmda sürekli bşyler çöpe gider 2 kişi olduğumuz için tüketemioruz ve pörsüor haliyle.yemek konusunda da hala elimn ayarı yok 2 kişilk yemek yapamadm hç b zmn 4 kişi rahat doyar.ee o yemekler de ertesi güne yine tamam da sonrasında dökülüor.iki kişiysen ona göre alışveriş yap bozulmasın dcekseniz ki haklısınız benim elimin ayarı yok işte b türlü onu dengeleyemiorum.bide sabah kdr tv açık uyurum uyuyamıorum yoksa.ben uykuya daldıktan sonra eşim uyanırsa eğer tesadüf kapatır...ay kendimden çok utandım şu an :))))

Derin dondurucuya koymak bir çözüm olabilir Bence elimin ayarı yok deyip çekilmeyin hemen, başarabilirsiniz tasarrufu

Derin dondurucuya koymak bir çözüm olabilir Bence elimin ayarı yok deyip çekilmeyin hemen, başarabilirsiniz tasarrufu

yok ztn sayenzde başarabilecğmden eminm artık resmen kendmden utandm nasıl b savurganlktır bu dye:)ev batıran kadın dedikleri ben gbileri oluyor heralde

yok ztn sayenzde başarabilecğmden eminm artık resmen kendmden utandm nasıl b savurganlktır bu dye:)ev batıran kadın dedikleri ben gbileri oluyor heralde

Estağfurullah, ne demek o öyle Benim eski halimi görmemişsiniz demekki sdşsdafsdf Aydın'da bıraksalar yurtta kalan halimle bir milyar para yerdim yani ehehehe

nasıl anlıyorsun kurutmaya geçtiğini çok güzel bir fikir tebrik ederim...bulaşık makinesi çok elektrik tüketiyor faturalardan biliyorum.

hanımlare dogru bilinen bir yanlış var düzeltmek isterim gece 10 dan sonra elektrik tüketiminin düşük gelmesi için elektrik dağıtım kurumuna dilekçe yazıp vermeniz lazım.o şekilde oluyormuş.bilginize.!

bu forumda uzun süredir aktif kullanıcıyım.hiç tüp bebek topiklerine girmedim.bu yüzden de o topiklerden kimseyi tanımıyorum.ama dün izlediğim programdan sonra dua ettim hepsine Allah evlat hasretinizi bitirsin koklayacak güller versin herbirinize diye..dün bir programda niran ünsal konuktu.yapılan tetkikler ve rahim filmi sonucunda asla ve kesinlikle normal yollardan çocuk sahibi olamazsınız demişler 2011 yılı nisan ayında eline raporu verip yollamışlar.o da artık dr.a gitmemeye karar vermiş.sonra2011 aralık ayında regl tarihi geçmiş.olmaz ya ya olursa diye test yapmış .sonuç pozitif.şu an karnı burnunda ..Rabbim ol deyince herşey olur ümit kesmeyin arkadaşlar..

benim bu ay su faturam 26 lira geldi çıldıracaktım nasıl bu kadar geldi diye... 50-60 çok değil mi su faturası için kızlar...

benim bu ay su faturam 26 lira geldi çıldıracaktım nasıl bu kadar geldi diye... 50-60 çok değil mi su faturası için kızlar...

Acayip Şaşırdım Şu Anda..
26 Lira Nasıl Oluyor ?
Bizleri de Aydınlatsanız Dikkat Etsek ...

canım özel bişey yapmıyorum ben... ki dediğim gibi 26 lira çok çok fazla bize...konyadayım ben burada su mu ucuz acaba... 10 liradan fazla gelmez kimseye burda...

Arkadaşlar konu bazı yerlerde geyik sohbetine dönmüş. Lütfen konunun içeriğinden uzaklaşmayan yorumlar yapalım.

Güzel paylaşımlar dilerim..

nasıl anlıyorsun kurutmaya geçtiğini çok güzel bir fikir tebrik ederim...bulaşık makinesi çok elektrik tüketiyor faturalardan biliyorum.

canım makinan dakkalı ise son 15dkya gırınce kurutmaya baslıyor ..istersen sen 10dk kala makınanı kapatıp kapagını acabılırsın..

yok eger dakkalı değilse bitiş yerıne 1 yada 2 cm kala kapat makınanı.. en azından annemıkını oyle yapıyoruz.. gerci makinadan makinayada farkediyryaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…