senı yurtdısında sanan benım :) euro falan deyınce hemen seni almancı yapıvermısım kafadan
bu arada izmirde olan benımarkadas ordan karıstırdı kesin...
Amacım kimseyi sinirlendirmek değildi, sadece ne zaman yeni mesaj kısmına baksam bol bol hamileliklerle, tüp bebeklerle ilgili mesajlar görüyorum, bu konu da önemli bir konu bence ve biraz boş kalmış, o yüzden söyledim. Yani benim fikrimce tasarruf daha önemli çünkü ben uzun vadede bebek ya da evlenmek gibi planları olan biri değilim, zaten fark ettiyseniz mesaja da bence diyerek başlamışım. Planı bebek olanlara, bebeğini kaybedenlere lafım yok tabiki, ama bu benim fikrim.
kızlar ya tasarrf demişken bişi sorcam size ... ne kadar elektrk su faturası geliyo bz karı koca çalışıyoruz akşam 7yi braz geçe evde oluyorz yani en fazla 8den 12ye kadar tv açık ışıklar açık falan ayrıca haftasonları genelde evde yokuz söle sölim ayda 2 c.tesi ve pazar evde değilz elektrk 90-95 civ. gelio suda 60-65 falan bana fazla gbi geliyo snçta ewde değilz siz ne kadar ödüyosuzn bn nerde yanlış yapıyorum acaba
Yine de çok değil mi ya? Bizde hep salonun ışığı falan açık, annem de hep gün aşırı duş alır öyle fazladan harcarız hep ama elektirik faturası 90 tl, su da 50 tl falan anca.cnm biz de iki kişiyiz ve çok fazla evde değiliz elektrğm 100-120 arası suyum da 65-80 arası gelior sürekli....
Kimseye ilgilendiğiniz topiği bırakın buraya gelin dediğimi hatırlamıyorum. Sadece ''insanlar daha çok bu topiğe gelmeli'' demişim. Arada fark var. Yani benim daha çok başında olduğum tasarruf işinde insanlar daha ilerideler, pek uğramıyorlar o yüzden. Ben sadece elektrik zammı yüzünden faturaları çok gelenlerin, ekmeklerini bayatladı diye çöpe atan insanların neler yapabileceklerini görmeleri için bu topiğin forumun gözde topiklerinden biri olmasını isterdim. Ben bu zamana kadar ailemden tasarrufun t sini öğrenmedim, har vurup harman savurduk hep, sonuç ne ev ne araba üstüne bir de bilmem kaç milyarlık borç, insanlar benim gibi olmasınlar. Tüm anlatmaya çalıştığım bu, ama ne yazık ki yanlış anlaşıldım.
Derin dondurucuya koymak bir çözüm olabilirBence elimin ayarı yok deyip çekilmeyin hemen, başarabilirsiniz tasarrufu
yok ztn sayenzde başarabilecğmden eminm artık resmen kendmden utandm nasıl b savurganlktır bu dye:)ev batıran kadın dedikleri ben gbileri oluyor heralde
çalıştırmadığım hiçbir elektrikli aleti pirizde takılı bırakmıyorum. çalışmasa bile pirizde kaldığı sürece elektrik harcıyor. deneyin faturanızdaki farkı göreceksiniz.birde bulaşık makinası kurutmaya geçtiğinde makinayı kapatıyorum ve makinanın kapağını açıp kurumaya bırakıyorum. böylelikle kurutma için elektrik harcamamış oluyor.
güzel paylaşımlar olacağını umuyorum, haydi hanımlarrrrrrr
bu forumda uzun süredir aktif kullanıcıyım.hiç tüp bebek topiklerine girmedim.bu yüzden de o topiklerden kimseyi tanımıyorum.ama dün izlediğim programdan sonra dua ettim hepsine Allah evlat hasretinizi bitirsin koklayacak güller versin herbirinize diye..dün bir programda niran ünsal konuktu.yapılan tetkikler ve rahim filmi sonucunda asla ve kesinlikle normal yollardan çocuk sahibi olamazsınız demişler 2011 yılı nisan ayında eline raporu verip yollamışlar.o da artık dr.a gitmemeye karar vermiş.sonra2011 aralık ayında regl tarihi geçmiş.olmaz ya ya olursa diye test yapmış .sonuç pozitif.şu an karnı burnunda ..Rabbim ol deyince herşey olur ümit kesmeyin arkadaşlar..şimdi bile inan yazıp siliyorum.hani kimin ne olacağı belli değil başına gelsinde gör nasıl ararsın o topicleri diye ama dediğin gibi Allah düşmanımın başına vermesin kimseye evlat hasreti yaşatmasın.. birikim tasarruf yapabilen biri benim gözümde pek küçük değildir.biraz daha dikkat!!!!!!burda yüzlerce insan o topiclerden faydalanıyo dertleşiyo öğreniyo daha birçok şey.hayat hep lay lay lom değil!!
benim bu ay su faturam 26 lira geldi çıldıracaktım nasıl bu kadar geldi diye... 50-60 çok değil mi su faturası için kızlar...
nasıl anlıyorsun kurutmaya geçtiğini çok güzel bir fikir tebrik ederim...bulaşık makinesi çok elektrik tüketiyor faturalardan biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?