evde yalnız kalamamak..!!!!

canım bendede var aynı sorun ben sorunumun kaynağını biliyorum ama ilk okulda evde yanlız şeytan filmini izlemiştim ve o gün bu gündür evde yanlız kalamıyorum kalsam bile tuvalete falan gidemiyorum çözüm için yardım almak şart

ya ben ilkokuldaykenn bizim evi hamamm böcegi basmıstıı. ilac milac care etmedi. o kadar dayanıklı hayvanlar biz tasındık onlar orda kaldı.. geceleri resmen o haytvanların ayak sesleri geliodu. perdeden ucuodu:83: aynı tarihte eve fare girdi (( ki bizim evdenn tasınmamızı elbirligiyle sagladılar. hayvan kapana yakalanmadıı bi türlü) o farenin sesini duymayayım die kulaklarımı tıkayarak uyurdumm.bu biz ordan tasınıncada devam etti. elimi kulaklarıma tıkayarak uyudumm hep. o evde de rum eviydi bi yatır muhabbeti aldı gitti.. zaten bizim ailede o kadarrr cok 3 harfli ruh vs muhabbeti anlatılırdı kii coluk cocuk inanmama ihttimali yookk.. sonucta evde yalnız kalamamaktan ötee gece herkes uyursa ben uyuyamıyordum da.. bu liseyi bitirene kadar böyleydii. evlendimm. esim sagolsun naptıysa bana beynime işleye işleye ögrettii. artık rahat uyuyorumm. görünmez seyleri kafamda kurup korkmuyorumm. ama müge anlıyı izledim bi süre korkum sekillendi. artık bakkaldan sucu dan komsudan falan korkuyorumm.. yada hırsızdann.. kim sapık kim katil bilinmio artık malum. izlemessen gecer diolar bakalımm

Canım bunun yaşla alakası yok. 35 yaşındayım. Gökgürültüsünden, karanlıktan ve evde yalnız kalmaktan korkarım. Böcekten, kelebekten bile korkarım...

Ancak korkularını yaşarsın derler ya, eşim bir süredir şehir dışında hafta içi ve ben genelde annemde kalıyorum. Sonra sonra farkettim ki yaptığım herşey kendime zarar. Şİmdi ne yapıyorum?
1) Eve girer girmez bütün kapıların pencerelerin kapalı olduğunu iyice kontrol ediyorum.
2) Kesinlikle yalnızken dram, gerilim, korku filmi izlemiyorum.
3) İlk başlarda yatak odamda da yatmadım tvnin karşısında TV yi açık bırakarak yattım, evde ses olması beni rahat ettirdi.
4) Mutlaka psikolojik destek al. O doktor öyle söylemiş olabilir ama iletişim kurabileceğin başka doktorlar da olacaktır elbet.

Biraz zaman alacak ama yalnızlığın be dinginliğin keyfini yaşamaya başlayacaksın.

Not: Bu kararı (karanlığın korkulacak bir şey olmadığını) eşim ve arkadaşlarımızla Yedigöllerde kamp yaptığımızda almıştım çünkü herkes ortamın keyfini sürerken ben durmadan karanlık derinliklere bakıp "ha şimdi biri ordan gelecek, ha şimdi ayı çıkacak kurt bizi kapacak" diye diye kendimi yiyip bitirmiştim. Koca kamp alanında bir akıllı benim ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…