Evde yalnız kalamıyorum :(

ben de korkağım, gece tek başıma kalamıyorum, bazı arkadaşların dediği gibi kalsam da uyuyamam. aslında gece gündüz fark etmez, evde yalnızken uyuyamam ben. gece tuvalete bile kalkamazdım önceden. bir süredir namaza başladım. sabah namazına kalktığımda henüz karanlık olduğundan, alıştım zamanla. daha çok dua ettiğimden beri daha az korkuyorum. Rabbim yardım ediyor sanki. bence de tek yapılabiilecek şey dua... isterseniz bir psikolog ile görüşün ama fayda eder mi bilemiyorum.

evet o tarz şeylerden korkuyorum. ama bende şöyle bi acayiplik var o tarz hikayeleri de dinlemeden edemiyorum :) dinliyorum sonra gece de uyuyamıyorum. ama allah koruyor ayetel kürsi okuyorum. şuana kadar kendim hiç şahit olmadım allahta göstermesin.ama şahit olan arkadaşım çok.

Evet hem merak ediyoruz hem korkuyoruz. Aynı bende kimileri anlatıyo yok kafasız adammış yok efendim bilmem ne dikkatimi çekiyor dinmiyorum ama allah korusun öyle in min görmedim duymadım bilmiyorum zaten sonum olur Tövbeler olsunn

Ahaa aynııı ben :) bende dinlemeden edemiyorum sonra gece korkudan kıpırdayamıyorum bile :) kendi kendimi motive etmeye calısıyorum olabildiğince vesvese duası çok işe yarıyor ama arkadaslar

işte bu sayfalar iyi olmuyor 'şahit olan arkadaşım çok -kafasız adam' cümleleri buraya girenleri korkutmak için birebir.üstüne biz korkak insanlar katarız ekleriz daha çok korkarız. bence buradan çıkalım ve girmeyelim.ben çıkıyorum

Son düzenleme:

Aynı ben yaa Aslında ben evde yalnız kalmaktan değilde uyumaktan korkuyorum Ruhani varlıklarla ilgili film seyretmekten acayip zevk alıyorum, kitaplarınıda okuyorum, hikayelerinide dinliyorum ama iş gece uyumaya gelince 3.5 atıyorum resmen Evde birisi varsa korkmuyorum odam da uyuyabiliyorum ama evde birisi yoksa hayatta yatamam, annemler gelene kadar beklerim hatta baktım gelmiyorlar arar "nerdesiniz, niye geç kaldınız,çabuk gelin yatıcam yatamıyorum sizin yüzünüzden" diye çemkirmeye başlarım

Konu sahibesi arkadaşım bu herkesin başına gelen bir olay. Çözüm olarak; yatmadan dualar oku canım (felak,nas,ayetül kürsi, fatiha) ve ışığı açık bırak yat öyle biraz iyi oluyor. O da yetmiyorsa televizyonu açık bırak canım.. Elektrik faturası biraz kabarık gelir ama rahatça uyursun

1 ayetel kürsü,3 kullvallah 1 fatiha süresini oku.Ayetel kürsü koruyucu bir duadır.Bide La havle vela çekmekte iyi gelir.Bide ışığı açık bırakırsan rahat uyuyabilirsin canım

Canım bu korku aşırı bir korku belliki. Kökeninde mutlaka senin hatırlamadığın ya da hatırlamak istemediğin için bilinçaltına attığın bir durum vardır. Sana tavsiyem fobiler konusunda uzmanlaşmış, hipnoz tekniğiyle bu tarz korkuların kaynağına ulaşabilecek bir psikiyatrist ya da psikolog ile görüşmen. İnternetten bulunduğun şehre göre araştır, mutlaka uzman birine ulaşırsın canım.

canım aynen ya bende öyle üç harflileri izledim resmen bir sene oldu hala etkisindeyim aklımdan çıkmıyo benim durum daha fena bazı geceler annemler bile evdeyken odamda uyuyamıyorum hatta bi gece resmen böyle gözlerim açık uyanığım ve sanırım bu karabasan olayıydı resmen odanın kapısından girdini görüyorum annem kılığında elinde bıçak tepeme dikildi bağırcam bağıramıyorum anne diyorum sesim çıkmıyo başladım okumaya ayetel kürsi felak nas yavaş yavaş hafiflemeye başladım üstümden ağpırlık kalktı sonra uyumuşum öle okurken dalmışım uykuya hocaya gittik bi muska yazdı hiç çıkarmıcaksın dedi hem nazar hem ağırlık kalksın üzerimden diye gerçektende kızlar o muskayı taktım takalı olmadı çok şükür. Ama sanırım birazda benim o aralar psikolojim iyi değildi psikiyatriste gitmiştim ilaç kullanıyodum diyorum acaba ondanda halüsilasyon görmüş olabilirmiyim ilaçlarıda bıraktım şimdi olmuyo çok şükür ama tabi korkumu hala yenemedim odanın kapısı açıkken uyuyamam mesela çünki tam karşımda ayna var ve geceleride aynalardan çok korkuyorum annemler yan odamda yatıo olmasına rağmen bazı geceler tam bi korku geliyo gidip anemi uyndırıyorum beraber yatalım diye ne hikmetse bu hırsız olayı falan değilde ruhani varlıklar beni daha bi korkutuyo:18:

bu bendede bazen oluyor bende kendi kendime korkacak ne var diyerekbaşka şeyler düşünmeye çalışıyorum içimden dualar okuyorum sende öyle yap faydasını göcreceksin.

Canım senin durum kötü o zaman, izleme öyle şeyler sen ya :26: Bende kapı açık uyuyamam kapalı olucak kapı dediğin gibi. Işığı açık bırakıp yat canım daha kolay olur.

canım ben bu yüzden bir kaç ay önce psikologa gittim öğrenilmiş yalnızlık korkusuymuş yalnız kaldığımda uyuyunca hep kabus görürüm çok korkarım anlattım hepsini çocukluğunda yalnızlığın sana nasıl öğretildiği ile ilgiliymiş. mesela ben küçükken anneannemin yanında kalırdım yalnız korkmasın diye psikolog dedi ki sen o küçük yaşta bunu şöyle algılarsın: anneannemin yanında yalnızlıktan korkmasın diye kalıyorum demek ki yalnızlık korkulacak bir şey. buna da öğrenilmiş yalnızlık korkusu deniyormuş. korku bir davranış biçimidir ve düşüncelerimiz bizi davranışa iter dedi. yani yalnızlığa bakış açını değiştirirsen korkun da kalmayacaktır. umarım bunu aşarsın canım

Ben hem hırsızdan hemde dogaüstü canlılardan korkuyorum dua ediyorum ayetel kürsiyi falan ama sadece biraz rahatlıyorum sonuc olarak gecmiyor Kücükken annemler komsularıyla konusurlardı böyle konuları bende hep kulak misafiri olurdum büyüdüm korkuma ragmen korku filmleri falan izledim bir sürü arkadaslarımı dinledim hikayelerini falan ama sonra karar verdim o konuların konusuldugu ortamlarda bulunmuyorum korku filmleri izlemiyorum ama malesef korkuyorum iste sözlümle aynı evdeyiz ve o uyurken bende hayatta kıpırdayamam off offff

insan bazen ürperiyor bazen evet ama ben şöyle düşünüyorum, doğa üstü canlılar neden bana gelsinler? ne alıp veremedikleri olur benimle.
yalnızlık bana keyif verir çoğu zaman. alırım içeceğimi, açarım filmimi ya da oyunumu... yer içer oturur kafa dinlerim.
tabi gece elektrik kesilirse korkabilirim :))

bende geceleri kalamam evde eşim şehir dışına gittiğinde annelerde kalıyorum
birde biyerim örtülü değilse uyuyamıyorum.

Sözlün uyurken sen neden kıpırdayamıyorsun canım onu anlamadım :44: Aksine yanında birisi varken korkunun geçmesi gerekmezmi?

bilmiyorum ki canım kücüklügümden beri hep böyleydim​

bende karanlıkta uyuyamıyorum mesela hep gece lambam açık.ama bn ilk okula giderken korkmuştum ondan beri hala uyuyamam.bence seninde önceden yaşadığın bişey vardır .allah kolaylık versin canım çok zor.ama ayetel kürsi yi oku.

Sözlün uyurken sen neden kıpırdayamıyorsun canım onu anlamadım :44: Aksine yanında birisi varken korkunun geçmesi gerekmezmi?

Kıpırdayamıyorum derken yani mesela su icmek icin mutfaga gidemem yada lavaboya gidemem karanlıktan korkuyorum ve sessizlikten cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…