Evde yapılan yoğurt....

30pembe

Ha mim la yünsarun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
1.162
434
148
İstanbul
arkadaşlar sizlere tavsiyem yoğurtları evlerimizde yapmak. ben yapamıyordum artık çok güzel yoğurt yapıyorum.

tarifi: günlük sütlerden alacağız . uzun ömürlü süt olmasın marketlerde var günlük süt diye.
evde bi tencerede kaynatıyoruz ve 10 dakka soğumaya bırakıyoruz. arkadaşlar klasik yöntem parmakla bakarsanız parmağınız baya sıcak olacak süt . sonra üzerindeki kaymakla ayırdığımız yoğurdu karıştırıp sütün içine bırakıyoruz. sonra bi güzel sarıyoruz. 5 veya 6 saat bekliyoruz. sonuç mükemmel. ev yoğurdunuz yoksa ilk hazır yoğurtlardan çalabiliriz. daha sonra hep kendi yoğurdumuzdan ayırıp çalalım çok güzel oluyor. afiyet olsun.:72::72::nazar:

bende böyle yapıyorum.çok sağlıklı.bir sütçümüz var yıllardır tanıdığımız.ama yoğurt eskisi gibi değil.çok sulu oluyor.herşeyin kimyası bozulmuş:50:

çok severim ben ev yapımı yoğurdu ama sıcaklığını tutturamam diye denemedim hiç.tam 10 dk mı?
bi de ne kadar yoğurt karıştırmak lazım?

canım 10 dakka soğusun ama baya sıcakk olacak. ben günlük bir litrelik süte 2 kaşık koyuyorum ve sütün üzerindeki kaymakla karıştırıyorum çok güzel oluyor. dene ve buraya yaz.

arkadaşlar sizlere tavsiyem yoğurtları evlerimizde yapmak. ben yapamıyordum artık çok güzel yoğurt yapıyorum.

tarifi: günlük sütlerden alacağız . uzun ömürlü süt olmasın marketlerde var günlük süt diye.
evde bi tencerede kaynatıyoruz ve 10 dakka soğumaya bırakıyoruz. arkadaşlar klasik yöntem parmakla bakarsanız parmağınız baya sıcak olacak süt . sonra üzerindeki kaymakla ayırdığımız yoğurdu karıştırıp sütün içine bırakıyoruz. sonra bi güzel sarıyoruz. 5 veya 6 saat bekliyoruz. sonuç mükemmel. ev yoğurdunuz yoksa ilk hazır yoğurtlardan çalabiliriz. daha sonra hep kendi yoğurdumuzdan ayırıp çalalım çok güzel oluyor. afiyet olsun.:72::72::nazar:

biraz da şeker katarsak daha güzel tutuyor.tv den duymuştum.

canım ssırrı gerçekten sevindim senin adına. ben baya soğutuyordum olmuyordu sünüyordu yoğurt . atıyordum. saolsun kayınvalidem dedi sıcak çalacaksın diye . 10 -15 dakka ama sıcak kesinlikle olacak. sonra hep bundan ayır yap yoğurdunu. çok güzel ve sağlıklı .

Back
X