Evdeki kavga ve nasıl sakinleşirim

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
123
Edirne
İyi akşamlar herkese. Sürekli burda konu açıp dert anlatmak istemiyorum ama şimdi ki anlatacağım şey beni ciddi anlamda etkilemeye başladı.

Annem ve babam 33 yıllık evliler. Ve ben kendimi bildim bileli hiç normal bi aile olamadık. 3 gün iyiyse 4 gün kavga var evde.

Babam kötü bir adam. Kendinden başka hiç kimseyi düşünmez. Eğer rahatı bozulacaksa karşısında can çekişsen dönüp bakmaz. Kim olursa olsun ister annesi ister kardeşi ister çocuğu. Hiç fark etmez. Öncelik hep kendidedir.

Annemi çok aldattı. Annem bilmesede hala daha aldatıyor. Bize sürekli para yok borç var tutumlu olun diye söyleniyor ama kendine aldığı kıyafetin, telefonların, gezdiği yerlerin aldığı haddi hesabı yok.

Neyse sonuç olarak evde haftanın çoğu günü büyük kavga oluyor bu meselelerden dolayı. Çok seviyesiz. Babam anneme bugün b...'dan bile değersizsin , sen kadın diye nasıl sokağa çıkıyorsun vs. Ağza alınmicak çok laflar etti. Ölmüş annesini, kaşını kirpiğini bile sövdü.

Her ne kadar takmicam kafamda desemde takıyorum ve artık bu kavgalara fiziksel olarak tepki vermeye başladım. Küçükken de bi kaç kez olmuştu acile gitmiştik hatta.

Bu akşam kavgaya başladıkları anda kalbim hız hızlı çarptı, vücudum titremeye başladı. Kulaklarım ve yüzüm sıcaktan yandı ama içim donuyordu. Nefes alamadım. Ölüyorum sandım. Sonra yüzümü yıkadım. Kendi kendimi telkin edici şeyler söyledim ve geçti.

Biliyorum kafama taktığım için böyle oluyor. Bazıları hiç umursamıyorum annem babam kavga edince gülüp geçiyorum hatta diyor. Nasıl başarıyorlar ? Benim moralim anında çöküyor ve hiç bişey yapmadan duvara bakıyorum 1 saat nerdeyse.

Var mı aranızda benim ailem gibi olan ? Nasıl takmamayı görmezden gelmeyi başardınız ? Umursamamak için uğraşırken daha beter oldum. Artık yüksek ses duyunca bile kalbim yerinden fırlicak gibi oluyor

Bu kadar ağır ve sık aralıklarla tekrarlanan kavgalardan etkilenmemek mümkün değil.

Öncelikle bir doktordan yardım alın ki bu tepkiler kalıcı hale dönmesin.

Sonrasında yapılacak iki şey var.Annenizin babanızdan ayrılması ya da sizin evden ayrılmanız.

Boşanmıyorlar. İlk aldatması değil zaten çok kez aldattı. Boşanmanın lafını bile ettirmiyor annem. Buralarda pek hoş karşılanmıyor diye. Ve de gidecek yerim yok . okdar emek verdim bırakıp gitmem diyor.

Ben onlardan bişey beklemiyorum artık zaten. Görmezden gelebileyim yeter

Aldırmamaya çalışın derim , çok zordur böyle bir evde böyle bir babayla büyümek , çok haklısınız ama aldırmamaya çalışın , annenize destek olun.Anneniz aldatıldığını hiç öğrenmedi mi daha önce? Ve en önemlisi belki de anneniz çalışıyor mu?

Boşanmıyorlar. İlk aldatması değil zaten çok kez aldattı. Boşanmanın lafını bile ettirmiyor annem. Buralarda pek hoş karşılanmıyor diye. Ve de gidecek yerim yok . okdar emek verdim bırakıp gitmem diyor.

Ben onlardan bişey beklemiyorum artık zaten. Görmezden gelebileyim yeter
İşte babanız bu yüzden o sözleri söyleyebiliyor.Anneniz için de sizin için de zor bir durum.Ama yapıcak pek de bir şey yok gibi annenize destek olmaktan başka.Siz karışmayın onlar tartışırken.Kesinlikle karışmayın.

Yaşınız kaç? Etkilenmemek eldemi.inanin komşu kocasıyla kavga ediyor kendime gelemiyorum bikac gün.siz bunu yaşıyorsunuz.size çok üzüldüm bir saat duvara sabit bakmak hicnormal değil.psikolojik destek almanızı öneririm.Allah yardımcınız olsun

Aldırmamaya çalışın derim , çok zordur böyle bir evde böyle bir babayla büyümek , çok haklısınız ama aldırmamaya çalışın , annenize destek olun.Anneniz aldatıldığını hiç öğrenmedi mi daha önce? Ve en önemlisi belki de anneniz çalışıyor mu?
Öğrendi tabi. Bunlardan dolayı da çok büyük kavgalar oldu. Gittiğimiz her yerde bi rezil olmuşuzdur zaten. Annem hayatında hiç okula gitmedi. Köy de doğdu orda yaşadı büyüdü evlendi. Hiç birşey görmeyince de gözü açık biri olamadı. Ailesi de bilinçli kızının arkasında duran bi aile olmayınca boşanmanın b si geçmedi evde. Şimdide yaşı 60 oldu hala kendine bir güveni yok haklı olarak . boşanırsam naparım diyor. onu kınamıyorum

Etkilenmeniz cok normal
Kavgayı sezdiginiz anda evi terk etseniz yürüyüse cıksanız ?

Öğrendi tabi. Bunlardan dolayı da çok büyük kavgalar oldu. Gittiğimiz her yerde bi rezil olmuşuzdur zaten. Annem hayatında hiç okula gitmedi. Köy de doğdu orda yaşadı büyüdü evlendi. Hiç birşey görmeyince de gözü açık biri olamadı. Ailesi de bilinçli kızının arkasında duran bi aile olmayınca boşanmanın b si geçmedi evde. Şimdide yaşı 60 oldu hala kendine bir güveni yok haklı olarak . boşanırsam naparım diyor. onu kınamıyorum
Annenize gerçekten üzüldüm.Babanızın hakaretlerine aldırmasın , siz de annenizi mutlu etmeye çalışın.Mecbur olmasa kim çeker ki böyle birini kocası diye? Tartışmaların sebebi ne , ne sebeple çıkıyo kavgalar peki evde? Önemli şeyler mi eften püften şeyler mi?

Yaşınız kaç? Etkilenmemek eldemi.inanin komşu kocasıyla kavga ediyor kendime gelemiyorum bikac gün.siz bunu yaşıyorsunuz.size çok üzüldüm bir saat duvara sabit bakmak hicnormal değil.psikolojik destek almanızı öneririm.Allah yardımcınız olsun

26 yaşındayım. Annemle birlikte gitmeyi düşünüyoruz. Annem benden çok daha fazla yıprandı

Annenize gerçekten üzüldüm.Babanızın hakaretlerine aldırmasın , siz de annenizi mutlu etmeye çalışın.Mecbur olmasa kim çeker ki böyle birini kocası diye? Tartışmaların sebebi ne , ne sebeple çıkıyo kavgalar peki evde? Önemli şeyler mi eften püften şeyler mi?
Bugün ki kavga babamın bize sürekli para yok, tutumlu olun , millet soğan ekmek yiyor açlıktan ölüyor diyip bu ay ki bininci Gezmesini yapmasından dolayı çıktı. Herşeyden çıkıyor kavga genel olarak. Belli olmuyor . gayet normal konuşulurken birden bire kavganın içinde bulduğumuz da oluyor.

Bugün ki kavga babamın bize sürekli para yok, tutumlu olun , millet soğan ekmek yiyor açlıktan ölüyor diyip bu ay ki bininci Gezmesini yapmasından dolayı çıktı. Herşeyden çıkıyor kavga genel olarak. Belli olmuyor . gayet normal konuşulurken birden bire kavganın içinde bulduğumuz da oluyor.
Böyle erkek tipleri maalesef var.Hem de o kadar çok ki.Sabredin demekten başka şey gelmiyor aklıma.Çünkü gerçekten ne yapılır bilmiyorum bu tür babalara.Allah yardımcınız olsun.

26 yaşındayım. Annemle birlikte gitmeyi düşünüyoruz. Annem benden çok daha fazla yıprandı
Siz çalışıyor musunuz peki? Annenizi götüreceksiniz de anneniz ne der buna? Bazı eşler alışmış oluyor yıllarca , Stockholm sendromu gibi bir şey yaşıyorlar.Bırakmıyorlar da maddi şartlar el verdiği halde.

Siz çalışıyor musunuz peki? Annenizi götüreceksiniz de anneniz ne der buna? Bazı eşler alışmış oluyor yıllarca , Stockholm sendromu gibi bir şey yaşıyorlar.Bırakmıyorlar da maddi şartlar el verdiği halde.
Hayır ben KPSS ye hazırlanıyorum. Annem kendi istedi zaten doktora gitmeyi . hatta bana sende gel sende çok doldun dedi. Esas hasta olan gelmiyor . mecbur biz gidicez .

Hatırladığım kadarıyla senin baban ve abin acayip derecede pislerdi baban o pisliği katlanıp karısını aldatacak kadını nereden buluyor?

Hayır ben KPSS ye hazırlanıyorum. Annem kendi istedi zaten doktora gitmeyi . hatta bana sende gel sende çok doldun dedi. Esas hasta olan gelmiyor . mecbur biz gidicez .
İyi bakın ne güzel bir umudunuz var en azından , KPSSye iyice asılın o halde.Kazanırsanız şehir merkezine gidersiniz , yeni bir yer belki size de annenize de iyi gelir.Babanız da para lafı yapamaz.Zaten öyledir gerçek hastalar doktora gitmez , normal insanları hasta ederler , o insanlar doktora gitmek zorunda kalır.

Hatırladığım kadarıyla senin baban ve abin acayip derecede pislerdi baban o pisliği katlanıp karısını aldatacak kadını nereden buluyor?
Evet hala daha pisler. Keşke sadece pis olsaşardı. Paralı ilişki genelde. Ya da kendi gibi saçma sapan insanları buluyor işte.

Back
X