Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Benim de alalı 3 ay oldu, bir tanesinin tüm çiçekleri kurumuş vaziyette, diğeri de gitti gidecek durumda yani, sabah güneşi direk camın önüne vuruyor o zaman oradan almalıyım değil mi, birde alttan mı suluyorsunuz yoksa üstten mi?
ben üstten suluyorum duyduğuma göre yaprağına su gelmemesi lazımmış ama üstten sulayınca bu biraz imkansızlaşıyor. tam uzman değilim menekşeler hakkında.
euphorbia milii ismi bu kızlar ama türkçe ismi ne bilmiyorum
ooooyy çok asortik bir ismi varmış yahuu :))

evet canım öyleymiş
bu arada aldım ficusumu ayyy çok tatlı limon ağacı gibi güneşte duruyor severmi acep
ayyyy hemen resim lütfen lütfen .... güneşi seviyor bence benimkiler güneşte
Güle güle büyüt canım :KK68:
Ağaç cinsi olduğuna göre seviyordur belki ama net bilgim yok o_O

Günaydın kızlar sabah alelacele resimlerini çektim çiçeklerimin :KK70:
Birkaç fatura kesmem lazım geliyorum hemen :KK39:
günaydın tatlım merakla bekliyorum resimlerini.

aldığım ficos ve lale soğanlarım

Eklentiler

• 20150305_102604.webp
    20150305_102604.webp
    63,6 KB · Görüntüleme: 96
  • 20150305_102607.webp
    20150305_102607.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 99
  • 20150305_102613.webp
    20150305_102613.webp
    45,1 KB · Görüntüleme: 79
Sevgili eşimin 14 şubat hediyesi kalanşo :) sukulent olduğunu bile bilmeden almış sırf çiçek seviyorum diye. Görünce çılgına döndüm tabii :KK71:image.webp

Bu miniğim büyüyor ama ona layık bir saksısı yok halen :/ ismi Opuntia Subulata diye geçiyor. Pazardan almıştım :) image.webp

Başta nazlanıp sonradan büyüyen diğer miniğim :) ismini bilmiyorum ne yazık ki. Bunu büyük deniz kabuğuna dikeceğim. image.webp

zeynep ayyy kocamanmış yaaa inanamıyorum bu ççek şimdi 10 liramı gerçekten acayip süper ucuz bir fiyat ve çok güzelll maşallah maşallah maşallah :nazar::nazar:
kaktüsünde çiçek açmış oyyy ne güzel bir sarı renk öyle, onada maşallah :nazar:

Sevgili eşimin 14 şubat hediyesi kalanşo :) sukulent olduğunu bile bilmeden almış sırf çiçek seviyorum diye. Görünce çılgına döndüm tabii :KK71:
Bu miniğim büyüyor ama ona layık bir saksısı yok halen :/ ismi Opuntia Subulata diye geçiyor. Pazardan almıştım :)
Başta nazlanıp sonradan büyüyen diğer miniğim :) ismini bilmiyorum ne yazık ki. Bunu büyük deniz kabuğuna dikeceğim. ]
oooo ikinci resimdekine bayıldımmmmmm ona özel ilgi göster lütfen en sevdiklerimden biri o maşallah :nazar:
deniz kabuğuna dikecek olduğunda çok şirinmiş süper olacak sabırsızlıkla bekliyorum resimleri. ve onun altındaki toprak değilmi değişik birşey o nedir?
klanşo sukulent miymiş???? Allah ALlah şimdi şaşırttın beni kız aaaa

flores çok güzel maşallah
Teşekkür ederim seninkilere de ben bayıldım fiscus özellikle çok çok iyiymiş fiyatı da. Allah a101'den razı olsun harca harca bitmez :KK45:
oooo ikinci resimdekine bayıldımmmmmm ona özel ilgi göster lütfen en sevdiklerimden biri o maşallah :nazar:
deniz kabuğuna dikecek olduğunda çok şirinmiş süper olacak sabırsızlıkla bekliyorum resimleri. ve onun altındaki toprak değilmi değişik birşey o nedir?
klanşo sukulent miymiş???? Allah ALlah şimdi şaşırttın beni kız aaaa
Teşekkür ederim canım.
O toprak arsadan aldığım toprak işte :D
Sukulentler aslında geçirgen, süzek toprak hatta kum seviyor ama o an imkanım yoktu taşlarla gevşetmeye çalıştım toprağı.
Birkaç parça da nar kabuğu karıştırmıştım toprağı beğenmezlerse besin olsun vitamin takviyesi diye :D
Kalanşo sukulenttir hem de sukulentlerin prensesi bana göre baksana yapraklara :rolleyes:

Teşekkür ederim seninkilere de ben bayıldım fiscus özellikle çok çok iyiymiş fiyatı da. Allah a101'den razı olsun harca harca bitmez :KK45:

Teşekkür ederim canım.
O toprak arsadan aldığım toprak işte :KK70:
Sukulentler aslında geçirgen, süzek toprak hatta kum seviyor ama o an imkanım yoktu taşlarla gevşetmeye çalıştım toprağı.
Birkaç parça da nar kabuğu karıştırmıştım toprağı beğenmezlerse besin olsun vitamin takviyesi diye :KK70:
Kalanşo sukulenttir hem de sukulentlerin prensesi bana göre baksana yapraklara :rolleyes:
hakkaten yaprakları benziyor yahu deoğru dedin, kalanşoya sevgim arttı şmdi :))

amannn kız sarı anladım saksıyı :KK8: salak kafam evet saksılarımı ben boyayıp dekupaj yaptım bir kaç tane daha var boyanacak

laleyide babam getirdi belediye buraya farklı çiçek dikicekmiş yolun kenarına atıp gitmişler babamda toplamış ya soğuk aldı attılar yada unuttular bilmem yolda ölüceğine babam almış bende diktim bakalım daha dün diktim

laleyide babam getirdi belediye buraya farklı çiçek dikicekmiş yolun kenarına atıp gitmişler babamda toplamış ya soğuk aldı attılar yada unuttular bilmem yolda ölüceğine babam almış bende diktim bakalım daha dün diktim
Çok iyi olmuş tam da yetişme zamanı şimdi :)
Soğanlı bitkiler kolay kolay ölmüyor zaten umarım çok zarar görmemişlerdir. Kolayca yetişir.

Back
X