Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

kıslarrrrrrrrrr bakın ne aldım migrostan menekşe ve diğerinin adını bilmiyorum ama ucuz diye aldım

diğeri dış mekan çiçeğimi
bide balkon saksılarım için toprak aldım 20 kilo humuslu toprak 20 tl:KK71:

Eklentiler

• 20150306_161717.webp
    20150306_161717.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 90
  • 20150306_161728.webp
    20150306_161728.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 94
diğeri dış mekan çiçeğimi
bide balkon saksılarım için toprak aldım 20 kilo humuslu toprak 20 tl:KK71:
İkisi de çok güzel güle güle büyüt :)
Etiket falan vardır üzerinde ismi yazıyordur bence saksının altına falan bak istersen.

arapsaçıııııı bana arapsaçı gönderin :) haftasonu arapsaçı arıycam heryerde, yaa çok çıtı pıtı tatlı bişey bayıldım ben ona

çok fazla var bende canım, arkadaşa götürdüm birazını ve kalanını da attım.. :)
keşke yakın olsak verirdim sana ama malum :)

kızlar öpüyorum sizi .... :KK68::KK68:
öncelikle zeynep ve grap canlarım çiçek fotoları koyunca mutfak dolaplarınız dikkatimi çekti bizde bu ay yeniliceez kısmetse ben ahşap renk istiyorum kızlar sanırım sizinkiler beyaz fikir verin lütfen
ve diğer arkadaşlarım lütfen akıl verin bana son 10 günüm kaldı.
grap cnm bnm raf fikrin çok hoş ama bencede masa tipli olanlar olursa daha iyi gibi
flores tatlım en kısa zmnda menekşelerimi ayırıcam kök gözükmüyo toprakta gövdesi var hepsinin şöle güzel saksılar bulsam renk renk

merhaba nilaycım
mutfak dolabım çok kullanışlı asla leke tutmaz lavabo altı su lekesi yapmaz kolay silinir yüzeyi kaygan
üst dolap beyaz alt kahve bence böyle daha kullanışlı hepsi beyaz olsa alt taraf leke gösterir koyu olması daha avantajlı
bence

Eklentiler

• 20150307_092502.webp
    20150307_092502.webp
    39 KB · Görüntüleme: 104
  • 20150307_092510.webp
    20150307_092510.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 86
kızlar öpüyorum sizi .... :KK68::KK68:
öncelikle zeynep ve grap canlarım çiçek fotoları koyunca mutfak dolaplarınız dikkatimi çekti bizde bu ay yeniliceez kısmetse ben ahşap renk istiyorum kızlar sanırım sizinkiler beyaz fikir verin lütfen
ve diğer arkadaşlarım lütfen akıl verin bana son 10 günüm kaldı.
grap cnm bnm raf fikrin çok hoş ama bencede masa tipli olanlar olursa daha iyi gibi
flores tatlım en kısa zmnda menekşelerimi ayırıcam kök gözükmüyo toprakta gövdesi var hepsinin şöle güzel saksılar bulsam renk renk
Zeynep'e katılıyorum alt taraf biraz daha koyu olsun üst tarafı beyaz yapabilirsin.
Bu arada zeynep mutfağın çok hoşmuş güle güle kullan :)
Laydgaga11 Laydgaga11 benden nasıl bir şey beklediğini anlayamadım canım örnek saksılar mı göstereyim?
Kendin mi yapmak istiyorsun?
Ya da grap ile beni mi karıştırdın :p alacağı saksıyı paylaşmış ya ondan :)

Selam kizlar, bu topigi gorunce hemen bi soru sorayim dedim:KK49:
Lale ve sumbul sogani aldim, sogan da filizlenmis, baska bi saksiya almam gerekiyor. Bu iki sogani ayni saksiya dikebilir miyim? Bi de lale her sene mi aciyor?
Bu arada bi de orkidem var, saksisi cok kucuk. Onun da saksini degistirsem mi? Sanki soluyor gibi, nasil daha iyi bakarim ben bu ciceklere?o_O

Zeynep'e katılıyorum alt taraf biraz daha koyu olsun üst tarafı beyaz yapabilirsin.
Bu arada zeynep mutfağın çok hoşmuş güle güle kullan :)
Laydgaga11 Laydgaga11 benden nasıl bir şey beklediğini anlayamadım canım örnek saksılar mı göstereyim?
Kendin mi yapmak istiyorsun?
Ya da grap ile beni mi karıştırdın :p alacağı saksıyı paylaşmış ya ondan :)
teşekkür ederim canım

Selam kizlar, bu topigi gorunce hemen bi soru sorayim dedim:KK49:
Lale ve sumbul sogani aldim, sogan da filizlenmis, baska bi saksiya almam gerekiyor. Bu iki sogani ayni saksiya dikebilir miyim? Bi de lale her sene mi aciyor?
Bu arada bi de orkidem var, saksisi cok kucuk. Onun da saksini degistirsem mi? Sanki soluyor gibi, nasil daha iyi bakarim ben bu ciceklere?o_O
Merhaba,
Soğanlı bitkileri severim ama daha hiç yetiştirmedim o yüzden bilemeyeceğim.
Ama orkide baktım zamanında. Nasıl suluyorsunuz, nasıl güneş alıyor bilmiyorum o yüzden aşama aşama yazayım. Aralarında bildiğiniz şeyler var ise özür dilerim.

1-Orkidenin saksısı şeffaf olmalı. Kökler ışık almak ister.
2-Toprağı ağaç kabuğu dediğimiz malzemeye benzer ve az miktarda koyulmalıdır. Özel bir malzeme olduğu için kapsamlı bahçe ürünleri satan bir mağazadan almalısınız.
3-Sulama: Orkideyi şeffaf saksıdan çıkarmadan, olduğu gibi su dolu başka bir saksıya koyun. Burada bitkinin köklerinin kuruluk durumuna göre 1-2 saat kadar bekletin. Sonra yine şeffaf saksısı ile birlikte sudan çıkarın.
4-Sulama sırasında veya kökler ıslandıktan sonra direkt güneş ışığı almamalı. Hatta bu bitki direkt güneş ışığından pek haz etmez ama sabah güneşi ya da akşamüstü şöyle bir vurup geçen güneşin zararı olmaz.

Ben orkide yetiştirdiğim süre içerisinde hiç saksı değişimi yapmadım. Tabii sizin bitkinizin durumunu bilmiyorum. İsterseniz bir fotoğrafını ekleyin, gerçekten sıkışmış mı yoksa başka bir derdi mi var daha kolay anlarız :)

Merhaba,
Soğanlı bitkileri severim ama daha hiç yetiştirmedim o yüzden bilemeyeceğim.
Ama orkide baktım zamanında. Nasıl suluyorsunuz, nasıl güneş alıyor bilmiyorum o yüzden aşama aşama yazayım. Aralarında bildiğiniz şeyler var ise özür dilerim.

1-Orkidenin saksısı şeffaf olmalı. Kökler ışık almak ister.
2-Toprağı ağaç kabuğu dediğimiz malzemeye benzer ve az miktarda koyulmalıdır. Özel bir malzeme olduğu için kapsamlı bahçe ürünleri satan bir mağazadan almalısınız.
3-Sulama: Orkideyi şeffaf saksıdan çıkarmadan, olduğu gibi su dolu başka bir saksıya koyun. Burada bitkinin köklerinin kuruluk durumuna göre 1-2 saat kadar bekletin. Sonra yine şeffaf saksısı ile birlikte sudan çıkarın.
4-Sulama sırasında veya kökler ıslandıktan sonra direkt güneş ışığı almamalı. Hatta bu bitki direkt güneş ışığından pek haz etmez ama sabah güneşi ya da akşamüstü şöyle bir vurup geçen güneşin zararı olmaz.

Ben orkide yetiştirdiğim süre içerisinde hiç saksı değişimi yapmadım. Tabii sizin bitkinizin durumunu bilmiyorum. İsterseniz bir fotoğrafını ekleyin, gerçekten sıkışmış mı yoksa başka bir derdi mi var daha kolay anlarız :)
O kadar faydali oldu ki anlatamam. Cok tesekkurler...
Orkidenin seffaf saksisi var ama ben ne ise yaradigini bilmiyodum, megerse kokleri isik alsin diyeymis demek:KK48: sulama konusunda da hata yapmisim, ikici saksisi var suyu buna doldurup icinde bekletmek icinmis demek:KK53: Bi de her gun mu sulamak lazim? Fotografini cektim atiyorum simdi.

Back
X