Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

bende komşudan istedim eskide gözüme çok karıkık geliyodu yapraları sarkmış ayyy ne kötü diyodum çiçek merakına sarınca sevmeye başladım telgraf çiçeği bnde geçen komşudan aldım bi dal köklendir cnm çabuk tutarmış çok arsız olurmuş
o senin kısmetinmiş bence :KK70:

ay inşallah tutar canım yaa,...
bende aynı senin gibiydim, eskiden hiç kimsenin çiçekleri pencereleri falan dikkatimi hiç çekmezdi,.. ama bu işe kendimi vereli sokakta yürüyemez oldum, camekanlarda pencerelerde dükkanlarda gözüm hep çiçek arıyor :KK70:
milletten dal dileniyorum yaa inanamıyorum kendime, nasıl bir manyak oldum ben çiçek manyağı :KK70::KK70:

bende aynı senin gibiydim, eskiden hiç kimsenin çiçekleri pencereleri falan dikkatimi hiç çekmezdi,.. ama bu işe kendimi vereli sokakta yürüyemez oldum, camekanlarda pencerelerde dükkanlarda gözüm hep çiçek arıyor :KK70:
milletten dal dileniyorum yaa inanamıyorum kendime, nasıl bir manyak oldum ben çiçek manyağı :KK70::KK70:
aynııı bennnnnnnnnn valla :KK70:
nolcak bzm bu halimiz yawwwwwwww :confused::confused::confused:
ama bana çok iyi geliyo sanki terapi gibi arkadaşımmmmm

canım güneşte mi duruyor yoksa... yada suyunu fazla kaçırdın acaba?
yeri de çok sıcak mı yoksa?
çok hafif esinti alabilse sanırım toparlanır... tozlaşması için..
istersen toprağını bi değiştir bakalım, eminim toprağı fazla nemli olduğundan çürüme belirtisi gösteriyor olabilir...resmini bi koysan?
toprağını da bir çöp yada çivi gibi bişeyler hafiften eşele bakalım, biraz havalansın toprak.. kökler çok ıslak kalmışsa böyle olur.. biraz havalansın.. ben çok sık yaparım bütün çiçekler eşelenmek ister.. hani tarlada bahçede sebzeler çapalanır ya torak havalansın diye, bunlarda aynı.. bitkilerin toprağı hava sirküle etmeli..
Ayyy canim az once okudum mesajı topragi bi cikardimki Allaaahhhh vicik vicik su olmus bende ne biliyim yaprağı porsumus diye hergün su verdim
şimdi kuru toprakla değiştirdim inşallah olmez
guneste durmuyo ışık alan yerde

[QU="nilay20, post: 39824362, member: 430469"]cnm zeynebim bnm için hiç üşenmeden foto çekmişsin çok tşk ederim arkadaşım çokmutlu oldum inan
kendi evimiz girerken yaptıramadık maddi imkanlardan dolayı inşallah bu sene yaptırıcaz bu ay o kadar kararsızımki bu konuda sizinkiler çok dikkatimi çekti gerçekten çok güzel mutfağın mutlaka fikir edinicem ayyyy cnm sağol :) :)[/QUOTE]
Ne demek canim benim evim olsaydı keşke ama kira

QUOTE="nilay20, post: 39824383, member: 430469"]yok tatlım ben kışın almıştım evde buruştu hmn kesinlikle dış mekan çiçeği genelde bahçede ve balkonda ama balkona dikebilirsin hem ucuz hemde çok güzel[/QUOTE]
Evet balkonda su an

:KK70::KK70::KK70: valla bende öleyim

Zenepcim açelya bende var.evdeki yerini sevdi ama işe götürdüğüm soldu . Oişyeri soğuk ve kimyasal kokular vardı heralde ondan.

Nilayım koçtaşta hazır ölçü mutfaklar var hem onların fiyatları çok daha uygun. Eğer sşze uyarsa onlardan alın. Biz ondan aldık özel yaptırmadık. Çok memnunum kesinlikl tavsiye ederin.m

Gazelim ben eve gelirken yolda dalını kırmışım geldim onuda diktim hrmen saksıya tuttu direk. Mutlaka tutar.

Kızlar varya sabah işe giderken ve eve dönerken gözlerim hep milletin camında balkonunda. Bu nasıl bir sapıklıktır yaaa. Halbuki çiçek arıyoruz biz ama millet ne zanneder. :))))

Gazel bende yerde arapsaçı bulsam inanki en az senin kadar sevinirim. Srni çok iyi anlıyorum:)))

aynııı bennnnnnnnnn valla :KK70:
nolcak bzm bu halimiz yawwwwwwww :confused::confused::confused:
ama bana çok iyi geliyo sanki terapi gibi arkadaşımmmmm

aynen canım terapiden de öte bişey bu... tutku resmen... vazgeçemiyorsun...
bilhassa toprağa elin değiyor ya, aman suyu varmı, toprak kurumu, dallarında kuruyan çürüyen varmı falan filan diye uğraşıyoruz, işte bütün negatif enerjimizi alıyrmuş toprak ve çiçek...
hele ki toprak değişimi, saksı değişimi esnasında aklınıza yaşadığınız sıkıntıları getirin, o esnada onu düşünün ve toprak bütün aklınızdaki kötü olan herşeyi çekip alsın.. bi uzmandan okumuştum bunları....

Ay bide sapık hırsızmı acaba diycekler diye korkuyorum ben:KK70::KK70:oysa çiçek manyağıyım.

aynen yaa :D hiç saklı gizli koparmadım dal, mutlaka isteyerek kopartırım, ama bazen öyle çiçekler görüyorum ki, bi dal kırıp çaktırmadan yürüyüp geçesim geliyor :D
acaba gizli koparmak harama giriyormu çiçeklerde...?
dün mesela ben yolda bulduğum o telgraf çiçeğini ekip ekmemek konusunda çok tereddütte kaldım... hani haram günah olurmu ki diye.. sonuçta yolda da bulunsa sahibine sormak aramak lazım... :(

Ayyy canim az once okudum mesajı topragi bi cikardimki Allaaahhhh vicik vicik su olmus bende ne biliyim yaprağı porsumus diye hergün su verdim
şimdi kuru toprakla değiştirdim inşallah olmez
guneste durmuyo ışık alan yerde

ahh canım ahh.. kötü olmuş... ama neyseki farketmişsin, yavaş yavaş toparlar inşallah kökü çürümediyse...
canım aklında bulunsun, bilhassa kalın yapraklı etli etli dolgun yapraklı çiçekler çok suyu sevmez... yapraklarında suyu muhafaza ettiği için... toprak yüzeyi iyice kuruyana kadar su verme... su vereceğin zamanda bir kahve fincanını geçmesin... kahve fincanı her bitkiye verilmesi gereken maksimum su miktarıdır...
fazlası mutlaka toprağı sulandırır.. maksat sulandırmak değil nemlendirmek unutma :)

Ayyyy o nasil guzel bisey masallah gazelcim
inşallah tutar ismi ne onun

teşekkür ederim canım, bugün ektim toprağa henüz.. ismi telgraf çiçeği imiş :) inşallah tutar...

Zenepcim açelya bende var.evdeki yerini sevdi ama işe götürdüğüm soldu . Oişyeri soğuk ve kimyasal kokular vardı heralde ondan.

Nilayım koçtaşta hazır ölçü mutfaklar var hem onların fiyatları çok daha uygun. Eğer sşze uyarsa onlardan alın. Biz ondan aldık özel yaptırmadık. Çok memnunum kesinlikl tavsiye ederin.m

Gazelim ben eve gelirken yolda dalını kırmışım geldim onuda diktim hrmen saksıya tuttu direk. Mutlaka tutar.

Kızlar varya sabah işe giderken ve eve dönerken gözlerim hep milletin camında balkonunda. Bu nasıl bir sapıklıktır yaaa. Halbuki çiçek arıyoruz biz ama millet ne zanneder. :))))

Gazel bende yerde arapsaçı bulsam inanki en az senin kadar sevinirim. Srni çok iyi anlıyorum:)))

canım benim keşke yakın olsak birsürü dal boşa gitti :) eşim maşallah bir avuç koparmış gelmiş :D
eczacı iyi kovmamış vallahi :D ama eczanedeki arapsaçını bi görsen, kocaman saksı yerlere kadar sarkmış... saksı görünmüyordu :) çok güzeldi inşallah benimki de öyle olur...

Kızlar eşim sümbül babam lale alınca 4 küçük saksı çiçeğim daha oldu. Cok mutluyum çok ... Mini gulumu yarin okula goturuyorum minnaklarim da getirecek çiçeklerini. Yarin ikinci evimden yani sinifimdan çiçek görüntüleri yukleyecegim insallah

kızlar ben oturma odamdaki çiçekleri koyarken salonumda duran sıklemen çiçeğimi koymayı unutmuşum... :D sıklemen soğuk ortamı sevdiği için salonumda duruyor... resim biraz karanlık çıkmış flaşsız olunca ama sanırım görünüyor biraz...

2015-03-08 19.11.29.webp

Benjamin çiçeğiminde bugün saksısını değiştirdim... bir numara daha büyük saksıya koydum, kenarlarına toprak takviye ettim.. çiçeğin büyüklüğüne göre saksı ufaktı, değiştirdim, nasıl olmuş sizce?

2015-03-08 19.12.31.webp

QUOTE="nazife_fth, post: 39832992, member: 477869"]Kızlar eşim sümbül babam lale alınca 4 küçük saksı çiçeğim daha oldu. Cok mutluyum çok ... Mini gulumu yarin okula goturuyorum minnaklarim da getirecek çiçeklerini. Yarin ikinci evimden yani sinifimdan çiçek görüntüleri yukleyecegim insallah[/QUOTE]
Çok güzel Güle güle büyüt

Back
X