Evdeki tavşanımız

kuzum

Bu konida hassasum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
8.474
280
698
Arkadaşlar evde 3-4 aylık bir tavşanımız var. Karne hediyesi olarak minik kelebeğime almıştık.

3-4 gündür çok garip davranıyor hayvan, ara ara titreme krizlerine giriyor, heleki dün çok korkuttu bizi. Bayağı bir titredi ve sonra kafesinde öylece uzandı ayakları tavanda. Eyvah dedim öldü. Tabi kızım başladı ağlamaya. Neyseki sonra düzeldi ama eski halinden eser yok. Atlayıp zıplayan, tazı gibi koşan boncuk gitmiş yerine uyuşuk bir tavşan gelmiş.

3-4 gündür bakıyorum doğru dürüst kaka yapmıyor. Sanırım tavşanımız kabız oldu. Ne yapabilirim onun için. İnternetten baktım bazı sitelere ama bir sonuç alamadım.

Kabızlık için ne verebilirim tavşana. Yem veriyoruz ona, ara arada havuç ve marul veriyorum çok olmamak kaydıyla.

Ona birşey olursa kızım mahvolur.mafoldumben

kıyamam ben ona yaaa. keşke bi bilgim olsa bu konuda umarım minik tavşancığın keyfi bi an önce yerine gelir. .Hem annesinin minik kelebeği de üzülmemiş olur :Saruboceq:

Bende baktım acaba neler yapılabilir diye önemli bir bulgu bulamadım sanırım sadace bir yerde zeytin yağından bahsedilmiş eğer yapmada zorlanma varsa diline z.yağı sürsün gerekirse popo kısmında masaj yaparak sürülsün 3 saat sonra çıkarır diye yazılmış
Zararlı olacağını sanmıyorum ama işallah düzelir

Veterinere gitmeyi düşünmüyor musunuz??? özel bir kliniğe gitmenize gerrek yok tarım ve köy işlerine gitmeniz yeterli olucaktır, muayene edilmeden bi saptamada bulunmak yanlış olur..

Parazit sorunu olabilir, ben bu sorunu köpeğimin yavrularında yaşadım çiftleştirdiğimiz annenin parazit tedavisi yapılmamıştı ve bu yavrulara yansıdı, parazit oluncada tuvalete çıkmıolar..

Eğer sorun kabızlıksa arkadaşın önerdiği gibi zeytinyağı çözüm olabilr, bunun yanında hemoroid kremleride işe yarayabilir ancak mümkünse enjektörle makat içine kremi sürmeye çalışın..
Geçmiş olsun..

canım kıyamamm yaa bnm de tavşanım war.
çay kaşığıyla zeytinyağı içirin faydası olur.
içmek istemicektir ama onun yararı için olduğundan zorla içirin
bi de biraz poposna sürün pamukla.
yeşilliği bol werin maydonoz karnabahar fln warsa onlardan da werin bağırsakları çalışır.
ama parazit fln da olabilir en iyisi veterinere götürmek.1ay kadar olucak ben götürdüm 15 tl aldı ilaç fiyatı da içinde.

Teşekkürler cevaplarınız için arkadaşlar. Dün akşam rahatladı tavşanımız, çok şükür.

Kımıl kımıl oldu yineolumunekankayizsmile

havuç ve marulu çok az vermeyin. yeşillik ishal yapar ama sürekli yem de kabız yapar.

Yeşillik veriyordum ama çok fazla değil ishal olmasın diye. Ama sanırım daha çok vermem gerekiyor.:hulya:

Kuzum konuyu anca gördüm.

Tavşanlar çok hassastır.

Önce çok arada bir verdiğin marulun bile çok taze olması gerekir 1-2 günlük yeşillik sen anlamadan bayatlamış üstünde parazit bulundurduğundan tavşanın ölümüne bile yol açabilir.

Veterinerimiz bu tür zehirlenmelerden çokça tavşanın öldüğünü sahiplerinin bilgisi olmadığı için neden kaynaklandığını anlamadıklarını söylemişti.

Devamlı yeşillik vermek çok iyi bişey değildir. Bol su içmeli suyu da tasta değil onların özel suluklarında verilmeli.

Devamlı kafeste mi tutuyorsunuz bilmiyorum ama ona küçük tuvalet kabı yaptın mı, tuvalet alışkanlığı kazanabiliyorlar zira bende beslemiştim tavşan tuvaletini öğreniyor.

Şimdilik bendne bu kadar tavşanla ilgili kafana bişey takılırsa sorarsın bana.

Boncuğumuz dün gece öldümafoldumben

Ben bile çok alışmıştım ona. Şimdi bomboş kafesi:çok üzgünüm:

Kelebeğim ağlıyor halen:gitme:

Başınız sağolsun kuzu

Maalesef bu hayvanlar çok hassas oluyor işte Kızın çok yıpratmasın kendini

Evcil alacaksanızda tavşan almayın evde bakımı zor hayvanlar kuş al kedi bak eğer seviyorsan

tavşana çok üzüldüm kuzum
kızınada..
tavşanları çok severim ben
yenisini alıverin sizde hemen yaww mafoldumben

tavşana çok üzüldüm kuzum
kızınada..
tavşanları çok severim ben
yenisini alıverin sizde hemen yaww mafoldumben

Çok üzüldüm yaamafoldumben

Kızım çok seviyordu onu.:gitme:

Tavşan cidden çok hassas, evde bakımı zor.

Anlamadım valla 4-5 gün önce kabızdı, dün ishal olmuş ve gece öldü gitti boncuk :a015:

Bembeyaz, şirin boncuk, kucak delisi boncuk yok artık.

Hayvanlar çok hassas olabiliorlar ne yazıkki en ufak bi hastalık ölüme kadar gidebilior..

Başın sağolsun(

Oyyy ben tavşan hastasıyımdır çok severim ve bi kaç kere besledim.

Ölmesine çok üzüldüm başınız sağolsun mafoldumben

Kabızlık öldürücüdür. Bunu bu gece öğrenmiş oldum. 2 senelik tavşanımız bu gece ellerimde can çekişe çekişe öldü, ailecek çok üzüldük ağladık. O koşan zıplayan kendini sevdiren elimizi öpen tavşanımız artık yok.

Büyük ihtimal kabızdı bizimki de.

* Hiçbir şey yemiyordu
* İdrarını yapamıyordu
* Hareket edemiyordu
* Yürüyemiyordu
* Tepki vermiyordu
* Canlıydı

Bu gibi belirtiler varsa, özellikle de idrarini yapamiyorsa hayvaniniz kabizdir. Veterinere götürdük, 1 çay kaşığı yağ içirmemizi söyledi, soğuk algınlığı için iğne de yaptı. Meğer tavşana iğne de yapılmazmış aklınızda bulunsun, TAVŞANLARA PENİSİLİN İĞNESİ YAPILMAZ, nette öğrendim bunu da.

Tavşanınızın genital bölgesine zeytinyağı sürün, karnını hafifce, ağrıtmadan okşayın, ters yatırmayın hayvanı, yemek vermeyin. Karnını şişirmeyin. Ama mutlaka veterinere götürüp kabız olduğunu söyleyin.

Halen üzgünüm, daha 1 saat olmadı ölmesi. Evcil hayvanların ölmesi çok üzücü, 2 yıldır bize arkadaşlık yapıyordu. İnşallah onlar için de bir cennet vardır.

Tavşanınıza iyi bakın, ağzı var dili yok onların, dertlerini anlatamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…