• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden atmak degil mi bu?

Halaniz iyi niyetli masumm evsiz barksiz kalmis kadin degil ki aciyorsunuz.. Alzheimer hastasi yasli bir adamin malini uzerine alan bir insana asla acimazdim. Halam dahi olsa ne hali varsa gorsun derdim. Ki ailenizin ihtiyaci olmadigi halde bu meselenin uzerine gitmeleri de bu yuzden sanirim. Annenizin karismasi nasil yersizse sizin ki de yersiz. Miras babanizin kardes babanizin.. Bence karismayin.

sizi ve annenizi ilgilendiren bişey yok aslında. kardeşler kendi aralarında halletsinler. en fazla fikrinizi söylersiniz çekilirsiniz kenara.

Saglik raporunu saglik ocagindan almis ve mirasci ici devirlerde sadece tapudan devir olabiliyormus.
Bunun icin de dava acabilirmisiz ama daha uzun surermis.
O nedenle sadece ortakligin giderilmesini istedik.
Aysenaz yapma lütfen..
Bu tip konularda saglik ocagindan alinan saglik raporuyla bu islemler halledilmez,kesinlikle olmaz.
Hastane olması gerekli, ki doktor en ufak süpheli bir durumda bu raporu vermiyor.ki dedenizin bir rahatsızlığı söz konusu.

Doktor verdi diyelim, noter bu konuda cok hassastır her zaman dedenizin en ufak bir soru teklemesinde imza atmaz.
Miras elbette tapudan devredilir, ama satış vaadiyle de yeri alıp evraği tapuya isletebilir istenilirse.
Yani dedeniz tüm malını tapuya gitmeden de verebilir,noter üzerinden.
Diğer ihtimalle dedenizin babanenizden kalan hakkı direk halanıza sattığını varsayalım, babaneniz vefat ettikten sonra intikal islemini yaptınız mı ? Anlattıklarınıza bakılırsa hayır..
Yani kısaca , halanız en fazla noter satış vaadi yapmıştır..
Ama kesinlikle dedenize sağlık raporu verildigine inanasım yok.
Bu islerle uğraştım uzun zaman. Aklı başında fakat yaşı ilerlemiş olduğu icin , notere götürdügüm bir cok kisiyle uzun uzadıya uğraştım.
Bu isler öyle kolay olmuyor.....

Aysenaz yapma lütfen..
Bu tip konularda saglik ocagindan alinan saglik raporuyla bu islemler halledilmez,kesinlikle olmaz.
Hastane olması gerekli, ki doktor en ufak süpheli bir durumda bu raporu vermiyor.
Doktor verdi diyelim, noter bu konuda cok hassastır her zaman dedenizin en ufak bir soru teklemesinde imza atmaz.
Miras elbette tapudan devredilir, ama satış vaadiyle de yeri alıp evraği tapiya isletebilir istenilirse.
Yani dedeniz tüm malını tapuya gitmeden de verebilir,noter üzerinden.
Diğer ihtimalle dedenizin babanenizden kalan hakkı direk halanıza sattığını varsayalım, babaneniz vefat ettikten sonra intikal islemini yaptınız mı ? Anlattıklarınıza bakılırsa hayır..
Yani kısaca , halanız en fazla noter satış vaadi yapmıştır..
Ama kesinlikle dedenize sağlık raporu verildigine inanasım yok.
Bu islerle uğraştım uzun zaman. Aklı başında fakat yaşı ilerlemiş olduğu icin , notere götürdügüm bir cok kisiyle uzun uzadıya uğraştım.
Bu isler öyle kolay olmuyor.....
Keske oyle olsaydi ama maalesef evin yarisi onun.
Bize soylenen su: noter olmadan alim satim olmadan tapudan mala ortak olan kisiler arasinda devir gerceklestirilir.
Ama disariya satis yapmak icin diger ortaklarin onayi lazimmis.

Babam annemden etkilenmiyor bence de halamin onceden ailemize ettigi kufurlerden, dedemlerin dukkani satildiginda babamin gidip kardesim hayirdir ne borcu icin satildi dukkanimiz dediginde babami evden kovmasindan dolayi yapiyor bence.
Şu durumda baban haklı ayşenaz o satılan dükkanda da babanın hakkı vardı misal nedenini sorup öğrenmek istemesi en doğal hakkı eğer halan dediğin gibi evi kendi üstüne almasaydı babanlardan habersiz büyük ihtimalle kardeşler tamam kız kardeşimiz için de otursun diyebilirlerdi o yüzden siz birşey demeyin babanın kendine göre haklı nedenleri var.

Babam annemden etkilenmiyor bence de halamin onceden ailemize ettigi kufurlerden, dedemlerin dukkani satildiginda babamin gidip kardesim hayirdir ne borcu icin satildi dukkanimiz dediginde babami evden kovmasindan dolayi yapiyor bence.
Hakemis bence halan çakallık yapmaya calismasaymis Baban ve amcan bizim durumumuz iyi ev dursun sen otur gün gelir çaresine bakılır derdi bence cik evden satılacak demezdi bence karışmayın halan zamanında ettiği küfürlerin hesabını versin

Şu durumda baban haklı ayşenaz o satılan dükkanda da babanın hakkı vardı misal nedenini sorup öğrenmek istemesi en doğal hakkı eğer halan dediğin gibi evi kendi üstüne almasaydı babanlardan habersiz büyük ihtimalle kardeşler tamam kız kardeşimiz için de otursun diyebilirlerdi o yüzden siz birşey demeyin babanın kendine göre haklı nedenleri var.
Bunlarin hepsinin farkindayim ama icimde bir sey elvermiyor iste.
Tabi ki babamin da hakki olacak cok seyi satip harcadi. Sebebini hala soylemez. Ogullarina bile. Konusunu actirmaz.

sevgili konu sahibi Aysenaz93 Aysenaz93 , 90 yasinda son derece dinc; benden ve annemden daha sihhatli-akli salim olan bir anneannem var. dedemden kalan mallar uzerinde. biz kilimizi dahi kipirdatamiyoruz. bir konu icin anneannemin islem yapmasi gerekti (tapusal) aylarca saglik raporu icin ugrasildi. oyle kolay degil.

babaniz izale-i suu davasi acacak. orada degerinin altinda satilacagi icin ev halaniza degerinin altinda para vererek evi satin alacak. kendi ailemde de cok isittim bu davayi. bence eve yazik olur. ancak arkadaslarin da israrla belirttigi uzere basta annenize soz dusmemekle beraber, yapici tavrinizi da takdir ettim.

Bunlarin hepsinin farkindayim ama icimde bir sey elvermiyor iste.
Tabi ki babamin da hakki olacak cok seyi satip harcadi. Sebebini hala soylemez. Ogullarina bile. Konusunu actirmaz.
Kensinide aşağı yukarı aynı para düşmüştür halanın kendine uygun bir ev bulabilir bu konuda yardımcı olabilirsin bu durumdan ötürü 1+1 en azından 2 senelik kirasını peşin verebilir maaşıda varmış zaten borçta biter bir süre sonra.

halanın da ihtiyacı varmış tamam ama düzenbazlık yapıp milleti salak yerine koymak yerine güzelce anlatsaydı durumu bu hale gelmezdi. böyle kurnaz insanlara ayrı gıcığım ben, kendi kardeşim de böyle yalan dolan işlerle hakkımı almaya çalışsa sırf salak yerine koyduğu için uğraşırdım ben de mahkeme falan..

ama babanız belki de halanız güzelce anlatsa ikna olacak evi ona bırakacaktı. bence burda mesele 30 bin değil, kurnazlık yapmaya kalkana haddini bildirmek...

bir de dede sag iken yapilan satis icin (dukkan adina yorum yapiyorum) kimse bir sey diyemez. dede sag ve istedigi gibi satip, harcar yahut birine verir parayi. babaniz cok rahatsiz olmustuysa o zaman keske mirastan mal kacirma davasi acsaydi.

Kizlar benim babaannemin bir evi vardi. Halam da onlarla birlikte yasiyordu.
Babaannem vefat edince dedem, amcam halam ve babama bolusturuldu ev teorik olarak. Ama dedem yasadigi icin evi bolmedik tabi ki.

Birkac yil once dedem de vefat edince veraset belgelerinde gorduk ki halam babaannemden dedeme kalan hakki ustune gecirmis. Dedem alzheimer hastasiydi. Yalandan saglik raporu cikartip dalavereyle ustune almis dedemin hakkini.
Babam bu olaya cok sinirlendi. Hakkimizi alacagiz evden cik dedi.
Halam evi satmaya yanasmadi, bize bircok kez hakaret etti.
Zaten cok yakin olmamisti bize hicbir zaman.

Biz de sonrasinda dava actik ve mahkeme sonuclandi. Ev satilacak.
Bize dusecek miktar 30 bin lira civari.
Sonucunda ise halam evsiz kalacak.
Kendisi hemsire emeklisi ama hic borctan kurtulamadi. Dedemlerin varini yogunu sattirip harcadi.

Ben de gunlerdir annemlerle kavga ediyorum. Bu kadar para icin evden cikarmam ben halami diyorum. Bize zamaninda dusmanlik bile yapti ama yine de gonlum elvermiyor.
2 oglu var evli. Onlarla kalabilir en fazla.
Kendi hakkina dusen paranin ustune para koyup ev alabilir ama maasi borclar icin kesiliyor diye biliyoruz. Ustune para koyamaz yani.
Resmen herkesle tartistim bu konuyu. Herkes diyor ki yasal hakkiniz tabi ki alacaksiniz. Ama o paraya ihtiyacimiz yok.
Annem bu meseleyi inada bindirmis resmen.
Kimse bana hak vermiyor.
Objektif yorumlara ihtiyacim var.
bencede 30 bin lira cok az para yanlız develete intikal ettimi belli bi payı oraya gidiyo sanırsam bide harat mezat satılıyo normlade satılca size yine aynı mıktar mı gelicektii

Keske oyle olsaydi ama maalesef evin yarisi onun.
Bize soylenen su: noter olmadan alim satim olmadan tapudan mala ortak olan kisiler arasinda devir gerceklestirilir.
Ama disariya satis yapmak icin diger ortaklarin onayi lazimmis.
Eger babaneniz vefat ettikten sonra bu miras bölümünü resmi olarak yaptiysaniz, yani kardesler ve dedeniz herkes kendi payını üzerine aldıysa resmi olarak o zaman olurr. Yani dedeniz halanıza hissesini verebilir. Ama tekrar söylüyorum babanenizin vefatından sonra mirası resmi olarak böldüyseniz.
Ve doğru halanız hissedar dısında birine hisseyi satmaya kalkarsa ilk hak sizindir.simdilik yapabileceğiniz sey sağlık raporunun ne derece güvenilir olduğunu sorgulamak.

Alzaymırlı babasının hastalığını kullanıp dalavere çevirmeseymiş bunlar başına gelmezmiş .
Onca küfür hakaret kıyametten sonra bu tavrınız bence ilginç .
Babanızda olaya şöyle bakıyor olabilir . o mallar için onca cefayı birlikte çektik babam onun borcu için malların zaten bir kısmını sattı şimdi gözü diğerlerinde gibi . Hem sizin üstünüze düşen bir şey yok .

Kensinide aşağı yukarı aynı para düşmüştür halanın kendine uygun bir ev bulabilir bu konuda yardımcı olabilirsin bu durumdan ötürü 1+1 en azından 2 senelik kirasını peşin verebilir maaşıda varmış zaten borçta biter bir süre sonra.
Nasil bir borc bilmiyorum ama bitmez.
Ne evler ne arsalar gitti ugruna.
Bitmiyor.

Kizlar benim babaannemin bir evi vardi. Halam da onlarla birlikte yasiyordu.
Babaannem vefat edince dedem, amcam halam ve babama bolusturuldu ev teorik olarak. Ama dedem yasadigi icin evi bolmedik tabi ki.

Birkac yil once dedem de vefat edince veraset belgelerinde gorduk ki halam babaannemden dedeme kalan hakki ustune gecirmis. Dedem alzheimer hastasiydi. Yalandan saglik raporu cikartip dalavereyle ustune almis dedemin hakkini.
Babam bu olaya cok sinirlendi. Hakkimizi alacagiz evden cik dedi.
Halam evi satmaya yanasmadi, bize bircok kez hakaret etti.
Zaten cok yakin olmamisti bize hicbir zaman.

Biz de sonrasinda dava actik ve mahkeme sonuclandi. Ev satilacak.
Bize dusecek miktar 30 bin lira civari.
Sonucunda ise halam evsiz kalacak.
Kendisi hemsire emeklisi ama hic borctan kurtulamadi. Dedemlerin varini yogunu sattirip harcadi.

Ben de gunlerdir annemlerle kavga ediyorum. Bu kadar para icin evden cikarmam ben halami diyorum. Bize zamaninda dusmanlik bile yapti ama yine de gonlum elvermiyor.
2 oglu var evli. Onlarla kalabilir en fazla.
Kendi hakkina dusen paranin ustune para koyup ev alabilir ama maasi borclar icin kesiliyor diye biliyoruz. Ustune para koyamaz yani.
Resmen herkesle tartistim bu konuyu. Herkes diyor ki yasal hakkiniz tabi ki alacaksiniz. Ama o paraya ihtiyacimiz yok.
Annem bu meseleyi inada bindirmis resmen.
Kimse bana hak vermiyor.
Objektif yorumlara ihtiyacim var.
Annen de baban da haklı. Ben olsam gözünün yaşına bakmam. Vicdan meselesi yapma. Halan dolandirici. Hasta bir adamı kullanıp resmen hırsızlık yapmış. O sizi düşündü mu bunu yaparken. Eğer halan dürüst davranip babana gelseydi, benim bu eve ya da paraya ihtiyacım var deseydi durum farklı olurdu. Ama o bunu yapmak yerine hem rahmetli dedene kazik atmış hem size. Ayrıca zaten söz hakki da sana düşmez bu konuda. Sadece babama düşer. Bence daha fazla kurcalayip boyle bir kadim için ailenle arani bozma.

Bu durumda Alzehmır hastası dedenız nerede kalacak?

Abisi acımamış resmen kadına.
Kadın anlamış olacakları ondan üstüne geçirmiş, herkesin tuzu kuru tabi.
Kalacak evi olsa da bu ev ayrı olsa anlarım da.
Keşke dava açılmadan karşı çıksaydın.
Allah hayırlı kardeş nasip etsin.
Konudaki hayirsiz kardeş hala yalniz. Hem babasinin herseyini sattirmis hem de hasta adami kullanip uygunsuz bir bicimde üstüne geçirmiş. Resmen harama el uzatmis. Babasi az bile yapmis konu sahibinin.

Aynisini amcam olucak karaktersiz yapti. Hakkimizida soke soke aldik. Ne demek yaa ortak oldugumuz mali tek basina almak. Ana babanin tek evladi senmisin sanki karaktersiz. Simdi ölüyorum dese bi bardak su vermem. Bize yasattiklarini unutamam. Sende bu kadar yufka yurekli olma. Senin degerlin baban , halan sonra gelir. Halana degil babana destek olmalisin !!

Back
X