- 30 Mayıs 2017
- 437
- -13
- 103
- 28
- Konu Sahibi birboslukta
-
Bir yerde kadrolu mu çalışıyorsunuz.? Pandemi nedeni ile geçici mi evdesiniz yoksa işten mi çıktınız?merhaba, 23 yaşında çalışan bir bireyim.ailemle yaşıyorum, babamla neredeyse çoğu konuda anlaşamıyoruz, her şeyime fazlasıyla karışıyor ve artık gerçekten aşırı bunaldım. Küçükken dayak yerdim sonra özür dilerdi bir şekilde aramız hep düzelir sonra yine tartışmalar azarlarla yine bozulurdu, öfke kontrolü sorunu var. Bu yaşıma kadar her şeyime karıştı eski konumda da anlatmıştım. Üç yıldır çalışıyorum ancak her paramı kontrol eder hiç pahalı şey aldırmaz. Bu genç yaşımda kendime istediğim bişeyi doğru düzgün alamıyorum. Her şey içimde kalıyor hayatı ne zaman yaşayacağım diyorum. Tamam onları da anlıyorum birikim yap diyorlar paramı biriktiriyoruz ama ben elli yaşıma gelip harcayamadan ölmek de istemiyorum. Ayrı ev ayrı şehir fikri çok düşünüyorum özellikle son günlerde (pandemide çalışmıyorum eve tıkıldım kaldım haliyle) ancak evde her şeyimi fazlasıyla karşılarlar, yemekti, eşyaydı her şeyimiz var. Kendi birikimimle kaçıp ev tutsam ancak birkaç ayda biter belki o para. Ancak böyle başkasının kararlarıyla istekleriyle yaşamaktan çok bunaldım. Bir yanım aileme bağımlı gibi hissediyor gidersem ölürler kahrolurlar diyor. Diğer yanımda diyor ki çevrende akraba veya tanıdık herkes sen yaşlarda ayrıldı ailesinden, korkunun ecele faydası yok diyor. bana tavsiye verin.. En büyük ayrılamama sebebim şuan sanırım para. Param olsa derdim endişem olmadan ayrı şehire giderdim..
Tamam onları da anlıyorum birikim yap diyorlar paramı biriktiriyoruz ama ben elli yaşıma gelip harcayamadan ölmek de istemiyorum.
Çok iyi anlıyorum sizi işiniz zor bir yandan anne babanın kötü niyeti olmadığını bilmek , öbür yandan kendi paranı harcama , kendi hayatını yaşama istediği.Yalnız yaşayan biri olarak tavsiyem öncelikle ayrı ev işini çok iyi düşün sadece kira değil, eşya , fatura, mutfak tüm bunları hesaba kat, ayrıca tüm herşeyi tek başına yapacaksın.İnternet aboneliğinden tutta evde elektrik gitse ona kadar. Şahsen ben ayrı eve çıkarken annem babam o kadar yardım ettiki onlar olmadan asla kalkamazdım altından.Bence işi garantilemden bu pandemi sürecinde birazcık ertele yalnız yaşamanın da aile yaşamak gibi birçok eksisi var çünkü,anne babanı da karşına al konuş böyle böyle elbette birikim yapalım ama şu kadarını ben harcasam şu kadarını biriktirsek olmaz mı de.Umarım gönlündeki olur :)
Ne demek :) İlle de bi hayat arkadaşı beklemeyin ne güzel çalışıyorsunuz kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz güzelce yapın birikiminizi çıkın evinize :) Kafanıza uyarsa neden olmasın ev arkadaşı da bulabilirsiniz tabiki :)Çok teşekkür ederim gerçekten anlıyorsunuz beni çok haklısınız en ufak masrafa kadar düşünmek lazım
Etrafımdaki herkes ailesinden o kadar kolay kopup gitti ki bazen ben mi çok iyi niyetliyim diyorum ama gidenlerin çoğu bir hayat arkadaşı bulup biraz da ona güvenerek gidebilmişti :) birikim yapıp öyle çıkacağım belki bu süreçte yaşım ilerler aileme alıştırarak söylerim aynı zamanda ev arkadaşı da bulsam iyi olur tabi
Birikmiş param var 10 bin TL lik kadar altınım var ancak kiraya çıkarsam ne kadar zaman yetebilir ki bu para banaParanız yoksa nasıl ayrı yaşayacaksın ki?
İş bulman zaten şart olcaktır elbette.. İlk önce ayağını sağlam basman gerek. Öncelik iş bulursun sonra ev tutarsın kendi çapına göre. Yapalirsin neden olmasın..Birikmiş param var 10 bin TL lik kadar altınım var ancak kiraya çıkarsam ne kadar zaman yetebilir ki bu para banabiraz daha birikim yapmam lazım bir de gideceğim şehirde bir şekilde iş ayarlayabilir öyle gidersem daha iyi olur tabi ki gidip de iş bulamamak var, düşününce gerçekten zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?