Evden ayrılmak

birboslukta

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
435
-11
103
28
merhaba, 23 yaşında çalışan bir bireyim.ailemle yaşıyorum, babamla neredeyse çoğu konuda anlaşamıyoruz, her şeyime fazlasıyla karışıyor ve artık gerçekten aşırı bunaldım. Küçükken dayak yerdim sonra özür dilerdi bir şekilde aramız hep düzelir sonra yine tartışmalar azarlarla yine bozulurdu, öfke kontrolü sorunu var. Bu yaşıma kadar her şeyime karıştı eski konumda da anlatmıştım. Üç yıldır çalışıyorum ancak her paramı kontrol eder hiç pahalı şey aldırmaz. Bu genç yaşımda kendime istediğim bişeyi doğru düzgün alamıyorum. Her şey içimde kalıyor hayatı ne zaman yaşayacağım diyorum. Tamam onları da anlıyorum birikim yap diyorlar paramı biriktiriyoruz ama ben elli yaşıma gelip harcayamadan ölmek de istemiyorum. Ayrı ev ayrı şehir fikri çok düşünüyorum özellikle son günlerde (pandemide çalışmıyorum eve tıkıldım kaldım haliyle) ancak evde her şeyimi fazlasıyla karşılarlar, yemekti, eşyaydı her şeyimiz var. Kendi birikimimle kaçıp ev tutsam ancak birkaç ayda biter belki o para. Ancak böyle başkasının kararlarıyla istekleriyle yaşamaktan çok bunaldım. Bir yanım aileme bağımlı gibi hissediyor gidersem ölürler kahrolurlar diyor. Diğer yanımda diyor ki çevrende akraba veya tanıdık herkes sen yaşlarda ayrıldı ailesinden, korkunun ecele faydası yok diyor. bana tavsiye verin.. En büyük ayrılamama sebebim şuan sanırım para. Param olsa derdim endişem olmadan ayrı şehire giderdim..

merhaba, 23 yaşında çalışan bir bireyim.ailemle yaşıyorum, babamla neredeyse çoğu konuda anlaşamıyoruz, her şeyime fazlasıyla karışıyor ve artık gerçekten aşırı bunaldım. Küçükken dayak yerdim sonra özür dilerdi bir şekilde aramız hep düzelir sonra yine tartışmalar azarlarla yine bozulurdu, öfke kontrolü sorunu var. Bu yaşıma kadar her şeyime karıştı eski konumda da anlatmıştım. Üç yıldır çalışıyorum ancak her paramı kontrol eder hiç pahalı şey aldırmaz. Bu genç yaşımda kendime istediğim bişeyi doğru düzgün alamıyorum. Her şey içimde kalıyor hayatı ne zaman yaşayacağım diyorum. Tamam onları da anlıyorum birikim yap diyorlar paramı biriktiriyoruz ama ben elli yaşıma gelip harcayamadan ölmek de istemiyorum. Ayrı ev ayrı şehir fikri çok düşünüyorum özellikle son günlerde (pandemide çalışmıyorum eve tıkıldım kaldım haliyle) ancak evde her şeyimi fazlasıyla karşılarlar, yemekti, eşyaydı her şeyimiz var. Kendi birikimimle kaçıp ev tutsam ancak birkaç ayda biter belki o para. Ancak böyle başkasının kararlarıyla istekleriyle yaşamaktan çok bunaldım. Bir yanım aileme bağımlı gibi hissediyor gidersem ölürler kahrolurlar diyor. Diğer yanımda diyor ki çevrende akraba veya tanıdık herkes sen yaşlarda ayrıldı ailesinden, korkunun ecele faydası yok diyor. bana tavsiye verin.. En büyük ayrılamama sebebim şuan sanırım para. Param olsa derdim endişem olmadan ayrı şehire giderdim..
Bir yerde kadrolu mu çalışıyorsunuz.? Pandemi nedeni ile geçici mi evdesiniz yoksa işten mi çıktınız?

Şu an çalışmıyorsanız, maaşınız yoksa ayrılmayın. Üç - beş ay sonra iş bulacağınızın garantisi yok.

Asla ikna olmazlar bu yüzden konuşmadan gitmeyi düşünüyorum. Rahat bırakılmak istiyorum. Şuan da özelde çalışıyorum pandemi nedeniyle birkaç aydır maaş almıyorum ne zaman başlarım işe belli değil tabi ama böyle yalnız ya da sevgilisiyle arkadaşıyla birlikte yaşayan insanlara çok imreniyorum. Ailemi seviyorum ama bir yanım fazlasıyla uzaklaşmak istiyor. Şehir dışına gidip gelmeme izin yok ki kafa dağıtmak için gideyim

bence iş garanti olmalı. onlar ölüp dirilmesin derken siz ölüp diriliyorsunuz bu durumda da. sizi anlıyorum istekleriniz olmadan yaşamak çok çok zor, yediğin içtiğin önünde olsa da kabullenilmeme hissi. ben az buçuk yaşayan biri olarak işinizi sağlama alın öyle ayrılın derim

Tamam onları da anlıyorum birikim yap diyorlar paramı biriktiriyoruz ama ben elli yaşıma gelip harcayamadan ölmek de istemiyorum.

50'lerden bildiriyorum, halâ hayattayız!:sampiyon:
Daha da bildiriyorum, halâ biriktiriyoruz. :işsiz:

Hayat, hele bu ülkede, sizin umduğunuz gibi kolaylıkla sürdürülemiyor maalesef artık tek başına.
Kaldı ki, bence parası olanın da olmayanın da yapabileceği en akıllıca şey, parasını muhafaza etmek bu aralar.
Belli bir refah seviyesinde olanlar hariç, ki onlar da temkinli, sağduyulu herkes elden geldiğince biriktirmeye gayret ediyor.
Zamanlamanız pek doğru değil bence.

Son düzenleme:
Yazan herkese teşekkür ediyorum haklısınız bu dönemde çok zor maddi açıdan tek yaşamak taşınmak vs.ancak tek sorun sadece tabi ki parama karışmaları da değil. Her şey birbirini doğuruyor en ufak şeye karışıyorlar. Özgür değilim yani özgür olamama hissi gerçekten insanı depresyona sürüklüyor. Evde sürekli artık panik atak ve korku hissi içindeyim babamdan ötürü. Bazen çok iyi bazen çok kötü biri oluyor. Öyle olunca benim de ona sarılasım öpesim pek gelmiyor. O bunu kabullenmiyor ama

Elbette hiç kimse böyle bir ortamda yaşamak istemez.Korkunç bir durum.Maddi imkanınızı sağlamadan ev tutmayın,biraz birikim yapın,belki maaşınıza zam gelir.Ondan sonra düşünün baska bir evi bence

Cok daha kötüsünü yaşayan birj olarak söylüyorum. Gizli gizli sehir dışından iş bakın. Kendinizi garantiye almadan gitmeyin ki dönmeyeceğiniz garanti olsun. Ayrıca devlet kısa calışma ödeneği veriyor kurumlara calisanlara versin diye onu da mı vermiyorlar ? Ayrıca 2500 bile alsanız kücük sehirde ev arkadaşı bulursunuz ya da ev arkadasi bulana kadar yurtta kalırsınız. Her türlü senaryo aile evinden iyidir.

Aslında her türlü senaryo aile evinden iyi değil ancak nasıl anlatsam, Aslında çok iyi insanlar ama bana o kadar düşkünler ve o kadar her şeyime karışıyor, merak ediyor, fazla sevgiden sıkıyorlar ki. Şükür mü etsem beddua mı karar veremiyorum. Anksiyetem var sürekli kararsızlıklar içinde gelip gidiyorum. Ailemin sunacağı imkanlar belki kendi evimde olmayacak ama en azından kendi kararlarımla yaşamış olacağım özgürce. Sanırım bir süre daha birikim yapmak gizlice araştırmak en iyisi. Ücretsiz izindeyim şuan bir miktar alıyorum para onu da en son babam kendi bankasına eft yaptırdı ben harcarım korkusuyla🤔 ihtiyacım olunca ondan alıyoruz yani kendi param ama pandemi sürecinde alışveriş yapmayım boşuna diye parayı kendine yatırttı🤷‍♀️

Çok iyi anlıyorum sizi işiniz zor bir yandan anne babanın kötü niyeti olmadığını bilmek , öbür yandan kendi paranı harcama , kendi hayatını yaşama istediği.Yalnız yaşayan biri olarak tavsiyem öncelikle ayrı ev işini çok iyi düşün sadece kira değil, eşya , fatura, mutfak tüm bunları hesaba kat, ayrıca tüm herşeyi tek başına yapacaksın.İnternet aboneliğinden tutta evde elektrik gitse ona kadar. Şahsen ben ayrı eve çıkarken annem babam o kadar yardım ettiki onlar olmadan asla kalkamazdım altından.Bence işi garantilemden bu pandemi sürecinde birazcık ertele yalnız yaşamanın da aile yaşamak gibi birçok eksisi var çünkü,anne babanı da karşına al konuş böyle böyle elbette birikim yapalım ama şu kadarını ben harcasam şu kadarını biriktirsek olmaz mı de.Umarım gönlündeki olur :)

Çok iyi anlıyorum sizi işiniz zor bir yandan anne babanın kötü niyeti olmadığını bilmek , öbür yandan kendi paranı harcama , kendi hayatını yaşama istediği.Yalnız yaşayan biri olarak tavsiyem öncelikle ayrı ev işini çok iyi düşün sadece kira değil, eşya , fatura, mutfak tüm bunları hesaba kat, ayrıca tüm herşeyi tek başına yapacaksın.İnternet aboneliğinden tutta evde elektrik gitse ona kadar. Şahsen ben ayrı eve çıkarken annem babam o kadar yardım ettiki onlar olmadan asla kalkamazdım altından.Bence işi garantilemden bu pandemi sürecinde birazcık ertele yalnız yaşamanın da aile yaşamak gibi birçok eksisi var çünkü,anne babanı da karşına al konuş böyle böyle elbette birikim yapalım ama şu kadarını ben harcasam şu kadarını biriktirsek olmaz mı de.Umarım gönlündeki olur :)

Çok teşekkür ederim gerçekten anlıyorsunuz beni çok haklısınız en ufak masrafa kadar düşünmek lazım
Etrafımdaki herkes ailesinden o kadar kolay kopup gitti ki bazen ben mi çok iyi niyetliyim diyorum ama gidenlerin çoğu bir hayat arkadaşı bulup biraz da ona güvenerek gidebilmişti :) birikim yapıp öyle çıkacağım belki bu süreçte yaşım ilerler aileme alıştırarak söylerim aynı zamanda ev arkadaşı da bulsam iyi olur tabi 🙂🙏

Çok teşekkür ederim gerçekten anlıyorsunuz beni çok haklısınız en ufak masrafa kadar düşünmek lazım
Etrafımdaki herkes ailesinden o kadar kolay kopup gitti ki bazen ben mi çok iyi niyetliyim diyorum ama gidenlerin çoğu bir hayat arkadaşı bulup biraz da ona güvenerek gidebilmişti :) birikim yapıp öyle çıkacağım belki bu süreçte yaşım ilerler aileme alıştırarak söylerim aynı zamanda ev arkadaşı da bulsam iyi olur tabi 🙂🙏
Ne demek :) İlle de bi hayat arkadaşı beklemeyin ne güzel çalışıyorsunuz kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz güzelce yapın birikiminizi çıkın evinize :) Kafanıza uyarsa neden olmasın ev arkadaşı da bulabilirsiniz tabiki :)

Teşekkür ederim en mantıklısı özellikle şuan pandemi döneminin bir geçmesini beklemek para biriktirmek, ev arkadaşı da bulursam güvenilir. öyle ayrılmak🙏 haklısınız

Paranız yoksa nasıl ayrı yaşayacaksın ki?
Birikmiş param var 10 bin TL lik kadar altınım var ancak kiraya çıkarsam ne kadar zaman yetebilir ki bu para bana🤷‍♀️🤷‍♀️ biraz daha birikim yapmam lazım bir de gideceğim şehirde bir şekilde iş ayarlayabilir öyle gidersem daha iyi olur tabi ki gidip de iş bulamamak var, düşününce gerçekten zor

Birikmiş param var 10 bin TL lik kadar altınım var ancak kiraya çıkarsam ne kadar zaman yetebilir ki bu para bana🤷‍♀️🤷‍♀️ biraz daha birikim yapmam lazım bir de gideceğim şehirde bir şekilde iş ayarlayabilir öyle gidersem daha iyi olur tabi ki gidip de iş bulamamak var, düşününce gerçekten zor
İş bulman zaten şart olcaktır elbette.. İlk önce ayağını sağlam basman gerek. Öncelik iş bulursun sonra ev tutarsın kendi çapına göre. Yapalirsin neden olmasın..

Back
X