Evden boğuluyorum

birgün sende yaşlanacaksın hep genç kalacak halin yok ya .. torunlarında senin hakkında böyle konuşsa ne kadar üzülürsün kim bilir ??
ben şahsen ne anneanne ne babaannemi gördüm. keşke yaşasalardı da aynı evin içinde onlarla kalsaydım.
bence böyle düşünmen çok yanlış ..

Merhabalar, ben de üniversite öğrencisiyim ve şunu söylemek istiyorum, eğer yurda çıkarsanız ev ortamını ararsınız. Evden boğulduğunuzdan çok daha fazla yurt ortamında boğulacağınızı düşünüyorum açıkçası. Eğer kendinize ayrı bir odanız varsa (kardeşle paylaşılıyor olunsa dahi) yurda çıkmak yerine çekilin odanıza, kim ne yaparsa yapsın, siz keyfinize bakın. İnanın ki küçücük bir odada 4 kişi+onların arkadaşları vs (üstelik bunların hepsi yabancı insanlar, elalem yani resmen) çok daha boğucu ortamlar. Bu ayrı eve çıkmak gibi bişey değil, ayrı eve çıkacağım deseniz bence çıkın derdim ama yurt konusunda yorum yapmış oldum, düşünmeyin bence.

annen yaptığının mükafatını alacaktır. sende büyük konuşma günün birinde sende yaşlanacaksın! :KK14:

Belki halanız ve amcanız söylüyor ancak babaanneniz gitmek istemiyor?
Annem de zamanında anneannemi çok çağırmıştı bize ama o "alıştığım yerden ayrılmam sakın gelinin yanında söyleme" diye kızmıştı.
Ayrıca çocuk bakmak için babaannenizin düzenini bozduran anneniz. İşte bu yüzden hep diyorum kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil diye. Kıymeti olmuyor çünkü. Kadın 10 sene size baktıysa yaşlılığında da anneniz ona baksın mesela?

N
ama bize baktığı için babaannem evimize yerleşti diyor?

Cok yanlis dusunuyorsunuz, annem calisarak hem aile gecimine destek oldu hem de beni ve kardesimi en iyi okullarda en iyi sartlarda okuttu, bakıcı da tutabilirdi fakat babaanmem bakmak istedi ha tamam baktı bize yerleşti peki ya anneannem? O dayimin cocuguna baktı ama hic de gel bizle otur lafi dahi olmadi çünkü yengem asla istemez

Belki halanız ve amcanız söylüyor ancak babaanneniz gitmek istemiyor?
Annem de zamanında anneannemi çok çağırmıştı bize ama o "alıştığım yerden ayrılmam sakın gelinin yanında söyleme" diye kızmıştı.
Ayrıca çocuk bakmak için babaannenizin düzenini bozduran anneniz. İşte bu yüzden hep diyorum kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil diye. Kıymeti olmuyor çünkü. Kadın 10 sene size baktıysa yaşlılığında da anneniz ona baksın mesela?
Babaannem bazen bize mecbur olduğumuzu ima edici sözler söylüyor, babanem 20 yil boyunca hic dinc olmadi zaten

Merhabalar, ben de üniversite öğrencisiyim ve şunu söylemek istiyorum, eğer yurda çıkarsanız ev ortamını ararsınız. Evden boğulduğunuzdan çok daha fazla yurt ortamında boğulacağınızı düşünüyorum açıkçası. Eğer kendinize ayrı bir odanız varsa (kardeşle paylaşılıyor olunsa dahi) yurda çıkmak yerine çekilin odanıza, kim ne yaparsa yapsın, siz keyfinize bakın. İnanın ki küçücük bir odada 4 kişi+onların arkadaşları vs (üstelik bunların hepsi yabancı insanlar, elalem yani resmen) çok daha boğucu ortamlar. Bu ayrı eve çıkmak gibi bişey değil, ayrı eve çıkacağım deseniz bence çıkın derdim ama yurt konusunda yorum yapmış oldum, düşünmeyin bence.
Tesekkurler yorum için, bende 3 sene yurtta kaldim ev okul mesafem uzakti tabiki cok zor ben de 4 kisi kaldim problem fazla oluyor ama burda da cok stres doluyum annemin haline üzülüyorum

"burcutk, post: 38660146, member: 625955"]Benim de anneannem dedemin vefatından kendi vefatına kadar 10 sene bizimle yaşadı. Beş teyzem var; annem hariç sadece biri çalışıyor. Ailenin en küçüğü annem. Ama diğer kardeşler bakmayınca ne olacak? Ben anlıyorum nasıl hissettiğinizi; biz de ailecek hiçbir zaman akşam bir yere bile gidemezdik, rahmetli anneannem hemen "Hastalandım, ölüyorum" derdi. Hatta ben sabahçıyken kardeşim öğlenci olurdu ki anneannemin yanında sürekli biri olsun:KK53: (Annem çalışıyordu).

Yaşlı insanlar için istenmeme hissi çok kötü. Teyzelerinize-amcalarınıza olan siniriniz yüzünden büyüklerinize kötü davranmayın. Vefat ettiklerinde mumla arıyor insan.[/QUOTE]
Iki tarafin da diger cocuklarinin keyfine bakmasi annemin bu kadar yogunken herseyi üstüne atmalari cok moralimi bozuyor

birgün sende yaşlanacaksın hep genç kalacak halin yok ya .. torunlarında senin hakkında böyle konuşsa ne kadar üzülürsün kim bilir ??
ben şahsen ne anneanne ne babaannemi gördüm. keşke yaşasalardı da aynı evin içinde onlarla kalsaydım.
bence böyle düşünmen çok yanlış ..
Hayatta hiçbir zaman büyük konusmayi sevmedim.ama ben yıllarca yük olmiycam cocuklarima aklim izin verdigi müddetçe çünkü aile huzurumuz bile bozuldu annemin babamin gencligi gitti daha neye yarar

Hayatta hiçbir zaman büyük konusmayi sevmedim.ama ben yıllarca yük olmiycam cocuklarima aklim izin verdigi müddetçe çünkü aile huzurumuz bile bozuldu annemin babamin gencligi gitti daha neye yarar
şu anda yalnız kalmadığınız için böyle konuşuyorsunuz bence. yalnızlık çok zor ..
eğer yalnız kalırsanız çevrenizde çocuklarınız ve torunlarınız olsun isteyeceksiniz. bencede büyük konuşmayın ..

Benim de anneannem dedemin vefatından kendi vefatına kadar 10 sene bizimle yaşadı. Beş teyzem var; annem hariç sadece biri çalışıyor. Ailenin en küçüğü annem. Ama diğer kardeşler bakmayınca ne olacak? Ben anlıyorum nasıl hissettiğinizi; biz de ailecek hiçbir zaman akşam bir yere bile gidemezdik, rahmetli anneannem hemen "Hastalandım, ölüyorum" derdi. Hatta ben sabahçıyken kardeşim öğlenci olurdu ki anneannemin yanında sürekli biri olsun:KK53: (Annem çalışıyordu).

Yaşlı insanlar için istenmeme hissi çok kötü. Teyzelerinize-amcalarınıza olan siniriniz yüzünden büyüklerinize kötü davranmayın. Vefat ettiklerinde mumla arıyor insan.
Iki tarafin da diger cocuklarinin keyfine bakmasi annemin bu kadar yogunken herseyi üstüne atmalari cok moralimi bozuyor
Dediğim gibi, anlıyorum sizi. Burada mesele büyüklerin kalması da değil, diğer aile büyüklerinin ilgisizlikleri ve her zaman kendilerini ilk plana koyması. Ama işte her ailede yükü sırtlanan biri oluyor. Sizin ailenizde de anneniz demek ki. Benim anneme anneannemin vefatından sonra, defnettiğimiz akşam teyzelerim rahmetlinin yadigâr yüzüğünü paylaşamayınca, cenaze masrafları için "Aramızda para toplayalım" diye kavgaya tutuşunca dank etti. Ama onun hayatı çoktan ezilip ufalanmıştı o zamana kadar.

Dediğim gibi, anlıyorum sizi. Burada mesele büyüklerin kalması da değil, diğer aile büyüklerinin ilgisizlikleri ve her zaman kendilerini ilk plana koyması. Ama işte her ailede yükü sırtlanan biri oluyor. Sizin ailenizde de anneniz demek ki. Benim anneme anneannemin vefatından sonra, defnettiğimiz akşam teyzelerim rahmetlinin yadigâr yüzüğünü paylaşamayınca, cenaze masrafları için "Aramızda para toplayalım" diye kavgaya tutuşunca dank etti. Ama onun hayatı çoktan ezilip ufalanmıştı o zamana kadar.
Gerçekten yaşayan bilir bu durumu. Tek taraf değil bizde hem anneanne hem babaane oldu cok agrima gidiyor

şu anda yalnız kalmadığınız için böyle konuşuyorsunuz bence. yalnızlık çok zor ..
eğer yalnız kalırsanız çevrenizde çocuklarınız ve torunlarınız olsun isteyeceksiniz. bencede büyük konuşmayın ..
Tabiki etrafimda isterim hepsini ama ev ev üstüne asla olmuyor bunca bakıma rağmen suyu bile odasina gelmesine rağmen babaannem keske gelmeseydim diyor

Aman herkes de ne vefali ne dusunceli oldugunu ispatlama yarisina girmis. Birincisi orasi konu sahibinin de evi, misafir degil orda yani. Elbette yasli insanlar disari atilmaz ama kimi insan da cok bunaltici oluyor. Arada kafa dinlemek ister insan. Bu kizin psikolojisinin bi onemi yok mu yani ? Ailenizle konusup yurda cikin universitedeyseniz. Allah kolaylik versin zor yani.

Aman herkes de ne vefali ne dusunceli oldugunu ispatlama yarisina girmis. Birincisi orasi konu sahibinin de evi, misafir degil orda yani. Elbette yasli insanlar disari atilmaz ama kimi insan da cok bunaltici oluyor. Arada kafa dinlemek ister insan. Bu kizin psikolojisinin bi onemi yok mu yani ? Ailenizle konusup yurda cikin universitedeyseniz. Allah kolaylik versin zor yani.

Bu devirde kim yaşıyor anneanne babaannesiyle, onlari sevmedigimden değil tabi ama olmuyor boğuluyorum artık, teşekkürler anlayisnz icin

Bu devirde kim yaşıyor anneanne babaannesiyle, onlari sevmedigimden değil tabi ama olmuyor boğuluyorum artık, teşekkürler anlayisnz icin
Benim de anneannem dunyanin en her seye karisan kadinidir ama benim bitanemdir, giderim haftada bir sarilirim operim sohbet ederim. Ama iki gun yaninda kalsam birbirimize gireriz. Ev ustune ev olmaz. Gercekten tahammul edilir sey degil bence. Cozum de calisiyorsaniz ayri eve cikmak okuyorsaniz da yurda.

Gelecekteki o hayırsız evlatlardan biride sensin gibime geliyor..Daha da yorum yapmam anladın sen beni...

Back
X