- 9 Mayıs 2015
- 1.612
- 5.027
- 358
- Konu Sahibi aybilemedimki
Çocuklarla ilgilide geçme , kocaman değiller mi kendileri iletişime geçebilirler gayet.Haklisiniz bundan sonra kavga veya iletisime gecmicem onunla cocuklarla ilgili olmadigi sürece
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çocuklarla ilgilide geçme , kocaman değiller mi kendileri iletişime geçebilirler gayet.Haklisiniz bundan sonra kavga veya iletisime gecmicem onunla cocuklarla ilgili olmadigi sürece
Gercekten anlamiyorum, kriz gecirdim yazmasaydim keske bu kadar büyütülcegini bilemedim. Her kim benim durumumda olsaydi biyerden bi patlak verirdi sonuna kadar savastim. Cabuk vazgecen insan degilim buda benim huyum.Eh o zaman cok dogru bir is yapmissiniz, tebrik ederim![]()
O zamanda evi basar cocuklarimi benden ayiramazsin diye. Ben gecmicemde o bisey sordugunda mecbur cevap veriyorum. Kocaman degillerÇocuklarla ilgilide geçme , kocaman değiller mi kendileri iletişime geçebilirler gayet.
Adam çoklu kişilik bozukluğu yaşıyor olabilir mi?Merhaba, linclenecegimi bildigim halde fikirlerinize ihtiyacim var.
Evliligimi kurtarmak adina istedigi herseyi yaptim, yinede yaranamadim ve degistirdigim seyleride degistirdigim icin suclu oldum cünkü rol yapiyormusum.
Ay cok karisik olcak sanki, türkcemde cok iyi degil o yüzden kusura bakmayin.
Sadece son üc günü kisa bi sekilde anlatmaya calisacagim.
Kac haftadir sabahdan aksama kadar mesajla tartisan iki yabanci insan olduk. Bi kac ay öncesine kadar esim asla benimle tartismazdi hep kacardi, iletisim kurmazdi, zsten evede sadece uyumaya geliyodu, önceki konularimdada bellirtmistim. Simdi ise hep bir tartisma cikardi. Aramizda ki durum gercekten berbat bi hal aldi. Annesinin evinde kaldi bi kac kere, en son 3 hafta önce ayrilmisti 2 hafta orda kaldi, onlar tatildeyken olani biteni duymadilar yani zaten kimse duymasin anlamasin diye beni tehdit edip duruyordu. O 2 hafta icinde bana o kadar iyi davrandi ki, evde vakit gecirdi hayatinda neler olup bittigini anlatti. Bi sekilde baristik ailesi izinden dönmeden.
3 gün önce yine tartisiyoruz ama ben kriz gecirdim ölmek istediigmi fln söyledim, isden erken cikip eve geldi. Ben öyle aglayip allahim canimi al diye yalvarirken gelip beni öpüp orama burama dokunmaya basladi. Yapma, dua et simdiye kadar seninle cinselligi reddetmedim, yaptiklarina ragmen, baska bi kadin asla yapmazdi dedim. Bu lafimin üzerine tamamen cildirdi ben nasil böyle bisey söylermisim. Yillarca onu oyalamisim onunla oyun oynamisim, simdi taslar yerine oturdu fln dedi. Ben yine kriz gecirdim. Bu kalkti ben cikiyorum dedi, beni bu durumda yanliz birakamazsin dedim cocuklarla ilgilenecek gücüm yoktu. Kes sesini salak piskopat oyunlarina beni dahil etme dedi cekti gitti. Bir saat sonra hicbisey olmamis gibi cocuklarla ilgili bisey sordu, benim durumum nasil sormadi bile.
Ertesi gün tekrar mesajla tartisiyoruz sürekli, hep ayni seyleri yazip durdu. Taslar yerine oturmus, ben ona yillarca rol yapmisim, istemedigim halde onunla cinsellik yasamisim fln. Kendimi ne kadar aciklasamda bozuk plak gibi tekrarlayip durdu. Benim ona karsi beklentilerim oldugunu, sadece calisarak baba veya es rolünün yerine getirmedigini anlatmaya calistim. Sevgi, ilgi, vakit, güven ne biliim böyle seylerin daha önemli oldugunu anlatmaya calistim. Elinden bu kadar geliyormus bende böyle kabul edemicegimi söyledim. sadece uyumaya eve geliyordu, o kadar yabancilastik ki artik. Ben onun beklentilerini karsilamiyomusum, cilve yapmiyormusum ve zaten o dün dedigim cümleyle herseyi bitirmisim. Ben cevap vermedim, aradi beni niye cevap vermiyosun diye bagirip cagirdi, aksam gelicem esyalarimi alcam dedi bende tamam dedim. Aksam geldi, mac izlerken uyuya kaldi bende yataga gectim. Baktim pesimden geldi benimle cinsellik yasamaya kalkisti ama ben istemedim, küstü arkasini döndü uyudu. Bense niye böyle gel gitler yasadigini cözmeye calsiyorum bi ayrilmak istiyor bi cinsellik isteiyor. Bi öpüyor bi soguk davraniyor.
Dünde yine sabah basladi mesajlarina aslinda gidecektim ama gitmedim belki bana o dedigin lafin öyle olmadigini ispatlamaya calisirsin diye, beni bi karar vermeme zorluyor, ben diyorum evlilik terapistine gidelim, ikimizde degiselim düzeltelim. Yok hayir kabul etmiyor. Yine karar ver diyor. Yine aynisini diyorum. Yok yine kabul etmiyor. Dedim o zaman sen karar ver madem benim kararlarimi kabul etmiyosun. Hayir o karar vermezmis. Ee dedim ne istiyosun o zaman benden. Bisey istemiyomus, herseyi mahvetmisim, sadece uzatmalari oynuyomusuz. Tamam dedim senin yazdiklarina göre hic bisey kabul etmemen demekki benim ayrilmami istiyosun evet olabilir dedi. Geri yazmadim. Aradi acmadim. Mesajlarin ardi arkasi yok. Beni kirmak istemiyomus, beni hatcamak istemiyomus, ben bunlari haketmemisim. En son ayrilmamiz en iyisi yazdi tamam dedim. Geldi eve. Yine öpüp sirnasmalar, gücümde yok yapma desemde devam etti. Ne var bunda karimsin fln dedi. Ben soktayim ne yasadigimi cözmeye calisiyorum. Kiyafetlerini almadan cikti gitti. Bi saniyeden öbür saniyeye nasil degistigi beni korkuttu. Aksam aradi, bu duruma gelmemizin sebebi benmisim, ben ona sevgi göstermemisim, hep cok calistigi icin nankörlük edip onu kötülemisim, hic anlayis göstermemisim ve hatalarimi kabul etmiyomusum. En büyük sorunuda kimseye bisey anlatma dedigi halde ben evdeki sorunlarimizi arkadasima anlatmam, ki onuda degistirdim artik anlatmiyordum ama eskiden anlatmisim bunu kabul edemezmis. Gece gelip esyalarini alcagini söyledi. Bende yattim, tekrar konusup söyledigim laflari cevirip kendine göre cevirmesini önlemek icin uyuyor numarasi yaptim esyalarini aldi ve gitti.
Bu sabah aradi whatsappde kiminle yazisiyorsun diye üstüme gelip durdu.
Aslinda ne yapcagimi biliyorum ama iste 17 sene cöp oldu diye cok üzülüyorum. Ve bana öyle ilgili davrandiginda hemen bayraklari indiriyorum.
Cok tesekkür ederim yorumunuz icin. Beni kötü ilan edeceginze böyle yorumlara ihtiyacim vardi.Adam çoklu kişilik bozukluğu yaşıyor olabilir mi?
Kaç yaşındalar konuşabiliyorlar mı, çocuklardan ayırın falan diye bir şey yok hep böyle uçlardamısın karı koca, daha bir önceki sayfada yazdınız evde baba figürü yoktu diye şimdi de çocuklara düşkün sormadan duramayan baba oldu.O zamanda evi basar cocuklarimi benden ayiramazsin diye. Ben gecmicemde o bisey sordugunda mecbur cevap veriyorum. Kocaman degiller
İnşallah kolayca kurtulursunuz ondan ne diyim. Valla içim ürperdi okurken.Cok tesekkür ederim yorumunuz icin. Beni kötü ilan edeceginze böyle yorumlara ihtiyacim vardi.
Bende düsündüm bunu ama asla psikologa gitmeyi kabul etmez. Zaten artik benim sorumlulugum degil.
6 ve 9 yasindalar. Evet genellikte böyle durumlarda baba olmaya karar veriyor. Cocuklarla ilgili sordugu bisey olursa ve ben cevap vermezsem beni cocuklarimdan ayiramazsin diye kavga cikariyor halbuki öyle bi durum yok. Asla kötü konusmam onun hakkinda cocuklara karsi.Kaç yaşındalar konuşabiliyorlar mı, çocuklardan ayırın falan diye bir şey yok hep böyle uçlardamısın karı koca, daha bir önceki sayfada yazdınız evde baba figürü yoktu diye şimdi de çocuklara düşkün sormadan duramayan baba oldu.
Esiniz normal değilde sizde adamla barışıp birliktelik yasayacakken olmadik seyler söylemeniz Allahim canımı al diyip dram kasmaniz tuafMerhaba, linclenecegimi bildigim halde fikirlerinize ihtiyacim var.
Evliligimi kurtarmak adina istedigi herseyi yaptim, yinede yaranamadim ve degistirdigim seyleride degistirdigim icin suclu oldum cünkü rol yapiyormusum.
Ay cok karisik olcak sanki, türkcemde cok iyi degil o yüzden kusura bakmayin.
Sadece son üc günü kisa bi sekilde anlatmaya calisacagim.
Kac haftadir sabahdan aksama kadar mesajla tartisan iki yabanci insan olduk. Bi kac ay öncesine kadar esim asla benimle tartismazdi hep kacardi, iletisim kurmazdi, zsten evede sadece uyumaya geliyodu, önceki konularimdada bellirtmistim. Simdi ise hep bir tartisma cikardi. Aramizda ki durum gercekten berbat bi hal aldi. Annesinin evinde kaldi bi kac kere, en son 3 hafta önce ayrilmisti 2 hafta orda kaldi, onlar tatildeyken olani biteni duymadilar yani zaten kimse duymasin anlamasin diye beni tehdit edip duruyordu. O 2 hafta icinde bana o kadar iyi davrandi ki, evde vakit gecirdi hayatinda neler olup bittigini anlatti. Bi sekilde baristik ailesi izinden dönmeden.
3 gün önce yine tartisiyoruz ama ben kriz gecirdim ölmek istediigmi fln söyledim, isden erken cikip eve geldi. Ben öyle aglayip allahim canimi al diye yalvarirken gelip beni öpüp orama burama dokunmaya basladi. Yapma, dua et simdiye kadar seninle cinselligi reddetmedim, yaptiklarina ragmen, baska bi kadin asla yapmazdi dedim. Bu lafimin üzerine tamamen cildirdi ben nasil böyle bisey söylermisim. Yillarca onu oyalamisim onunla oyun oynamisim, simdi taslar yerine oturdu fln dedi. Ben yine kriz gecirdim. Bu kalkti ben cikiyorum dedi, beni bu durumda yanliz birakamazsin dedim cocuklarla ilgilenecek gücüm yoktu. Kes sesini salak piskopat oyunlarina beni dahil etme dedi cekti gitti. Bir saat sonra hicbisey olmamis gibi cocuklarla ilgili bisey sordu, benim durumum nasil sormadi bile.
Ertesi gün tekrar mesajla tartisiyoruz sürekli, hep ayni seyleri yazip durdu. Taslar yerine oturmus, ben ona yillarca rol yapmisim, istemedigim halde onunla cinsellik yasamisim fln. Kendimi ne kadar aciklasamda bozuk plak gibi tekrarlayip durdu. Benim ona karsi beklentilerim oldugunu, sadece calisarak baba veya es rolünün yerine getirmedigini anlatmaya calistim. Sevgi, ilgi, vakit, güven ne biliim böyle seylerin daha önemli oldugunu anlatmaya calistim. Elinden bu kadar geliyormus bende böyle kabul edemicegimi söyledim. sadece uyumaya eve geliyordu, o kadar yabancilastik ki artik. Ben onun beklentilerini karsilamiyomusum, cilve yapmiyormusum ve zaten o dün dedigim cümleyle herseyi bitirmisim. Ben cevap vermedim, aradi beni niye cevap vermiyosun diye bagirip cagirdi, aksam gelicem esyalarimi alcam dedi bende tamam dedim. Aksam geldi, mac izlerken uyuya kaldi bende yataga gectim. Baktim pesimden geldi benimle cinsellik yasamaya kalkisti ama ben istemedim, küstü arkasini döndü uyudu. Bense niye böyle gel gitler yasadigini cözmeye calsiyorum bi ayrilmak istiyor bi cinsellik isteiyor. Bi öpüyor bi soguk davraniyor.
Dünde yine sabah basladi mesajlarina aslinda gidecektim ama gitmedim belki bana o dedigin lafin öyle olmadigini ispatlamaya calisirsin diye, beni bi karar vermeme zorluyor, ben diyorum evlilik terapistine gidelim, ikimizde degiselim düzeltelim. Yok hayir kabul etmiyor. Yine karar ver diyor. Yine aynisini diyorum. Yok yine kabul etmiyor. Dedim o zaman sen karar ver madem benim kararlarimi kabul etmiyosun. Hayir o karar vermezmis. Ee dedim ne istiyosun o zaman benden. Bisey istemiyomus, herseyi mahvetmisim, sadece uzatmalari oynuyomusuz. Tamam dedim senin yazdiklarina göre hic bisey kabul etmemen demekki benim ayrilmami istiyosun evet olabilir dedi. Geri yazmadim. Aradi acmadim. Mesajlarin ardi arkasi yok. Beni kirmak istemiyomus, beni hatcamak istemiyomus, ben bunlari haketmemisim. En son ayrilmamiz en iyisi yazdi tamam dedim. Geldi eve. Yine öpüp sirnasmalar, gücümde yok yapma desemde devam etti. Ne var bunda karimsin fln dedi. Ben soktayim ne yasadigimi cözmeye calisiyorum. Kiyafetlerini almadan cikti gitti. Bi saniyeden öbür saniyeye nasil degistigi beni korkuttu. Aksam aradi, bu duruma gelmemizin sebebi benmisim, ben ona sevgi göstermemisim, hep cok calistigi icin nankörlük edip onu kötülemisim, hic anlayis göstermemisim ve hatalarimi kabul etmiyomusum. En büyük sorunuda kimseye bisey anlatma dedigi halde ben evdeki sorunlarimizi arkadasima anlatmam, ki onuda degistirdim artik anlatmiyordum ama eskiden anlatmisim bunu kabul edemezmis. Gece gelip esyalarini alcagini söyledi. Bende yattim, tekrar konusup söyledigim laflari cevirip kendine göre cevirmesini önlemek icin uyuyor numarasi yaptim esyalarini aldi ve gitti.
Bu sabah aradi whatsappde kiminle yazisiyorsun diye üstüme gelip durdu.
Aslinda ne yapcagimi biliyorum ama iste 17 sene cöp oldu diye cok üzülüyorum. Ve bana öyle ilgili davrandiginda hemen bayraklari indiriyorum.
Aynen aklimla oynadi resmen. 17 yildir böyle degildi ama 3 seneye yakin böyle. Ondan önce gayet normal bi evliligimiz vardi, yani tabi inislerimiz cikislarimizda olurdu ama bu denli hasta bi evliligimiz yoktu. Kendim icin terapi randevusu aldim zaten ama daha 2 ay var.Ben sizi şu açıdan anlıyorum. Böyle insanların eline düşmeyen bunu anlayamaz. İnsanın aklıyla oynayan, git gelleriyle kafa karıştıran, sürekli suçlu hissettiren , insanın tüm dengesini bozan insanlar var. Bu insanla birlikte olunca zamanla insan mantıklı bakmayı unutuyor, aynı durumdaki bir arkadaşımıza vereceğimiz tavsiyeyi kendi hayatımıza uygulayamayabiliyoruz.
Ben size şu açıdan katılmıyorum : 17 yıl olmuş! Çocuklarınız var! İlk başta belki kurbandınız ama belli bir noktadan sonra kendinizi kurtarıp çocuklarınızla bir yol haritası çizmeniz lazımdı. Çift terapisi yerine kendiniz bireysel terapi alıp bu adamdan nasıl kurtulurumu hedeflemeniz gerekirdi.
Belki inkar edeceksiniz ama siz o adamı geri istiyorsunuz ve geldiği an kabul edeceksiniz. Siz bence "bu toksiklikten kendimi ve çocuklarımı nasıl kurtarırım"ı artık araştırmaya başlayın.
Barismamistik ki birliktelikte yasanmicaktiEsin
Esiniz normal değilde sizde adamla barışıp birliktelik yasayacakken olmadik seyler söylemeniz Allahim canımı al diyip dram kasmaniz tuaf
Benim babam karışmamış bana, kızım nereye isterse gider, ne yapacağını bilir, ne isterse giyer demiş, kocam kim oluyor? Lafını dinliycekmişim, çalışamazsın, kır dizini otur evde diyecek ve ben de olur kocam diycem. Öyle bir erkek yok benim defterimde kitabımda. Almanya'da hem de evde çoluk çocuk varken ev basmak nasıl oluyor? Adama hayatı sorgulatırlar orada. Kanundan hukuktan da mı haberiniz yok? Hiç bir şey bilmiyorsanız Gemeinde ye gidin, anlatın derdinizi onlar sizi gereken kuruma yönlendirir.Nerden cikariyosunuz bunlari? Herseyde sinir krizi gecirdigimi nerde yazdim? O seyler normal seyler mi üzülmeyeyim? Tabiki üzülüyorum, sonucta biz bi aile olamamisiz. Siz hic mi kocanizin lafini dinlemediniz? Her dedigine hayir mi dediniz? Bende kendimce dogruyu yapmaya calistim her zaman. Beddualarinizida kendinize saklayin, keske sikayet etselermis. Ben burda dertlesmek icin konu aciyorum, ama yanlis yapmisim.
Tamam da evdeki huzur da en az maddi destek kadar önemli değil mi?Cocuklarimin hicbirseyini eksik etmedim. Mutlu bir cocukluk gecirmeleri icin elimden geleni yaptim ve hala yapiyorum.
Her şeyi kendiniz yapıyorsanız bi erkeğe kocaya ihtiyacınız var mı? Almanya'da yaşıyormuşsunuz sanırım, kocanız geldiğinde polisi arayıp boşanma aşamasında olduğumuz kocam kapıda beni tehdit ediyor diyin bakalım, nereye basacağını şaşırır.. Kocanızı bırakında siz kendiniz ne istiyorsunuz onu düşünün, ergen kızlar gibi davranmayı mı yoksa yaşını başını almış olgun bi kadın gibi mi?Burda bir yanlis anlasilma var. Sürekli sinir krizi gecirmiyorum. Son 9 ayda olaylar cigirindan cikti ve piskolojimi iyice bozdu yinede cocuklarla günlük hayatimiza devam ediyorum. Onlari kurslara spora götürüyorum. Sadece o bir gün kriz gecirdim cünkü artik dayanamadim davranislarina. Herkese iyi görünüp evde terör estirmesine. Durmadan ayrilip geri gelmesine. Bende farkindayim cocuklarin daha güvenli bir ortama ihtiyaci var ama ordan gördügünüz gibi kötü bir cocukluk gecirmiyorlar. Herseyleri ile ben ilgileniyorum. Herseyi tek basima üstleniyorum. Aileden destegim yok cünkü esim baski yapiyor kimseye bisey anlatma diye.
Siz öyle yapabiliyorsaniz ne güzel ben yapamadim. Herhangi bi konuda karsi geldigimde günlerce benimle konusmaz yüzüme bakmazdi, yokmusum gibi, bu calismak olsun, giyim tarzim olsun, konsere gitmek istemem olsun. Zor bir evliligin icinde daha fazla sorun cikmasin diye bende susup oturdum evet. Cocuklarimin babasinin normal olmadigini bende biliyorum, vakit gecirmedigini bende biliyorum ama öyle bi konusuyosunuz ki sanki ben kötü baba olmusum gibi. Babalari normal degil diye de cocuklarimi baskasini vermem ben gayet iyi annelik yapiyorum beni tanimadan böyle yargilamaniz hic dogru degil. Babalari yoklugunu ben yasatmiyorum onunda faturasini bana kesemezsiniz. Bende kendimce dogru yapmaya calistim her zaman.Benim babam karışmamış bana, kızım nereye isterse gider, ne yapacağını bilir, ne isterse giyer demiş, kocam kim oluyor? Lafını dinliycekmişim, çalışamazsın, kır dizini otur evde diyecek ve ben de olur kocam diycem. Öyle bir erkek yok benim defterimde kitabımda. Almanya'da hem de evde çoluk çocuk varken ev basmak nasıl oluyor? Adama hayatı sorgulatırlar orada. Kanundan hukuktan da mı haberiniz yok? Hiç bir şey bilmiyorsanız Gemeinde ye gidin, anlatın derdinizi onlar sizi gereken kuruma yönlendirir.
Baba desen çocuklar umurunda değil eve bile gelmiyor, anne desen bu adamın yolunu gözlüyor Allah canımı alsın diye haykırıyor. Beddua değil bu; çocukların huzurlu sakin güvenli ortamda yaşamaya hakları var. Siz ebeveyn olarak bunu veremiyorsanız bırakın başkaları baksın. Kaç tane konu açmışsınız evliliğinizle ilgili. Çocuklarınız hiç bir şey bilmiyor sanıp kendinizi kandırmayın. Başka çocukların babaları da çalışıyor ama akşam eve geliyorlar. Hafta sonları tatil bayram, herkesin babası evde ailesiyle. Bunu fark etmiyor mu çocuklarınız? Gelişimleri için sadece karınlarını doyurmak yetmez. Babaları okulda yok, kursta yok hafta sonları yok, özel gün kutlamalarında yok, çocukların arkadaş çevresinin aileleriyle yapılan aktivitelerde yok. Boşanılır, herkesin ayrı evi olur ve çocuklar da bu duruma alışarak büyür. Siz ne yapıyorsunuz, baba varken babasızlığı yaşatıyorsunuz.
Siz eve kapandığınız, adam ne dese yaptığınız için bu durumdasınız. Size saygı duymuyor çünkü. Şimdiki aklınız olsa çalışır ayaklarınızın üstünde dururdunuz değil mi? Adamın ne kazandığını bile bilmiyorsunuz. Size verilen harçlığı biliyorsunuz o kadar. Sizi suçladığım tek yer zamanı geldiğinde kestirip atmamanız. Kanun yasa sizden yana, hem size hem çocuklarınıza kol kanat geren destek çıkan bir ülkedesiniz.