• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istediğim gibi çıkamamak

Merhaba

40 yaşındayım. Annemlerle kalıyorum. Evden çalışıyorum. Yani dışarda olmuyorum gün içinde.

Sorun şu ki akşamları çıkamıyorum istediğim gibi dışarıya. Bu yaşımda hala annemden izin almam lazım. Ki sormak bile annemi sinirlendiriyor. Nereye bu saatte(20.00 çok geç ona göre), kiminle gidiyorsun, nereye gidiyorsun gibi sorular. Ki bu sorular da en başta hayır demezse ...
Benim yaşımda şehir dışında tatile giden arkadaşlarım vardı. Hatta boşanmış, kızını annesine bırakıp gidiyordu. Ben bir yere giderken iki saat açıklama yapmak zorundayim. Tabi izin verdiyse...

Ayrı eve çıkacam ileride. Bunu diyen olacaktır. Şu an için bu durum normal mi, (değil gibi) nasıl aşarım bunu?

Teşekkürler
yani 40 yaşındasınız kaç yıl daha bekleyeceksiniz birey olmak için ?

Annem de arar arıyor zaten dakika başı o ayrı. Ama bir kızması bir küsmesi var ki akıllara zarar.. en az bir saat konuşur bağırır çağırır küser off.
Valla ömür geçiyor,acil ya ayrı eve çık ya da asla buna izin verme

Evet çok çekilmez kötü bir durum. Hep böyleydi maalesef. Hayret ediyorum bazen nasıl başka şehirde okumama izin verdi diye. Konuşsam da cevabını biliyorum " zaman kötü çevre kötü insanlar kötü" diyecek.
Bakın aklıma ne geldi: kaşımı aldıracam" dediğimde evdesin zaten ne alaka dedi. Düşünün öz bakımımı bile kötü gibi hissettiriyor bana. Sanki kasimi başkası için aldırıyorum böyle bir imaya geliyor bu ..
Sizi çok iyi anlıyorum zira aynı durumu yukarıda da belirttim kuzenimden biliyorum. Kız kuaföre gitmek istiyor “yok gidemezsin saçlarını ben keserim, yok dışarı çıkamazsın etraf kötü insan kaynıyor” tarzı konuşmalar. Annenizi bir şekilde ikna etmeye bakın. Ya da yakınlarınızdan rica edin annenizle konuşsun. Böyle sürekli yasaklarla yaşamak çok can sıkıcı bir durum ☹

yani 40 yaşındasınız kaç yıl daha bekleyeceksiniz birey olmak için ?
Annem bıraksa da birey olsam .. yada birey oldum da annemin gözünde tam tersi. Anneme nasıl davranmalıyim onu soruyorum zaten

Bilmem ne ilgisi olabilir ki? Yıldırma politikası mı?
kız kardeşiniz boşanmış ona karışmıyor dediniz oradan çıkardım.
bu arada ne kadar hayırlı bir evlatsınız, bu sabrı bilmiyorum kim gösterebilir :)
burcunuz neydi?

Haklısınız galiba. Ama annemin aşırı tepkileri gerçekten yenilir yutulur cinsten değil. Hastanelik olur evi ayağa kaldırır yine burnumdan getirir biliyorum
Siz ondan daha fazla tepki verin o zaman. Hem kardeşiniz şehir dışına gezmeye gittiğinde hastanelik olmuyor da siz arkadaşlarınızla buluştuğunuzda oluyorsa çok da inandırıcı değil gibi

Sizi çok iyi anlıyorum zira aynı durumu yukarıda da belirttim kuzenimden biliyorum. Kız kuaföre gitmek istiyor “yok gidemezsin saçlarını ben keserim, yok dışarı çıkamazsın etraf kötü insan kaynıyor” tarzı konuşmalar. Annenizi bir şekilde ikna etmeye bakın. Ya da yakınlarınızdan rica edin annenizle konuşsun. Böyle sürekli yasaklarla yaşamak çok can sıkıcı bir durum ☹
Gerçekten rahatsızlık bu durum değil mi? Erkek kardeşimle yada babamla konuşacam bakalım. Teşekkür ederim

Annem bıraksa da birey olsam .. yada birey oldum da annemin gözünde tam tersi. Anneme nasıl davranmalıyim onu soruyorum zaten
izin değil haber vererek başlayın üç beş gün kavga edersiniz duymazdan gelin kararlı olun siz geri adım atmazsanız onlar geri adım atacak, 40 yaşında neyin gözü ?

kız kardeşiniz boşanmış ona karışmıyor dediniz oradan çıkardım.
bu arada ne kadar hayırlı bir evlatsınız, bu sabrı bilmiyorum kim gösterebilir :)
burcunuz neydi?
Hayırlı olduğum için mi yoksa pes mi ettim bilmiyorum 🤭 akrep burcuyum:)) gerçek akrep kimliğimi anneme göstersem... Yok ya kaldıramaz 🤣

40 yaşındaki kadın arkadaşlarını aratıp izin mi istetecek ?

Hiç normal değil ama aynı şey başımda.. annemin hastalığı dolayısıyla ayda 10-15 gün eşimle birlikte onun evinde kalıyoruz. inanın telefonla konuşmama bile karışıyor..
Ayy bide evlisiniz 😱

Olabilir evet. Zaten hasta diyorum, üzülür diyorum.
Mesela ben şehir dışında okurken attığım her adımı bilirdi. Her an ulaşabilirdi bana. Çünkü önemserdim annemi, aklı kalmasın derdim. Kardeşlerim ise ara ki bulasın.
Kimse evladı eve geç geliyor diye ölmez. Kardeşiniz sınırını koymuş. Bunu siz de yapabilirsiniz. Kendinizi aşamalı olarak geri çekmeye başlayın. Numara mı istedi vermeyin. Nereye diye mi sordu işim var kızlarla buluşacağım diye çıkın direkt. Hangi kız arkadaş diye sorarsa da daha fazla cevap vermeyin. Çünkü siz cevap verdikçe açıklama yaptıkça, anneniz daha çok soru sorma hakkı görüyor kendinde. Mesela şehir dışında okurken her adımınızı bilmesine ne gerek vardı? Her aradığında açmak zorunda değilsiniz. Şuraya gittim, şunu yaptım diye anlatmak zorunda değilsiniz. Mesajdan "şuan müsait değilim" yazmanız yeterli. Hiçbir detaya girmeyin. Annenizin derdi gerçekten sizin can güvenliğiniz, iyi olup olmadığınız mı bilemiyorum ama bu şekilde ömür geçmez. Daha fazla kendinizi suistimal ettirmeyin.

Siz ondan daha fazla tepki verin o zaman. Hem kardeşiniz şehir dışına gezmeye gittiğinde hastanelik olmuyor da siz arkadaşlarınızla buluştuğunuzda oluyorsa çok da inandırıcı değil gibi
Valla eve bi geldim tansiyon aleti kolunda vay vay. Onu bu hale düşürdüğüm(!) için kardeşimin kötü bakışları falan.

Uizn istesinler diye değil. Yaptığın yanlış rahat bırak kızı tarzında bir konuşma
hiç gerek yok arkadaşlarınızla değil siz kendiniz halledin, sizin önce kendiniz için bunu aşmanız lazım gerekirse kavga dövüşle gerekirse güzellikle anneniz laftan anlasaydı 40 yıldır anlardı.

Kimse evladı eve geç geliyor diye ölmez. Kardeşiniz sınırını koymuş. Bunu siz de yapabilirsiniz. Kendinizi aşamalı olarak geri çekmeye başlayın. Numara mı istedi vermeyin. Nereye diye mi sordu işim var kızlarla buluşacağım diye çıkın direkt. Hangi kız arkadaş diye sorarsa da daha fazla cevap vermeyin. Çünkü siz cevap verdikçe açıklama yaptıkça, anneniz daha çok soru sorma hakkı görüyor kendinde. Mesela şehir dışında okurken her adımınızı bilmesine ne gerek vardı? Her aradığında açmak zorunda değilsiniz. Şuraya gittim, şunu yaptım diye anlatmak zorunda değilsiniz. Mesajdan "şuan müsait değilim" yazmanız yeterli. Hiçbir detaya girmeyin. Annenizin derdi gerçekten sizin can güvenliğiniz, iyi olup olmadığınız mı bilemiyorum ama bu şekilde ömür geçmez. Daha fazla kendinizi suistimal ettirmeyin.
Haklısınız. Bu cesareti yada bu karşı koyma gücünü kendimde bulamıyordum. Ve hatta öyle bir duruma geldim ki, "annem iyiliğimi istiyor" moduna geçip kendi içimde onu savunmaya bile kalktım.
Dediğiniz gibi yapacam mutlaka. Ömür geçmiyor bu şekilde dediğiniz gibi. Ömrümü yedi

hiç gerek yok arkadaşlarınızla değil siz kendiniz halledin, sizin önce kendiniz için bunu aşmanız lazım gerekirse kavga dövüşle gerekirse güzellikle anneniz laftan anlasaydı 40 yıldır anlardı.
Kavga dövüş beni bekliyor o bir gerçek. Ama yapacam.

Back
X