Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

babam dün instagram twitter askfm tumblr gibi sayfalarımı bulmuş fotograflarıma yazışmalarıma bakmış, kendiside çok kapalı ve dogma bir insandır. ben üniversitede okuyorum şehir dışında, geldi yurduma beni aldı eve götürdü. dün eve geldiğim gibi telefonumu elimden aldı ve kurcalamaya başladı. bugünde telefonumu anneme vermiş bütün gün o karıştırdı, o da içinde gördüklerine kızdı. bugün beni çığlık atarak annem uyandırdı, seni eğer okula yollarsam bilmem neyim diye bağırdı bende çıktım cama tam atlayacaktım tuttu, 1 saniye geçikseydi ölmüştüm. okuldan almak kelimesini duyunca çıldırdım. hala telefonumu vermiyorlar ve okula yollucaklarmı bilmiyorum. bana ağzı alınmıcak kelimeler laflar hakaretler yakıştırmalar neler neler söylüyorlar.. eğer üniversiteye yollamazlarsa kaçıcam, nereye nasıl kaçıcam bilmiyorum ama bu evden gitmem lazım artık dayanamıyorum bu kadar küfüre. telefonda internette ne gördü diyecekseniz, bikini bir tane fotografım ve gögüs dekolteli elbiseyle de bir fotografım vardı düğünden çekildiğim, bunlar ve benzeri fotograflarım.. telefonumda daha çok vardı kendim çektiğim bunlarıda görmüş annem neler neler söyledi..ve annem bütün makyaj malzemelerimi taytlarımı atletlerimi gecelik sortlarımı çöpe attı. birdaha makyaj yapmayacaksın tayt giymeyeceksin dedi. bu üniversiteye giden bir kıza yapılır mı? napacağım?

Üniversiteye giden kız demek en az 18 yaşında demek..
Üniversiteye giden kıza yapılır mı bilmem.
Ama üniversiteye giden biri evden kaçmak için buraya sormaz..
Bende babamla sorun yaşıyorum.
Evden kaçsam diyede düşündüm..
Ama dışarısı evden daha beter..
Sen ailene göre yanlışlar yapmışsında bunları yaşamışsın.
Ben birşey yapmadan neler yaşadım.
Üstelik asi biri de değilim aileme karşı..
Ama yasadıklarımı hiç mi hiç hakketmedim.
Ama hala bu evdeyim..
Yaşımda 20
Gençliğin deli çağı denilen yaştayım..
Kaçma.
Tepki de verme.

ve ben hep amerika avrupa tarzı düsünen bir kızdım.. sarkıcı danscı olmak isteyen, ülke ülke gezmek isteyen, istediğini yapan cılgın bir kız olmak istemistim. ama hayallerimi gercekleştiremiyorm
işte bu yuzden aılen senı frenlıyor engellıyor çılgın olma dıe....tabı bu ıslerı yapan saygın ınsanlar var......ama yapamayan da.iyi dusun aılenıde kendınıde uzme

Tatlım senin giyim tarzın böyle ise neden bu kadar tepki gösteriyorlar anlamış değilim
Ailen hep böylemidir

evet çok dogma ama bir okadarda modernlerdir. bütün teknolojiden günluk seylerden herseyi bilirler ama kapalı düsünce tarzları vardır. benim hiç öyle olmadı, ben ne acık ne kapalı orta biri olmak istedim. hayatımda ilk elbisemi ggecen ay kuzenimin düğününde giydim, oda bir hafta ağlayarak ve yalvararark.

evet çok dogma ama bir okadarda modernlerdir. bütün teknolojiden günluk seylerden herseyi bilirler ama kapalı düsünce tarzları vardır. benim hiç öyle olmadı, ben ne acık ne kapalı orta biri olmak istedim. hayatımda ilk elbisemi ggecen ay kuzenimin düğününde giydim, oda bir hafta ağlayarak ve yalvararark.
Çok abartıyorlarabartıyorlar

Ailenin yanında farklı unide farklı mi giyiniyorsun? Benim unide arkadaşım dekolte miniler giyinirdi fiziği güzel olduğu için çok dikkati mi çekerdi meğer ailesinin yanında memlekette tesetturluymus babası üniye gelince kapanmışti

bir çocuk var beni çok seven, kaçsam anca onun yanında kalabilirim ama oda benle evlenmek istiyor ben ondan tiksiniyorum. evlenmezsem hala yanında arkadas olarak kalmama musade edermi bilmiyorum.. cok karısık cok

delirdin mi sen?
sakin sakin boyle bisey yapma..
bi sure sus,hicbi sekilde cvp verme soylediklerine..
ortalik sakinlesince al karsina konus aileni.

Bak okuma hakkın en temel hakkın senin anne baba olsada engellerselerdi böyle şeyleri kaçardım

bir çocuk var beni çok seven, kaçsam anca onun yanında kalabilirim ama oda benle evlenmek istiyor ben ondan tiksiniyorum. evlenmezsem hala yanında arkadas olarak kalmama musade edermi bilmiyorum.. cok karısık cok
Yagmurdan kacarken doluya tutulacaksin , böyle bir hataya düsme sakinn

Bir de evlilik disi cocuk yaparsiniz tam olur. :KK12:

Babanin kati davranisini onaylamasam da, inan bana baskasindan cok daha iyidir. Bunu deneyimleyerek anlama. Ailenin sozunu dinle ve uyumlu olmaya calis.

Veee kesinlikle evden kacma.

Bak şimdi, sakın ama sakın, başka birine güvenerek kaçma, hele ki bir çocuğa güvenerek asla hareket etme. Bi ay güvenirsin kalırsın, ikinciay çocuk psikopata mı bağlar, başına neler gelir belliolmaz. Evde kalıp küfür dinleseydim de güvende olsaydım diyeceğin çok şey gelebilir başına. Sana şimdi dünyanın en kötü yeri sizin evmiş gibi geliyor ama inan bana dünyada o evden çıktığına pişman olacağın türlü türlü yer ve bela var.
Bi kere "kaçmak" kelimesini sil aklından. En fazla yapacağın şey "evi terk etmek" olur. O da, planlı programlı yapılır, ve başka hiç kimseye güvenerek yapılmaz. Evi mutlu değilsen terk edebilirsin evet, gider mutlu olacağın bi şehirde güzel bi iş bulursun, çalışır, kendine tek kişilik güvenli bi hayat kurarsın. Kendi başına ayaklarının üzerinde durursun kendi kurduğun hayatta. Reşit bi insansın sonuçta. Belki hem çalışır hem okursun. Seçeneğin bol.
Ama önce evden kocaya kaçan cahil kızlar gibi kaçmak kelimesini falan bi sil ağzından. Bak, annen baban gibi baskıcı zihniyette değiliz, gitmek istiyorsan gidebilirsin diyoruz. Ama gitmenin de bi yolu yordamı var, acele etme.

Son düzenleme:
Ailenin yanında farklı unide farklı mi giyiniyorsun? Benim unide arkadaşım dekolte miniler giyinirdi fiziği güzel olduğu için çok dikkati mi çekerdi meğer ailesinin yanında memlekette tesetturluymus babası üniye gelince kapanmışti

hayır iki sekildede aynıyım kıyafet değiştirmiyorum

Bence Ailenle konuş biraz suyuna git ailenin ekonomik özgürlüğünü kazanana kadar kendi özgürlüğünü kazanırsan kimse karışamaz

Fevri kararlar verme. Asla çocuğun yanına kaçma. Bir süre mesela bir iki hafta ortalığın sakinleşmesini bekle, sonra arkadaşların dediği gibi ailenle konuş. Halen katılarsa o zaman üniversiteye devam etmek için evden gidersin, ama mutlaka orta yol bulan bir akrabandan yardım alarak git. Sakın bir erkeğe güvenerek bir hataya düşme kısacası.

Bak okuma hakkın en temel hakkın senin anne baba olsada engellerselerdi böyle şeyleri kaçardım

nereye kacacak? hangi parayla nasil okuyacak?
akil vermek mi bu?
sakin bana part time ise girer calisir okur demeyin..o isler o kadar kolay degil.
hele ki sahipsiz oldugunu anlarlarsa neler gelir basina bu kizin..

Çoçuğun yanına kaç ille evlilik gerekmiyor
nasıl akıl vermek bunlar yaaa:KK57:

elin adamının yanı ailesinden daha mı iyi olacak, o ailesinden daha çok mu düşünecek iyiliğini

ya bu kıza istemediği şeyler yaparsa sahipsiz belleyip

kolay mı evlilik dışı ilişki aynı evde kalmak

Back
X