Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

Huylarina git sözler ver uymuyolarsa ölüm orucuna cekil (irmis gibi yap)
egitim hakkini elinden almak nedir..

her konuda kontrolü onlara ver ikna et..
kolay olmasa da..
Allah yardimcin olsun

Feleğin çemberinden geçtim evet daha 15 yaşında gece vakti sokaklarda yalnızdım ben ama ne oldu bilşyormusun sonra daha güçlü oldum!
Başkalarını da bunları yaşamaya teşvik etmen doğru mu?

15 yaşında sokaklarda tek başına ne işin vardı

Ben 19 yaşında evden ayrıldım erkeklerle aynı evde kaldım ne kesildim ne tecavüze uğradım
Aman ne güzel. Aferin sana!

Yavrum evladım sakın ama sakın ne intiharı ne de kaçmayı düşün. Kaçıp gitsen nereye gideceksin bi bunu düşün? Kapının önü bile temkinli değilken sokaklarda bi başına ne yapacaksın? Hele hele o erkek arkadaş olayına hiç girmiyorum bile. İti var kopuğu var. Şurada daha millet kırk yıllık kocasına güvenemiyor, anne babasına güvenemiyor. Yarın bir gün başına bi iş gelmeyeceği ne malum? Mazallah. Çok annevari konuştum ama durum böyle yani. Ben de evde çok sıkıntı yaşamaya başladım şu yaşımda bazen ben de okul bitsin kaçıp gidicem diye düşünüyorum ama gidecek KİMSEM YOK. O yüzden kır dizini otur evinde durumlar düzelir umarım.

Yalnız bide şu var. Emin misin olayın bu kadar olduğuna? Bi sevgilin falan olup da babanın kulağına gitmiş olmasın??

küfürler filan iğrenç içim sıkıldı. Keşke aileniz size bu eğitimi önceden verseydi şuan ağırınıza gitmesi normal.

ben hiç bir zaman kabullenmedim. bizim sulale gereği de bu böyle, sülalede şimdiye kadar gelmiş geçmiş tek okuyan kisi benim. bütün akrabalarrımız bu duruma karsı dayımlar, teyzelerim yani anne tarafım.. sürekli beni internette arastırıp babama yolluyolar.. ve evde sürekli de bu durum oluyor bi kaç ayda bir. ve babam dogulu olduğundan dolayı dar görüşlü.

Aman ne güzel. Aferin sana!

Yavrum evladım sakın ama sakın ne intiharı ne de kaçmayı düşün. Kaçıp gitsen nereye gideceksin bi bunu düşün? Kapının önü bile temkinli değilken sokaklarda bi başına ne yapacaksın? Hele hele o erkek arkadaş olayına hiç girmiyorum bile. İti var kopuğu var. Şurada daha millet kırk yıllık kocasına güvenemiyor, anne babasına güvenemiyor. Yarın bir gün başına bi iş gelmeyeceği ne malum? Mazallah. Çok annevari konuştum ama durum böyle yani. Ben de evde çok sıkıntı yaşamaya başladım şu yaşımda bazen ben de okul bitsin kaçıp gidicem diye düşünüyorum ama gidecek KİMSEM YOK. O yüzden kır dizini otur evinde durumlar düzelir umarım.

Yalnız bide şu var. Emin misin olayın bu kadar olduğuna? Bi sevgilin falan olup da babanın kulağına gitmiş olmasın??

hayır zaten babam sevgili durumlarına karşı olan biri değil, o sadece sosyal medyada gezilmesine karsı. fotografın videonun durumun yer bildiriminin herşeyim insanın özeli olduğunu düsünür ve paylaşılmaması gerektigini savunur.ama suanki sosyal ağ ortamları öyle değil bende öyle degilim

normaldede seviyesizce. son 2 senedir böyle. daha neler neler aklıms gelmiyor. ben zaten son iki senedir odamda kendi halimde yaşıyorum. karısmasınlar ya çok mu zor, ailem olarak ben kendi ayaklarımın üstünde durana kadar maddi destek versinler, hayatıma mudahele etmesinler cok mu zor?

bak guzelim..hakli oldugun yerler var..eger az once yazdigin gibi cumleleri gercekten kuruyorsa sana karsi cok cirkin cok alcakca konusmalar bunlar..
yasin onlardan cok cok kucuk ama uyma onlara..annende terbiyesizlikte dibe vura vura ilerlesin..
ne yap et okulunu bitir meslegini eline al,ondan sonra daha az gorusursun eyvallahin olmaz.
sakin evden mevden kacayim deme..
suan icin suskun kal,sen sus ki o cirkefce konusmalarini kendi kulaklari duysun da azcik utansin o annen.

babanla arani iyi tutmaya bak..madem annen boyle dusmanca tavir sergiliyor,ortalik sakinlesince babanin safina gec.varsin senin nerde oldugunu bilsin navigasyondan ama okuluna git..
eline meslegini aldigin gibi kendi hayatini kurarsin,hadi ondan sonra sIkiyorsa laf etsinler..
ama ofkeyle kalkip zararla oturma.

eğitim hakkının kısıtlanması doğru değil tabii ki..
ama onlarda anne-baba olarak belli ki senin için kaygı içersindeler..
bu memlekette tayt giyene dekolteli gezene potansiyel tecavüz edilecek gözüyle bakılıyor maalesef..
bence anne babana kızma.. onların yanı şu dünyada sığınabileceğin en güvenli yer..
ben senin yerinde olsam anne babamdan özür dilerim.. kızdıkları şeyleri yapmayacağıma dair söz veririm( gerçektende yapmam) ve sadece eğitimimi tamamlamak için mücadele ederim..

ama onların kızdıkları şeyler benim isteediğim ve yapmak istediğim. bu adilmi? ben onların istediği gibi yaşamak zorundamıyım? buyüzden kacmak istiyorum işte. özgürlük nedir bilmiyorum, kelime tanımını bile yapamaz durumdayım

Neden evden kacıp baskasının yanına sıgınmayı dusunuyosun, hele de evlilikmis erkekmis... Ailenin sana gostermedigi merhameti dısarıda bekleme sakın. İlla kacmak istiyosan, ailenle ipleri koparmak istiyosan alternatifin bir adamın yanına sugınmak olmamalı. Girersin parttime ise, hem okur hem calısır ailene muhtac olmazsın. Bu da zor gelîyorsa kopruden gecene kadar ayıya dayı de, ailenin istedigi gibi yasa. Okulunu bitir gir ise ailene resti cek

ben hiç bir zaman kabullenmedim. bizim sulale gereği de bu böyle, sülalede şimdiye kadar gelmiş geçmiş tek okuyan kisi benim. bütün akrabalarrımız bu duruma karsı dayımlar, teyzelerim yani anne tarafım.. sürekli beni internette arastırıp babama yolluyolar.. ve evde sürekli de bu durum oluyor bi kaç ayda bir. ve babam dogulu olduğundan dolayı dar görüşlü.
sana sülalenin şanslısısın demek ki bu şansı değerlendir ;)

bak guzelim..hakli oldugun yerler var..eger az once yazdigin gibi cumleleri gercekten kuruyorsa sana karsi cok cirkin cok alcakca konusmalar bunlar..
yasin onlardan cok cok kucuk ama uyma onlara..annende terbiyesizlikte dibe vura vura ilerlesin..
ne yap et okulunu bitir meslegini eline al,ondan sonra daha az gorusursun eyvallahin olmaz.
sakin evden mevden kacayim deme..
suan icin suskun kal,sen sus ki o cirkefce konusmalarini kendi kulaklari duysun da azcik utansin o annen.

babanla arani iyi tutmaya bak..madem annen boyle dusmanca tavir sergiliyor,ortalik sakinlesince babanin safina gec.varsin senin nerde oldugunu bilsin navigasyondan ama okuluna git..
eline meslegini aldigin gibi kendi hayatini kurarsin,hadi ondan sonra sIkiyorsa laf etsinler..
ama ofkeyle kalkip zararla oturma.

sürekli ağlıyorum biliyomusun abla.. birine aşıktım onun acısını cekiyordum onu bilee unuttum.. bu cok farklı bir acı. şuanla ailemle olduğum konum durum okadar igrencki.. zaten şimdi kaçarsam, bir erkeğin yanında kalmak zorunda kalırım ve herkes kocaya kaçtı der. bütün sülalem herkesin gözünde düşerim, dedikodular çıkar. ve eger birini seversem aşık oolursam o benimle evlenmez diye korkuyorum. geleceğimide düsünüyorum. en cok hakkımda konusulcaklara, dedikodulardan ve akrabaları kaybetmekten korkuyorum

Biraz da yaşının verdiği özgür olma hisleri istekleri var sende. Biraz frenle kendini. Çılgınım, özgürüm falan filan bunları boşver. Sen de ulu orta bikinili pozlar verme. Usturuplu giyin. Kızmakta haklılar ama abartmış sizinkilerde.

Yani şimdi fotoğraf var fotoğraf var.
Sen bikini giyiyorsan ailen bir fotoğrafa okuldan alacağım demez. Misal benim arkadaşım instagrama bir fotoğraf koyuyor. Benim bana bu yaşa kadar bir tokat atmamış olan babam görse beni evire çevire döver.
Nasıl diyeyim göğüs dekoltesiyle öyle bir poz vermiş ki kaliteden uzak basit bir şekilde anca erkeklerin salyasını akıtmalık.

Şimdi ona sorsan o da bikini, göğüs dekoltesi ama ühühü der hanginiz bikiniyle pozisyon şeklinde yatıp fotoğrafınızı sosyal medyaya atarsınız? Altındaki erkek yorumlarını düşünün hiç bir baba bunu kabul etmez.

Ayrıca bir erkek var ona mı kaçsam dediğine göre de belli ki aklın 5 karış havada.

Yağmurdan kaçan, doluya tutulur.... kaçma bence... belliki ailen muhafazakar sende ona gore seyler paylassaymissin keske.....

ama onların kızdıkları şeyler benim isteediğim ve yapmak istediğim. bu adilmi? ben onların istediği gibi yaşamak zorundamıyım? buyüzden kacmak istiyorum işte. özgürlük nedir bilmiyorum, kelime tanımını bile yapamaz durumdayım
Tüm yazdıklarını okudum. İlk başta ailenin sakinleşmesini beklemen lazım. Okulunu bitir güzelce sonra işini eline al çalış. Zamanla zaten onlarda normale döner. Belki kpss ile atanır başka şehirde fln çalışırsın.
Bi süre sosyal hesaplarını dondur mademki bu kadar karşılar buna. Kapat hepsini bi süre kullanma. Zamanla ortam düzelir sende takma isimlerle hesap açarsın akraba vs engellemezsin paylaşımlarınıda sadece arkadaşlarına açık yaparsın. Zaten senin güvenliğin içind olması gereken bu. Herkesin seni görmesine gerek yok..
Kaçmayı fln düşünme. Sevgilin olsa bile bi erkekle kalmak senin için tehlikeli.
Ailenle aranı iletişimini iyi tut. Bol bol sohbet et. Okuldayken ara muhabbet et ne yaptığını ne yediğini nereye gittiğini vs anlat. Böylelikle sana güvenleri yerine gelir

Yalniz ... üniversite ; okumak için degilmiydi ya ???

üniversite okumak, gezmek, kesfetmek, tecrübe edinmek, hayatının en güzel ve en kötü zamalarını yaşadığın, özgürlüğün tadına vardıgında dozunu kaçırdıgın ama sonradan olgunlaşıp kendini toparladıgın dönemdir. sadece okula gidip yurda girmekle sınırlanamaz.

Back
X