Evden kaçmak istiyorum, akıl verirmisiniz?

konu sahıbı hayat sandıgın kadar oyle sasalı degıl canım ve o ısteklerıne kolayca o dızılerdekı gıbı kolay sahıp olamazsın

ah bu kavak yellerı, herseyı kendı basıma ustesınden gelırım hareketleri.. daha aılen uzerıne gelınce kendını atıyormussun camdan aılen kurtarmıs hayatını cunku aılenın kurtaracagını bılıyordun. hayatın butun gerceklıgınle yuzlesınce ve yapayalnız oldugunu hıssettıgınde senı kolundan ceken olmaz. benımde aılemle berbat denılebılecek problerım oluyor, kac kere gıttım ama kacmayı hıc dusunmedım aıle guvendır, mabetındır. o baba sana ıyı davranmasa bıle sen varlıgını hıssedemesen bıle elin pıslık ınsanlara varlıgı yeter boyle bır kalkan.

evden kaçtığında kaçtığın her güne hayatının her günüüü lanet ediceksin. Başka bişe olmucağına garanti veriyorum. Oku, hayatını eline al. Ve ailenleysen onların kurallarına uymak zorundasın kötülüğünü düşünmezler emin ol. Nasıl fotoğraflarını yazışmalarını gördüler bilmiyorum ama sana tavsiye ayakların yere sağlam bassın canım. Aileni üzme.. Demekki rahatsız oluncak kadar bişe var ki böle bi durumun içindesin. Dikkatli daavran güvenlerini geri kazan. Baskıcı despot bi aile olsalar sanmıyorum seni şehir dışına okumaya yollasınlar.

Aklın varsa gîdersin genç kızsın böyle şeylere hakları yok

Önce "aklın varsa gidersin" der sonra "kalacak yerin yoksa bana gel" der, sonra bir gün:

"Sen nasıl düştün bu yola kızım?"

Günümüz modasına, gençlerin asiliğine kapılma, ailen senin kötülüğünü istemez, diyelim istedi, onların gönlünü hoş et, o şekilde okulunu bitir, sonra ayakların üzerinde durmayı öğren ve kaçarak değil iş icabı, eş icabı yanlarından ayrıl. Sakın, asla, ne kaç, ne kendine zarar ver ne de etrafındakilere...

bu yazdıklarından özenti bir kız canlandı gözümde, yani çılgınım ben diyen kızların nasıl olduğunu düşünce dekolteli ve bikinili fotoların gözümde canlandı. tam ne boyutta bilmiyorum ama ufak haklılık payı olabilir ailenin okuldan alma kısmı hariç. kaçıcaksan o erkek arkadaşının evinde kardeş kardeş uzun süre yaşayabiliceğini sanmıyorum. bir iş bul okulunu devam ettir. kız arkadaşlarınla eve çık
yada dışardn devam etsn okuluna tamamn katılıyorm dediğinize çılgınlk tadında doznda güzldir ben yıllarca tanıdığm kız arkadaşımn yanına bile korkarm kaçmayı söylemeyi bile :110:

sevdigin erkekmis evden kacip dansci vs olmakmis bunlar cok degil 4-5 yil sonra sana cok komik gelecek.
en kotu aile bile (sapkinlik haric) ellerden iyidir. 29 yasindayim ve seni sen oldugun icin kabullenen tek insanlar onlar, hayat bana bunu ogretti.
evet yanlis yapmislar belki ama turk aile yapisi malesef o kadar modern olamiyor. malesef boyle bi toplumuz. önce baba sonra koca derdi oluyo basimizda ama yapacak bisey yok. uymak zorundayiz. sen bgn evden kactin diyelim. yine bu baskici toplum yakani birakacak mi saniyorsun? yine baski goreceksin, tepki goreceksin. yargilanacaksin. anne babani terkederek cozume ulasamazsin ve yine yipranan sen olursun. turkiyede bayan olmak zor...
lutfen genclik heveslerine kapilip bi hata yapma...

Ayy sayfaları sonuna kadar okumaya dayanamadım..

Birincisi, ailen seni üniversiteye göndermiş. Hiç de gerici bir zihniyete sahip değiller. Daha önce giydiğin kıyafetlere izin verdilerse demekki onları bu kadar öfkelendirecek çok şey olmuşki hepsini atma noktasına gelmişler.
İkincisi, evet şu an babandan geçindiğin için onların kurallarına uymak zorundasın.
Üçüncüsü, libidosu yüksek bir gençsin. Özgürlüğün ne kadar sexy olduğunu başkalarına göstermek, her istediğini yapmak olduğunu zannediyorsun ama öyle değil.

Genel olarak bu konudan anladığım şuki; Üniversiteye gittiğinden bu yana defalarca annenler açık fotoğraflarını, hesaplarını, anlatmadığın birçok şeyi yakalayıp seni uyarmışlar. Sorunlar çıkmış. Artık bardak taşmış ve göndermek istemiyorlar. Evet belki gereğinden fazla yükleniyor da olabilirler ama aranızda en az iki kuşak fark var. Bunu da unutma. Ve onlar da senin dönemlerini geçirdikleri için tedirginlik yaşamaları tecrübelerinden ve seni korumaktan başka birşey değil.
Yapman gereken tek şey iki sene daha onların kurallarına uymak, okulunu bitirmek.
Kaç, hayatını yaşa, özrgürlük falan bunlar hikaye canım benim.. Aileleri tarafından sahip çıkılmayan bir genç olmadığın için aslında çok şanslısın.

Çok doğru yazmışsınız.

Konu sahibesi kıçını sosyal medyada rahatça sergilemeye sebep evden kaçmak istiyorsun zannımca? Tivitırda feysbukta takılmak için mi kaçıcaksın yanlış mı anladım? Bir de bikinili foto koyunca ne oluyor , abaza tiplerden 50000000 layk alınca başın göğe mi eriyor?

2 yıl daha ailenin kurallarına uysan ölür müsün? Ailen haklı zaten abuk subuk işler yapıyorsun biraz akıllan lütfen. Adam gibi okuluna git.

babam dün instagram twitter askfm tumblr gibi sayfalarımı bulmuş fotograflarıma yazışmalarıma bakmış, kendiside çok kapalı ve dogma bir insandır. ben üniversitede okuyorum şehir dışında, geldi yurduma beni aldı eve götürdü. dün eve geldiğim gibi telefonumu elimden aldı ve kurcalamaya başladı. bugünde telefonumu anneme vermiş bütün gün o karıştırdı, o da içinde gördüklerine kızdı. bugün beni çığlık atarak annem uyandırdı, seni eğer okula yollarsam bilmem neyim diye bağırdı bende çıktım cama tam atlayacaktım tuttu, 1 saniye geçikseydi ölmüştüm. okuldan almak kelimesini duyunca çıldırdım. hala telefonumu vermiyorlar ve okula yollucaklarmı bilmiyorum. bana ağzı alınmıcak kelimeler laflar hakaretler yakıştırmalar neler neler söylüyorlar.. eğer üniversiteye yollamazlarsa kaçıcam, nereye nasıl kaçıcam bilmiyorum ama bu evden gitmem lazım artık dayanamıyorum bu kadar küfüre. telefonda internette ne gördü diyecekseniz, bikini bir tane fotografım ve gögüs dekolteli elbiseyle de bir fotografım vardı düğünden çekildiğim, bunlar ve benzeri fotograflarım.. telefonumda daha çok vardı kendim çektiğim bunlarıda görmüş annem neler neler söyledi..ve annem bütün makyaj malzemelerimi taytlarımı atletlerimi gecelik sortlarımı çöpe attı. birdaha makyaj yapmayacaksın tayt giymeyeceksin dedi. bu üniversiteye giden bir kıza yapılır mı? napacağım?

Kaçıp da kötü yola mı düşeceksin Allah korusun.. Bir psikologa git.. Ona anlat.. O da ailene yaptığı baskıların kötü sözlerin yanlış olduğunu söyler.. Sen de her sayfaya fotoğrafını ekleme.. Sen biraz dikkat et, onlar konuştuklarına yaptıklarına dikkat etsinler..

Seni nasil yetistirdiler cok merak ediyorum.
Muhtemelen baya simarttilar zamaninda.
Neyse buyuk konusmayayim benim de var bir kizim.
Ama umarim senin gibi olmaz ilerde. Senin yasina geldiginde akli basinda bir genc kiz olur.

azcık sabret onların kurallarına uyup.sonra iş güç sahibi olunca nasıl yaşıyorsan yaşa.ayaklarının üstünde dur önce.dısardaki hayat görüktüğü kadar toz pembe değil.

Sana en büyük aklı vereceğim şimdi: KAÇMA

önce sen bir okulunu bitir, paranı kazan sonra ne istiyorsan yaparsın zaten. Ayrıca anladığım kadarıyla bu konunun daha ötesi de var zira sen zaten şorttu tayttı giyip gayet dekolteli de gezebiliyormuşsun ailenin bilgisi dahilinde. Bu kadar sinrlenmelerine sebep ne gördüler esas onu söylesen daha rahat yol gösterebiliriz bence

Benim ailem de böyleydi. Ve ben de senin gibi tam zıttı bir karakterdim. Ama gizli yaşadım hep. Çünkü bizimkiler de her şeyi karıştırıp bulurdu :) internette ne alkol alırken ne de onların istemediği bir kıyafetimle fotoğrafımı koymadım. Sosyal medyaya bağımlılığın seni bu duruma düşürmüş. Kendi kendini ihbar etmişsin babacığına. Telefonun özelin onu karıştırmaya hakları yoktu evet. Ama sosyal medya hesaplarını herkes görsün diye açmışsın zaten. Baban görmese bir akraba görür. Bi komşu görür. Bir ortamda laf sokar. Benim ödüm kopardı böyle şeylerden.

Nereden tutsan elinde kalır.
Nasıl da zor bir durum.
Dövsen dövülmez, sövsen sövülmez.
Alıp karşına konuşsan anlamaz.
Tam atarlı, huysuz ergen.

1)Uzay mühendisliği ya da tıp okumuyorsun. Altı üstü 2 yıllık bankacılık..!
İş garantisi yok, bir sürü tanıdık/torpil ya da en iyi ihtimalle sağlam bir kpss ile atama/işe girme bekleyeceksin.
Okuyacağım da okuyacağım, sanki atomu parçalıyor bana.

Kaldı ki, ailenin dediklerimi yaparsan okursun. Bırakırsan kendi şehrinde bir okul kazanırsın yine okursun. Yeter ki okumayı, bir işe yaramayı kafana koy.

2)instagram, face, twitter, tumblr, askfm, tango vb. Maşallah eksik yok. Herhalde "bankacılık" mesleği bunu gerektiriyor.
Akademik hayatın için çok mühim...!

3)Sosyal medyada olmazsa arkadaşları ne dermiş, rezil olurmuş..?!
Kusura bakma rezil olma durumundan ailen kurtarıyor asıl seni.
3 tane dandik sosyal medya hesabın olmadı diye ölmezsin.!
Kır dizini, dersine çalış, kendini geliştir, dil öğren, diploma ile kalma gerekli bankacılık belgelerini al, dikey geçiş çalış, ikinci üniversite düşün, kpss ye hazırlan, okumak böyle olur, yandan yandan foto çektirmekle değil.

4)Ailen tutucu falan değil, başka şehre okumaya göndermiş, destek veriyorlar, vukuatın çok, sicilin bozuk, defalarca uyarmışlar ama iyice tepeleri atmış. Çileden çıkmışlar. Olan bu.
Evet annenin ağzını bozması, beddua etmesi normal ve katlanılır değil ama bir düşün bu kadın niye böyle, acaba ona da atarlı atarlı cevap mı verdin?
"Gezicem, tozucam, özgür olucam, karışamazsın, avrupaya gidicem, hayatımı yaşayacağım diye saçmalamış olabilir misin?

5)Sen Avrupa'ya gitmeyi ne sandın. Devlet nişanı ile mi karşılayacaklar seni?
Dil biliyor musun, birikimin var mı, gideceğin ülkeler ya da genel olarak yurt dışı hakkında zerre kadar fikrin var mı, 5 tane ülke ve başkentini sayabilir misin?

6)Senin için özgür olmak, üniversite okumak ne demek? Üniversite hayatından anladığın dudaklarını büzüp instagrama foto yükleyip beğeni toplamak mi? K...ında gezen zibidilerin övgüleri mi?
Dertleri ne hiç düşündün mü?

7)Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de mantığı da bozuk. Böyle akıl verenler var.
Neymiş iki sene katlanacakmış, sonra para kazanmaya başlayınca ne isterse yapacakmış.
Çocuğa bir eziyet yok, katlanılmayacak bir durum yok. Kafayı yemiş, cahil ve de sapık, dayak düşkünü bir aile yok.
Aile gayet modern, özgür, anlayışlı, bilgili ve teknolojiden haberdar.
Sadece aklı 5 karış havada noldum delisi bir ergen evlatları var, sıkıntı bu.

8)Durma kaç, o evden ayrıl, o aileye katlanılmaz, erkek arkadaşının evinde kal bir şey olmaz, eğitim hakkı engellenemez diye akıl verenlere verilecek cevabımı kk kaldırmaz, durduk yere banlanmanın alemi yok.
Evet dediklerinizi yapsın, biri gelsin "cinsellik kokuyorsun" desin.
Sonra buraya gelsin sorsun bu ne demek diye.
Daha da fenası, evet kaçsın, kaçsın da görsün dünyanın kaç bucak olduğunu!!!

Üniversite okumak,özgürlük, avrupa, sosyal medya hesapları, intihar eğilimi gibi kavramları birbirine katmış, aklı 5 karış havada; şuraya fotolarını yükleyecek kadar saf, cahil ve de tedbirsiz birine verdiğiniz akla bak!!!

Olağan dışı, klinik bir vaka olmadıkça; kimsenin ailesi kızlarına zarar vermez, kötülüğünü istemez, hayatta karşılacağın zorluklar ve yiyeceğin kazıklar ailenin seni sıkmasının yanında kıyas edilmez.

Akıllı ol.
Edepli ol.
Aklı başında büyüklerin sözünü dinle.
Tv de gördüğün köşklü, yatlı, spor arabalı 3. sınıf embesil dizilerin ve sosyal medya/ulusal medya gazlarına gelme.

Özür dile ailenden, kapat hesaplarını, dersine çalış, edebinle eğlen, aklı başında arkadaşlar edin, kişilik sahibi ol, gizemli ol, ciddi ol, çalışkan ol, sağa sola foto atıp durma, güzelliğine güvenme, kişilik ve huyunla ve de aklınla hayatta yer edin.

Yarının garantisi yok.

Güzellik de gençlik de ebedi değil.
Bir bacağının yarım saat sonra bir otobüs durağında kopma ihtimalinin olduğu ve damacanaya/ördeğe tecavüz eden erkeklerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Tabi ki gül.
Tabi ki eğlen, tabi ki sev, sevil.
Aşık ol. Aşk acısı çek.
Tabi ki zorluklarla karşılaş, hayal kırıklığına uğra, kâh ağla kâh hıçkıra hıçkıra ağla.
Ama bu kafayla değil....!!!
Aç kal, kapalı kal, üzgün kal ama ailesiz kalma; aileni geri itme, karşı gelme.

Kazasız belasız bu günleri ve bu yaşları atlatırsan; ileride anlayacaksın ailenin kıymetini ve şu yazdıklarına, düşündüklerine gülüp geçeceksin.

Hoş ne desek faydasız belki ama yine üzerimize düşeni yapalım.
Bu kadarın insanın bir bildiği var dersin belki. Bir umut....!

Lafım da direk sana değil konu sahibi.
Kızgınlığım senin gibi düşünen yüzlerce yaşdaşın.

Tebrik ediyorum..
O kadar güzel açıklamışsınız ki.
İnşallah yerine ulaşmıştır. inşallah!

zaten üniversitem bitse, 2 sene sonra mesleğimi elime alıcam bankacı olucam.ozaman daha büyümüş olucam, kendim eve de çıkarım ama şu iki sene üniversitede rahat bıraksalar beni öyle güzel olacakki,, hem senden vazgeçtik diyolar hem rahat bırakmıyolar. babam diyorki benim paramı yiyorsan benim kurallarma uyacaksın. ailem tekirdağda ben edirnede okuyorum her haftasonu eve getirtiyor beni, haftasonu üniversitede kalıp vakit geçirmemi bile istemiyor böyle bi ailem var işte, üniversitede okuyomuş gibi bile hissetmiyorum kendimi. üstelik iphonena yeni bi özellik gelmiş birini numarasından takip edebiliyosun haritada nerde olduğunu görebiliyosun, babamda bana bunu yapcakmış dün öyle söyledi.. bilmiyorum ben ölmek istiyorum artık

2 yıl bu koşullara bağlı yaşayabilirseniz mezun olabilirsiniz.
ben haklı buldum anne babayı. Yani onların parası ile okuyorsun ve evet sana karışma hakları var.
20 yaşındasın ama kendi paranı kazanmıyorsun.
Ki biz de öyleydik üniversitede.

Yani sorun oluyorsa face kullanma, dekolte giyinme 2 yıl yani. evden kaçmayı düşünüyorsun bir de.

Nereden tutsan elinde kalır.
Nasıl da zor bir durum.
Dövsen dövülmez, sövsen sövülmez.
Alıp karşına konuşsan anlamaz.
Tam atarlı, huysuz ergen.

1)Uzay mühendisliği ya da tıp okumuyorsun. Altı üstü 2 yıllık bankacılık..!
İş garantisi yok, bir sürü tanıdık/torpil ya da en iyi ihtimalle sağlam bir kpss ile atama/işe girme bekleyeceksin.
Okuyacağım da okuyacağım, sanki atomu parçalıyor bana.

Kaldı ki, ailenin dediklerimi yaparsan okursun. Bırakırsan kendi şehrinde bir okul kazanırsın yine okursun. Yeter ki okumayı, bir işe yaramayı kafana koy.

2)instagram, face, twitter, tumblr, askfm, tango vb. Maşallah eksik yok. Herhalde "bankacılık" mesleği bunu gerektiriyor.
Akademik hayatın için çok mühim...!

3)Sosyal medyada olmazsa arkadaşları ne dermiş, rezil olurmuş..?!
Kusura bakma rezil olma durumundan ailen kurtarıyor asıl seni.
3 tane dandik sosyal medya hesabın olmadı diye ölmezsin.!
Kır dizini, dersine çalış, kendini geliştir, dil öğren, diploma ile kalma gerekli bankacılık belgelerini al, dikey geçiş çalış, ikinci üniversite düşün, kpss ye hazırlan, okumak böyle olur, yandan yandan foto çektirmekle değil.

4)Ailen tutucu falan değil, başka şehre okumaya göndermiş, destek veriyorlar, vukuatın çok, sicilin bozuk, defalarca uyarmışlar ama iyice tepeleri atmış. Çileden çıkmışlar. Olan bu.
Evet annenin ağzını bozması, beddua etmesi normal ve katlanılır değil ama bir düşün bu kadın niye böyle, acaba ona da atarlı atarlı cevap mı verdin?
"Gezicem, tozucam, özgür olucam, karışamazsın, avrupaya gidicem, hayatımı yaşayacağım diye saçmalamış olabilir misin?

5)Sen Avrupa'ya gitmeyi ne sandın. Devlet nişanı ile mi karşılayacaklar seni?
Dil biliyor musun, birikimin var mı, gideceğin ülkeler ya da genel olarak yurt dışı hakkında zerre kadar fikrin var mı, 5 tane ülke ve başkentini sayabilir misin?

6)Senin için özgür olmak, üniversite okumak ne demek? Üniversite hayatından anladığın dudaklarını büzüp instagrama foto yükleyip beğeni toplamak mi? K...ında gezen zibidilerin övgüleri mi?
Dertleri ne hiç düşündün mü?

7)Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de mantığı da bozuk. Böyle akıl verenler var.
Neymiş iki sene katlanacakmış, sonra para kazanmaya başlayınca ne isterse yapacakmış.
Çocuğa bir eziyet yok, katlanılmayacak bir durum yok. Kafayı yemiş, cahil ve de sapık, dayak düşkünü bir aile yok.
Aile gayet modern, özgür, anlayışlı, bilgili ve teknolojiden haberdar.
Sadece aklı 5 karış havada noldum delisi bir ergen evlatları var, sıkıntı bu.

8)Durma kaç, o evden ayrıl, o aileye katlanılmaz, erkek arkadaşının evinde kal bir şey olmaz, eğitim hakkı engellenemez diye akıl verenlere verilecek cevabımı kk kaldırmaz, durduk yere banlanmanın alemi yok.
Evet dediklerinizi yapsın, biri gelsin "cinsellik kokuyorsun" desin.
Sonra buraya gelsin sorsun bu ne demek diye.
Daha da fenası, evet kaçsın, kaçsın da görsün dünyanın kaç bucak olduğunu!!!

Üniversite okumak,özgürlük, avrupa, sosyal medya hesapları, intihar eğilimi gibi kavramları birbirine katmış, aklı 5 karış havada; şuraya fotolarını yükleyecek kadar saf, cahil ve de tedbirsiz birine verdiğiniz akla bak!!!

Olağan dışı, klinik bir vaka olmadıkça; kimsenin ailesi kızlarına zarar vermez, kötülüğünü istemez, hayatta karşılacağın zorluklar ve yiyeceğin kazıklar ailenin seni sıkmasının yanında kıyas edilmez.

Akıllı ol.
Edepli ol.
Aklı başında büyüklerin sözünü dinle.
Tv de gördüğün köşklü, yatlı, spor arabalı 3. sınıf embesil dizilerin ve sosyal medya/ulusal medya gazlarına gelme.

Özür dile ailenden, kapat hesaplarını, dersine çalış, edebinle eğlen, aklı başında arkadaşlar edin, kişilik sahibi ol, gizemli ol, ciddi ol, çalışkan ol, sağa sola foto atıp durma, güzelliğine güvenme, kişilik ve huyunla ve de aklınla hayatta yer edin.

Yarının garantisi yok.

Güzellik de gençlik de ebedi değil.
Bir bacağının yarım saat sonra bir otobüs durağında kopma ihtimalinin olduğu ve damacanaya/ördeğe tecavüz eden erkeklerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Tabi ki gül.
Tabi ki eğlen, tabi ki sev, sevil.
Aşık ol. Aşk acısı çek.
Tabi ki zorluklarla karşılaş, hayal kırıklığına uğra, kâh ağla kâh hıçkıra hıçkıra ağla.
Ama bu kafayla değil....!!!
Aç kal, kapalı kal, üzgün kal ama ailesiz kalma; aileni geri itme, karşı gelme.

Kazasız belasız bu günleri ve bu yaşları atlatırsan; ileride anlayacaksın ailenin kıymetini ve şu yazdıklarına, düşündüklerine gülüp geçeceksin.

Hoş ne desek faydasız belki ama yine üzerimize düşeni yapalım.
Bu kadarın insanın bir bildiği var dersin belki. Bir umut....!

Lafım da direk sana değil konu sahibi.
Kızgınlığım senin gibi düşünen yüzlerce yaşdaşın.

Bu yazıyı 10000000000 kere beğenmem mümkün mü? Ağzınıza sağlık.

Kaçıp ne yapacaksın peki.
O seni çok seven arkadaşının yanına mı gideceksin.
Gerici bir insan olsa baban seni okula yollamaz ki.
18 i doldurdugunda direk kocaya verirlerdi ki.
Bunu yapmayıp sana secenek sunmuslar oku diye.
O yüzden bana deme kaçcam falan
2 sene oku ailenın istediği gibi ol

Back
X