- 27 Mayıs 2018
- 70
- 52
- 8
Arkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?