Eve çıkmak istiyorum ama..

Evet o ZEKİCE kisma bende takildim. Tamam biz zekice yorumlar yapmahalim ama konu sahibi sen biraz zekica dusun. Hicbirimizin etrafinkai insanlar mukemmel degil biz de degiliz. Herkea birbirini idare ediyor
Ailen, yurttaki arkadaslarin, yurt ortami, normal arkadaslarin hicbirinden memnun degilsin. Biraz kendine bakmalisin.

Hayır anlamadım orda ben çok mükemmelim herkes aptal falan mı yazıyor? Sorunlu olan ben de olabilirim konu bu değil farkındaysanız??

Şu aşamada eve çıkmanız çok zor görünüyor elinizde en az 5-6 binlira toplu para olması gerek hatta daha fazla da olabilir,ev sahipleri 2 kira bedeli yada 3 kira bedeline kadar depozito talep eder ilk ay kirası + depozito hadi evi sahibinden bulduğunu farz et, emlakçı parası vermezsin o zaman,faturaları üzerine almak için onada para lazım,elinizde toplu para yoksa ev işine hiç girmeyin.

Yazın açık olan yurtlar var ise onları araştırın bence.

Tamam bir araştırayım teşekkür ederim

Şanssızlık olmuş, büyük şehirlerden birindeyseniz ev arkadaşı arayan ilanlara bakabilirsiniz.

Bölümünüzü sevmiyor musunuz? Yani okuldan falan iletişim kurduğunuz kafanızın uyuştuğu kimse yok mu?

Aslında bölümümü çok seviyorum ilk sınıfta çok arkadaşım vardı ama sonra tek tek aram bozuldu.. Bir arkadaşım var aslında ama ona da nasıl açayım konuyu bilemiyorum

Eğer yakın bir arkadaşın değilse assssla ev arkadaşlığı olayına girme büyük zulüm. Devlet yurdu dururken özel yurda da gidip bütçeni zorlama ne gerek var. Yazın üç ay kalabileceğin yerlere bak okuldan birilerinin evine sadece yazın ortak ol ya da misafirhane gibi yerleri araştır. Senin kalacak yer sıkıntın sadece yazları. Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kafelerde çalışabilirsin mesela ya da marketlerde stand tanıtımı filan yapabilirsin. Ben de öğrenciyken yazları annemlerde geçirmez okulun olduğu şehirde kalırdım ve ev tutana kadar evi olan arkadaşlara yazın ev arkadaşı olurdum

Aslında evet sadece yaz için ev arkadaşı arayabilirim ona da bir bakayım teşekkür ederim

Evet o ZEKİCE kisma bende takildim. Tamam biz zekice yorumlar yapmahalim ama konu sahibi sen biraz zekica dusun. Hicbirimizin etrafinkai insanlar mukemmel degil biz de degiliz. Herkea birbirini idare ediyor
Ailen, yurttaki arkadaslarin, yurt ortami, normal arkadaslarin hicbirinden memnun degilsin. Biraz kendine bakmalisin.
Konu sahibinin herkesle çatışma yaşıyor olmasına şaşmamak lazım.

Okulum 1 sene uzadı yoksa ben de öyle düşünüyordum zaten yarısı bitti diye :110:

Olsun. Ciddi anlamda söylüyorum söylediğiniz mantikli değil. Biraz daha dişinizi sıkın. Hatta para biriktirmeye çalışın mümkünse. Ev kurmak, kira vermek, faturalar ile uğraşmak çok zor. Sonra pişman olursunuz. Okulunuzu bitirmeye bakın. Bu günler de geçecek.

Olsun. Ciddi anlamda söylüyorum söylediğiniz mantikli değil. Biraz daha dişinizi sıkın. Hatta para biriktirmeye çalışın mümkünse. Ev kurmak, kira vermek, faturalar ile uğraşmak çok zor. Sonra pişman olursunuz. Okulunuzu bitirmeye bakın. Bu günler de geçecek.

Bu şekilde de rahat değilim ama haklısınız pişman olmak da istemem..

Belki burada arkadaşımız gerçekten zor zamanlar yaşıyor neden böyle manasızca cevaplar verdiniz anlayamadım eğer ciddiyseniz ve yardımcı olabileceğinizi düşünüyorsanız daha uygun bir dille açıklayabilirdiniz buradaki kimse bu kullanıcının neler yaşadığını bilemez gördüğünüz her metine yorum yazmak zorunda değilsiniz....

Bu arada bende üniversiteye geçtiğimde bazı sıkıntılar çektiğim için eve çıktım ama orada da pek memnun kalamazsın maalesef canım gerçekten masraflı olur.

Aslında bölümümü çok seviyorum ilk sınıfta çok arkadaşım vardı ama sonra tek tek aram bozuldu.. Bir arkadaşım var aslında ama ona da nasıl açayım konuyu bilemiyorum
Arkadaşınızda mı ayrı eve çıkmak istiyor peki eğer çıkmak istiyorsa konuşabilirsiniz ama dediğim şeyi yanlış anlamayın konuşursanız onunda ilk soracağı şey kira masrafı vs bunları nasıl ödeyeceksin der,eğer arkadaşınızın ayrı eve çıkma niyeti yoksa söylemeyin derim.

Bölümünüz ağır değilse cafe gibi yerlere başvuru yapsanız belki dönerler.

Arkadaşınızda mı ayrı eve çıkmak istiyor peki eğer çıkmak istiyorsa konuşabilirsiniz ama dediğim şeyi yanlış anlamayın konuşursanız onunda ilk soracağı şey kira masrafı vs bunları nasıl ödeyeceksin der,eğer arkadaşınızın ayrı eve çıkma niyeti yoksa söylemeyin derim.

Bölümünüz ağır değilse cafe gibi yerlere başvuru yapsanız belki dönerler.

Bölümüm ağır aslında ama akşam giriş saati sıkıntısı olmasa yine çalışırım.. Evet arkadaşım düşünüyor eve çıkmayı ona bir açayım konuyu

Arkadaşlar ben üniversite 3. sınıfa geçtim. KYK bursum var onun dışında hiçbir gelirim yok. Üniversiteyi memleketimden başka şehirde okuyorum, okuduğum şehirde yurtta kalıyorum okul bitince yurt kapatılıyor. Ailemle aram kötü (bu konuyu çok konuşmak istemiyorum lütfen aranı düzelt gibi çok zekice tavsiyeler vermeyin). Okul bitince yaz tatilinde eve gelmek evde 3 ay durmak benim için işkence resmen. Yurt ciddi anlamda beni zorluyor 2 senedir arkadaşlardan idareden yemeklerden vs çekmediğim kalmadı özel yurtlar da çok pahalı ve yine okul kapanınca kapanıyor. Eve çıkmak istiyorum hem okul zamanında rahat etmek için hem de yaz tatilinde evde olmamak için. Ama kiralar 700 800 lira eşya fatura falan derken birikime ihtiyacım var. Aramın iyi olduğu 1 arkadaşım bile yok ortak eve çıkabilecek. Çeşit çeşit bursa başvuru yaptım sonuç çıkmadı. Yazın 1 aylık zorunlu stajım olduğu için uzun süreli işlerde çalışamıyorum kısa süreli de kimse iş vermiyor. Yani üniversite döneminde veya maddi sıkıntı yaşadığı dönemde eve çıkan var mı? Ne yapabilirim öneriniz nedir? Para kazanabileceğim önerebileceğiniz bir yol var mı?
İntrnetten sosyal medyadan ilanlra baksanız. Hazır eşyalı eve ev arkadaşı arayanlar oluyor. Kişisel eşyalarını alıp gidersin. Yurtta mutlu değilsen çok dankaybedecek birşeyin olmaz bence. Denemiş olursun.

İntrnetten sosyal medyadan ilanlra baksanız. Hazır eşyalı eve ev arkadaşı arayanlar oluyor. Kişisel eşyalarını alıp gidersin. Yurtta mutlu değilsen çok dankaybedecek birşeyin olmaz bence. Denemiş olursun.

Aa evet aslında böyle ilanlar okulun sosyal hesaplarında oluyor bir bakayım çok teşekkürler

Yazın avm ler part time personel alır. Kasiyer olarak falan bile bir şekilde para kazanabilirsin. Ama eve çıkmak gerçekten çok masraflı. Sonra onun masrafını düşünücem diye strese girer derslerine odaklanamazsın.

Back
X