• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dönüş ve annem ..

Bence de sorunun kaynağına inmek önemli. Sanki babanla alakalı gibi. Bu kadar şeyi görmezden gelmesi bence tuhaf. Ya da çok çok saf bilmiyorum..
En iyisi onu bir psikoloğa götürün. Oyun bağımlısı olmuş. sosyal hayatını kazanmasına yardımcı olun..

Ahh canımm aynısı benimde basımda okadar ıyı anlıyorum ki seni benim annem birde ev hanımı gece 2ye 3e kadar oynayıp 12 1de kalkıyor internetten telefondn 101 oynuyor oda bir süre sonra anneliği hanımlığı kadınlığı unutuyolar ben çözümü evlenmekde buldum başka sehirdeym günde 1telefonla konusyrm kardesımden duyuyorum günde 8-9saat oynadığı oluyor yapcak hıcbıse yok koskoca insanlar sen kendi hayatını kurtarmaya bak acımasız gibi görünebilir yorumum sana ama bıkmışlığın yansıması artık..

Malesef imkanlar suan evlenmeye musade etmiyor 2 3 senem var . Ben artik hem gormeye tahammul edemiyorum hem ona uzuluyorum

Problemin altındaki sebepleri ortadan kaldırmadan problemi de ortadan kaldıramazsınız. Anneniz belli ki büyük bir boşluğa düşmüş. Kendisini o kadar yalnız ve ilgiye muhtaç hissetmiş ki hiç tanımadığı bir insanla kurduğu yakınlık hoşuna gitmiş. Sert davranmak, bilgisayarı kırmak vs yerine bir uzmandan yardım almalısınız.

Haklisiniz babamla sorunlar var babamdan uzaklastigi icin oyuna sonrada insanlarla konusmaya basladi ama annem kendisi yapti onceden babama katlanabiliyordu babam zor bi adam onceden babami bi takim seylere alistirdi simdi o seyler annemi rahatsiz ediyor . Psikolag a bi ara gidicem dedi sonra birakti kaldi oyle. 3 4 sene once annemle babam beraber gitmislerdi psikolog tek tek gelin bide demis babamda sirf gitmek idtemedigi icin niue yalniz cagiriyo su bu diye sorun yapip gitmemisti yine annem gitsede babamida gormek isticek ve buyuk ihtimalle yine sonuclanmicak ama bunuda kesinlikle denemek lazim

Bence de sorunun kaynağına inmek önemli. Sanki babanla alakalı gibi. Bu kadar şeyi görmezden gelmesi bence tuhaf. Ya da çok çok saf bilmiyorum..
En iyisi onu bir psikoloğa götürün. Oyun bağımlısı olmuş. sosyal hayatını kazanmasına yardımcı olun..

Gel evde bişeyler yapalim esyalarimizi boyayalim iste kursa git falan diyorum onada yanasmiyor. Konusmayi geznelere gitmeyi cok severdi simdi sehir degisimi su bu eski arkadaslari kalmadı oda konuşma ihtiyacini orda karsiliyor heralde . Ona gore normal konusuyor ne olacak ama karsidaki erkek ve o erkek farkli anlayip resmen kandiriyor hani koca kadin diyebilirsiniz ama oyle iki guzel soz duyunca resmen mest oluyolar.
O istemedikce ister magrada yasatin yinede bi yolunu bulur gibi geliyor. Allah yardimcibiz olsun cok uzuldum adiniza

Boşluğa düşmüş anneniz. Psikoloğa götürün ve evdeki modemi bozun. Android midir IOS mudur bilemem ama şifre koyun vermeyin şifreyi. Eğer böyle devam ederse o sevgili tarzı konuşmaları babanıza anlatacağınızı söyleyin. İnternet aşırı tehlikeli. Çocuk eğitir gibi düzen oturtmak zorundasınız maalesef.
Mesela, ''Bugün kahvaltı hazırlarsan öğlene kadar 1 saat oynayabilirsin.'' Eğer hazırlarsa 1 saatliğine verin.
''Bugün temizlik yaparsan 1 saat oynayabilirsin, akşam yemeği pişirirsen 1 saat oynayabilirsin.'' şeklinde teşvik etmeye çalışın. Tamam annelerimiz köle değil ama ev hanımı sorumludur yemekten temizlikten.
Hiç mi yok sosyalleşebileceği birisi? ''Bugün komşuyla kahve içersen 1 saat oynarsın.'' gibi teşvikler işe yarayabilir.
Bir anda kesip atmayın, böyle azaltın ve sorumluluklarını yükleyin.

Merhabalar yeni katıldım araniza bu soruyu gorunce şaşırdım çünkü benim annemde öyle kimseyle konusmaz öyle nette falan ama o okeydi 101 di kafayı kaldirmiyo benim bilgisayarimdan oynuyo bilgisayar da isim olsa iki dk alsam bagirip cagiriyo evde hic muhabbet edilmez zaten hep pc başında bisey sorarsin cevap vermez bi keresinde ben bisey yaptim pcde şifreyi kaydet özelliği varya onu actim siteye girdigi sifreyi kaydettim sonra o oyunu falan engelledim sonra anladı kisa sureli bi çözümdü ama sende bi dene derim

anneniz ciddi biçimde internet bağımlısı ,aslında şu zamanda hangimiz değiliz ki :) ama onun ki kendi kendine vazgeçemeyeceği aşamaya gelmiş uzman birinden destek alması gerekebilir

Benim kardeşimde 2 sene boyunca online oyun oynadı bu yüzden üniversite sınavlarına bile hazırlanamadı malesef.Modemi kapattık bi dönem bilgisayarı kaldırdık falan ama naptı etti yine oynadı.Sonra ben onu güzel bi işe yerleştirdim şimdi işinde gücünde koca adam oldu hatta müdür bile oldu :)
Yani demek istediğim napın edin annenizin hayat tarzını değiştirin.Babanızla konuşun annenize ekstra ilgi sevgi göstersin.Ailecek akşamları bir yerlere gidin.
Ev hanımları kendilerini hizmetçi gibi hissediyolar bazen ve o yüzden ev işlerinden soğuyabiliyorlar.O yüzden evdeki kadına böyle hissettirmemekte önemli.Bulunduğu konumdan memnun değil demek ki.
İnsan genelde bi amacı hayali olmadığında kendini kaptırıyor böyle şeylere.Annenizin bi amacı olması lazım.Keşke bi gün grubu falan bulsa kendine.Bi çevrenizi gözden geçirin mümkün olduğunca sosyalleşmesini sağlayın.

Ya söyleyeceğim şey hoş değil ama, abinle tehdit etseniz babama ve herkese söyleyeceğiz gibisinden??

Biz o onceki kotu olaydan sonra ne zaman anneme oyunla ilgili bisey soylesek alinganlik yapiyo her lafin altinda onu kotuledigimiz birsey var saniyor . Hani babama soylerim gibi seyler soylemek istemiyorum cunku cidden bunalimda oldugunu farkediyorum ve kendisine bisey yapabilir diye korkuyorum yani cidden sanki cocugummus gibi oldum artik. Teşvik etmeyi evet deneyebilirim ama cok ise yarar mi bilmiyorum. Annemin arkadaslarindan sosyal hayattan kopmasinin nedeni sehirden uzak bi yere tasindik yani ev aldik ve gucumuz oraya yettigi icin biraz uzagiz sehir merkezine o yüzden bu sekilde oldu sanirim. Merkezde oturken hic yoktu bu sıkıntılar

En etkilisi psikolog sanirim zorlada olsa goturmem lazim annemi kaybetmeyi goze almaktan iyidir hem annemi hem ailemi kaybedicem yoksa . Ergenlik caglarindayken annem babam surekli birak pc yi birak elinden su telefonu artik derlerdi ne kadar kotu olduğunu sindi anladim. Ve evet onlar yaslandikca onlar bizim cocuklarimiz oluyomus

Benim kardeşimde 2 sene boyunca online oyun oynadı bu yüzden üniversite sınavlarına bile hazırlanamadı malesef.Modemi kapattık bi dönem bilgisayarı kaldırdık falan ama naptı etti yine oynadı.Sonra ben onu güzel bi işe yerleştirdim şimdi işinde gücünde koca adam oldu hatta müdür bile oldu :)
Yani demek istediğim napın edin annenizin hayat tarzını değiştirin.Babanızla konuşun annenize ekstra ilgi sevgi göstersin.Ailecek akşamları bir yerlere gidin.
Ev hanımları kendilerini hizmetçi gibi hissediyolar bazen ve o yüzden ev işlerinden soğuyabiliyorlar.O yüzden evdeki kadına böyle hissettirmemekte önemli.Bulunduğu konumdan memnun değil demek ki.
İnsan genelde bi amacı hayali olmadığında kendini kaptırıyor böyle şeylere.Annenizin bi amacı olması lazım.Keşke bi gün grubu falan bulsa kendine.Bi çevrenizi gözden geçirin mümkün olduğunca sosyalleşmesini sağlayın.

Cok girisken cok sevecen bi kadindir ama ne okdu bilmiyorum guzelde bi isi var isinden memnun . Aksamlari disari cikma olayi bizde malesef biraz zor. Cunku babam haftada bir falan geliyor ve disariya cikmayi sevmez kirk yilda bi evime gelmisim dinleiyim der veya ne zaman disaroya ciksak bi kavga gurultu kopar . Abime desek hadi cikalim diye oda ev kusu yattigi yerden kalkmaz. Ben diyorumarada bi hadi anne gel cikalim onada annem yanasmiyo yani afedersiniz ama iki ucu b.k lu degnek resmen

Acikcasi bu konuda yapilacak bir sey yok. o da onun hayat tarzi cocugun degil ki yasaklar koyasin. Bence cok iyi dusun tart ve evde mutsuz olacaksan oraya yasamaya gitme. Ya da mecbursan anneni oldugu gibi kabullenerek evde kalacagini bil

Cok girisken cok sevecen bi kadindir ama ne okdu bilmiyorum guzelde bi isi var isinden memnun . Aksamlari disari cikma olayi bizde malesef biraz zor. Cunku babam haftada bir falan geliyor ve disariya cikmayi sevmez kirk yilda bi evime gelmisim dinleiyim der veya ne zaman disaroya ciksak bi kavga gurultu kopar . Abime desek hadi cikalim diye oda ev kusu yattigi yerden kalkmaz. Ben diyorumarada bi hadi anne gel cikalim onada annem yanasmiyo yani afedersiniz ama iki ucu b.k lu degnek resmen
Hmm o zaman anneniz gerçekten bu şekilde mutlu demek ki.Ev hanımı rolünden sıkılmışsa bu yaşam tarzı ona iyi gelmiş olmalı.O zaman siz de kafanıza çok fazla takmayın siz de evde kendinizce bi dünya kurun madem.Oynasın oynayacağı kadar sıkılır elbet bigün.Nereye kadar oynayacak ki zaten.

Geçici bir durum olabilir uzun süre bu bağımlılık dayanılmaz olabilir, annen için bile, belki hayatında bir boşluk var onu daha mantıklı şeyler ile doldurmasını sağlayın , sıkılmış bence kadın

Gunaydin herkese. Oncelikle sizden ricam lutfen annemi yaegilayacak seyler yazmayin yargilamanizi degil cozum odakli cevaplarinizi fikirlerinizi merak ediyorum ona ihtiyacim var.

Konuma geceyim. Annem yaklasik 1 yildir internetle cok hasir nesir ve surekli isi olmadigi her dakika oyun oynuyor online oyun. Gece bazen 1 lere 2 lere kadar uyumuyor ve sabah 6 7 de kalkip ise gidiyor bazen uyanamiyor bu yuzden. Yaklasik 5 6 ay once ben universitedeyken annem yine bu oyuna devam ediyodu vr surekli birileriyle konusuyodu ozelliklede konustugu bi adam vardi ve biz sonunda yakaladik ki anneme bu adam uygun olmayan seyler söylemiş yani sapikca degil ama sevgili gibi hani. Cok olaylar oldu babam ogrenmedi tabi bunu annem yeminler etti agladi sizladi bosluktaydim izin berdim hataliyim su bu biz bi sekilde sustik ama asla unutmadik. Annem o adamla konusmayi birakti ama hala oyuna ve insanlarla konuşmaya devam ediyor. O titiz kadinin evini artik pislik goturuyor 2 kopegimiz var onlarla ilgilenmiyor babam sofor 2 haftada bir falan eve geliyo babam evdeyken bile oynuyor gece 1 de 2 de yataga gidiyor. Gecenlerde anneme not yazmıştım bu oyuna devam edersen evi terk ederim su bu diye ben napiyorum sanki oyunda su bu diye az oynicam falan diye beni ikna etti yine oynamaya devam ettim hani anlatmaya kalksam onanin cok daha uzun olur. Ben simdi isimden ayriliyorum ve ailemin yanina dönüyorum ve annemin bu hallerine dayanabilecegimi sanmıyorum cunku 2 gun gittigimde bile hep oyuni yuzunden kavga kiyamet kopuyor belki 1 ay gorusmemis oluyoruz gelip benimle oturmuyor gidiyor oyununu oynuyor. Oynarken benimlr konusuyor bende buna tahammul edemiyorum. Ben ne yapmaliyim nasil vazgeçirebilirim annemi ayrica calisiyor ama iste bile firsat buldukca giriyor oyuna
Uzun oldu biliyorum ama inanin suan isten cikacagimi borclarimi falan degil eve gidince olacaklari annemi dusunuyorum surekli uyku girmiyor gozume. Annem babamdan soğudu. Babam severdi annemi simdi oda annenden uzaklastim artik uzaklastirdi kendinden diyor
Yapici yorumlara ihtiyacım var arkadaslar simdiden tesekkur ederim
Kendisini kaptırmış etrafını goremıyor..adeta bagımlı .. Küçük buyuk bıcok kişide bu oyun chat tutkunluğu var.. Evde netı iptal ettırın olmayınca mecbur varlığı gıbı yokluğuna alışcak ..oturup konuşun kısacık ömrumuz var bırbırnıze vakıt ayırmk varken sanalda nesi..

Back
X