eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

Malesef kayınvalidelerde öyle bi beklenti var gelin yapar ben otururum gibi ama hiç de anneme yapmadığım şeyi kv ye asla yapamam Biz kayınvalidemle birlikte yaparız genelde yemeği sofrayı hazırlar kaldırırız En son işimiz biter kahve yapar getiririm çay servisi yaparım Aynı annemle aramızda olan gibi... Ben hizmetçi değilimki herkes oturucak ben köle isaura gibi çalışıcam bilmiyorum ben alışık değilim .Çok yaşlı ve rahatsızlığı olanları tenzih ediyorum tabi benim annemler 50 yaşında Seninki bide kadın kendi evinde resmen annenle seni çalıştırmış istifini bile bozmamış ben olsam annemin en ufak bbişey yapmasına bile izin vermezdim Gelin de olsan sen misafirliğe gelmişsin bu kadarda hizmetçi muamelesi olmazki Eminim annende sana üzülüp girişmiştir yardım etmeye kadın utansın diye ama yok senin kv enteresan dostum Allah yardımcın olsun

Bu durumda kayınvalidenin yaptığı terbiyesizlik. Ev kiminse o kişinin bir ağırlığı olmalı. Hele işleri misafirinin kızına yaptırmak daha da ayıp. Orada gelin ve kaynananın birlikte yapması ve misafir olan dünürün de oturması gerekir. Durum çok gülünç olmuş. Gidilirse yemeğe değil çaya gidin bence.

Kölelik kafası bir tek bende yok galiba, sırf kocamı doğurdu diye ben kimse için pervane olamam kusura bakmasın. 53 yaşında olabilir beraber yapılacak kendi evi ya sana misafir gelse hadi neyse dicem öyle oturacak ben de herşeyi hazırlıcam banane hazırlamaya keyfi gelmiyosa çağırmasın, ben olsam gitmem.

birdaha gitmemelimiyimm gibii bir lüksünüz yok eşinizin annesi olduğu için gitmek isteesenizde gitmek zorundasınızz

Senin yapman normal de dünürüne yaptırmaması gerekirdi. Ve bir işin ucundan tutmalıydı tabi sonuçta onun evi.

Hatta hasta da olmadığına göre siz gelmeden önce en azından terası yıkamalıydı. Dünürü her gün orada değil sonuçta şehir dışından gelmiş. Annene ayıp olmuş bence. Sen o evin kızısın sonuçta yapmalısın.

Kanser atlatan anneme bile doğru düzgün yardım etmiyor bizim gelin. Şöyle hamarat bir gelin denk gelmedi :))

hizmeti senin yapman normal ama hem davet edip hemde hiç hazırlık
yapmadıysa ayıp etmiş bence.

Her ne olursa olsun. Bizde misafire iş yaptırılmaz..! ıster gelın olur ıster damat.. Bu hıc onemlı degıl. bence bu " adettır gelenektır baslıgı altında" ınsanı sömürmektır.Bir kere senın oyle bır mecburıyetın yok. Benım eskı sozlumun annesı de oyleydı aman gelsın de iş yapsın yardım etsın. kendı hıc bı halt yapmasın falan.. Tavrını koy bence. Sen hızmetcı degılsın.. İnsansın. Bir bireysin.. Nerde nasıl davranman gerektıgını ıyı bılırsın..

küçükler varken büyük iş yapmaz benim bildiğim annenizinde yapmasına gerek yoktu istemiş yapmış

iyi de tatlım kendin yapıyon da annene neden iş yaptırıyon kv evinde. sen meydanı vermişsin kv de borusunu öttrüyo. annecin üzülmesin yapma böyle bi silkelen

1.si sırf kayınvalide diye hizmet etmek zorunda değil kimse,ama ben olsam yardım ederdim,gocunmam da ama kendi anneme de yaptırmazdım .Anneniz niye yaptı ki?
2.si yardım ederdim ama şöyle bence kaynananızın nezaketen de olsa "kızım ben de yardım edeyim."demesi gerekirdi,bunu demeseydi gene yapardım ama daha gitmezdim veya çok çok zorunda kalınca giderdim.Aynısı annemin de başına geldi çünkü.Trabzon'a babaannemin yanına gittik anneannemle,herkes yol yorgunu,evi falan temizledik yemek yaptı annem gelir gelmez,sonra uyuduk ,gelmiş babaannem anneannemi dürtmüş(uyuyordu) X hanım kalkın sofrayı kurun ac olduk diyo.Önceden annemi de dürtmüş de annem uykudan kalkamamış(2 gün kendine gelemiyo).Yani yemek falan hazır ağzınıza mı verelim yemeği?Birdaha oraya gitmek mi,tövbeler tövbesi asla...
Yani ben bu mantığı anlamıyorum sırf gelin diye hizmet etmek zorunda mısın?Yeri geliyo kendi ailemize hizmet edemiyoruz..

Sizin yapamniz normal. Ama annenizin yapmasi uygun olmamis anneniz size kiyamayip kalktiysa bile kalkmamasi gerekiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…