eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

miray2626

deniyordum seni, sen seversin bunu
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
181
63
38
37
geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
iş yapmaktan ziyade zoruma gitti.

arkadaşlar gelcegımızı bılıyor terası bile yıkamamıs terası masayı sandalyeyı ben yıkadım
annem baska sehırden geldi. kadıncagız onun bulasıklarını tasıdı kendı 1 cay kasıgı bıle ellemedı dıyorum annemle aynı ysta ve hasta felan degıl ıkısıde 53 yasında

Son düzenleme:
sen yaparsın sorun degıl göze batmaz, ama annenle bırlıkte yapman ve onun oturması normal degıl
annen yaparken utanıp kalması ve yardım etmesı lazımdı..
annen yaparken rahatsız olup, bahane uydurmadı mı yoksa pişkin pişkin sessız mı kaldı?
rahatsız olduysan annen gelınce çağırma .

Sence senin annenin de oldugu bi ortamda kaynananin is yapmasi ne derece dogru? Dogrusu da gelin olarak senin yapmandir, orasi senin evin gibi dusun. Bana anormal gelmedi.

Ama annenin is yapmamasi lazimdi o ortamda tabi.

Cagirmazsan ayip edersin, kv de sorun yapar, sorunlari goze aliyosan cagirma, alamiyosan cagir.

Son düzenleme:
Neden esinizin annesi kendi evinde oturup elini bir seye surmezken sizin anneniz is yapti?

Size yardim etmek istemis olabilir ama kayinvalideye valide sultan muamelesi olmus boylesi.

Orada annenizin 'kizim cok yoruldun her is sana kaldi ben de yardim edeyim mi' diye sormasi...

Sizin bundan sonra yapacaginiz tavirdan daha etkili olurdu...

Kayinvaliden sana hizmet etse daha mi hos olurdu. Sen gelin oldugun icin kural bu sanirim. Annene de is yaptirma ayrica. Onun boyle bir mecburiyeti yok. Is yapmaktan hoslanmiyorsan oraya misafir olarak gitmemelisin.
bende oyle dıyorum zaten bır daha gıtmıycem

pişkin pişkin sessiz kaldı tabıkı artı ben hızmet ıstemıyorum zaten sadeceo tavrı turk adetlerıne yakısmadı

biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz sadece tatil günlerinde görüşüyoruz.kısıtlı zamnda bile gittiğimizde işlerini ben yapıyorum.zaten yapmasam bile öfleyip püflüyor.bunları duymaktansa yaparım daha ii.bence sen alınganlık yapıyosun Allah bilsin diyorum yaptığım emeğin karşılığını ama annen nie yaptı ki.deseydin keşke annene otur sen yorulma diye.ama olmuş artık olan.çağırmamazlık da yapma bence olay uzayıp gitmesin

pişkin pişkin sessiz kaldı tabıkı artı ben hızmet ıstemıyorum zaten sadeceo tavrı turk adetlerıne yakısmadı
demek ki adetlere pek önem vermıyor
sende bu durumu ılerıde kullanırsın işte :d
ama yaptıgı çok ayıp
çağırma derım ben..

oyle yapınca cok uzuldum kendım ısıgıntı hıseettmresmen

Misafir olanlar annenler değilde başkası olsa, hani onlara hava atmak için diycem, "bakın gelinim benim elim ayağım" havası, ama annenler olunca art niyet sesinledim. Yazık annende sen yorulmayasın diye kalkıp dolanmıştır...Bence belli et, sen küsüp gitmezsen neden olduğunu bile anlamaz, "anne sana gelince çok yoruluyorum, kusura bakma" falanlı cümleler kur.

kesinlikle haklısınız...Siz ayaklarınızı uzatıp oturmalıydınız Kayınvaideniz de size hizzmiet etmeliydi...çok ayıp etmiş...birdaha görüşmeyin....Hey Allah'ım ya.......Sabır...Bizede dert verme.. sıkıntıdan Kayınvalidemize saralım...

demek ki adetlere pek önem vermıyor
sende bu durumu ılerıde kullanırsın işte :d
ama yaptıgı çok ayıp
çağırma derım ben..

arkadaşım ben anlatamıyorum bunlara derdımı ben hızmet ıstemıyorum zaten ama düşünsene bir yere gıdıyorsun
ev sahıbı hiç bırsey yapmıyor yerını gostermıyor. resmen kendıne hazrlıyorsun. kendı yıyecegını.
ne ayıp yahu mısafır utanır cekınır zaten

hahah muhtesem ironi

oyle yapınca cok uzuldum kendım ısıgıntı hıseettmresmen
ben öle düşünmüyorum sonuçta eşimin annesi ki pek de anlaşamayız.eşim benim yaptıklarımı görüyo fedakarlık ettiğimide görüyo.o biliyo ya yetiyo bana sende böle düşün olumsuz düşünürsen sığıntı gibiyim falan diye o zmzn kendini kötü hissedersin.yani bütün işleride bana yaptırdı diye gittmemezlik olmaz bence..

Pardon da BUNLAR dedigin biz mi oluyoruz?

Konu acmissin gelmis emek vermis yorum yapiyoruz, zoruna gidince aldigin cevaplar BUNLAR mi oluyoruz?

Madem yaptigin dogru, elestiriye kapalisin, acma konu kardesim

Bende kayınvalidemle farklı şehirlerde yaşıyorum. Yaz tatilinde ziyaretine gittiğimizde asla ve asla bana iş bırakmaz. Ben istersem yardım ederim istemezsem etmem. Şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadık çok şükür. Hatta bana geldiği zaman da hiç oturmaz sağ olsun. Çalışan bir insanım eve geldiğimde yemeğim bile hazır olur.

Sen ne kadar gelin olursan ol orası kayınvalidenin evi. Misafirmiş gibi bir kenara oturup hiç bir işe dokunmaması normal değil. Alınganlık yapmamışsın yani. Onunda mutlaka bir işin ucundan tutması lazımdı. Hele de annenin yardım edip kayınvalidenin oturması çok daha saçma olmuş. Bence tavrını koy.

iyi de sen misafir değilsin ki o evin kızısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…