gelin yapmasın ,kayınvalide yapmasın ee kim yapacak
açıkcası aynısı bana yapılsa hem kendime hem anneme yapılmış bir hakaret olarak alırdım.
anladığım kadarıyla içine oturan kv'ye hizmet etmiş olmak değil.
anneni davet etti mi? etti
hadi seni misafir saymıyor diyelim,olabilir ee annen?madem davet etti,ağırlayacak.
sanmıyorum ki o size hizmet ederken sen bir köşeye geçip kurulasın.gelinliği geçtim,küçük olarak büyüğe saygıdan zaten iş bırakmazsın.
ama dünürün gelmiş, sen geç baş köşeye kurul,işleri onlar yapsın,hizmeti onlar etsin..bilmiyorum,bak inan sadece sen olsaydın aman olur oyle derdim.ama bu durum nereden tutarsan tut elinde kalır.
peki hiç siz koştururken "ay,yardım etseydim." veya " ay, çok zahmet oldu" gibi bişeyler dedi mi?yoksa süzüldü mü sadece?
kayınvalidene diyecek birşey yok.tavrını koy,bu hem sana hem de annene saygısızlık.asla kabul etme bunu.kimse anneciğinden değerli değil.Valla terası bile ben yikadim orda Mangala çağırdı gittik teras pisti artı diyorum ya bi çay kasigini ellemedi annemle ben yaptım not: annem baska şehirden geldi
annemle aynı yaştı artı annem baska sehırden gelen mısafır olarak iş yaptı oda yemın ederım 1 kasık ellemedı yapmasın amennna ama hiç sesıde cıkmıyor. bızde cekınıyoruz bırseyler cıkartmsaya onu cıkart bunu cıkart bıle demıyor. ve elını sürmüyor.Aa daha neler. Tabiki alınmakta haklısınız. Çok aşırı yaşlı ya da hasta değilse, bu yaptığı hiç normal değil. Hem sadece siz olsaydınız da elini HİÇBİRŞEYE sürmemesi normal değildi, koyun bence mesafeyi.
gelinsin diye kapı önünde dikilme devri geride kaldı. o seni yemege çagırıyosa yemek servisinide yapması lazım bulaşığa yardım edersin o ayrı... gelinisin hizmetcisi değil!
valla ben benim evime gelenden yardım hizmet vs beklemiyorsam kimsede benden beklemesin birşey... yardım ayrı hizmet ettirmek ayrı şey.
iyiki bir oğul verdiler sömürün gelinleri.
.geçen kayınvalidem güya bizi terasa mangala çağırdı.annemde vardı mangalı eşim yaptı kardeşiyle. masayı ful ben kurdum ben taşıdım. hiç bir iğne kadar küçük birseye dahi elini sürmedi :/ bu davranış ne demektir?
çok tuafıma gitti sanki misafir kendi gibiydi. ben gelin olarak iş yapmaktan gocunmam ama çok zoruma gitti. sizce bir daha gitmelimiyim yoksa tavrımı koymalımıyım? veya hafiften çıtlatmalımıyım?
veya benmi alındım?
ama özellikle soyluyorum elini iğne kadar bır seye dahi sürmedi. her seyı sıfırdan ben yaptım şuan yazdıkça bile sinir oluyorum. evi dublex üst kata herseyı taşıma salata çay bulaşık kendı hanım hanım oturdu annemle biz yaptık.. şimdi annem tekrar gelıyor onu yemege cagırmıycam ve cagırısa gıtmıycem bu tutumum dogrumu sizce yoksa açık açık konusmalımıyım? bıktım.
iş yapmaktan ziyade zoruma gitti.
arkadaşlar gelcegımızı bılıyor terası bile yıkamamıs terası masayı sandalyeyı ben yıkadım
annem baska sehırden geldi. kadıncagız onun bulasıklarını tasıdı kendı 1 cay kasıgı bıle ellemedı dıyorum annemle aynı ysta ve hasta felan degıl ıkısıde 53 yasında
kapris yapmaya çağırdı demekki..bazen yapabiliyor kayınvalideler..ya yorgunum felan dese bırseyde demıyor ve annemle gülüşmüyor bıle ne surat var ne yemek ne hızmet
Evet bende Türk kültürün bu tarafini anlamadim. Kendileri altin günlerinde, baska seylerde herseyi hazirliyorlar, ama gelin olunca niyese kv'de oluyorlar ve hiç bir ise elini sürmemesi normal mi oluyor? Insan kendi evinde bir is yapmazmi? Hani desen 80 yasindaki kadin ama çogu kv'deler 45-50 yas civarlarinda.
Bende ayni senin gibiyim, kv'demde bana fazla is yaptirmaz, tabiki kendi tabaklarim felan kaldiririm. Herhangi birisi (kv'demde olabilir) benim evime geldiginde asla is yaptirmam. Benim evime gelen misafirdir. Zaten kendi mutfagimda herseyi kendim yapmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?