eve gelen misafire hizmet ettirmenin amacı nedir?

açıkcası aynısı bana yapılsa hem kendime hem anneme yapılmış bir hakaret olarak alırdım.
anladığım kadarıyla içine oturan kv'ye hizmet etmiş olmak değil.
anneni davet etti mi? etti
hadi seni misafir saymıyor diyelim,olabilir ee annen?madem davet etti,ağırlayacak.
sanmıyorum ki o size hizmet ederken sen bir köşeye geçip kurulasın.gelinliği geçtim,küçük olarak büyüğe saygıdan zaten iş bırakmazsın.
ama dünürün gelmiş, sen geç baş köşeye kurul,işleri onlar yapsın,hizmeti onlar etsin..bilmiyorum,bak inan sadece sen olsaydın aman olur oyle derdim.ama bu durum nereden tutarsan tut elinde kalır.
peki hiç siz koştururken "ay,yardım etseydim." veya " ay, çok zahmet oldu" gibi bişeyler dedi mi?yoksa süzüldü mü sadece?

Bence de kv nin yaptığı çok yanlış hiç bi açıklaması da yok kusura bakmayın. Size hizmet etmek zorunda değil tabi ki ama o eve misafir gelmiş o sırada olmasa bile öncesinde hazırlığını yapması gerekirdi en azından salatasını hazırlasaydı alttan çıkacakları çıkarsaydı gerisini de sen yapsaydın. Valla kayınvaldeme gideceğimiz zaman kadıncağız sabahın köründe kalkar tatlısından zeytin yağlısına kadar herşeyi hazırlar masayı dört dörtlük kurar servise bile kalkmama müsade etmez ben zorla Allah aşkına diye diye iş yaparım. Yemek yenir sofrayı toplamama müsade etme ben yine yalvar yakar iş yaparım. Meyveleri bile kendi soyar. Bize gelir yine iş yapmak ister bu sefer ben bırakmam. Ama yanlış anlamayın bu görgü meselesi. Geline hizmet ettim kaynanama hizmet ettim meselesi değil o. Tamamen eve gelene verilen değerle alakalı yada tarz meselesi.

Valla terası bile ben yikadim orda Mangala çağırdı gittik teras pisti artı diyorum ya bi çay kasigini ellemedi annemle ben yaptım not: annem baska şehirden geldi

Valla terası bile ben yikadim orda Mangala çağırdı gittik teras pisti artı diyorum ya bi çay kasigini ellemedi annemle ben yaptım not: annem baska şehirden geldi
kayınvalidene diyecek birşey yok.tavrını koy,bu hem sana hem de annene saygısızlık.asla kabul etme bunu.kimse anneciğinden değerli değil.
eşin seni anlamıyorsa kendi bilir.
konuyu onunla tartışma bile.ben bunu anneme yapılmış bir saygısızlık olarak goruyorum ve affetmiyorum.lutfen daha fazla uzatmayalım de kapat gitsin.

Bazi yorumlara hakikaten inanamiyorum. Hadi sen neyse de annene neden is yaptirmis diyenleri de anlamiyorum. Sizler misafir cagirdiginizda sofranin hazirlanmasi icin misafiri bekliyorsunuz herhalde. Annesine yapilan sey cok cok cok cirkinken geline yapilan da cok cok cok cirkin. Gelini hizmetci gibi goren zihniyetler ölsün ya, hakikaten. Bu zihniyete sahip olmayan herkese yardim edilir zaten, etmeyen vicdaniyla kalsin rahat ediyorsa. Ama gelin olsun olmasin sofranin kurulmasini evine cagirdigin misafirden bekliyorsan sen insan degilsin arkadasim, gorgusuzun tekisin, su dunyada hicbir sey ogrenememissin. Ben bekarken anneme bile bir sey yapmamisim, baska bir kadina bu sefayi yasatmam. Hele de amaci beni kullanmaksa. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin. Annelik yapmaz, hizmetcilik beklerler.

Aa daha neler. Tabiki alınmakta haklısınız. Çok aşırı yaşlı ya da hasta değilse, bu yaptığı hiç normal değil. Hem sadece siz olsaydınız da elini HİÇBİRŞEYE sürmemesi normal değildi, koyun bence mesafeyi.

annemle aynı yaştı artı annem baska sehırden gelen mısafır olarak iş yaptı oda yemın ederım 1 kasık ellemedı yapmasın amennna ama hiç sesıde cıkmıyor. bızde cekınıyoruz bırseyler cıkartmsaya onu cıkart bunu cıkart bıle demıyor. ve elını sürmüyor.

gelinsin diye kapı önünde dikilme devri geride kaldı. o seni yemege çagırıyosa yemek servisinide yapması lazım bulaşığa yardım edersin o ayrı... gelinisin hizmetcisi değil!
valla ben benim evime gelenden yardım hizmet vs beklemiyorsam kimsede benden beklemesin birşey... yardım ayrı hizmet ettirmek ayrı şey.
iyiki bir oğul verdiler sömürün gelinleri.

ya yorgunum felan dese bırseyde demıyor ve annemle gülüşmüyor bıle ne surat var ne yemek ne hızmet

Bana hizmet etsin dememiş ki konu sahibi, çağırdıysa en azından iki tabak götürsün mutfağa kaynana.
Ya da iş yapmayacaksa söylesin kızım sofrayı sen kurar mısın şunları yapar mısın diye.
Kaynananın yaptığı ayıp.
Konu sahibinin annesinin bile iş yapmasına müsaade ediyor ne kadar ayıp birşey.
Misafir çağırdıysa ağırlamasını da bilicek. Kızıysa kızı oğluysa oğlu farketmez,yinede oturup her işi konu sahibine yıkmaması lazımdı.

.

Herkez KV. Evinde mutlaka is yapar ama annen niye yapti ki. Bu kadar da yi verilmez kicanim. Bu ne kkendi si hic mi rahatsız olmadi. Ben olsam annem tasirken AA anne sen misafirsin ben şimdi annemle birlikte tasirim senotur falan diye llafcarpitirdim

Herkez kv

Sizin gelin kaynana ilişkinizi bilmediğimden yorum yapmıyorum . Her ilişki farklı nihayetinde . Fakat kayınvalideniz otururken evine misafir çağırdığı annesinizin hizmet etmesine ses çıkarmayıp , müsaade etmesi garip gerçekten .

Sizde keşke gerekirse her şeyi tek başınıza yapsaydınız ve annenizin yardım etmesine asla izin vermeseydiniz .

Sonuçta geçmiş gitmiş artık yapacak bir şey yok fazla takılıp , yok yere canınızı sıkmayın .
Bundan sonra benzer durumla karşılaştığınızda artık tavrınız belli olur en azından .

Yeni mi evlendin ilk defa mi gidiyorsun evine hep aynimiydi yoksa ilk defami böyle bisey yaptı

Aynen katılıyorum bende hiç bir zaman misafire iş yaptırmayı sevmem. Ama gelen bir çok insan sağ olsunlar boş durmazlar mutlaka yardım etmek isterler. Kayınvalideminde evimde iş yapmasını istemiyorum ama çalıştığım için gün boyu evde o kalıyor. İster istemez yapıyor. Elimde olan bişey değil yani. Belki aynı şehirde olsak böyle olmaz. Uzakta yaşadığı için bende kaldığı süre içerisinde yapıyor sağ olsun.

bi kere sen artık o evin kızısın misafir olarak görmen garibime gitti tamam her işi sana yaptrması we annen bile iş yaparken oturması hoş diil walla bizde böyle birbirimize gider geliriz benim ewde dublex ama kimse yerinde oturmaz herkes bi şey taşır sonuçta dublex çok zor madem bu huyunu sewmiosun biraz mesafe koy

Su teras olayi da iyice evlere senlik olmus
Yani insan bir bes dakika once silse supurse
Ben sizin kayinvalidenizi cok kotu niyetli gordum
Bence mesafenizi koyun
Gideceginiz zamanda kisa sureli oturun kalkin karniniz tok gidin
Yani bu muamele cok cirkin bence annenize yapilan saygisizlik olmus
Bende bana kayinvalidem dusmandir hic sallamazdim ama son gorusmede aynen anneme boyle davraninca yeter dedim artik

Dogrusu kim kimi yemege cagirdiysa o hizmet eder. Gelinsen gelinsin hizmetci degilsin sonucta. Sizi ailenle birlikte yemege cagirdiysa hizmetide kv eder gelin sadece icinden gelirse yardim eder. Birdaha sende yapma bence cok sacma senin yapman bu kadin 70 uzeri olsa neyse 53 yasinda kendini azicik hareket ettirsin sonra yerinden kalkamaz spor olur azcik hareket etmis olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…