Eve gelen temizlikçi kadına nasıl yardımcı olabilirim?

destinaninannesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
455
536
18
37
Bugün evime temizlik için birini çağırdım. İlk defa geldi ama çok genç daha sonra keşke çağırmasaydım dedim kendi kendime çünkü belli yani işi yapamadığı. Koltukları çekerken zorlandı,yardım ettim. Her seferinde böyle olup olmadığını sordum,hamile olduğunu o yüzden zorlandığını söyledi. Tabiki devamında iş yaptırmadım ve de çok üzüldüm. Çok güzel gencecik bir kız,kocasıyla da kaçarak evlenmiş. Kayınvalidesiyle yaşıyormuş iyi davranıyorlarmış ama işte para yok mecbur çalışacak. Kendisi ilkokul eşi ortaokul mezunuymuş. Kızın ailesi görüşmek istemiyormuş. Kıza iş yaptırmadım hamile diye ama parasını verdim,gönderdim yazık diye.

Konuyu eşimle paylaştım,inanmamamı söyledi. Öyle bir durumu olsa pat diye önüne gelene anlatmazdı,kendini acındırıyordur kocasına iş falan ister dedi. Ama kız hiç öyle değildi. Ne bileyim saf bir kızdı. Hiç iş falan da istemedi,parayı bile zorla kabul ettirdim. Ben işe başlayacağım zaman kızımın bakıcısı şehir değiştirmiş olacak. Bu kıza güvenip evladımı bıraksam mı diye düşündüm,bilmiyorum içim ısındı. Aslında eğitimi olmadığı için istemezdim normalde ama hamile haliyle çalışmak zorundaymış. Bu fikir olmasa da bu kıza nasıl yardım edebilirim? Eşimin söyledikleri çok acımasızca geldi,sizler ne düşünüyorsunuz?

Ben çocuğumu vermezdim çünkü kendi hamile hali ile nasıl bakacak doğum yaptıktan sonra çocuğumla ilgilenmez ben de sizin gibi doğru söylediğini düşünüyorum her ay belli miktar para yardımından başka bişey de yapılmaz bence

Esiniz hakli
Dogru soyluyosa dahi bende evladimi birakmazdim kaldiki hamile diyosunuz.
Sizin cocugunuzami kendi cocugunami kime bakcak bu durumda

Yaptığıız yorum çok insafsızca olmuş yalnız.Kimin ne yaşadığını bilemeyi değil mi ? Ve kimin ilerde ne yaşayabileceğini de yapılan şey ne kadar yanlışta olsa rahatsız oldum yorumunuzdan.He evet bende çocuğumu emanet etme konusunda tereddüt yaşardımki kaldı ki hamile ne kadar ilgilenebilir çocuğumla.

Hamile oluşu etkiledi beni,yazık o çocuk doğsa nasıl bezini mamasını alırlar diye düşündüm. Kızın ayağına giyecek ayakkabısı yoktu şu yaz ayında kışlık ayakkabıyla geziyordu. Eşimden kızın kocası için iş istemeyi düşündüm,aramızı daha düzeltemedik diye de çekindim. Ama kızı öyle bırakmak da içime sinmiyor açıkçası.

Bu konuya bakarak eşinizle aranızdaki problemi çözdüğünüzü düşünüyorum. Hazır ramazan zekatınızın bir kısmını yardım olarak verebilirsiniz. Ama bende çocuğuma baktırmam. Bir erkek için ailesini bırakıp kaçtıysa o kişiye güvenemezdim açıkcası..

Ben hamile temizlikçi çalıştırmazdım doğrusu.Ne kadar yardım etsem kova taşıyor,uzanması var,çekmesi var.
Dertlere çok girerseniz çıkamazsınız.Bir süre sonra duygu sömürüsü olduğunu anlıyor insan maalesef.Yeni bir temizlikçi alınca hal hatır sormaktan öteye gitmemenizi tavsiye ederim.

Rahatsız oldum derken? Ne sıfatla ya da hakla mesela?
Göz ardı ederseniz yorumlarımı görüp rahatsız olmazsınız zira kimsenin paşa gönlüne göre yorum yapmıyorum.

İyi de arkadaşım sen düşünmeyeceksin işte bunları. Ya da bir bak sen bile düşünüyorsun o niye düşünmüyor? Evlenip çocuk yapmayı bilen kendine de bebeğine de bakmayı düşünmek zorunda. Bence söylediğin kadar saf ve iyiniyetli olsa yapmadığı işin parasını almazdı.

Her zaman gelen temizlikçi değildi,ilk kez geldi hamile olduğunu duyunca da iş yaptırmadım tekrar çağırmayı düşünmüyorum. Ama yardım etmek istedim diğer komşularıma geliyor. Kız zorlanmadığını falan söylüyor,insanlara o hamile çağırmayın desem kız para kazanamayacak. Çalışsa da bebeğine zarar.

Bende inanmazdim.

Oyle olsa en basindan agir is yapamam vs derdi.

Hakkini almak istemem yinede. Belki hamiledir. Zaten hamile degilse bu bir kac aya belli olur. Yine cagirir karnina bakar ona göre yardım etmeye çalışırdim saniyorum.

Cocugunu emanet etme bence. Daha cok tanıdığın birine ya da krese birak daha iyi. Zaten onunda bebegi olur o zamana bakamaz belki..

Benim bir akrabam esinden ayri 2cocugu var. Ameliyat falan oldu bi ara ama kisa bir sure sonra tekrar calismaya basladi yani temizlige. Ne yapabilir ki? Cocuk da bakti. Suan hem cocuk bakiyor hem de hsonlari temizlige gidiyor. Cocuga egitim anlaminda birsey verememistir belki ama kendi cocugu gibi bakti ve bakiyor. Yani insanligina bakin vicdanli biri olmasi onemli. Biraz tanimaniz iyi olur.

Bence de hamileyken temizlik yapması tehlikeli.
Siz parasını tam vererek iyilik yapmışsınız zaten,
Çocuğunuzu bırakmayın bence zaten hamile, ve tanımıyorsunuz. En azından tecrübeli olmalı bakıcı.

Siz hangi sıfat ve hangi hakla o kızcağızla ilgili böyle yorumlar yapıyorsanız bende o sıfat ve hakla rahatsız olduğumu dile getirebilirim sanıyorum.

Bi kaç dakika sonra bile hayatımız topyekün degisebilir
Düşmez kalkmaz bir Allah.
Kimin başına ne gelmiş ne yaşamış bilemeyiz. Hamile haliyle temizliğe gidiyorsa ihtiyacı var demek.
Ki siz is yaptirmamissiniz. Belki sormasaniz agirda kaldiracakti uzanacakti vs.
Yardim hissiyatinizi ziyadesiyle anliyorum ben olsam bende yardim ederdim.
Ne bilim olmayan kiyafetleri kullanmadigim esyalari verirdim.
Ama çocuk baktirma konusunda iyice araştırıp sorusturmanizi tavsiye ederim.
Ben çocuğumu güvenle ancak bi kac kisiye birakabilirim. Çünkü bu durumda siz o bayandan once cocugunuzu dusunmelisiniz.
Eger bakabilecegine kanaat getirirseniz neden olmasin.

Siz hangi sıfat ve hangi hakla o kızcağızla ilgili böyle yorumlar yapıyorsanız bende o sıfat ve hakla rahatsız olduğumu dile getirebilirim sanıyorum.

Yok o iş öyle değil
Anlatayım.
Ben "kızdan rahatsız oldum o ne ya fakirler ölsün" falan demedim. Ki bu konuda o kişiden bahsediyoruz. Yorum yapmamız doğal.
Ama siz yorum yaparken benim yorumumdan rahatsız olduğunuzu söylüyorsunuz. Buna küfür, hakaret vs olmadığı sürece hakkımız olmuyor.

Destinanin annesi giymediginiz kiyafetleri verebilirsin.Zaten anlattiginiza göre baya durumunuz iyi.sadakani,zekatini verebilirsin.dedigin gibi esine söyle esine iş verebilirsiniz.
Rabbim sen gibi insanlarin sayisini arttirsin tebrik ederim seni.cok iyi bir hanimsin.Rabbim yuvanizi korusun

Hayat bu insanların hali ve durumları bell oluyor belki kocanız haklı belki kadın doğru söylüyor bilemeyiz.
İş vermek yerine yardımlarda bulunulabilir onun kendi evinde yapacağı el işi vs işleri satmasını söyleyebilirsiniz.
Bazı yorumları okuyunca şaşırdım ,insanız kusurluyuz ,her daim doğruyu seçemiyoruz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…