Eve gelen temizlikçi kadına nasıl yardımcı olabilirim?

Bilemedim cidden hamile mi zorda mı güvenilir mi
Çocuğumu emanet edecek kadar güvenemezdim sanırım ya.
Anca silip süpürebilir ütü yapabilir dinlenerek
Annem harici çocuk bakımı eğitimi olsun olmasın emanet edecek güvenim yok
Hemen güvenmeyin tabi ama eve çağırıp işler yaptırılabilir çok yormadan

Bu kızcağıza maddi yardım niyetindeyseniz şöyle yapabilirsiniz mesela, hafif temizlik işleri yaptırıp yine standart ücret ödeyebilirsiniz böylece hem gururu kırılmaz hem de amacınıza ulaşmış olursunuz. Yoğun temizlik için de başka bir temizlikçi tutabilirsiniz ona söylemeden, söylemek zorunda değilsiniz yani. Ama çocuk bakımı konusunda bende arkadaşlara katılıyorum, hem kendi çocuğuyla hem de sizin çocuğunuzla yeterince ilgilenemez, profesyonel biri lazım.

Kadın zaten çalışarak parasını kazanıyor, yardım yapmanıza gerek yok. Ayrıca temizlik yapmasını durdurup dilenci gibi parasını verip göndermeniz saçma olmuş. Ne alaka? Hanilelik hastalık durumu değildir, acınacak bir durum da değildir. Bir problem yoksa doğurana kadar çalışan kadınlar var. Koltuk çekmek gibi ağır işlerde yardıma ihtiyacı olması için hamileliğe gerek yok. Her insan zorlanıp yardım isteyebilir. Bunun gibi ağır işlerde yardımcı olsaydınız, kadın da hem işini yapmış olurdu, hem sizin eviniz temizlenirdi. Ne bileyim, bana bakış açınız ve yaptıklarınız baştan aşağı yersiz geldi.

Eşinizi haklı buldum ben de, bakamayacağı çocuğu kimse yapmasın, 2016 yılında artık hiçbir bahanesi yok maddi imkansızlığa rağmen hamile kalmanın. Acınacak bir durum ben de göremedim, zorlanıyorsa çalışmayacak, işini yapmayan birine yapmadığı işin parasını vermezdim ben. Şu yaşıma kadar bana kimse havadan para vermiş değil. Duygusal kararlar alarak ancak hata yaparsınız, hiç tanımadığınız birine çocuğunuzu emanet etmeyi düşünüyorsunuz, bakalım bakabilecek mi?
Temizlik yapan insanlara da neden ekstra bir acındığını anlamıyorum, onlar da diğer herkes gibi işlerini yapıyor, karşılığında ücretlerini alıyorlar, hepimiz öyleyiz. Diğer meslek sahiplerine de böyle bir acıma duyuyor musunuz? Benim bildiğim gayet profesyonel insanlar var, gelir çatır çatır işini yapar,bizim gibi evini geçindirir çoluğunu çocuğunu okutur, kimsenin ne acımasına muhtaç ne parasına, ne saf ne cahil.

koca icin ailesine bunu yapan herkese karsi merhametsiz olabilir

Çocuğuna bakabileceğini sanmıyorum onunda bebeği olacak belki eşine bir iş imkanı olabilir
Bebeği belli yaşa gelene kadar çalışamaz sanırım

Zaten hamile ve çocuğu olacak. Kendi çocuğuna bakarken, sizinkine ne faydası olur?

Hee illa ki yardım edecekseniz, çevrenizde yarım gün temizlikçi alan varsa (yani daha hafif işler) onlara yönlendirebilirsiniz kadını. Veya aylık para ya da bebeği doğunca bez yardımı yapabilirsiniz.

doğacak cocugun günahı ne rızkı belki burdan cıkacak? Günah degil mi o cocugun bezi mamasi giysisi vs cocuk olmadan kimse ne kadar zor oldugunu anlamaz. Bende evlenmeden önce maddi durumu kötüde olsa asık olup evlencem diyodum ne sacmaymıs , simdi evladim var cok sukur diyorum durumumuz iyi hic bişeyi eksik degil ama bu isler biraz gönül , daha çok nasip işi. Sevmis gönlüne söz gecirememis belli ki , kaçıp kaçmaması bizi niye ilgilendirsin? Cok acımasızca hakikaten yorumunuz..

burada da daha önce yazdım

benim temzilikçi perşembe benim eiv temizleyip salı doğurdu

biliyor muydum tabiiki hayır

söylese çalıştırır mıydım hayır

o nedenle söylememiş

zaten kilolu şalvar giyiyor böyle genişçe

sabahları da 5 dakika görmüyorum bile

fark da etmedim bir de ilk çocuğu tedavi ile olmuş çocuğum olmuyor diye anlatmıştı bir kere

o haftalarda iyi temizlememişti söyleyecektim ki doğurmuş

yani son gnüe kadar çalışmış

bebeğin 40 ı çıkınca da çalışmaya başladı yine

bebeğe de kocası baktı diğer çocuk ile birlikte

Kız 19 yaşında,normalde gelen kadın farklıydı ilk kez geldi. Ben de evde olduğumdan gördüm. Henüz belli bir karnı yok ama bilmiyorum. Sanırım kızıma bakıcı olması fikri saçmaydı,doğumuna kadar yine bizim sitede olursa para yardımı vs. yapabilirim. Fazlası için gerçekten çok iyimser olduğumu fark ettim.

Soylemezse ve bol giyerse anlamazsiniz elbette. Bilen insan son haftasinda calistirir mi? Alir mi o riski? Allah korumuş bir sey olsa basiniza derde girerdi :/ inanmazdi kimse bilmediginize.

Eskisi gibi degil artik bir gun icin bile sgk girisi sarti var. Risk daha buyuk her acidan. Is guvenligini saglamak zorunlulugu falan var.

En iyisi şirketler, sonuçta sgk onlarin sorunu, risk onlarin. Siz bireysel onlemler alabilirsiniz sadece.

Ayrıca bunu bana ozel neden yazdiniz anlayamadim.

Yardimcimin esi bostu babama soyledim is verdi 2 gun calisti gitmedi nede olsa karisi calisiyordu yardimcim iyidir benim ona yardimimda yaptigi isin karsiligi fazla para vetmektir hamile karisini temizlige gonderen erkege ve buna katlanan kadina da tahammülüm yoktur aptaligin luzumu yok kadin evine dönsün donemiyorsa kadin siginma evlerine yerlessin cagresiz derdi yok yani

Ha birde cocugunuzu daha ergenligini tamamlayamamis ve sorunlari olan birine teslim edecek kadar vicdanliysaniz lutfen biraz kendinizi frenleyin cocugunuzu tehlikeye atiyor olabilirdisiniz

Ha birde cocugunuzu daha ergenligini tamamlayamamis ve sorunlari olan birine teslim edecek kadar vicdanliysaniz lutfen biraz kendinizi frenleyin cocugunuzu tehlikeye atiyor olabilirdisiniz

Kızın yüzüne bakınca acıdım sadece. Tekrar evime almayı düşünmüyorum hem hamile birini çalıştıramam,hem de zaten işini iyi yapamıyor. Eşimle konuşup kocasına iş verdirebilirim ama kefil olamıyorum sonuçta lise diploması falan da yok. Şu an için sanırım yapabileceklerim eski kıyafetlerimi vermek,incitmeden para yardımında bulunmak ve belki çocuğuna bez mama almaktan öteye geçmeyecek.

Millet ne uyanık ya .Temizlige git hamile oldugunu soyle is yapmadan para al çık.Ütülerinizi yaptirsaydiniz bari ya da yorulmayacağı bir iş.Çok yanlis davranmissiniz.

Şimdi düşünüyorum gerçekten hiç de yapayım diye ısrar etmedi. Parayı yarım almak istedi ısrar edip verdim bir de. Cidden keşke hafif işleri yaptırsaydım.

Bosver..İyi yapmissin..elinle yaptığın hayri dilinle ziyan etme..Ne hayatlar var bilemeyiz ,kimseyi yargilayamayiz...Allah yardımcısı olsun..Elinden geldiğince yardım etme fikrinden vazgeçme. Buradaki saçma ve acımasız yorumlara aldirma.Belli ki hayatı kendi yaşadıklarından,gorduklerinden ibaret saniyorlar..

Çocuğunu emanet etme , çünkü ' bi erkek için ailesini terk edene güven olmaz..! Diye sacmalamayacagim..Sebebi küçük,yetersiz,hamile ve ilerde kendi bebeği olacak..

Ayrıca nasıl bir ailesi vardı? Neden okuyamadi?Neden elalemin kahrını çekiyor? Deli mi karnında bebesi gencecik çalışıyor? Hiçmi suçu yok biz büyüklerin...İnsanların...

Empati? Çokmu yabancı geliyor kulağınıza..Vicdanli olmak,elden geldiğince bizden zayıflara yardımcı olmak başka , aptallık başka..Ne oldum degil ne olacagim demek lazim..Toplumca ne hale geldik..Ne bu tepeden bakmalar..Aman canım sokaktaki teyzeden bi selpak alacagima marketten alırım daha hijyenik?!nasıl olsa onlar gurursuz,zengindir zengin?! vs vs

Konu sahibi ne güzel merhamet gostermissin..Kandırıldığını,kasten iş yapmadigini sanmam..Aptal yerine koyulmuş gibi hissetmen sadece nefis...Para çıktı ya sebepsiz,hayir yaptın ya baslar acabalar..Çoğumuzun aman şimdi ergenlik çağı rahat bırakalım dediği yaşlardaki gençlerle ayni yaşta bi kızcağız sonucta fazla kurmana gerek yok...Az cok anlar insan dogru soyleyip soylemedigini..Yardımcı olabildiysen ne mutlu sana...

Bakıcılık değil de belki kasiyerlik,tezgahtarlık,el becerisi gerektiren (hani evlere verilen boncuk işleri gibi) işler yapabilir.Hem hamileliğin ilerleyen aylarında da yapabileceği hem daha sürdürülebilir bir işi olur.Bence yapabileceğiniz yardım,fikir vermek ve çevrede böyle fırsatlar duyuyorsanız haberdar etmek.

Iyilik yap denize at demişler bence bu konuyu bile acmamaliydin bilmeden kızın gunahina girilmesine sebep olmussundur belki bilemeyiz yalan söyledi is yapmadı aldi parayi bir önemi yok vermissin bir kere icin rahat etmedimi daha çağırma yardimda yapma ama bence verdigindende pisman olma sen iyi niyetle vermissin bence yardimda falanda bulunma daha cagirmada benim annemde evlere temizlige gidiyor hemde 25-26 yıldır cok sukur alninin terini kazaniyor beni okuttu babamda çalışıyor beraber okuttular buyuttuler hic utanmadim mesleğinden annemde ilkolkul mezunu bile degil köy hayati okutmamislar ne biliyoruz belki o kızıda okutmadilar ailesi kötüydü kacista buldu çözümü bilemeyiz neyse cok uzattim benim fikrim hicbirsey yapma bundan sonraki yapacağın yardimlardada acabalarin olucak olmasın daha iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…