- 1 Haziran 2016
- 2.952
- 2.273
- 48
- 35
- Konu Sahibi destinaninannesi
-
koca icin ailesine bunu yapan herkese karsi merhametsiz olabilirBugün evime temizlik için birini çağırdım. İlk defa geldi ama çok genç daha sonra keşke çağırmasaydım dedim kendi kendime çünkü belli yani işi yapamadığı. Koltukları çekerken zorlandı,yardım ettim. Her seferinde böyle olup olmadığını sordum,hamile olduğunu o yüzden zorlandığını söyledi. Tabiki devamında iş yaptırmadım ve de çok üzüldüm. Çok güzel gencecik bir kız,kocasıyla da kaçarak evlenmiş. Kayınvalidesiyle yaşıyormuş iyi davranıyorlarmış ama işte para yok mecbur çalışacak. Kendisi ilkokul eşi ortaokul mezunuymuş. Kızın ailesi görüşmek istemiyormuş. Kıza iş yaptırmadım hamile diye ama parasını verdim,gönderdim yazık diye.
Konuyu eşimle paylaştım,inanmamamı söyledi. Öyle bir durumu olsa pat diye önüne gelene anlatmazdı,kendini acındırıyordur kocasına iş falan ister dedi. Ama kız hiç öyle değildi. Ne bileyim saf bir kızdı. Hiç iş falan da istemedi,parayı bile zorla kabul ettirdim. Ben işe başlayacağım zaman kızımın bakıcısı şehir değiştirmiş olacak. Bu kıza güvenip evladımı bıraksam mı diye düşündüm,bilmiyorum içim ısındı. Aslında eğitimi olmadığı için istemezdim normalde ama hamile haliyle çalışmak zorundaymış. Bu fikir olmasa da bu kıza nasıl yardım edebilirim? Eşimin söyledikleri çok acımasızca geldi,sizler ne düşünüyorsunuz?
doğacak cocugun günahı ne rızkı belki burdan cıkacak? Günah degil mi o cocugun bezi mamasi giysisi vs cocuk olmadan kimse ne kadar zor oldugunu anlamaz. Bende evlenmeden önce maddi durumu kötüde olsa asık olup evlencem diyodum ne sacmaymıs , simdi evladim var cok sukur diyorum durumumuz iyi hic bişeyi eksik degil ama bu isler biraz gönül , daha çok nasip işi. Sevmis gönlüne söz gecirememis belli ki , kaçıp kaçmaması bizi niye ilgilendirsin? Cok acımasızca hakikaten yorumunuz..Rahatsız oldum derken? Ne sıfatla ya da hakla mesela?
Göz ardı ederseniz yorumlarımı görüp rahatsız olmazsınız zira kimsenin paşa gönlüne göre yorum yapmıyorum.
İyi de arkadaşım sen düşünmeyeceksin işte bunları. Ya da bir bak sen bile düşünüyorsun o niye düşünmüyor? Evlenip çocuk yapmayı bilen kendine de bebeğine de bakmayı düşünmek zorunda. Bence söylediğin kadar saf ve iyiniyetli olsa yapmadığı işin parasını almazdı.
Bende inanmazdim.
Oyle olsa en basindan agir is yapamam vs derdi.
Hakkini almak istemem yinede. Belki hamiledir. Zaten hamile degilse bu bir kac aya belli olur. Yine cagirir karnina bakar ona göre yardım etmeye çalışırdim saniyorum.
Cocugunu emanet etme bence. Daha cok tanıdığın birine ya da krese birak daha iyi. Zaten onunda bebegi olur o zamana bakamaz belki..
burada da daha önce yazdım
benim temzilikçi perşembe benim eiv temizleyip salı doğurdu
biliyor muydum tabiiki hayır
söylese çalıştırır mıydım hayır
o nedenle söylememiş
zaten kilolu şalvar giyiyor böyle genişçe
sabahları da 5 dakika görmüyorum bile
fark da etmedim bir de ilk çocuğu tedavi ile olmuş çocuğum olmuyor diye anlatmıştı bir kere
o haftalarda iyi temizlememişti söyleyecektim ki doğurmuş
yani son gnüe kadar çalışmış
bebeğin 40 ı çıkınca da çalışmaya başladı yine
bebeğe de kocası baktı diğer çocuk ile birlikte
burada da daha önce yazdım
benim temzilikçi perşembe benim eiv temizleyip salı doğurdu
biliyor muydum tabiiki hayır
söylese çalıştırır mıydım hayır
o nedenle söylememiş
zaten kilolu şalvar giyiyor böyle genişçe
sabahları da 5 dakika görmüyorum bile
fark da etmedim bir de ilk çocuğu tedavi ile olmuş çocuğum olmuyor diye anlatmıştı bir kere
o haftalarda iyi temizlememişti söyleyecektim ki doğurmuş
yani son gnüe kadar çalışmış
bebeğin 40 ı çıkınca da çalışmaya başladı yine
bebeğe de kocası baktı diğer çocuk ile birlikte
Yardimcimin esi bostu babama soyledim is verdi 2 gun calisti gitmedi nede olsa karisi calisiyordu yardimcim iyidir benim ona yardimimda yaptigi isin karsiligi fazla para vetmektir hamile karisini temizlige gonderen erkege ve buna katlanan kadina da tahammülüm yoktur aptaligin luzumu yok kadin evine dönsün donemiyorsa kadin siginma evlerine yerlessin cagresiz derdi yok yani
Ha birde cocugunuzu daha ergenligini tamamlayamamis ve sorunlari olan birine teslim edecek kadar vicdanliysaniz lutfen biraz kendinizi frenleyin cocugunuzu tehlikeye atiyor olabilirdisiniz
Millet ne uyanık ya .Temizlige git hamile oldugunu soyle is yapmadan para al çık.Ütülerinizi yaptirsaydiniz bari ya da yorulmayacağı bir iş.Çok yanlis davranmissiniz.
Allah rızası için yapmışsınız olsun , tekrarlamayın ama bence daha zaten almayacağım demişsiniz .Şimdi düşünüyorum gerçekten hiç de yapayım diye ısrar etmedi. Parayı yarım almak istedi ısrar edip verdim bir de. Cidden keşke hafif işleri yaptırsaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?