Eve gelen temizlikçi kadına nasıl yardımcı olabilirim?

Balık tutmayı öğretmek mi , balık vermek mi doğru olandır ?ihtiyaç giderebilirsin ama kişinin eline para vermek bence doğru değil.

Çocuk bakıcısı için asla mantık dışı seçim yapmayın
Acıyabilirsiniz üzülebilirsiniz ama bakıcı olayı farklı bence
Çok istiyorsanız kadına maddi yardım yapın

kaçmasaymış, evlenmeseymiş, hadi bunları yaptı hemen hamile kalmasaymış diyorum ben.

bırakın çocuk emanet etmek bi daha eve bile çağırmazdım ben olsam. fazla merhamet fazla vicdan kişinin kendisine zarar.

Size özel yazmadım da yorumunuzda hamile olsa çalışmaz herhalde ağır işte demişsiniz de çalışan var demek için yazdım

Yanlış alıntıladım isem de kusura bakmayınnn

Bizim burada da temizliklere giden bir kadin var yaz kış ayni elbiseyi giyer erken dogumdan gelişim geriligi olan bir kizi var.ama isin aci tarafi gittigi her yerde hep kendini acindirir.özürlü kizim var diye onu one surer sitenin aidatini vermek istemez gecen kış arka balkonunu pimapenle kapatmisti penceresi acik kalmış kazara gordum sok oldum bidon bidon bakliyatlar sitenin aidatini vermek istemez ama ilk dogalgazi o taktirdi.ama halini ve konusmalarini gorsen cidden acirsin.
Gecen yaz bana geldi kizim birinci sinifi gecemedi yazin okuma yazma ogrenirse duruma göre ikinci sinifa alacaklar dedi tamam dedim.durumu esime anlattim sakin para filan isteme yazik fukara insanlar :)) ben de kolundaki bir duzine bilezilkleri görmedin galiba
Belki size gelen bayan durusttur
Ama temkinli olun lutfen iyice gozlemleyin cok iyiniyetli de yaklasmayin

Ben verdiğim paranın hesabını yapmıyorum,helali hoş olsun bu haldeyken yardım yapmayacaksam ne zaman yapacağım? Bence duygularınızı bir kenara bırakın ve beni aklımdan geçmeyen düşüncelerle suçlamayın lütfen. Buraya konu açtım,amacım "harika biriyim herkese yardım ediyorum" demek değil. Bu kızın bu genç yaşında hayat standartını nasıl daha da yükseltebilirim,bebeğinin iyi bir ortamda doğması için elimden ne gelir,ben bunu düşünerek açtım konuyu. Annenizi takdir ettim,ellerinden öperim. Alnının teriyle kazanıla her paraya saygım sonsuz. Bu kızın yalan söylediğini falan düşünmüyorum. Buraya açılan konularda da genel olarak başkasının günahı alınabilir,çünkü olaylar tek taraflı dinleniyor. Yaptığımda bir yanlışlık olduğunu sanmıyorum,içim rahat.

Bin kere begenme tuşu olsa keşke

Insanlar kendilerinin hep böyle olacagini sanıyor. Kim bilir o kız neler yaşadı. Bilip bilmeden ne guzel konusuyoruz.

Konu sahibi icine sinmediyse bir daha cagirma. Çağırmadin diye günaha girmezsin. Ayrica hamile birisi de bebek bakamaz bence.

Acima acinacak hale dusersin. Dunyada kotu durumda cok insan var, herkese yardimci olamazsın. Ayni durumda olsaydin (ki olmazdin) sana yardim ederler miydi? Cocuk dedigin sey senin en kiymetlin, onu dunyaya getirmeden once binlerce kez düşünüp sartlarini ona gore ayarliyorsun, sirf birisi senin onu dusundugun kadar dusunmedigi icin "en kiymetlini" ona emanet edemezsin.

Komsumun yigeni kucukken sizinki gibi bi kadin cikmis karsisina, toy ufak yardima ihtiyaci olan bi kiz. Ablasi onu bakici tutmus, ev halki evdeyken her sey super tabi. Ama gece uyumuyormus, bakicisi yokken hep huysuzmus. Komsu arada cocuga bakmaya gidiyor, evde bi gaz kokusu cocuk baygin sekilde uyuyor... bir iki uc her defasinda "ocagi acik unuttum, gaz sizzmis "gibi bahaneler. Kadin olayin ustune düşünce ortaya gercek cikti. Cocuk huysuzlanmasin uyusun diye gazi acip cocugu gaza tutuyormus, cocuk bayilimca da o kadin evde yayilip yatiyormus. Bu akli o bakiciya eteafindakiler vermis, eve birilerini de aliyormus tabi bebek uyuyunca.
Iyi düşünün. Bebekte bir sürü saglik problemi cikti, fiziksel ve zihinsel olarak.

Allah korusun,çocuğumu emanet etme fikrini tamamen attım kafamdan. Bir anlık duygusal boşluğuma denk geldiğini zannediyorum. Allah hepimizin çocuklarını bağışlasın yavrumu öyle bırakamam.

neeey iyi de gaz acik olunca cocuk bayilmaz direk ölür. Ayy Allahim korusun..

benim de icim acidi.. dogrudur bence. agir islerini yaptirmadan cagirsan mi? hem para yardimi olur.. koklu temizliklere baskasini cagirirsin.cocuk konusunda ise belli sure taniman gerekir.. ama arkadaslarin dedigi gibi kendi hamileymis baksana nasil.olacak

ayy ben şoklardayım ne kadar vicdansız yorumlar yapılmış kimin ne yaşadığını kim bilebilir kaçmış diye bir sürü laf etmişsiniz o kız belki evinde eziyet görüyordu dayak yiyordu belki tacize uğruyordu kaçmak zorunda kaldı düzgün bi ailesi olsa bu yaz sıcağında kışlık ayakkabı giycek durumda mı olurdu yada hamile haliyle elin evine temizlik yapmaya mı giderdi belli ki sahipsiz belli ki paraya ihtiyacı var. rusyadan bilmem kaç bin dolara çocuk üzerine bilmem kaç tez yazmış kadını getirseniz kapıdan çıktığınızda çocuğunuza nasıl davrandığı hakkında bi garantiniz mi var bi garipsiniz ya bu kadar mı kolay oldu insan yargılamak. canım sende iyi yapmışsın ramazan gününde parasını vermişsin iş yaptırmamışsın ben olsam hamile olduğu için temizliğe bir daha çağırmazdım çünkü ne kadar ağır iş yaptırmasanda ona bi toz almak bile çok ağır gelir. çocuğunu ona baktırmaya gelince eğer baktırcağın zaman kadın hamilelikten dolayı ağırlaşmıcaksa çocuğumu bırakabilirdim ama 5 6 aylık hamile olcaksa bırakmazdım. kızın numarasını al fitreni ona verirsin sende çalıyosun zaten aylığının bi kısmıyla sadaka niyetine kızın üstüne başına bişey alabilirsin çocuğu olunca çocuğuna arada bir bez alırsın mama alırsın yardım yaparsın

Ailesi bence bu duruma duser diye vermemis. Keske sizin ona acidiginiz kadar kendine acisa. Bir de onun kocasi biraz olsun adamsa ek is yapar gece gunduz calisir yine hamile karisini temizlik isinde calistirmaz. Ah bazi genc kizlar neden boyle...

ne kadar acımasız yorumlar var.
doğrudur değildir Allah bilir. mübarek günde rabbim yardımcısı olsun ama yorumları okuyunca üzüldüm.
hamile kadına hamile kadınlar bile acımamış.

O kadar zor durumda kaçıp ortaokul mezunu kocasına güvenip çocuk yapıyo ama.
Ne acıyosun bunlara.
Çocuğuna ne verebilir ki.
Ne çok seviyoruz millet olarak fakir edebiyatını.

Yorumları okuyunca merak ettim.Temizlikçi ve ilkokul mezunu denince neden aklımıza hep eziyet görmüş, okutulmamış,imkanları yetersiz zavallı insanlar geliyor?Neden hep acaba nası bi ailesi vardı da okutmadı diye düşünüyoruz?Kimse kendi seçimleriyle eğitimden vazgeçip kocaya gidip sonra da temizlikçi olamaz mı?Neden devamlı bu acıma duygusu?

İsterseniz insafsız diyin eşimde bende mühendisiz ben şimdilik çalışmıyorum maddi olarak sıkıntımız yok, borcumuz yok, birbirimizi 10yıla yakındır tanıyoruz. Biz çocuk yaparken aylarca acaba bakabilir miyiz diye düşünürken bu şartlarda birinin çocuk yapması bana mantıksız geliyor ve hiç sempati duyamıyorum böylelerine.

Hamile ve bir kaç ay sonra doğum yapacak birine nasıl çocuk emanet edilir ki? Lohusa olacak kendinkiyle mi ilgilenecek seninkiyle mi?
Ayrıca çalışmak zorunda olabilir ama hamile haliyle ev temizliğine gelmesi bana pek sorumlu bir insan hissi uyandırmadı. Karnındaki bebeği düşünerek hareket etmeli ve daha hafif bir iş bakmalıydı kendine. Ev temizliği ağır iştir.

Bu şekilde temizliğe gittiği ev sahibine de dürüst davranmamış oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…