şehirden şehire yardımcıdan yardımcıya yapılan iş/emek karşılığı değişir ama benim bir ablam var Allah onu eksik etmesin

yıllardır gelir eskiden 15 günde bir tam gün gelirdi biz iki kişiyken, şimdi çocuk var haftada bir geliyor, çıkış saati işe göre değişir. bahar aylarında akşamı bulur ama her gelişinde silip süpürme toz alma yanında ekstra bir şeyler yapar. bir hafta camların bir kısmı diğer hafta biri, sırayla duvarlar perdeler vs...
en sevdiğim huyu kendi eviymiş gibi candan yapması içinin rahat etmemesi. çocuğun hasta olup uyutmadığı ya da ders çalıştığım bir gecenin sabahı mutfak dağınıksa girer toplar çamaşır atar makineye nevresim değiştirir..
kişisel özellikleri de müsait tabi ama yıllardır süre gelen bir samimiyetimiz var o da candanlığına bir etken diye düşünüyorum.
her hafta böyle parça parça bitirdiği için evimde dip bucak temizliğe pek gerek kalmaz olursa da dolap içi filan beraber girişiriz. toz bezlerine kadar yıkayıp gider.
ben bu kadar emeğine bir yılı aşkın bir süredir 200 tl veriyordum öyle anlaşmıştık. sonra utandım 250 yaptım eğer gelmeye devam ederse bir süre sonra yine arttırmayı düşünüyorum.
bu kadar kişisel nottan sonra tavsiyem, biliyorum belki zor olacak ama uzun vadede rahat etmek için temizliğini beğendiğiniz tek bir kişiyi haftada bir, maaş karşılığı istihdam edin. ayda yılda bir detaylı temizlik için gelen ablalar bazen hayalkırıklığı yaratabiliyor.