- 12 Haziran 2020
- 341
- 424
- 18
Ben aradaki yorumları okuyamadım. Sadece tek bir yorum yapmıştım. Titiz bir anne olduğunu düşündüm ilk mesajından. Bizim evimizde de daimi yardımcı bulunuyor. Izne dahi gitmiyor, toplu taşıma kullanacağı için. Ev içinde yaşlı, bu nedenle riskli büyükler var. Keza, bir arkadaşımın bebeği küçük. Yardımcısını her sabah arabayla alıyor, akşam eşi bırakıyor. Toplu taşıma riskini bertaraf etmek için. Biz korona günlerinde evimize dışarıdan bir yardımcı almazdık. Risk grubu kimseler bulunduğundan. Bu nedenle mı tepki topladı sanırım konu sahibi.Hiç üşenmeden 18. Sayfaya dek okudum ama yeter.
Kusura bakmayın da "ben cam silemem, temizlik yapamam"da neyin nesi?
Sultan falan mısınız siz?
Bilmediğimiz bir kraliyet ailesi mensubu musunuz?
Bu neyin kafası?
Bizler iki veya daha çok çocukla sabah akşam evimizi kendimiz silip sürüyoruz, o vakit biz en alasindan köleyiz?
Bu neyin burnu dikliği?
Böyle vahim bir zamanda, korona illeti varken eve temizlikçi çağırmak nedir? Ben komşu bile ağırlamam?
Korona olmasa dahi milleti evime sokup da temizlik yaptırmak. Ne munasebet? Temiz mı, pis mı, hırlı mı hırsız mı? Kendi kendime yeterim evelallah.
Suyun uzerine palto koydu deyip de , o kişinin temizlediği, solunum yaptığı evde oturma arzunuzu da anlamıyorum. Havalandirinca ölmez ki virüs?
Kendinizle celisiyorsunuz.
Yalnız konu sahibinin son sayfalarda oldukça espri konusu olduğunu gördüm. Benim annem de hic cam silmemistir. Yemek işlerine yön vermek dışında evde temizlik işlerinden meshul olmamıştır. Herkesin yasam biçimi farklı olabiliyor. Yasam farklı renkler, farklı görüşlerden oluştuğu için anlamlı. Bizler de birbirimizden farklı renkleriz. Birbirimizden fikir almalı, ilham almalı, destek almalıyız diye düşünüyorum. Içeriği belirttiğim gibi çok detaylı okuyamadım belki de farklı bir kültürden geliyor diye eleştirildiği gibi yanlış bir varsayım oluştu bende bu nedenle.