Eve gelen yardımcının tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç üşenmeden 18. Sayfaya dek okudum ama yeter.

Kusura bakmayın da "ben cam silemem, temizlik yapamam"da neyin nesi?
Sultan falan mısınız siz?
Bilmediğimiz bir kraliyet ailesi mensubu musunuz?
Bu neyin kafası?
Bizler iki veya daha çok çocukla sabah akşam evimizi kendimiz silip sürüyoruz, o vakit biz en alasindan köleyiz?
Bu neyin burnu dikliği?
Böyle vahim bir zamanda, korona illeti varken eve temizlikçi çağırmak nedir? Ben komşu bile ağırlamam?
Korona olmasa dahi milleti evime sokup da temizlik yaptırmak. Ne munasebet? Temiz mı, pis mı, hırlı mı hırsız mı? Kendi kendime yeterim evelallah.

Suyun uzerine palto koydu deyip de , o kişinin temizlediği, solunum yaptığı evde oturma arzunuzu da anlamıyorum. Havalandirinca ölmez ki virüs?

Kendinizle celisiyorsunuz.
Ben aradaki yorumları okuyamadım. Sadece tek bir yorum yapmıştım. Titiz bir anne olduğunu düşündüm ilk mesajından. Bizim evimizde de daimi yardımcı bulunuyor. Izne dahi gitmiyor, toplu taşıma kullanacağı için. Ev içinde yaşlı, bu nedenle riskli büyükler var. Keza, bir arkadaşımın bebeği küçük. Yardımcısını her sabah arabayla alıyor, akşam eşi bırakıyor. Toplu taşıma riskini bertaraf etmek için. Biz korona günlerinde evimize dışarıdan bir yardımcı almazdık. Risk grubu kimseler bulunduğundan. Bu nedenle mı tepki topladı sanırım konu sahibi.

Yalnız konu sahibinin son sayfalarda oldukça espri konusu olduğunu gördüm. Benim annem de hic cam silmemistir. Yemek işlerine yön vermek dışında evde temizlik işlerinden meshul olmamıştır. Herkesin yasam biçimi farklı olabiliyor. Yasam farklı renkler, farklı görüşlerden oluştuğu için anlamlı. Bizler de birbirimizden farklı renkleriz. Birbirimizden fikir almalı, ilham almalı, destek almalıyız diye düşünüyorum. Içeriği belirttiğim gibi çok detaylı okuyamadım belki de farklı bir kültürden geliyor diye eleştirildiği gibi yanlış bir varsayım oluştu bende bu nedenle.

Ben aradaki yorumları okuyamadım. Sadece tek bir yorum yapmıştım. Titiz bir anne olduğunu düşündüm ilk mesajından. Bizim evimizde de daimi yardımcı bulunuyor. Izne dahi gitmiyor, toplu taşıma kullanacağı için. Ev içinde yaşlı, bu nedenle riskli büyükler var. Keza, bir arkadaşımın bebeği küçük. Yardımcısını her sabah arabayla alıyor, akşam eşi bırakıyor. Toplu taşıma riskini bertaraf etmek için. Biz korona günlerinde evimize dışarıdan bir yardımcı almazdık. Risk grubu kimseler bulunduğundan. Bu nedenle mı tepki topladı sanırım konu sahibi.

Yalnız konu sahibinin son sayfalarda oldukça espri konusu olduğunu gördüm. Benim annem de hic cam silmemistir. Yemek işlerine yön vermek dışında evde temizlik işlerinden meshul olmamıştır. Herkesin yasam biçimi farklı olabiliyor. Yasam farklı renkler, farklı görüşlerden oluştuğu için anlamlı. Bizler de birbirimizden farklı renkleriz. Birbirimizden fikir almalı, ilham almalı, destek almalıyız diye düşünüyorum. Içeriği belirttiğim gibi çok detaylı okuyamadım belki de farklı bir kültürden geliyor diye eleştirildiği gibi yanlış bir varsayım oluştu bende bu nedenle.

Annem de ben de cam silmedik, kendimi bildiğümden beri yardımcımız vardır ama konu sahibinin kurduğu “ biz mi silicez camları “ tarzı bir cümle asla kurmam. Beceremem silemem ücreti mukabilinde sildiririm ama evime gelen insana da asla bu şekilde davranmam. Çok titizse hiç yardımcı almayacak.

Annem de ben de cam silmedik, kendimi bildiğümden beri yardımcımız vardır ama konu sahibinin kurduğu “ biz mi silicez camları “ tarzı bir cümle asla kurmam. Beceremem silemem ücreti mukabilinde sildiririm ama evime gelen insana da asla bu şekilde davranmam. Çok titizse hiç yardımcı almayacak.
Anladım tarzı nedeniyle eleştirilmiş👍

Bahsettiğim hem silemem diye yakınıyor hem de evine gelen insana tavrı çok yanlış.

Hem çok titiz hem temizlik yapamıyor ve üstüne ustuk evine dışardan insan sokuyor.

Çelişkiler kazanı..

Ayrıca saraydan mı geldiniz, kraliyet mensubu musunuz derken; madem içi elvermiyor temizlikcinin evine girmesine bi zahmet kendisi yapacak. Hiçkimsenin ellerinden altın damlamiyor, gerekirse elini suya, sabuna, çamaşır suyuna sokmayı bilecek. Hem pastam dursun hem karnım doysun. Hem evim temiz olsun ben yapmiyim, elimi surmiyim Ama hem korona kapmadan bir başkasına temizlik yaptırayım?
Öyle bir şey mümkün mü sizce??

Bazı öyle haşarat çocuklar var😂
Benim ilki öyleydi, Allah affetsin bebekten soğutur insanı😂
Kucağındayken yatay pozisyona yelten, eti kopmuşca ağlardı.
O kucağımdayken wc ye girer çıkardım, bir tek giyinirlen yere koyardım, Allahım kusana kadar ağlardı😂
Tüm gün kucağımda tüm, abartı değil.
Ne yemek ne su ne bir şey, öylece yaşardım kocam gelene kadar.
Uyamamasını, yememesini, üzerine kardeşi olmasını falan söylemiyorum, çocuğun ham özü bu😂

Şimdi böyle zor çocuklar var, kabul.
Ama bir de çocuğun eli oynayınca ‘off çok hareketli’ deyip, yürüdüğü için çocuğu zapt edemiyoruz diyen.
Ama konuda bunlardan hiçbir şekilde bahsedilmediği için, zorluk ya da kolaylığından ziyade ‘ben mi yapacağım ya’ algısı oluştu, normaldir😂

İnan yaramaz bir çocuk değil tabi ki zor ilk dişi, yürümesi, her yere depar atmaya başlaması falan ama dört kadının bir çocuğa bakması garip geliyor bana. Kıskanıyorum belki de 🤣

Bahsettiğim hem silemem diye yakınıyor hem de evine gelen insana tavrı çok yanlış.

Hem çok titiz hem temizlik yapamıyor ve üstüne ustuk evine dışardan insan sokuyor.

Çelişkiler kazanı..

Ayrıca saraydan mı geldiniz, kraliyet mensubu musunuz derken; madem içi elvermiyor temizlikcinin evine girmesine bi zahmet kendisi yapacak. Hiçkimsenin ellerinden altın damlamiyor, gerekirse elini suya, sabuna, çamaşır suyuna sokmayı bilecek. Hem pastam dursun hem karnım doysun. Hem evim temiz olsun ben yapmiyim, elimi surmiyim Ama hem korona kapmadan bir başkasına temizlik yaptırayım?
Öyle bir şey mümkün mü sizce??
Bizim evde daimi yardımcı bulunuyor. Bulunmasaydı dışarıdan bir kimseyi bu sekilde evimize sokmayı aklımızdan geçirmezdik. Kaldı ki temizlik isleri için ayrıca gelen hanımı neredeyse 8 aydır eve çağırmıyoruz. Bu konuda kesinlikle haklısınız. Ben bebeğine gösterdiği ihtimamdan eleştiriliyor sandım. Ben de otobüse binip gelen kimsenin eşyalarını bebeğimin eşyaları üstüne koymasını istemem. Çünkü bağışıklık sistemleri buna çok açık. O nedenle evime kesinlikle bu tip temasta kimseleri davet etmemeyi tercih ederim. Hatası eve alması.

Cebindeki paraya güvenerek hizmet sektöründeki insanlara kaba ve kibirli davranan insanlara tahammül edemiyorum. Ciddi derecede üslup probleminiz var. Temizliğe gelen ablalarla konuşurken üslubuma ekstra dikkat ediyorum ki yanlış anlayıp incinmesinler. Siz kovmaktan beter etmişsiniz

Ondan dolayi elestirilmedi , cam silmeyi hakaret olarak gördüğü ve bu isi yapan kadinlari kucumsedigi icin bu kadar elestirildi ve dalga gecildi

Konuyu 10 sayfa okudum.. Üslubunuza insanlara verdiğiniz cevaplara hayret ettim. Kolay sinirlenen biri değilim. Ama bu konu beni ciddi rahatsız etti.
Öncelikle çocuk konusunda bu kadar hassas olan bir kadın evde annnesi varken çocuğa bakan, şu dönemde 3 otobüs değiştiren birini çağırmaz temizliğe.. Titiz insan her konuda böyledir. Ev temizliğinede cam silmeyede fırsat yaratır. Çünkü bu üstün meziyet isteyen bir durum değil.. Siz premses size gelen kadında köleniz değil. Burdaki verdiğiniz cevaplara bakınca insanlarla konuşma üslubunuz çok net.Yani kadın dediğiniz gibi trip yapmamıştır..
Hepimizin evladı çok kıymetli. Ama kendine kıymetli. Yarın büyüdüğünde kızınızı çok üzerler dolayısıylada sizi. Çünkü o sizin evinizin prensesi. Dışarıdaki dünya çok acımasız.. Kimse Selin kızımıza sizin kadar özverili olmaz.
Madem kızınıza özel su alıyorsunuz ona hazır bakıcak biri varken yanınızda temiz bir evde büyütün. Bi bez alın 1 saat ayırıp silin camları.. Böylece söylediklerinizle davranışlarınız biraz tutarlılık gösterir. Çünkü titizlik lafla değil icraatle olur..

Temizliğe giden kadının ev ve araba sahibi olmasına neden çok sasirilmis anlamadım. Taşınma döneminde biriyle anlaştım temizlik için boş evi 300 TL ye temizledi. Ve tüm günleri dolu olduğundan haftasonu geldi temizliğe rica minnet. Yani ay hesabı yapınca hiç az kazanmiyorlar neden bu kadar kucumsenmis anlamadim. İşini iyi yapan insanlar kapisiliyor ve hiçte acınacak durumda değiller gayette maddi durumları yerinde insanlar. Tabi hakediyorlar o ayrı benim bir haftada yapacağım işi bir günde bitirdi sağolsun.

Temizliğe giden kadının ev ve araba sahibi olmasına neden çok sasirilmis anlamadım. Taşınma döneminde biriyle anlaştım temizlik için boş evi 300 TL ye temizledi. Ve tüm günleri dolu olduğundan haftasonu geldi temizliğe rica minnet. Yani ay hesabı yapınca hiç az kazanmiyorlar neden bu kadar kucumsenmis anlamadim. İşini iyi yapan insanlar kapisiliyor ve hiçte acınacak durumda değiller gayette maddi durumları yerinde insanlar. Tabi hakediyorlar o ayrı benim bir haftada yapacağım işi bir günde bitirdi sağolsun.

Neden beğenmedim ifadesi yaptınız bu yorumuma kötü birşey dememisim ki 🤭 sefalet içinde surunuyorlar mi deseydim 😄 nasıl alır araba ev çok ayıp mı deseydim 😄

Neden beğenmedim ifadesi yaptınız bu yorumuma kötü birşey dememisim ki 🤭 sefalet içinde surunuyorlar mi deseydim 😄 nasıl alır araba ev çok ayıp mı deseydim 😄
Kadının kendine özel arabası varmış kendi kazandığı parayla aldığı bir de konu sahibinin yoksa çıldırıyordur normal bur şey bu diyenlere:) öyle düşünüyorum

Herkesin durumu kötü olacak gibi bir şey yok bi ara evime gelen ablalar vardı kızları hukuk bitirmiş birisi hakimdi yani uzun süre yapmışlar alışmışlar devam ediyorlar bu onları horgörmenin önünü açmak aslında muhtaç temizlik yapıyor yoksul gibi görüyor bazı insanlar çok gereksiz. Çalışmış didinmiş almış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X