Eve gitmek istemiyorum

Tabi ki ama ben şu anlamda dedim zaten öfkeli yumuşatmak için sen ön adım at sonra sürüm sürüm süründür:halay:

Öyle bir dünya yok. Bu dediğiniz işe yarar bir yöntem olsa burada her gün eşini tepesine çıkarmış ve indirmeyi başaramayan kadınların konuları olmazdı. Bu yöntemi izlediğinde adam en fazla "yeter dırdır etme" der ve aynı hadsizliği yapar her defasında.

Kac yasindasiniz allah askina cocuk gibi hareketler.!! Evlililigin gerektirdigi olgunluga sahip olmayan ciftler lutfenn evlenmesin biraz daha flortlesin

Sizi hatirladim gecen de mezuniyet gibi bir şey için tartışmıştınız sıkıntı su ki adam kendini küçük görüyo ve sizi ezmeye çalışıyo bu şekilde mutlu oluyo kendini böyle tatmin ediyo gibi geldi bana. Yerinizde olsam çok yüz vermem eğitim farkı var arada sıkıntı daha çok çıkar üzgünüm.
Zaten doldum taştım bu konuda ben de insanım bi deo.sıktım diye ve o parfüm değil dedim diye hatam yokken bu şekildeyse eşim, hatam olduğunda nasıl olcak beni terk mi etcek merak ediyorum.o da beni çok seviyo çiçekler alıyo sensiz hayatın anlamı yok diyo ama her koşulda da ezmeye çalışıyo. okumakla olmuyo hayatta zeka lazım, pratik olmak lazım falan diyo ki ben zeki bi kadın olduğumu biliyorum. bunların hepsi özgüvenimi zedelemek için işte
Ahahaha
Ben de ironi yapmistim zaten.
Yazdiginiz yorum gayet acik ortalama zekaya sahip her insan aninda anlar.

Konuya bakis acimiz farkli.
Siz parfum istemezse sikmam anlayisli olmak gerek diyorsunuz.
Burada ise sorun neden disarida parfum kullanmasini istememesinin nedeni.
Disaridaki insanlara guzel kokmak gibi bir amacla kullandagini dusunerek kisitlamaya gidiyor konu sahibinin esi.
Sonrasinda sizin de belirttiginiz boyle yaparsaniz basiniza bunlar gelir tarzinda tehditvari konusup cinnet haline giriyor.
Karsilikli anlayis falan işlemez bu durumda.
Bu durumda parfum hakkindan feragat mi edecek konu sahibi.
Sorunlar konusarak cozulur anlayisli olmak karsilikli olarak birseylerden feragat etmek degildir birbirlerinin tarzina fikrine saygi gostermek duracagi yeri bilmek demektir.
Aslinda kadinin toplumdaki yerinden dolayi bu sikca rastlanan bir durum.
Hani kuyrugu dik tutma hikayesinden erkek egemenligine karsi "ya o beni kiskaniyor ama ben de onu kiskaniyorum... o benim kiyafetime karisiyor ama ben de onunkine karisiyorum... o benim parfumume laf ediyor ben de onunkine ediyorum...."
Boyle gider bu liste. Aslinda ezilmenin verdigi bir savunma mekanizmasi.
Yoksa karsilikli hosgoru anlayis durumu sozkonu degil.
Sadece varolan duzenin devami saglaniyor.
Konu sahibi ise bunu kabullenmek istemiyor ve adam da hemen dunyayi dar etmeye hazir hale geliyor.
Eger ortak noktada bulusup hosgoru ve anlayista karar kirarlarsa ne ala..
Ne güzel yazmışsınız o bunu yaptı bende bunu yaparıma dönerse evlilik vah zaten.eğer ben ona anlayışlı olursam o da bana olurmuş mesela ben spora gitmicem ama ona izin verirsem o da bana başka şeylere izin verirmiş bende bunu kabul etmiyorum çünkü bana izin vermediği bi salona kendi de gidemez
Ve bu eş sizin evde güzel kokmanızı istiyor ve aldığınız parfümleri dışarda sıkmayacagınıza göre evde sıkacaksınız.
Ne kadar kötü bir zihniyet...
Üzüldüm size ve siz bunu kabul ederseniz kendinize olan saygınızı da azaltmaya başlarsınız gün gelir sizi ezen eşiniz sizi beğenmez kokunuzu... Fikirlerinizi
Sakın KENDİ doğrularınızdan vazgeçmeyin
Vazgeçmiyorum konuşmuyoruz olaydan beri dün geç kalınca sadece nerdesin yazdım babasıyla işleri varmış o kadar.gelince yemek ocaktaydı ısıttı yedi balkonda oturdu ben odada.sonra da yattı.ne o bi adım atıyo ne ben.haksız olanın adım atmaması haklı olan için çok sinir bozucu bi durum
Napayım araları düzelsin diye bu geldi aklıma
Canım üstüne gelseler de sen de iyi niyetinle yazmışsın sana da teşekkür ederim.
aram inşallah bir daha bu tarz olaylar yaşamıcağımı anlayarak düzelir. onun özrüyle pişmanlığıyla düzelir.bekliyorum bakalım nereye kadar? dayanamayıp konuşan laf söyleyen ben olmam umarım çünkü eşim buna alışkın hatalı da olsa benden adım bekler

Yahu çeşitlilik anlamında söyledim

tamam roll on değil konu sahibininki gibi parfüm olsun. insan insanın parfüm sıkmasına nasıl karışabilir? anayışlı olunacaksa diğer taraf olsun yani ona ne. gerçekten çok garipsiniz. yapma deyince yapmayacakmışız, sebep? biz insan dğeil miyiz, kocamıza mı köleyiz?

Ahahaha
Ben de ironi yapmistim zaten.
Yazdiginiz yorum gayet acik ortalama zekaya sahip her insan aninda anlar.

Konuya bakis acimiz farkli.
Siz parfum istemezse sikmam anlayisli olmak gerek diyorsunuz.
Burada ise sorun neden disarida parfum kullanmasini istememesinin nedeni.
Disaridaki insanlara guzel kokmak gibi bir amacla kullandagini dusunerek kisitlamaya gidiyor konu sahibinin esi.
Sonrasinda sizin de belirttiginiz boyle yaparsaniz basiniza bunlar gelir tarzinda tehditvari konusup cinnet haline giriyor.
Karsilikli anlayis falan işlemez bu durumda.
Bu durumda parfum hakkindan feragat mi edecek konu sahibi.
Sorunlar konusarak cozulur anlayisli olmak karsilikli olarak birseylerden feragat etmek degildir birbirlerinin tarzina fikrine saygi gostermek duracagi yeri bilmek demektir.
Aslinda kadinin toplumdaki yerinden dolayi bu sikca rastlanan bir durum.
Hani kuyrugu dik tutma hikayesinden erkek egemenligine karsi "ya o beni kiskaniyor ama ben de onu kiskaniyorum... o benim kiyafetime karisiyor ama ben de onunkine karisiyorum... o benim parfumume laf ediyor ben de onunkine ediyorum...."
Boyle gider bu liste. Aslinda ezilmenin verdigi bir savunma mekanizmasi.
Yoksa karsilikli hosgoru anlayis durumu sozkonu degil.
Sadece varolan duzenin devami saglaniyor.
Konu sahibi ise bunu kabullenmek istemiyor ve adam da hemen dunyayi dar etmeye hazir hale geliyor.
Eger ortak noktada bulusup hosgoru ve anlayista karar kirarlarsa ne ala..
Öyle ümit ediyorum ki orta yolu bulmuşlardır.

tamam roll on değil konu sahibininki gibi parfüm olsun. insan insanın parfüm sıkmasına nasıl karışabilir? anayışlı olunacaksa diğer taraf olsun yani ona ne. gerçekten çok garipsiniz. yapma deyince yapmayacakmışız, sebep? biz insan dğeil miyiz, kocamıza mı köleyiz?
Sanırım anlamamak için direniyorsunuz. Ben kimse kimseye köle demedim. Yapma diyorsa o anda gidip inadına yapmak sadece o anı mahveder. O anda yapmayıp uygun zaman ve mekanda neden böyle bir tavır takındığı sorulur, geçerli bir sebebi yoksa da bildiği okunur. Şimdi böyle daha mı ii oldu maksat olayı çözmek olmalı inatlaşmak değil. Hemen kadın hakları, ezilme, kul köle olma modhna girmeye luzüm yok.

Esiniz ile kocam arasında çok ortak nokta gördüm yarin bi gün babasının yaptigi saçmalıkları taklit eder anasi bisey demezken anama kötü davraniyon diye sizi azarlar.dis maccunu ortadan senin sıktığını idaa eder.sabah ayri aksam ayri olur.yipratir.tiksinirsin.tepkileri de seni kaçıracak boyutta simdiden.bi de cocuk için hep seni suçlar her türlü.

Daha öncede mezuniyet yüzünden bir ton abuk sabuk olay yâşattı size bu adam. Şimdide parfüm. Bakın sizi incitmek kırmak istemiyorum ben şuan 40 lı yaşlarıma gelen bir kadınım. 20 li yaşlarımda benzer bir ilişki yaşadım uzun süre beni psikolojik olarak Çökertmesine izinde verdim ama sonuç değişmedi ayrıldık. İyiki de ayrılmışım kocamla tanıştım çok mutluyum . Bu evliliğin sonu boşanmadır. Sorun yaş farkı değil yaş farkı aşılır. Sorun eşiniz kompleksli ve ( kabul etmesede) ruh hastası. Gerçek sevgi bu değil. Sevgi çiçek almak , sevgi sözcükleri söylemek falan değildir. Gerçek sevgi üzmemek , incitmemek, bilerek isteyerek eşini aşağılayıp bundan zevk almak değildir. Siz bu yazdıklarıma itiraz edeceksiniz Yada görmezden geleceksiniz Yada ne saçmalıyor bu kadın diye düşünüp beni tersleyeceksiniz . Ama ben size çok net söylüyorum çok değil 2-3 yıl sonra boşanacaksınız. Sebebi : siz çok akıllı , düzgün bir aileye sahip, güzel, eğitimli ve istese çok iyi bir kariyere sahip olabilecek bir kadınsınız. Eşiniz son derece kıskanç kopleksli ve zayıf karakterli bir adam. Sizi taşıyamaz. Sizi taşıyamayacağı içinde her gün başka başka bahanelerle kavgalar ve krizler çıkarmaya devam edecek. Güzel olduğunuz İçin yaşlısın benden diyecek , akıllı ve eğitimli olduğunuz İçin her şey okumak değil sende pratik zeka yok diyecek, çevrenizde dikkat çeken biri olduğunuz İçin bunu hazmedemeyip aptal , çirkin biri olduğunuza sizi inandırmaya çalışacak. Bu böyle devam edecek nereye kadar derseniz ya siz onun yaptığı psikolojik mobing e yenileceksiniz. Yada boşanacaksınız. Bana kızsanızda sonuç bu. Bu evlilik yaş farkı Yada eğitim farkı yüzünden sorunlu değil. Eşiniz ruh hastası o yüzden ya sizin benliğinizi yokeder kazanır . Yada ayrılırsınız siz kazanırsınız.

Merhaba,

Bu konuda atılan tüm postlara bir göz attım. Sizin yazdıklarınızı da dünden beri dikkatli okudum. Yaşlarımızı birbirine yakın ve eğitimlerimiz de aynı. Bir konuyu merak ediyorum. Ben kendi yıllardır verdiğim emekten vazgeçemiyorum. Çalışmayı bırakamıyorum. Siz neden emeklerinizden vazgeçiyorsunuz? Yanlış algılamayın ama 12 yıl ilköğretim+lise üzerine ÖSS üzerine 4 yıl (tabi hazırlık yoksa) lisans üzerine de en az 2 yıl master almışsınız (ki benim fikrim tez yazmak da öyle kolay bir şey değil o aşamaları geçen herkes bilir). Ortalama en az 18 yıl emek vermişsiniz ve size bu kadar kaba davranan biri için vazgeçiyorsunuz. Sizi aşağılamaya çalışıyor. Klasik Türk erkeklerinin egosu. Okumakla bir şey olmaz deyip okuyan insanların sürekli olarak (özellikle de sürekli okuyup kendini geliştiren kadınsa) aşağılandığı bir devirdeyiz. Ama kendinizi neden ezdiriyorsunuz. Zeki bir insan olmasanız o master bitmezdi. Parfüm, deodorant ister sıkarsınız ister sıkmazsınız ona ne? Bu sizin kişisel bakımınız ve sizin kararınız.

Sizin gibi kapasiteli bu dünyada, bu ülkede fark yaratacak kadınların sindirilmesine dayanamıyorum. Lütfen bunu yapmayın. Çok aşık olabilirsiniz çok sevebilirsiniz ama mantığınızı da devreye sokun. Yarın bir gün çocuklarınız olur da onların yanında aşağılarsa ne olacak? O çocuklar eğitimi önemseyecek mi sizce? İşle alakalı stresli durumları hep olacak. Hayatla ilgili stresli durumları da olacak. Her defasında size mi çatacak? Sizin yok mu? Tez yazarken siz de ottan çöpten ona mı çattınız yoksa kendi problemlerinizi kendiniz mi çözdünüz? Kendinizle bir yüzleşin. Siz çok değerlisiniz ve kimse sizi küçümsemeye kalkamaz.

Buradan sevgili erkek annelerine sesleniyorum lütfen ama lütfen çocuklarınızı veliaht prens modunda yetiştirmeyin. Hepsi paşa torunu mübarek her şey onların hakkı. Onlar her istediklerini yapabilirler bir hata varsa karşı taraftadır kendilerini sorgulamalarına gerek yok. Sorgularlarsa yazık minnoş kalpleri kırılır. Kıyamam. Bu kadar yüksek egolara sahip olmasınlar. Bir kadına nasıl davranılması gerektiğini öğretin. Davranışlarının sorumluluklarını almalarını ve kendilerini sorgulamaları gerektiğini anlatın.

Eski konulariniza baktim da tek sorun bu degil, yeni evli bir cifte gore cok sorununuz var. Ayri ayri iyi insanlar olabilirsiniz ama birbirinize en ufak sorunda bile tahammul edemiyorsunuz.

Siz bunu hak edecek ne yaptınız söyleyeyim mi küçük yaşta kendinizden de küçük bir erkekle evlendiniz.
Ayrıca her konu başlangıcına yeni evliyim yazmayın artık tüm bdv anladı.
Yazmasanız da yeni evli olduğunuz bu saçma sapan kavgalardan anlaşılıyor.
Yüksek lisans yapacak kadar bilinçli eğitimlisiniz ama bu yaşta evleniyorsunuz ne diyeyim ki ben...
Küçük değil yaşı 92liyse eğer.. Ben 89 eşim 92liyiz. Daha hiç böyle kavgalarımız olmadı. Yaşla alakalı bir durum değil bu, sadece eşler birbirlerini gerektiğinde alttan almalılar. Karşılıklı anlayışla ilgili bir şey..

Anlaşılan idrak edememe problemin var. Ben böyle yapıyorum sende yap diye bir ifadede bulunmadım. Bir fikri o an için olsaydı buraya derdini yazmazdı. Demek ki o an ki kırgınlıkla belki bi yardımcı olan olur diye düşünmüş. Evet buraya kadar anlama nı beklemeyoruz.
Tek derdi koca olan kadınları anlamıyorum evet ahhh tanrım ne büyük bir eksiklik yaşıyormuşum meğer :KK53:

yahu roll on demişsiniz. insan insanın roll on sürmesine neden karışır? ne alaka?
Dun bende anlatamadim bence ugrasma.. bazen esim aliyo bana bunlari, meger basimda ne yuce adam varmista ben bilmiyomusum:))

valla su kadinlarin kendileri bu kadar kole ruhluysa erkekler tabiiki kendini padisah torunu gibi gorur... neymis yeterki agzimizin tadi bozulmasin. Olay sadece parfum filan olayida degil bana gore... bu basit ve sacma bi konu..

calisma diyomus adam.. ona neki? Ha cocugun olur vs kendin calisamazsin kocanin maasi yeterlidir eyvallah. Ama Bu kadar sindirilmek niye yani? Yeterki kocalar kacmasin : (

sorunlar bir ilişkide tek taraflı olmaz siz olayı kendi cephenizden yazmışsınız sorunlar konusunda anladım kadarıyla birbirinizden farklı değilsiniz çözüm odaklıda değilsiniz
eğer böyle devam ederseniz bu ilişki yürümez

Back
X