Eve kapandım çok boşluktayım

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Arkadaşlar okulu bitireli 7-8 ay oldu. Okulda çok aktiftim. Bitirip memlekete dönünce eve kapandım. Çalışmak diyeceksiniz annemin dükkanıyla ilgileniyorum, kendisi şu sıralar biraz dinlensin diye. Zaten sınavlarım olduğu için sürekli bir işe de giremiyorum. Arada organizasyon işlerinde çalısıyorum simdilik.

Kilo aldım, düzenli bir hayatım olmadığı için. Resmen annem dükkana gittiği zaman yeri geliyor 3-4 gün evden bile çıkmak istemiyorum. İlk defa böyle oldum. Bu durumumdan hiç memnun değilim. Arkadaş çevrem il dışında burada pek cevrem yok. Yani olsa bile herhalde bir araya gelmek için adım bile atmazdım. Elim ayağım kalkmıyor. Çok kötü bir durum bu. Tembel bir insan da değilim ilk defa böyle bir durumla karsılasıyorum. Psikolojim ciddi anlamda çok kötü. Bu durumu yaşayan oldu mu olduysa nasıl kurtuldu biraz akla ihtiyacım var.

Valla panpa ilk mezun oldugumda ben bir bunalima girmistim isim gucum oldugu halde. Neden dersen, universite sosyal ortamindan uzaklasmak, arkadas grubunun dagilmasi, eski sosyal ortami bulamamak beni cok bunaltmisti. Ufukte duzenli bir is plani var mi?

Benzerini bir yila yakin yasamistim universite sonrasi adaptasyon sorunu kendi mesleginle ilgili is aramaya basla tavsiyem.cunku uzun suren.surec kendini kişisel is yada mesleginle ilgili kurs programlar sertifika tarzi bir olaylari arastir evde kaldigin surede ise tavsiyem dil.ogrenmeye calis dizi film kitap sosyal kurslar olabilir spor dans resim vb vb kendini kapama hayat guzel tadini cikar❤

Valla düzenli bir iş imkanı şuan için söz konusu değil. Ben de eski düzenimin değişmesinden oldugunu düşünüyorum. Bu nasıl geçecek bilmiyorum

Ben vardım böyle olan . Özellikle son 3 haftadır kötü giden bir ilişkinin içindeydim . Ayrıldım . Dibe çöktüm . Burda kızların moral vermesi dışında baktım kendi kendime de bir şeyler yapmalıyım . Attım kendimi dışarı . Sahil sahil dolaştım . Sonra baktım sadece bu da yetmiyor . Başka şeyler lazım . Ne zaman aklıma bunaldığım falan gelse içimden sanki bağırırcasına beynime komut vermeye çalıştım .

-Her şey güzel kötü düşünme
- Şu an modum yüksek
-Her şey iyiye gidiyor

gibi ...

Anı yaşamak ve anda kalmak meditasyonları yapabilirsiniz . Ama bence ondan önemlisi geçici de olsa mesleğinizi yapmaya çalışmak . Farklı yüzler görmek insanın beyin kimyasını olumlu etkiliyor . Çünkü rutinin dışına çıkmış yeni bir şey öğrenmişcesine gelişim gösteriyor (muş ) .

Üni. sonrası memlekete dönüş depresyonu. Bende yaşadım çok da uzun sürdü yeni düzene adapte olmak. Yapacak bişey yok kendinize yeni bi sosyal çevre oluşturacaksınız dışarıda sizi çeken bişeyler olursa aktif hayatınıza devam edebilirsiniz. Bu geçiş sürecini dizi film kitap müzikle ilgilenerek kendinizi geliştirecek konulara yönelerek bi taraftan iş araştırarak geçiştirebilirsniz.

Bu olayın literatüre girmesi taraftarıyım. Adı da "eve dönüş" sendromu olabilir... Hepimiz yaşıyoruz herhalde aynı durumları, iş ya da yüksek lisansa başlayınca düzelir sandım ama daha da girift bir hal aldı.
Yani demem o ki yalnız değilsiniz, hepimiz aynı durumu öyle ya da böyle ucundan yaşıyoruz. Konuyu takipteyim; spor yap, dağa taşa çık, mutlu ol gibi işlevsiz tavsiyeler vermeyeceğim elbette biliyorsunuzdur neler yapabileceğinizi, sorun zaten bunları yapamıyor, yapıyor olsanız da zevk alamıyor oluşumuzda.

Sanırım sizin durumunuz sosyal bir ortamdan çıkıp, asosyallesen herkeste görülebilir bir şey.

Ben mezun olduktan sonra, universite okuduğum şehirde ise girmiştim, sonra memlekete dönerken de isi ayarlayip dönmüştüm. Bu yüzden sorun yasamadim ama evlenmeden önce işten ayrıldığım o süreçte ve evlilik döneminde hep o sosyal hayati ve ortamı aradım.

Çalışmaya başladığınızda geçecektir, kitap okumak, ders çalışmak, kaliteli film listeleri yapıp seyretmek gibi şeylerle kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Kitap okumak ve film izlemek her zaman iyi hissettiriyor. İnsanin hayatına yeni birileri girmiş gibi oluyor. :) tavsiye ederim.

Hepsini yapıyorum. Fakat bunlar yine evde olan aktiviteler. Beni rahatsız eden eve kapanmam bundan rahatsız oldugum halde kolumu kaldıracak halim bile olmaması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…