1) kayınpederın ailene ne demiş de sana bu kadar karsı oldular?
siz yuz verıyorsunuz da ondan gelmıyor, sızde yuzvermeyın bakın nasıl gelıcek yuvaları mı yıkılsın falan dıye, aslında ıyılık yapıyormus gıbı sinsice alttan alttan işlemiş bence sizinkileri..
2) uzak bı semtte baska bı eve tasınırsanız eşinin değişecegıne ınanıyormusun?
hani bi laf vardır ya ınsan 7 sınde neyse 70 de de odur. ben değişecegını hıc sanmıyorum ki bunun orneklerını bu forumda coookça fazla gorduk. senın sorunun eşinin pısırıklığı, baba kzuusu olması..
doğan cüceloğlu'nun anlattıgı bısey geldı aklıma. amerıkada yasamıs uzunca bı sure kendısı, orda profosor bır arkadasının 2 turk öğrencısı var, evliler. bunlar tartısmıslar, boşanıcaz falan fılan. profosor ıkısıyle de ayrı ayrı konusmus, bakmıs bunlar cok aşık bırbırıne. kayınvalıde yuzunden tartısmıslar. türk oldukları için dogan cuceloğluna danısmak ıstemıs. demış boyle boyle.aşıklar ama cocugun annesı bilmem napmış. ne alaka demiş? o kadar mesafeden buraya nasıl karısabılıyorlar, bosanmasınlar falan. konusuyorlar ıkısıde ciftle. olayı tatlıya baglıyorlar.
daha detay var ama ozet gectım. anladın sanırım demek ıstedıgımı. eşin silkelenıp kendıne gelmediği surece, nereye gıdersen gıt yetişirler bacım.
3) benım kayınpederım bana yasak koyucak, hakaretler edicek,kufur edıcek, eşim buna ses cıkarmıcak! ben onların ikisininde kafasını bırbırıne carpar, eve kıtleyıp cıkar gıderım. dahada dönmem heralde. ben okurken sinir oldum sen bıde bunlara dırekt maruz kalmıssın, hala eşimi sevıyorum ayrı eve gıdelımderse gıderım onunla dıyorsun.
sen bu adama nasıl guvenıceksın bır daha? koynunda nasıl rahat uyucaksın?
benım koca ifadesınden anladıgım sey evın babası olmasıdır. cınar agacı gıbı olmasıdır. golgesınde serınlemelısın, sırtını yaslayabılmelısın.
herkes farklı farklı tabiki. ben bu yasadıklarını kabullenemem.
gider tuvalet temızlerım, temızlık sırketıne falan kaydolurum, okulda, iş yerlerınde temızlık gorevlısı olarak calışırım, bı fırmaya gırer temızlık cay ıslerıne bakarım. paramı kazanırım.
babamın evınde de paşa paşa otururum.
DepresifPolyanna arkadasımın dedıgı gıbı; onlarla ugrasıcagıma anamın babamın dırıdırını cekerım. her turlu sıkıntı cekıceksın zaten. elin derdini stresını cekecegıne ailenınkını cekersın.
ben olsam o koca sıfatlı ınsana guvenmem. bunları da acık acık soylerım. sen pısırıksın, baba kuzususun, ben daha sana guvenemem, ben bunlara maruz kalırken gıgın cıkmadı, benı savunamayan, kendımı sureklı savunmak zorunda bırakan adama koca demem ben, istemıyorum artık senı deyip basarım tekmeyı.