- Konu Sahibi diclem3555
-
Ben bugun kesfettim (devamli kayinvalidem ve esimin halasi tarafindan tavsiye edilen fakat anca tavsiyelerini dinleyerek kesfettim) duduklu tencerenin pratikligini paylasmak istiyorum... Buyuklere gercekten kulak vermekte fayda varmis. Benim duduklum Hisar`in 6 LT boyutunda olaniydi. Fakat agir oldugu icin (ozellikle kapagi) kullanisli gelmiyordu. Bir kac sefer kullanip kenara atmistim dogrusu... Sonra kayinvalidem bir duduklu tavsiye etti (eski tip) 5 LT olanindan dun aldim ve bugun 2 yemek yaptim...
Once karnibahar, sonra da zeytinyagli pirasa... Karnibahar 15 dk`da pisti. Tabii duduklunun sogumasi, bosaltilmasi, tekrar yikanip kullanmasi derken 25-30 dk oyle eklesek... 40-45 dk da 1 yemek hazirlanmis oldu... Pirasayi da 20 dk`da pisirdim... Ve lezzetleri de harika oldu... Tavsiye ederim bayanlar, yemekleri duduklu tencere ile yapabilirsiniz, sadece kullanisli olanindan secmeniz yeterli olacaktir...
bende de 6 Lt Karaca'nın düdüklü tenceresi var ama kullanmaya korkuyorum açıkçası annemın evındeyken eski tip düdüklü tencereleri kullanmaya daha yatkınım 1 2 kere kendı duduklumu kullandım ama duduklunun kapağını açarken korktum açıkcası. Kendime en yakın zamanda eski tip düdüklü almalıyım bende :))
Iste canim benimde tarif ettigim eski modek buyru :) eskiler bilir herseyi :) tavsiyede bulunabilcegin birsey varmi canim camadir deterjani vs fln
Camasir deterjani olarak kullandiklarimi soyleyebilirim tabii... Beyazlar icin omo toz deterjan kullaniyorum, fakat pek memnun kalmadim nedense. Ariel kapsuller daha iyi beyazlar icin, renklilerde de toz deterjan kullaniyorum, ondan memnunum. Ariel leke cikarici tavsiye ederim, gercekten cok ise yariyor. Zaten uzerinde kullanma talimati var, talimatlarina gore kullanildiginda gercekten faydasi var.
Yumusatici cok denedim, fakat en memnun kaldigim Vernel`in son cikan urunleri. Gercekten kalici koku sagliyor. En cok gul kokulu olanini sevdim. Perdelerimi ve koltuklarimin yastiklarini yikadigim zamanlarda kullaniyorum, evim gunlerce mis gibi kokuyor...
Siyah renkli camasirlar icin Perwol kullaniyorum, memnunum. Cok etkisi var mi? Bence tartisilir.. Fakat almistim kullaniyorum... Bitince bir daha alma ihtimalim yok gibi... Cok faydasini goremedim nedense...
hımmm tam benlik bi konu olmuş şu sıralar deli gibi temizlik maratonundayım :)
deterjan olarak cif actifizzz hem mutfak için olan yeşili hemde banyo için olan beyazından vazgeçmem fayans aralarını bembeyaz ve pırıl pırıl yapıyo
çamaşır için de alo dan çok memnunum bide arielin leke çıkarıcısı hakikaten müthiş
yemek durumuna gelince ben çözümü şöyle buldum sbah kalkıp kahvaltımı yaptıktan sonra hemen yapıcağım sulu yemeği koyuyorum
yanına ilave ediceğim makarna pilav yada her neyse onlarıda eşimin işten gelmesine yakın yapıyorum
ayrıca asla ütü biriktirmemekte fayda biriken her iş bitmesi daha zor bi durum oluyo sonra günlerce ugraş dur
Bulasik deterjani olarak ben genelde Fairy kullaniyorum ve saniyorum bir cok kadinin da tercihi bu yonde... Ancak
Pril`in Nar`li olanini da tavsiye ederim. Bende var, begeniyorum...
Bulasik makinasi icin Finish Quantum aliyorum...
Cam silerken kesinlikle Fairy bulasik deterjani kullanin, camlar ayna gibi oluyor...
Tozlari alirken ben Carrefour`da satilan sivi arapsabunu kullaniyorum. Hem mobilyalarima zarar vermiyor, hem de hos bir kokusu var. Tavsiye ederim...
Yer silmede Marc simdilik en iyisi benim icin...
bir şey sorucam bulaşık makinam bardaklarımı temiz yıkamıyor hep lekeli çıkarıyor. sürekli üstüne küçük kirler içine yada üstüne yapışmış olarak çıkıyor. filitresini temizledim ama fayda etmedi napmam gerek. çamaşır suyunu döküp makineyi boş çalıştırsam sizce fayda edermi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?