Evet bir derdim var.

he birede 3 ay sen neden evinden ayrısın. annen gelseymiş. yada evinde tek kalsaydın da eşin gene sana yardım ederdi. gibi düşünüyorum.

Eşim benim ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda demişsin, demek ki ailen sana bunu yardım olarak yapmıyor, içlerinden geldiği için yapıyor, zaten bu böyledir, ben aileme giderim benim elimi cebime attırmak istemezler, karşılığında minnette beklemezler sen çocuğumsun tabi yapcam der, en azından benim ailem böyle.
Eşin seni ailene karşı doldurmamış aksine ailenin seni doldurduğunu söylemiş, demek ki ona karşı olan davranışlarında bir değişiklik hissediyor. Ailesiyle ilgili sorunları senin eşinin yüzüne vurmana gerek kalmamış ki, ailen her fırsatta yapmış zaten, eşin şuan onun tepkisini veriyor. Kimse aileni at, sil vs demiyor, ailen değerli de eşin değersiz mi? Herkes yerini en başından bilseydi bu durumlara zaten gelinmezdi, bundan sonra bilinsin bari.

İnanın ki yeri geldi eşim için de yaptılar. Utanarak söylüyorum cebine harçlık bile koydular zamanında. O zamanlar annecim babacım diyordu kocam. Şu son 1 aydır soğudu aileme karşı. Neden bilmiyorum. Dediğim gibi haklı yönleri var eşimin. Çok üstüne gittiler. Ama ailem asla ikimizin de kötülüğünü istemedi. Eşim gelir, yine el üstünde ağırlar benim ailem rahat ettirmek için elinden geleni yaparlar. Ha ne var? Ailem bazı hataları kabullenemiyor ve eleştiriyordu. Bunu insanın öz annesi babası bile yapıyor ya. Yeri gelir benim hatam olduğunda da çok eleştirirler. Bu kocama özel bir şey değil aslında. Ama eşim çok alınıyor. Alışık değil alınabilir. Ama inşallah ailemde artniyet olmadığını anlar zamanla ya. Artniyetleri olmadığını biliyorum çünkü.

Doğrudur... Peki nasıl yaklaşmalıyım eşime? Bugün tartıştık ve çözemeden konuyu kapattık uyudu. Küs gibiyiz bir nevi. Yarın illa yine konu açılacak. Ne demeliyim bilmiyorum ben ya.

Doğrudur... Peki nasıl yaklaşmalıyım eşime? Bugün tartıştık ve çözemeden konuyu kapattık uyudu. Küs gibiyiz bir nevi. Yarın illa yine konu açılacak. Ne demeliyim bilmiyorum ben ya.
Hergün nasıl başlıyorsan öyle başla bence, eşinin ailene hakareti, saygısızlığı olmamış, tepki göstermeni gerektirecek hiçbirşey yok, konuyu tekrar açarsa haklı olduğun noktalar tabiki var ama bunlar eskide kaldı bunlarla huzurumuzu bozmayalım, sende değiştiklerini göreceksin zamanla dersin, rutininize dönersiniz.

Umarım anlar ama ya. Çok moralim bozuldu az önce. Ben her fırsatta kendisini savunmama rağmen onu ezdiriyormuşum gibi ben de suçluyormuşum gibi davrandı. Neye dayanarak böyle davrandı merak ediyorum. Haksızlığa uğramış gibi hissettim. Onu ezdirecek ufacık bir hareketim olmadı ki. Hep tam aksi oldu...

Hamileliğini bahane edersin, gerilmek istemiyorum ben gerilince bebeğe yansıyor ortada şuan sebep yokken tartışmak istemiyorum. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır eşini ikna etmeyede yeter :)
Eşin seni özlemiştir bunun gerginliği zaten vardır üzerinde, ailenin onu sevmediğini de biliyor ondan uzaklaşacağını falan düşünmüştür belki, öfkesini de sana yansıtmıştır haliyle, biraz onun psikolojisini düşünerek yaklaşırsan gerilmezsin.

Maalesef hamilelikte daha hassas olunduğuna inanmıyor. Ve bunun arkasına sığındığımı söylüyor. Evet maalesef bu konuda biraz anlayışsız. Arkadaş ben mi hamileyim kendi mi belli değil. Çok özlediği için aşırı stresli. Bebeğim hareket etmeye başladı 1 ay olacak dışarıdan hissediliyor. Ama eşim henüz buna şahit olamadı. Bunların gerginliğini ve mutsuzluğunu yaşıyor. Alttan alıyorum sonuçta benim mide bulantılarım yüzünden ayrıyız. Ama resmen hamilelik sendromu yaşayan kendisi. Yıpranıyorum inanın. Geçen dayanamadım dedim ki artık geleyim biletimi alalım dedim. Havalar hala soğuk, sen dayanamazsın üşütürsün biraz daha kal dedi. Kendi istedi kalmamı. Ben bu halimle yeterince alttan alıyorum bence ya. Keşke biraz anlasa beni.

Bunun tersini düşünelim. Diyelim ki eşinizin ailesi sizi her fırsatta eleştiren, açığınızı kollayan insanlar olsa, eşiniz de arada kalmaktan yorulduğunu belirtse ama siz hamile kaldıktan sonra eşinizin ailesi size aşırı iyi davransa birden ısınabilir miydiniz eşinizin ailesine? Bu şekilde biraz eşinizin gözünden bakmaya çalışın olaya. İnsan kendi ailesine çok zor toz kondurabiliyor böyle durumlarda ancak adaletli ve empatik davranmak da lazım.

Bebeğin kız galiba :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, sıkıntıların geçmesine az kalmış, birazcık daha sabredin havalarda ısınıyor kavuşur rahatlarsınız.

Evet haklısınız ama yine de... Yine de diyorum çünkü işin detayına girince olaya bakış açısı değişiyor gibi. Attığım diğer yorumları okudunuz mu? Net bir yorum istesem sizden okuduktan sonra? Çünkü kimseye haksızlık etmek istemiyorum.

Bebeğin kız galiba :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, sıkıntıların geçmesine az kalmış, birazcık daha sabredin havalarda ısınıyor kavuşur rahatlarsınız.

Evet kızımız oluyor. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah teşekkür ederim. :)

Okumamıştım, rica ettiğiniz için okudum. :) Yine aynı fikirdeyim ben, neden diye soracak olursanız siz zaten uzakta olduğunuz için hamilelikte olan duygu değişimlerinin de etkisiyle ilgi açlığı çekiyorsunuz zaten. Eşinizin de kastettiği bu olabilir. Yani belki hamile değilken aynı şekilde davransalar bu kadar duygusallaşmazken şimdi daha da duygusallaşmış olabilirsiniz ailenize karşı. Eşinizin cebine harçlık koymuş olabilirler, eşinizin ailesi çok kötü de olabilir ama adam sanırım "Benim ailem çok süper seninkiler berbat" demiyor hatta bize bizden başka kimseden fayda yok falan demiş, kendi ailesinden de bir nane olmadığının farkında yani.

Velhasıl kelam diyeceğim, harçlık koysalar bile bu yine de ailenizin sizi eşinize karşı doldurduğu gerçeğini değiştirmiyor. Belki arada siz olduğunuz için iyi davrandıklarını düşünmüş olabilir. Çocuk değil, sevilmediğinin farkında, bu aslında ne kadar ağır onun için, ne kadar zor. Hamile olduğunuz için size zaten ekstra ilgi gösterilmesi normal ama eşinizin de bu kadar şeye rağmen birden canım cicim olmasını bekleyemezsiniz. Siz de duygusalsınızdır şu aralar anlıyorum ama dediğim gibi biraz daha empatik yaklaşmaya çalışın eşinize, direkt kendi gözünüzden bakmayın.

Ben esinizi hakli buldum .kendiniz soyluyorsunuz annemve babamin soykedikleriyle esime doluyorum diye yanlis yapiyorsunuz.bir an esinizi gelin saydim karsidakide kv kp .sizi esinize karsi dolduran durum sizde tam tersi:)

Haksızlık ettim sanırım ya. Üzüldüm şimdi.
Gerçi bir şey demedim kalbini kıracak. Sadece dedim ki haklısın kuzum ama kabul edelim yapmak zorunda olmadıkları yardımlar yaptılar. Başka aile bu kadar yapmazdı hem bizim durumumuz da var şimdi dedim.
Olay ne ara alevlendi? Ben öyle deyince alevlendi sanırım. Her konuda seni doluruşa getiriyorlar dedi, ben o zaman patladım. Çünkü bunu kaç defadır söylüyor, kaç defadır kimsenin doluruşuna gelmediğimi anlatıyorum... Sonuçta benim özgür bir iradem var. Kukla değilim. Dolduruşa gelecek bir insan da değilim. Ben bu noktada sinirlenip sesimi yükselttim ya konuyu kapat ya da telefonu dedim. O da beni bir daha arama dedi (blöf). Çünkü sözünü kesip konuyu kapat sus dememden hiç hoşlanmıyor. O öyle deyince ben de tam sinirlendim suratına kapattım. Ama üstüme fazla gelmedi mi sizce? Ben kendisini sankinleştirmeye çalışıyorum, haklısın kuzum diyorum, kendisi damarıma basıp ''dolduruşa geliyorsun'' diyor. Mesela ankaradaki evimi sevmiyorum. Mecburen ev bulamadığımız için aceleden kabul ettim o evi. Taşınmak istiyorum durumlar el verince. Kendisi diyor ki annen beğenmedi seni dolduruşa getirdi. Halbuki alakası yok. Sinirleniyorum dolduruşa geliyorsun dediği zaman ya. Sanki ben düşünme yeteneğine sahip değilim de, başkaları sokuyor kafama düşünceleri. Hakaret gibi geliyor böyle deyince.

Ben esinizi hakli buldum .kendiniz soyluyorsunuz annemve babamin soykedikleriyle esime doluyorum diye yanlis yapiyorsunuz.bir an esinizi gelin saydim karsidakide kv kp .sizi esinize karsi dolduran durum sizde tam tersi:)

Ya arada etkilendiğim oldu ama eşime dolmadım. Mantıklıca oturup düşünmeden asla eşimi kıracak ithamlarda bulunmam çünkü. Anlık etkilenmeler oldu. Bunu da eşime hiç yansıttığımı düşünmüyorum.

Haklısınız size de iradesizmişsiniz gibi davranması hoş olmamış. Bence hayal kırıklığına uğradı. Yani hamile kalmadan önce ailenizin sizi doldurduğuna yönelik eşinize hak verdiyseniz "Evet ya öyle yaptılar aynen ayıp ettiler" falan deyip hamilelik sürecinde "Öyle değillermiş aslında ya" dediyseniz bozulmuş olabilir, sizden destek bekliyor çünkü. Bence eşinizle aynen böyle güzelce konuşun, her şeyin farkında olduğunuzu, kendi hür iradenizin olduğunu, kimsenin ona olan düşüncelerinizi değiştiremeyeceğini (bunu özellikle vurgulayın bence bunu duymaya çok ihtiyacı var), ama ikinizin de ailesini atamayacağınızı belli bir saygı çerçevesinde davranmanız gerektiğini anlatın. Ve bundan sonra eşinizi de hep dinleyin, tek taraflı bakmayın, "Eşimin yerinde olsam ben ne yapardım" diye düşünün.

Az da olsa etkileniyorsunuzdur bunu yapmayin esinize kendi onun yerine koy birde kendilerinin yaptiklari iyilikleri esinize soyluyorsaniz esiniz icten uzuluyordur kendi ailesinin yapamadiklarini sizin aileniz yapiyor diye

Evet. Ben hatayı orada yaptım ya... Ben aslında çok büyük bir hata yapmışım. Mesela annemle babam eşimden dolayı bana söylenmişlerdir. Kocan şöyle kocan böyle düzeltsin şu huyunu biraz vs... Benim zoruma gitmiştir tartışmışımdır savunmuşumdur eşimi. Moralim bozulunca ilk eşimle paylaşıyorum her şeyi. Dayanamayıp bunları da paylaştım hep. Nasıl büyük bir hata ettim ya. Benim niyetim kötü değildi. Benim en iyi dostum eşimdir başka derdimi anlatacak kimsem yok ya hani, dolduğum zaman eşime döküyorum derdimi. O zamanlar aldırış etmiyor ciddiye almıyordu. Boş ver kuzum kızgınlıktan öyle demişlerdir geçer bunlar falan derdi. Üzülmezdi. Güçlü davranırdı ben de hep anlatırdım. Biraz da bilerek anlattım ki, aileme karşı temkinli olsun. Açık vermekten kaçınsın diye. Ama hata etmişimm. Hepsini içinde biriktirmiş.

Az da olsa etkileniyorsunuzdur bunu yapmayin esinize kendi onun yerine koy birde kendilerinin yaptiklari iyilikleri esinize soyluyorsaniz esiniz icten uzuluyordur kendi ailesinin yapamadiklarini sizin aileniz yapiyor diye

Sadece iyilikleri olsa neyse, aslında bir nevi aradaki gerginliğin sebebi de benim ya... Şimdi düştü jeton. 22 yaşındayım daha. Yeni evli ve tecrübesizim. Benim yapmam gereken ailemin lafını sözünü eşime yansıtmamaktı. Aahh ah. Saf mıyım salak mıyım... Anneniz size eşinizle ilgili bir şeyden şikayet etse eşinize söyler miydiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…