Canim olsun gecmia gecmiste kaldi simdiye bak sen onlarin soylediklerini esine yansitma annem esimi bana sikayet etse anneme bize karismamasini soylerdin dogruya dogru canim kapini kapadigin zaman herkes kapinin ardinda kaliyor esin haricSadece iyilikleri olsa neyse, aslında bir nevi aradaki gerginliğin sebebi de benim ya... Şimdi düştü jeton. 22 yaşındayım daha. Yeni evli ve tecrübesizim. Benim yapmam gereken ailemin lafını sözünü eşime yansıtmamaktı. Aahh ah. Saf mıyım salak mıyım... Anneniz size eşinizle ilgili bir şeyden şikayet etse eşinize söyler miydiniz?
Bir daha eşime yansıtmayacağım ya. Zaten gidip eşime yetiştireyim diye konuşmuyorlar. Bilseler kızarlar annem gil.Canim olsun gecmia gecmiste kaldi simdiye bak sen onlarin soylediklerini esine yansitma annem esimi bana sikayet etse anneme bize karismamasini soylerdin dogruya dogru canim kapini kapadigin zaman herkes kapinin ardinda kaliyor esin haric
Suclama kendini canim insan oglu beser sasarda sende yeni ogrendin dogruyu artik bu sekilde davranirsan daha guzel olur hersey esinin dedegine hede gec annenin dedigine he de gec politik ol yani kendini uzme canim saglikla bebegini kucagina alirsin insallahBir daha eşime yansıtmayacağım ya. Zaten gidip eşime yetiştireyim diye konuşmuyorlar. Bilseler kızarlar annem gil.Kendim ettim artık bir şekilde düzelticem bir daha ne eşimin dediğini aileme, ailemin dediğini eşime yansıtmıycam.. Suçluyum.
İnşallah teşekkür ederimm. :)Suclama kendini canim insan oglu beser sasarda sende yeni ogrendin dogruyu artik bu sekilde davranirsan daha guzel olur hersey esinin dedegine hede gec annenin dedigine he de gec politik ol yani kendini uzme canim saglikla bebegini kucagina alirsin insallah
Evet. Ben hatayı orada yaptım ya... Ben aslında çok büyük bir hata yapmışım.Mesela annemle babam eşimden dolayı bana söylenmişlerdir. Kocan şöyle kocan böyle düzeltsin şu huyunu biraz vs... Benim zoruma gitmiştir tartışmışımdır savunmuşumdur eşimi. Moralim bozulunca ilk eşimle paylaşıyorum her şeyi. Dayanamayıp bunları da paylaştım hep. Nasıl büyük bir hata ettim ya. Benim niyetim kötü değildi. Benim en iyi dostum eşimdir başka derdimi anlatacak kimsem yok ya hani, dolduğum zaman eşime döküyorum derdimi. O zamanlar aldırış etmiyor ciddiye almıyordu. Boş ver kuzum kızgınlıktan öyle demişlerdir geçer bunlar falan derdi. Üzülmezdi. Güçlü davranırdı ben de hep anlatırdım. Biraz da bilerek anlattım ki, aileme karşı temkinli olsun. Açık vermekten kaçınsın diye. Ama hata etmişimm. Hepsini içinde biriktirmiş.
Evet dersimi aldım bundan sonra böyle. :)Paylaşabilirsiniz ama tabi "Sana annemler şunu diyor bunu diyor" derseniz elbette onlara karşı eşinizin samimi olması beklenemez. Evlenmişsiniz artık ne olursa olsun, siz eşinizi seviyor sayıyorsanız ailenizin de artık eşinizi kötülememesi lazım, size de ayıp bu yani. Bence artık ne ailenizi konuşturun ne de eşinize ailenizden laf taşıyın sizin de kafanız rahat etmiş olur.
Ya hatalar tek taraflı değil ki. Sadece eşimi ezemem. Ailem de suçlu. Evlendik bir kere arkadaş... Beni soğutacak laflar söyleyeceklerine aksini yapsınlar ben bunu bekliyorum. Ya da hiç değilse düşüncelerini kendilerine saklasınlar. Bende de suç var. Ben dayanamayıp yetiştiriyordum eşime böyle böyle diyorlar falan. Niyetim laf taşımak değil üzüntümü paylaşmaktı. Ve bir daha açık vermeyelim ders alalım diye anlatıyordum eşime. Hata etmişim. İki tarafa da he deyip geçeceğim bundan sonra. Laf taşıma yok. Yani ben eşime annemlerin söylediklerini yansıtmasaydım eşim böyle düşünmezdi. Suçlu benim yeni anladım.Bu lafları unutma
Onunda ailesi bisey yaptigimda
Ogullarisin yapacaklar tabiide
Hatta torunlarina da yapma k zorundalar ayni mantikla
Yeri geldikce vur bunlari kafasina kafasina
Erkeklerin bakis acısı asla bizim gibi olmayacak
Kesinlikle. Bugün ders oldu bana bu... O yüzden ne ailemi, ne kocamı suçlamıyorum tek suçlu benim.Bak su da aklinda hep bulunsun
Esini ailene cekistirme
Aileni esine cekistirme
Aileni ve esini arkadaslarina cekistirme
Bunlar hep onune cikar insanin
Söylediği başka şeyler de var eşimin. Ama boş verelim artık. Sorunun nerede olduğunu, kilit noktayı çözdüm. Sorunu kökten halledeceğim. Bende de hata var hem de hatanın büyüğü...Açıkçası ben kimsemiz yok derken eşinizin ailenize laf söylemek için dediğini sanmıyorum. Bence tamamen kendi içinde hissettiklerinden bahsetmiş. Evet aileniz sizi destekliyor onların kızısınız ama eşiniz kendini yalnız hissediyor olabilir ki ailenizde eşinize karşı pek sıcak değilmiş. Biraz abarttığınızı düşünüyorum umarım aranızdaki sorun çözülür.
Yok oyle dusunmeKesinlikle. Bugün ders oldu bana bu... O yüzden ne ailemi, ne kocamı suçlamıyorum tek suçlu benim.
Yok oyle dusunme
Hamilesin, duygusalsin
Esin tepkili oldugu icin ailene, senin gordugun gibi gormuyor anck oda sunu bilmeli
Onlar senin ailen, nasil esinide onlara karsi savunuyorsan aileni de savunacaksin, ne olursa olsun saygi gostermesini bekleyeceksin
Bundan sonra degisir onunda tutumu umarim
Sen uzme kendinj, suclama da
Bnm ailemde senin ailen giibi ozverilidir
Cok sanslisin onlara sahip oldugun icin, gecer hepsi, dedigim gibi hamile halinda uzulme senn
Sakin ve ilimli olmaya calis hamileligin boyuncaa
Normal canim inan hepimiz yaşıyoruzdurİnşallah... Ya bu sıralar 2 gün huzurlu olsam 3. günüm hüsran oluyor... Hep tartışıyoruz. Nedense eşimle aramıza mesafe ve özlem girince hep birbirimizi yemeye başlıyoruz. Bazen sudan sebeplerle! Çok dikkat ediyorum tartışma konusu yaratacak her şeyden kaçınıyorum ama illa bir şey çıkıyor. Yıpranmaya başladım ya. Her tartışmada da ağlıyorum başıma ağrılar giriyor. Hamilelikten önce böyle ağlamazdım bu kadar duygusal değildim. Şimdi her şeye alınıp ağlıyorum. Eşim de biraz alttan alayım demiyor! Buna çok üzülüyorum. Beni üzdüğü zaman bebeğimiz de üzülüyor anlamıyor inanmıyor ki... Çok bozuluyorum bu duruma. Oy! Evime kavuşsam da kurtulsam şu tartışmalardan. Bunlar hep özlemden oluyor. Özlüyor morali bozuluyor hıncını yine benden alıyor. Böyle de garip bir huyu var kocamın...
Keşke vurdumduymaz olabilsem. :) Olamıyorum maalesef. Sinirden içim içimi kemiriyor olamıyorum. Bes sinirleneyim, açılıyor ağzım tutamıyorum. Sonra sonuç ortada... Hep aynı. Ben normalde de pek sakin bir insan değilim. Hamilelik daha kötü etti.Normal canim inan hepimiz yaşıyoruzdur
Duygusal oldugumuz icin hemen boncuk boncun akiyor gozumuzden yaslar
Bizim halimizi esler anlamaz, anlamiyorlar
O yuzden tek care bebegimizi dusunup vurdumduymaz olmak
Ben oyle olunca bakiyorum esimde bana karsi daha sevkatli, uzatmiyorum hicbirseyi, iki dk sonra gulup sakalasiyoruz, dun mesela cok kizdirdi beni, tuttum kendimi zaten o hatasini anliyor, bugun sarila sarila bi hal olduk,
Sunu demek istiyorum yok yere bebislerimiz uzulmesin
Annesi mutlu olsun hep
Tamam mi annesi? :)
Ayyyy... Ben de ondan uyuyamıyorum kii. Ben de çok sıkışıyorum 10 dk ya bir neredeyse ya... Gece su içmeyeyim diyorum ama susuyorum ne yapayım.Bak bu saat oldu uyumamissin
Bende cise kalkiyorum ondan uyuyamiyrm
Nefret ediyrm gece cise kalkmaktan ya off
:)
Uykum gelsin diye bdv okuyrm
Yine gelmio
Ise de gitcem
:)
Perisan ben
He ozaman iyi yaAyyyy... Ben de ondan uyuyamıyorum kii. Ben de çok sıkışıyorum 10 dk ya bir neredeyse ya... Gece su içmeyeyim diyorum ama susuyorum ne yapayım.
Okumadım. Ama böyle bir kitap arıyordum. Okurum mutlaka. :) Nihayet gözlerim yanmaya başladı uykudan. son bir haftadır bu saatlerde uyuyorum. Elimde değill dengem şaştı şu çiş olayı yüzünden.He ozaman iyi ya
Kafana bisileri takip uyuyamiyorsun sandim
Ilerleyen haftalarda daha beter oluyor cnm ya
Doguma kadar uyku yok bana
Oglumda da oyleydi
Bak yeterince problemimiz var, cis gibi
Bide esle mi ugrascaz allasen
Bende normalde kolay sinirlerim ama anne olunca koyverdim baktim koyverince hayat daha guzel:)
Oglum sakin bir cocuk teyzesi, 2 yasinda, hamileligimde sakin olmama bagliyorum ben
Simdide oyle olmaya calisiyrm ama daha cok yoruldugum icin daha tahammulsuzum
Yani
Adem gunes in kitaplarini oku
Bana huzur veriyor
Belki okumussundur ama soyleyeyim dedim
Annelik sanati, cocuk egitiminde dogru bilinen yanlislar ve ozellikle pozitif iletisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?