- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
temizlik manyagı biri olarak bunu okurken bıle burnuma deterjan kokusu geldıııayyyyy burası fena ayaz yaaa o yusdennn temızlıge baslayamıyorum ben (
cnm dediğin gibi güneş yüzünü gösterdi ama haliyle mart ayı ve ayazı da güneşide eksik olmazmış :)
martın yarısı yaz yarısı kış derler :)
ben geçen sene geciktiğim için baharda o güzel günleri temzilikle falan geçirdim ve haliyle insan havalar ısındıkça mayışıyor :)
şuan bismillah dedim ve başladım ki baharda uyuşuklanmayım diye....:) nekadar erken başlasak okadar kardır dimi :)
gazelcim eline sağlık güle güle kirletsin burak:) bu konuda çok dertliyim aslında kendi işimi yapabiliyorum ama çok yorulmaya gelemiyorum hemen hastalanıyorum.şimdiye kdara devamlı gelen bir kadınım vardı artık gelemiyor o da rahatsız bir günde bitiyordu ne güzel maddi olarada alamıycam bir süre ...araba aldık bu arada borç ödüyoruz kemer sıkıyoruz.bende en çok mutfakta zorlanıyorum tansiyonum da var in çık zor oluyor.Allah eşimden razı olsun mutfağı birlikte yapıyoruz. ben şöyle yaptım.ilk önce dolap içlerini çekmeceleri salondaki konsolu gümüşlüğü filan elden geçirdim güzelce temizledim yerleştirdim.büyük vitrinin içi ağzına kadar kitap doluydu kitapların hepsini kütüphaneye bağışladım.vitrinide çok ihtiyacı olan bir komşum vardı ona verdim kurtuldum ohhh....ondan sonra o komşum (temizliğe gidiyor evlere ) bir gün bana geldi bütün halıları silip dışarı attı koltukları sildi bende önceden perdeleri yıkayıp takmıştım o gün akşama kadar camları kapıları toz alma işlerini yaptım onla birlikte çekilecek ağır şeyleride çektik altlarını silip yerleştirdik .o gün ağır işler bitti.ertesi gün tuvaleti banyoyu filan yaptım haftasonuda eşimle mutfağı yaptık bitti.ama bir günde bitmesine alışık olduğum için içime hiç sinmedi böyle.ben de bundan sonra oda oda gidiyim dedim ama o zamanda diğer yerler kirli olunca temizlenen yerde batıyor gibi geliyor bana.birde derin temizliğe başlayınca diğer bütün işler kalıyor sinir oluyorum.benim sağlık sorunlarım olduğu için hep kadın aldım ilk defa karar verdim kendim yapmaya biraz detaylı anlatabilirmisiniz bu işin sistematiğini arkadaşlar ...uzun oldu gazelcim ..bu arada mutfaktaki cam masa kırıldı köşesinden kazayla kestirmek zorunda kaldım küçücük kaldı neyse idare edicem.başka bir gelişme yok benden bu kadar ...
slm kızlar....güneşin rengini yavaştan görür olduk...bahar geliyor ufak ufak bahar temziliğimize başlayalımmı??
ben bugün bismillah dedim....çok acele etmeteden sindire sindire bahara tertemiz mis gibi merhaba demeyi nasip etsin allah hepimize...
ne kadar erken başlarsam baharda okadar rahat ederim diye düşündüm...geçen sene geç kalmıştım ve baharın o güzel güneşli günlerini temzilikle heba ettim...şimdiden yavaş yavaş yapayım bitsin de baharda allahın izniyle güneşin tatilin gezmenin balkon sefasının tadını çıkaralım diye düşünüyorum :)
bugün başladım demiştim evet, oturma odamdan başladım...
önce perdelerimi söküp makineye attım, ardından camları sildim.....duvarlarda ola ki örümcek ağı falan varsa diye süpürgeyle çektirdim dört tarafı :) ardından halıyı süpürdüm...sildim bi güzel...arap sabunu ve bulaşık deterjanı karışımı harika bi leke çıkarıcı unutmayın...azcık da çamaşır suyu ekledim...
tabloları saati tv masasını, rafları yerleri kısacası gördüğüm her şeyi sildim....ben bunları bitirirken perdelerim yıkandı...mis gibi bi yumuşatıcı kokusuyla astım hemen perdeleri...bembeyaz olmuşlar koku odaya yayıldıkça içime ferahlık çöktü :) ardından akşam yemeği ve birazdan çayımı içecem sizinle de paylaşmak istedim...bugünlük bu kadar dedim....yavaştan günde bir oda gitmek istiyorum....
benim gibi düşünen varsa birlikte paylaşalımmı baharın temizilik safhalarını :) herkese kolay gelsin...:)
arabanız hayırlı olsun tatlım güle güle kullanıngazelcim eline sağlık güle güle kirletsin burak:) bu konuda çok dertliyim aslında kendi işimi yapabiliyorum ama çok yorulmaya gelemiyorum hemen hastalanıyorum.şimdiye kdara devamlı gelen bir kadınım vardı artık gelemiyor o da rahatsız bir günde bitiyordu ne güzel maddi olarada alamıycam bir süre ...araba aldık bu arada borç ödüyoruz kemer sıkıyoruz.bende en çok mutfakta zorlanıyorum tansiyonum da var in çık zor oluyor.Allah eşimden razı olsun mutfağı birlikte yapıyoruz. ben şöyle yaptım.ilk önce dolap içlerini çekmeceleri salondaki konsolu gümüşlüğü filan elden geçirdim güzelce temizledim yerleştirdim.büyük vitrinin içi ağzına kadar kitap doluydu kitapların hepsini kütüphaneye bağışladım.vitrinide çok ihtiyacı olan bir komşum vardı ona verdim kurtuldum ohhh....ondan sonra o komşum (temizliğe gidiyor evlere ) bir gün bana geldi bütün halıları silip dışarı attı koltukları sildi bende önceden perdeleri yıkayıp takmıştım o gün akşama kadar camları kapıları toz alma işlerini yaptım onla birlikte çekilecek ağır şeyleride çektik altlarını silip yerleştirdik .o gün ağır işler bitti.ertesi gün tuvaleti banyoyu filan yaptım haftasonuda eşimle mutfağı yaptık bitti.ama bir günde bitmesine alışık olduğum için içime hiç sinmedi böyle.ben de bundan sonra oda oda gidiyim dedim ama o zamanda diğer yerler kirli olunca temizlenen yerde batıyor gibi geliyor bana.birde derin temizliğe başlayınca diğer bütün işler kalıyor sinir oluyorum.benim sağlık sorunlarım olduğu için hep kadın aldım ilk defa karar verdim kendim yapmaya biraz detaylı anlatabilirmisiniz bu işin sistematiğini arkadaşlar ...uzun oldu gazelcim ..bu arada mutfaktaki cam masa kırıldı köşesinden kazayla kestirmek zorunda kaldım küçücük kaldı neyse idare edicem.başka bir gelişme yok benden bu kadar ...
masaya üzüldüm yagazelcim Allah hayırlı etsin arabanızı büyük rahatlık Allah kaza bela vermesin .mesela bu sabah kalktım oturma odasını yaptım diyelim o gün evi süpürüp silmicezmi?ben hergün mutlaka süpürürür silerim .yada o oda bitince günlük işide yapmak lazım yoksa temizlenen o da batar.oda oda yapmakmı mantıklı yoksa bigün cam perde ertesi gün kapılar ertesi gün halılar filan öylemi daha iyi olur?gerçekten artık alınanlar olmasın ama valla kimsenin ağız kokusunu çekmicem kendim yapıcam .çünkü kadınlara iş yaptırmak istediğini anlatmak onun dandinisine dönmek beni daha çok yoruyor.bu arada daha bi kaç gün önce eşime dedimki şu masaya bir çekiç vurasım geliyor dedimo da oooldu o zaman yer sofrası kurarsın artık hergün dedi gülüştük ...ertesi gün masa kazaya kurban gitti yeni cama 150 tl dedi adam.hakkaten kurtulcam inşallah gerçi acıdım 4 sandalyesiyle birlikte 400 e aldıydım 3 yıl oldu .işte böyleee
canım benim yaa senin o cam masanla yıldızın bi türlü barışmadı zaten :) neyse üzülme, ufak ufak vitrin gibi cam masadan da kurtulma yolu açılmış oluyorr demekki
bazen sevmediğimiz şeylerden kurtulmak için kırk takla atarız bazende böyle kendiliğinden kurtulur bizden o şeyler :)
valla geztapom ben hiç kadın almadım ömrümde şükür sağlığım yerinde..binlerce şükür yavaş yavaş gücüm yettiğince yapmaya çalışıyorum....biraz acele etmemin sebebi sınavlar falan bitti ikinci dönem sınavlarım mayısta başlıyor....mart ortasında ders çalışmaya devam...o yüzden şimdiden bitireyim diyorum çünkü bi yandan ders bi yandan temzilki olmuyor cnm yaa....arabanız hayırlı olsun allah kaza bela vermesin....bizde yeni aldık :) birbirimizi kutlayalım :) elimizde çocukla dolmuşlarda sürünmek çok zor gerçketen allaha şükür aldık rahatladık allah dileyene nasip etsin inşallah....
anlayacağın bizde kemer sıkıyoruz bu aralar :)
temizlik konusunda hiç gocunma canım benim senin nekadar titiz olduğunu biz biliyoruz...sen nekadar psi kirli desende eminim tertemizdir evin...eşin bak yardım ediyormuş ne güzel....
hiç düşünme yüklenme de fazla kendine, sağlık herşeyden önemli....yavaş yavaş ilerle...
hani oda oda gidince içime sinmiyor demişsin ya, işte hakikatli bi bahar temziliği de öyle bi iki günde bitmiyor cnm muhakkak öyle olunca üstünkörü gibi oluyor...annem hep söyler illaki sindirerek yaparsan daha temiz olur diye...ben bugün oturma odamı yaptım nasipse yarın salonumu yapıcam...en sona mutfağı bıraktım işi uzun çünkü mutfağın....
sen mesela nerde sorunun varsa onu izah bize ki ona göre tavsiye verelim cnm...her bayanın sıkıntısı vardır beceremediği veya sevmediği...ben mesela asla cam silmek ocak silmek aspiratör silmekten nefret ederim....bende bunlarla ilgili fikirler istiyorum
fayezcim sen nasılsınhanımlar önce arabalarınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsınız inşlh gazel kolay gesin canım balamışsın maşllh başladıktan sonra sonu gelir geztapo sende içime sinmiyor deme dedikce insanın gözüne batacak bir yerler buluyor birde beni düşünün hiç başlamadım epey zamanda başlayamam herhalde Allahım evim kirli geztaponun dediği gibi kadın almaya başladım 3 aydır kriz geçirtecek yakında bana bizde hanımla birlikteliğimize son verdik benim bu evde bir günde bitirme şansım yok 7 oda ve salon hergüne bir oda düşünüyorum tabiiki kendim yapacağım inşlh sağlığım elvermiyor ama gittiği yere kadar artık dayanamıycamı anlayınca başkasını bulurum herhalade.......
evet canım şükür kavuşturana :) baktım sizden bi girişim yok, şöyle hem temzilik hem muhabbet maksatlı bi konu döşeyeyim de bizim kızları bi toplayayım dedim :) fena da olmamış dimi buluştuk yine ne güzel :) hepinizi gördüğme bende sevindim...araya zaman girsede kopmamış olmak gurur verici :)oooooh tam temiz titiz hanım başlığı olmuş kızlar bana da yer açınnn.....gazelcim yine buluştuk bi başlıkta canımcım....
valla benim özellikle 2 yıldır her günüm temizlikle geçiyor yaa..evde 3 pasaklı erkekle başediyorum eşim sağolsun yardımcı olmak için elinden geleni yapar ama erkek işte...büyük oğlan aman allahım allah onu alana sabır versin felaket yani..ee bi de küçük bıcır var kiii dostlar başına ev dublex odaları üst katta yavrum benim ne ara aldın topladın o kadar oyuncağı da aşağı getirdin şaşıyorum speedy gonzales mübarekonların dağınıklığını topla temizle yemeklerini yedir oğlanı okuldanal karnını doyur okula götür derken detaylı temizliğe geçemeden akşam oluyo valla ..ama ben tabi napıp edip bi yolunu buluyorum akşam onları yatırınca bile temizlik yapıyorum desem yeri var yani..eşim yakında seni kliniğe yatırırız bu gidişle kafayı yedin temizlik diye diyo adam haklı aslında...ümitsiz bir vaka olma yolunda son hız ilerliyorum ..
bu gün güneş var güneşli günlerde temizlik yapmak ayrı bi zevk verir bana açarım kapıyı pencereyi bi havalandırırım evi ohh mis gibi hava diriltiyo resmen insanı sonra hadi gel de temizlik manyağı olma dimi...
benim salon kışdan beri kapalı nasıl temizledimse öyle duruyo valla toz bile yok bu kadar dağınık erkekli eve temiz bi oda olmalı bence ayrı..oturma odam içler acısı orayı temizlerken ayrı bi yoruluyorum çünkü eşyalar eski temizlesem de temizlenmiş gibi durmuyo ama durdum durdum diyorum efe az daha büyüsün öyle yenilensin diye ama bazen hadi mobilyacıya gidiyoruz yeter artık bıktım sokak ortasında yakacam valla hepsini krizim tuttuğunda eşimin telkinleriyle bi bakıyorum vazgeçmişim ...
yine ordan başladım dün perdelerini attım makineye camlarını sildim koltukları halı yıkamayla yıkadım halısını salaklık edip saggy aldığım için onu silemiyorum birbirine yapıştı resmen tiftik gibi onu yıkattırıyorum ama dediğim gibi kurtulacağım günü iple çekiyorum...sonra hafiften mutfağa başladım ama artık onu da bu gün halletmeyi düşünüyorum zaten devamlı elim üzerinde olduğundan fazla beni uğraştıracak iş yok orda o yüzden bu gün ağırdan aldım bakalım ..ama hakkaten her gün bi oda olunca da sanki bi gün önce yaptığın temizlik geri batmış kirlenmiş gibi geliyo yaa offfff hakkaten bu gidişle beni klinik paklar...hadi kolay gelsin hepimize ben azıcık çamaşır suyu koklayım da kendime geleyim
canım senin yerinde olsam az daha beklerdim, çünkü heryer batacak olunca boşa gider temziliğin..herşey bitsin dip köşe güzelce yaparsın cnm...merhabalar güzel bi konu olmuş gazelciğim ben daha başlamadım bahar temizliğine bizim eve kaloriferler sönünce doğalcaz döşenecek oturma odası ve misafir odası falan boyanacak kararsızım döşensinde öylemi temizlik yapayım yoksa döşenmesini beklemeden mi yapayım siz olsanız napardınız fikir verirmisiniz rica etsem
kadın konusunda bi tek ben yaya kaldım sanırım :) bu gidişle bana da kadın tutturacaksınız :)ama yok yok allah muhtac etmesin ben başkasının yaptığını beğenmem ki illa elimi sokacam :) aldığım kadını da çıldırtırım şunu yap bunu yap burayı da yap dedikçe kadın arkasına bakmadan kaçar vallahaa :)araban hayırlı uğurlu olsun cnaım
Allah kaza bela vermesin inşallah
çok sağol kadiscim allah razı olsun allah olmayanlara da nasip etsin inşallah....
fayezcim sen nasılsın
kadın bulmak onunla anlaşmak çok zor değil mi canım
ben şanslıyım neyse ki
çok haklısın canım valla aynen temzile temizle ertesi gün gene aynı hele mutfakların maşallahı var...sabah bal döküp yalanacak duruma getirdim mis gibiydi ama şuan git bak savaştan çıkmış gibi :) aıptır söylemesi çiğ börek yapmıştım hani yağda kızartılandan aşırı koktu mutfakFAZEY VE KADİSCİM iyi dileklerinize teşekkürler canlarım Allah sizlerinde gönlünüzün muradını versin.valla temizlik işleri varya çok nankör hergün yapılması gerekiyo elini üstünden çekmiycen yoksa çok batıyo o zamanda altından kalkılmıyor.kapılmış dünya işlerine hiç ölüm yokmuş gibi ,dolap beygiri gibi dönenip duruyoruz işte vesselam
GAZELİM asprin varya mucize bişey hele aspiratöre mutfak dolabına yağlara çok iyi geliyor tavsiye ederim.senin mutfak dolabın az kolay olur işlerin aspiratöre aspirini bolca sık diğer yerleri yapadur orası yumuşasın sonra süngerin sert kısmını sürdüğün gibi gidiyor yağlar.sen hızlısın maşallah.Allah gücünü kuvvetini artırsında kendi işini kendin yap .kolay gelsin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?