Evhamli,herşeye karışan eş:(

Evrence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
668
1.219
33
Merhaba herkese
9 yıllık evliyim. Esimle severek evlendik.8 yaşında bir oğlumuz var.Eşim merhametli,iyi kalpli bir insan olmakla beraber agresif ve sinirli bir insandır. Siniri saman alevi gibidir. Unutur küs kalamaz.Bana ve oğlumuza fazlaca da düşkündür. Ama çok evhamlı olduğu için herşeye karışır. Çocuk doğdu ayaklanmaya baslayinca ocağın etrafına demir levhalar takıldı (önlem amaçlı) evimde hala sehpa yok çocuk düşer takılır diye hala aldırmaz. Bulaşık makinasını doldururken gelir kapatır olurda es kaza bir bıçağı sepete düz koysam tersine çevirir böyle koyma takılır düşeriz bıçağın üstüne der.Az önce geldi yemeği yaparken bulasikligi mutfak masasinin üzeri koymuştum. Gene ekmek bıçağını gördü böyle koyma dedi.1-2 biseye daha karıştı ben çıldırdım ama cocuk var kendime geldim hemen .oglusum geldi hemen bizi baristirmaya çalışıyor,bizi birbirimize öptürüp sarılttı hemen arayı bulmak için .Cocugun yemesine icmesine karisir fazlasi dokunur diye .Cocuk 2 gun kakasini yapmazsa kabizlik basladi der sanki ben sucluyum gibi beni yemeye başlar ki çocuk bi dönem kabızlık çekti ama düzeldi ,bazen üst üste 2-3 gün yapar nedir yani abartır herşeyi. Hava biraz serin olsa hastalanacak diye parka ,sahile çıkartmami istemez.Kisaca kim anne belli değil evde.Evhamli oluşu bende psikolojik şiddete dönüşüyor. Anlatamiyorum kaç defa söyledim bazen sinir krizinin eşiğinden dönüyorum ki çocuk olduğu icin otokontrollü davranıyorum.cocuktur koltuk tepelerine cikiyor arada sekilden sekile giriyor hemen duseceksin oglum in.cikma..ziplama sözler başlıyor ki abartı bi sekilde yapmıyor çocuk bunlari. Ben fazlasıyla dikkatli bir anneyim aslında ama iş ev koşturma arası küçük dikkatsizliker olabiliyor artık ne yapacağımı şaşırdım bende insanım.Bagiris çağışırimiz bitmiyor özelllikle de benim sabrım tükendiği icin artık en küçük eleştiriye tahammülüm kalmadı hemen çıldırıyorum. Evine bağlı,namuslu da bir insan birbirimizide seviyoruz ama bu sekilde yıllarca nasıl dayanacağımi bilemiyorum.Bazen sevgimin tahammülümun son sınırlarına geliyorum.Soguyorum sonra ısınıyorum ama yapboza döndü resmen evliliğimiz. Duyguların bu kadar gelgitli olmasi da iyi değil farkındayım. Doktora git diyorum ama sallıyor beni,doktora karsi değil ama uğraşmıyor, şu anda da karşımda bisey olmamış gibi cayimiz kekimiz nerde kaldi diyor gülerek. Gerçekten beni sonunda çıldırtacak yaa.Yaşlandıkça düzelmez iyice kötü olur iyice evhamı artar gibime geliyor artik ne kadar artabilirse! Evde cam kirilacak diye ödüm kopar. Camı iyi süpüremeyiz bir yerimize batar diye sinir basar hemen söylenmeye başlar. Allahaskina ne yapayım ben.Cok uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen

Eşimde evhamlıdır çocuklar konusunda, geceleri benden çok kalkıp çocuklarını üstünü örter. Çocuklar için tehlikeli birşey varsa ortada birbirimizi uyarırız. Ama beni suçlayıcı bir tavrı olmadığı için ben bu evhamlı hallerini kabullendim. Fırsata çevirip çocuklarla ilgili birçok şeyi yapmasının keyfini çıkarıyorum açıkçası.

Kim anne belli değil demişsiniz ama eşiniz de evladınızın babası, müdahale etme hakkı var haliyle.

Kendisi birşey yapmayıp sadece sizi yönlendirmeye çalışıyorsa orası can sıkıcı olur elbette.

Tabii babası elbette karışacak ama işte ayar kaçıyor. Beni sürekli suçlamiyor ama surekli uyarı halinde. Yani sürekli bir teyakkuz halindeyiz.Hata yapmayayım da konuşacak birşey bulamasin istiyorum.Ama olmuyor her zaman birşey buluyor yani ortada hep bir iz bırakıyorum:)

Allah sabır versın size, düşünceli olması güzel ama, süreklıde karışmasıda yorar insanı.

Ayni beni anlatmissin ama kocanin rolündeki ben. Bi travma geçirmiştir ondan boyledir. Kelin ilaci olsa kndi basina surer. İnsallah esinde bnde duzeliriz ne diyim

Karsi atak yapacaksiniz. Bir sure ondan daha evhamli olmayi deneyin. Ona ayna olun yani, belki yaptiginin ne kadar yorucu oldugunu anlar.

Ocak etrafına yaptığı şey her neyse helal olsun diyorum, ne düşünceli bir babaymis.

Bıçak konusunda da kesinlikle haklı hiçbir şekilde bıçak düz bırakılmaz, taşırken düz taşınmaz.

Cam konusunda da haklı , ufacık bir cam tanesi için aylar sonra ameliyat olan kangren dönen ayaklar var Allah korusun.

Sürekli sizi suçlamıyor da , bana fazla takıntı yapmışsınız gibi geldi.

Bir ebeveyn böyle davranıyorsa altında yatan korkuları çözmek lazım. Cünkü böyle olanları korkuları böyle hareket etmeye itiyor

Tüm anne babaların bu sekilde önlem almasi gerekmiyor mu zaten ben neden abartı bir sey göremedim, benim eşim de bebeğimiz konusunda cok hassastır, gün içerisinde su içti mi, yemeğini yedi mi sorar kucağına aldığında ilk yaptığı sey sırtına bakmaktır terledi mi diye kontrol eder, ortalıkta sivri keskin bir nesne gördü mü kaldırır, duş gününü geçireyim uyarır. Orta sehpamız var ama düşer de kenarına basını carpar diye kullanmıyoruz mesela. Benim hoşuma gidiyor ilgilenmesi, bebeği neyi sever nelere gülümser nelerden hoşlanmaz hepsini bilir. Ben mutluyum böyle bir baba olmasından, ilgilenmese bu sefer neden her şey bana bakıyor deriz ilgilenirler sanki annesi o olur :))

Babam da tek cocuk ablam varken oyleymis. Annem sayiniz arttikca evhami azaldi diyor Yine var tabi biraz. Can cikmadan huy cikmazmis. Hala bizi denize sokmaz. Girersek yanimizda gelir. Esimle balayimizda denizli bir yere gittik beni 10 kere aradi esimi 50 kere. Casper denize girmesin.,girerse yaninda git demis kurban oldugum Torunlari azicik hoplasin ziplasin hemen aman durun bisey olacak falan der engellemeye calisir. Anneme mutfagin halisi kayiyor diye degistirtmis yeni evliyken. Ya dusersem,kafami vurursam, beyin kanamasi gecirirsem. Bir suru felaket senaryosu. Zavalli annem 1 ay kullanamadim ceyizlik halimi diyor hala
Bu arada ben de bulasik makinesine bicagi ters koymam. Esim koyarsa da kiyamet koparirim. Elime batar geri cikarirken falan diye

Lutfen haksizlik etmeyin esinize oda babasi ne siz evladiniz konusunda ondan daha fazla soz sahibisiniz nede esiniz sizden fazla soz sahibi olabilir esit olmaniz lazim. Evham kismina gelince benim esimde boyle inanin okurken benmi yazdim dedim. Ben cozumu nerde buldum biliyomusun kabullendim onu bazen soylendigim oluyo ama her dedigine karisilik verip tartisma cikartmiyorum 'tamam hayatim haklisin ben cok yoruldugum icin bazen dikkatsiz davraniyorum sen ilgileniyosun zaten boyle seylerle bende rahat ediyorum' tarzi konusuyorum. Cocuklarin her turlu bakimlarinda hep olayin tam icindedir bana yardim tarzinda degil onunda gorevi oldugu icin yapiyo. Oylede olmasi lazim zaten siz bence cok fazla yuk almissiniz omuzlariniza. Rahat olun bence agrasif davranmanin kimseye yarari yok

Iyi de eşiniz bana normal geldi. Bizim evde de çocuklar olduktan sonra bu değişiklikler oluştu. Türkiye'de kaç kişinin derisinde yanık izi var biliyormusunuz çocukken üzerine dökülen sıcak sıvılar yüzünden? Ev bir çocuk için en çok kazaya maruz kaldığı yer aslında. O koltuk üzerinde ziplarken düşüp kırılan kolum avr mesela 4 yasindaymisim bence eşiniz çocuğunu çok seven ve başına birsey gelmesini istemeyen bir baba. Evham filan yok yani.

of malasef benimkı de tam anlattığınız gibi.gerçekten insanı çileden çıkartıyorlar.bende sinir krizi geçiriyorum buyuzden .zaten aşırı titiz.çocuk para ellesin yıka telefonu ellesin yıka.Tamam doğru diyorda bunu surekli demesi bende yan etki yapıyor.eskiden benle uğraşırdı.şimdi çocukla gerçekten zor

Yeğenim yeni yürümeye başladığında her yere uzanıyordu, kapı kollarına falan. Çorba koymuştum masaya ama masa da yüksekti, soğusun biraz diye altına da soğuk su koydum, arkamı dönsüm iki adım attım ekmek almaya yeğenim ağlamaya başlası. Çorba üstüne gelmiş allahtan tencereden hemen almamıştım, masanın üstünden parmağıyla ittire ittire çekmiş kendine velet. Kaç yıl geçti çok suçladım kendimi yüzü kızarmıştı, şimdi ocağın etrafına korkuluk yapıyorum geldikleri zaman veya arka gözüne alıyorum, masanın üstünde bardak bile bırakmıyorum 4.5 yaşında şu an. Kendime engel olamıyorum ama travma oldu resmen eşiniz de böyle travmatik bi olay yaşamışsa normal ama sizinki bi tık fazla geldi bana. Doktora gitme konusunda üstüne gidin. Her şeyin dozu vardır, evham yapmak iyidir tedbirli olmak güzeldir ama biraz takıntıya dönüşmüş. Kendisine de zarar, yapma etme diyerek kendisini de yoruyor. Çok iyi anlıyorum eşinizi sürekli bişey olacak korkusuyla tedbir almak acayip yorucu.

Adam hasta psıkıyatrıye gıtmelı

Aynı benim eşim. Gerçi bizimki 9aylık ama içim bayıldı evhamından. Her şeye de karışır. Normalde karışmayı çok sever çocuk olunca daha başka oldu. İki katı müdahale ediyor. Oğlan eline bişey alsın hemen elinden alır. Ek gıdaya başlayınca blw usülü yapauım dedim. Allahım yıldım. Ek gıda işini ona bıraktım. Emzirme şeklime kadar müdahale ediyor. Ve aynı şekilde benimde sinirlerim bozuluyor. Bazen salıyorum ne yaparsan yap diye bazen tartışıyorum. Bakalım ne zamana kadar gidecek göreceğiz. Çocuk konusunda hassaslar demek ki! Adamı değiştiremeyeceğime göre böyle kabul ediyorum.

Her birinizin farklı bakış açısı için teşekkür ederim. Senin gibi kimse yoktur diyorum ona ama anladığım varmış. Benim verdigim örnekler sınırlı örnekler daha milyonlarca örneğim vardır. Önlem amaçli olanlar elbette güzel. Temkinli olmakta fayda olmaz mi ki bende bazı şeylerde esime benzemeye başladım. Mesela çocuğa sürekli başını çarpacaksin diye uyarır çocukta yoruluyor birde evhami çocuğumuza geçmesin istiyorum .Evhami bilmem ama dikkatli bir cocuk bu sekilde de gider gibime geliyor.Bu da çok artı bir durum.Oglumuz dışarda bir yere giderken anne babam da gelecek mi diye soruyordu bir ara. Eşim de tabii geleceğim oğlum deyince baba sen yorulma evde dinlen ya da arkadaşlarinla gez diyordu karışıyor diye.O derece karışıyordu elini 2 dakika biraktirmiyordu çocuğun. Şimdi o konuda biraz daha düzeldi. Farklı açıdan bakmayı deneyeceğim belki benim için de daha kolay olur.

Yok gerçekten takinti değil anlattiklarimin disinda cok fazla örnek var.Haklilik payi da var ama sürekli olması yorucu.Sitede çocuklar kedi seviyor biz kedilerden kaçıyoruz.Tirmalarsa ve kedi kuduzsa tehlikesini elbette biliyorum ama çocuğa da gunah degil mi.Hayvana dokunmadan büyüyen çocuk olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…