evi almak mantıklı mı?

Dini açıdan bakıyorum
Faiz haram
Ama nefis çok cazip gösteriyor inanın

Toplam gelirimiz 8 bin
İlk zamanlar kendimizi kısıp 6 bin olarak insanlara borçlarını ödeyebiliriz
Yaklaşık bir 15 bine ihtiyacımız kaldı
Onuda bulursak kredisiz halledecek gibiyiz

8 binse hic dusunmeyin zaten.

6 bin odeyerek 2 yila borc mirc kalmaz. Bankayada bulasmayin.

Onemli olan oncelik sirasi kimin isi aceleyse onu basta odeyin. 24 bin aldiginiz bir insani 6 bin odeyerek 4 ayda bitirirsiniz.

Hayirli olsun yeni eviniz. Rabbin huzurla oturmayi nasip etsin.

Bence alma yönünde gidiyor sorularının cevapları tekrar taşınma vs ayni ücrette iyi bi daire bulmak vs. Çok bayilmiyorsan ama seviyorsan evini ilerde degerlenince satıp gonlunce alırsınız.

evi alın almasınada cevreye borcunuzu nasıl odeyeceksınız, aylık ödeme planı cıkardınız mı?

en ıyısı uygun fıyatlı faız veren bır banka bulup vadeyı kısa tutmak ve aylık ödeme mıktarını arttırıp kısa surede tek elden borcu kapamak..

Kocanla ilgili ve boşanmayla ilgili çok konun var. Ev almak iyi bi fikir mi önce onu düşün.

Kredili alırdım ben olsam. Ev değer kazanır diyosun. Kredinin faizi de çıkmış olur böylece.
Evet kocamla da boşanmayla da ilgili pek çok konum var
Neden bu konuda onu dile getirme ihtiyacı duydunuz ki
Bu çok daha farklı
Oldu ki boşandım diyelim bunun kanunu var hukuku var
Alırım tekrar paramı
Siz evlimisiniz peki
Evliyseniz hiç boşanmama garantiniz var mı?

ee o zaman neden buraya sanki 80-100 sağdan soldan toplayacak gibi yazıyorsunuz
Zaten sağdan soldan topluyoruz
Galiba tam anlayamadınız siz beni
Bizim 70 binimiz var üzerini aile ve arkadaşlardan toparlayacağız
Sonra da size yapılan gibi borcumuzu insanlara ödemeyeceğiz

Yani şöyle diyeyim
40 bin acil hemen ödenecek para
Diğerlerinin aciliyeti yok

Zaten sağdan soldan topluyoruz
Galiba tam anlayamadınız siz beni
Bizim 70 binimiz var üzerini aile ve arkadaşlardan toparlayacağız
Sonra da size yapılan gibi borcumuzu insanlara ödemeyeceğiz

kız doğru söyluyorum hakikaten ödemiyorlar niye inanmıyorsun odeyeceksen hatta evi karlı bir şekilde satıp millete laf düşürmeden kapatacaksan Allah yardımcın olsun ama hele ailelerden alınan parayı ödeyeni görmedim

Ödemezsemde sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ki
Ana benim baba benim
İster öderim ister ödemem
Hatta onlar belki hediye bile edebilirler bana borcumu
Ben borç alan olduğum için yorumunuz çok ters
Veren olsam anlarımda
Beni bana kötülüyorsunuz resmen

Dini yorumlardan ve polemikten kaçınalım rica ediyorum.

eee konu açtın söyledik sen de konu açmasaydın.bence ev felan alma sende bu mantık varken evliliğinde uzun sürmez.

Bu devirde kimse kimseye 85bin ev alması için borç vermez. Hadi 10bin, 20bin neyse de...

Karşı taraf düşünmez mi? Ev alıyor, kar yapıyor, benim paramı belki 5 yılda ödeyecek, hem de 85bin olarak.

Hic dokunmasa faizle 100bin olur, 5 yılda.

eee konu açtın söyledik sen de konu açmasaydın.bence ev felan alma sende bu mantık varken evliliğinde uzun sürmez.
Sebatiye evliliğim biterse en azından anlaşamadığımız için biter
Ya senin ki gibi olsaydım
Evli olduğum halde aklımda halen eski sevgilim olsaydı
O zaman daha acı olurdu inan
Bu dediğin sözden sonra umarım ki senin evliliğin uzun sürer
Hadi bye

ha ha ha çok alındım benim en azından eski bir sevgilim varmış hem sevmesini biliyormusum hem de terk etmesini biliyormusum yaa sen tam bir zavallısın.eski sevgilim her zaman aklımda olacak çünkü çok akıllı bir kadınım ve hafızam zehir gibi.kocama bakıp hep şükredeceğim eski sevgilimi düşünüp kocamın değerini bileceğim.inşaallah senin kocanda seni düşünüp yeni karısıyla hep mutlu olur sana da bye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…