evi kelebek bastı

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
of ben c.tesi günü yeni evime taşındım ama evde çok fazla kelebek var nasıl kurtulucam onlardan bir fikri olan varmı acil denemem lazım

Canım mevsimden herhalde bizim de bahçe yeşillik heryerde kahverengi kelebek var..

Hem de bahçe kaç kere ilaçlandı..

Balkonu yıkadım az önce en az yirmi tane ölmüş kelebek vardı..

ay zararsızlar ama insan gece ağzına burnuna gircek diye korkuyo onlara ilaçta yok bide güveyle kelebek benziyomuş inş.. güve değildir onlar

minik kahve rengi kelebekler ise güve kelebegi dedigimiz seyden olabilir evde bozulmuş bakliyat ceviz vs falan varsa ya da eskimiş yün seyler falan onlardan kaynaklanabilir dolaplarınızı kontrol edin derim

offf bende bozuk bişi yokta zaten yeni taşındım herşey temizlendi bizim alt katta bakliyat deposu varmış sanırım ordan geldiler aman yaa tam rahat edicem derken yeni evimde bide bunlarla uğraş şimdi

Sinek spreyi sık..odalara teker teker...kapat kapısını...

Ama...kaynağını bulmak gerekir...tahminim güve kelebeğidir...sizin eşyalarınızdan çıkmışda olabilir...ya yünlü giysilerden yada hububat türü şeylerden..malum..hava çok sıcak.

Canım güvenin rengi kelebeğe oranla daha mattır ve kanatlarının üstü pullarla kaplıdır. İnsana zarar vermez ama yiyecek ve eşyalar için zararlı. Bu güvelerin farklı bir çok çeşidi var: tahıl güvesi, halı güvesi, elbise güvesi vb. Bence bir ilaçlama şirketi ile konuş. Gelip güvenin türüne baksınlar. Türüne göre ilaçlama değişiyor çünkü. Ancak bu şekilde kurtulabilirsin sanırım.

ay o kelebeklerde bizim evdede var kahverengi bazıları küçük bazıları normalden biraz büyük heryerdeler bazıları bakıyorum yerde ölmüş temizliyorum ama bitmiyorlar yaa kışın böyle bi sorunum yoktu. balkonda asma var acaba ondan mı geliyor benimde canımı sıkmaya başladılar...:120:

Back
X