Evi satıp topraktan eve girmek ?

oyledegilboyle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2022
303
-4
28
35
Hepinize merhaba.Hemen konuya giriyorum.Oturduğumuz daire yaklaşık 2 milyon ediyor.Topraktan alacağımız daire ise 1 milyon 350 bin ve iki sene sonra teslimat yapılacak.Borçlarımız olduğu için aradaki parayla hem borçları ödeyip hem de iki sene için çıkacağımız evin kirasını ayırmak istiyoruz.

Alınacak daire oturduğum daireden küçük olacak bu arada ama kaliteli olacağı için her iki daire de iki sene sonra hemen hemen aynı fiyata gelirmiş.(Oturduğum evin malzemeleri kalitesiz,dubleks olduğu için akıtıyor ve site sorunları bitmiyor)

Sunu da söylemeden geçmiyim.Görümcem ve kayınvalidemle şu an aynı sitede oturuyoruz ve konuşmuyoruz.Bu durum da beni aşırı rahatsız ediyor ve burada kalmak istemiyorum.Ama düzenim bozulacak diye de korkuyorum açıkçası.Tavsiyelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Yapacağımız iş mantıklı mı olur yoksa saçma mı ? Hepinize teşekkürler

durum her ne kadar madden mantıklı gözükse de
(manevi açıdan da kesinlikle çıkın ordan derim; İnsanın sevmedikleriyle her an karşılaşabileceği bir ortamda olması çok kötü)
yalnız topraktan eve girmek hem çok avantajlı hem de şuan çok riskli
Müteahhit tanıdık mı ? önceden bitirmiş teslim ettiği yapılar var mı ?
bir arkadaşım avukat
şu sıra baktığı davaların çoğunun topraktan eve girmiş ama sonradan artan demir işçilik malzeme vs.. fiyatlarından dolayı müteahhidin sözleşmeyi fesh ettiği davalar oluyor dedi
varsa tanıdık bir avukatla çok iyi bir sözleşme düzenleyerek noter tasdiği ile bu işe girmenizi tavsiye ediyorum.

gayet mantıklı bir durum olurdu bundan bir kaç sene önce bu, ama şu an biraz riskli.
genelde teslim tarihini bir kaç yıl geciktiren projelerle dolu etrafımız.
bunu göze alarak adım atın, 2 seneye değil 4 seneye olabilir mesela teslim, ekonomi çok belirsiz.
planlarınızı bu ihtimalleri de göz önüne alıp yaptığınızda hala durum mantıklıysa uygulayın derim.

durum her ne kadar madden mantıklı gözükse de
(manevi açıdan da kesinlikle çıkın ordan derim; İnsanın sevmedikleriyle her an karşılaşabileceği bir ortamda olması çok kötü)
yalnız topraktan eve girmek hem çok avantajlı hem de şuan çok riskli
Müteahhit tanıdık mı ? önceden bitirmiş teslim ettiği yapılar var mı ?
bir arkadaşım avukat
şu sıra baktığı davaların çoğunun topraktan eve girmiş ama sonradan artan demir işçilik malzeme vs.. fiyatlarından dolayı müteahhidin sözleşmeyi fesh ettiği davalar oluyor dedi
varsa tanıdık bir avukatla çok iyi bir sözleşme düzenleyerek noter tasdiği ile bu işe girmenizi tavsiye ediyorum.
dediğiniz konudan ben de korkuyorum ama tanıdık biri ve çok büyük depoları varmış malzemelerini almışlar çok önceden.(dün yapılmaya başlanan bir sitesini görmeye gittik yanda başka inşaatın bekçisi vardı ve şurası sizin baktığınız yer diye gösterdi.)

gayet mantıklı bir durum olurdu bundan bir kaç sene önce bu, ama şu an biraz riskli.
genelde teslim tarihini bir kaç yıl geciktiren projelerle dolu etrafımız.
bunu göze alarak adım atın, 2 seneye değil 4 seneye olabilir mesela teslim, ekonomi çok belirsiz.
planlarınızı bu ihtimalleri de göz önüne alıp yaptığınızda hala durum mantıklıysa uygulayın derim.
gönül ister ki zamanında teslim edilsin ama yapılacak site de konum itibariyle bana hitap etmiyor malesef.Eşim oraya gidip oturmayız , ya satarız ya kiraya veririz yatırım olarak düşün diyor.

Gerçekten guvenilir bir firmaysa girin bu işe derim ama bu zamanda bugün karar verdiğimizi yarın yapamıyoruz.
Ekonomik sartlar herkesi zorluyor.
Bahsettiğiniz sebepler gayet geçerli sebepler bence ama dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayın.

Topraktan ev kaldı mı o rakamlara? İnsaat malzemelerine gelen zamlardan dolayi cogu firma rakam güncellemesi yapmıs bir de.Bir kac arkadasim anlastigi rakamin üzerinde para ödedi.Ben evi satip topraktan yeni bir daireye girsem makas en az 5 milyon.:KK57:
Sizin mevzunuzda haklı sebepleriniz var yeni daireye de zaafım olunca bana mantıklı geldi..

Topraktan ev kaldı mı o rakamlara? İnsaat malzemelerine gelen zamlardan dolayi cogu firma rakam güncellemesi yapmıs bir de.Bir kac arkadasim anlastigi rakamin üzerinde para ödedi.Ben evi satip topraktan yeni bir daireye girsem makas en az 5 milyon.:KK57:
Sizin mevzunuzda haklı sebepleriniz var yeni daireye de zaafım olunca bana mantıklı geldi..
oturduğum şehri söylemek istemiyorum ama İstanbul değil.Alınacak ev oturduğum evden 35 metrekare kadar daha küçük ve bu daireler en uyguna sattıkları(fırsat daire olarak geçiyormuş)normalde 1900den başlıyor.Dediğim gibi daha da yüksek meblalara bulduk ama mantıklı değil bizim için :(

Eşim inşaat sektöründe, kp. evlenmeden önce bir ev vermişti onu sattı topraktan aldı, tekrar sattı tekrar aldı, 10 yıldan fazladır ticaret haline getirdi, ciddi de karlar elde etti. Ama bizim avnatajımız eşimin sürekli sahada olması, hangi müteahhit yükselişte, hangisi batak vermiş, kim söylediği sürede teslim eder, kim etmez, hangi ev teslimde daha çok kar getirir, hangi muhit yükselişte, hatta okul AVM yakın mı, ulaşım nasıl, malzeme fiyatları 3.ay sonra ne olacak gibi gibi hepsini hesaplayarak hareket ediyor. Hatta artık eşim ev aramıyor, nakite ihtiyacı olan müteahhit kendi gelip eşimi buluyor.

Yapın derim, kazancınız bile olur, size tek tavsiyem araştırmadan sakın girmeyin, eşime de sordum ne tavsiye edersin diye, müteahhiti iyi araştırsınlar, bir de kooperatiflerden uzak durup yap sat alsınlar dedi.

Allah gönlünüze göre versin.

Güvenilir firmaysa mantıklı ama evi görmeden ben rahat edemezdim. plan bellidir ama içine girince insanın içine sinmeyebiliyor. Planı içinize sindiyse yapılabilir. Hemde yeni bir eviniz olur 😊

Maalesef ne kadar güvenilir olsalar da şu anki piyasa ne getirir bilinmez çünkü insanlar zarar ediyorlar, işin içinden çıkamıyorlar haliyle iflas bayrakları açılıyor. Bir yıl kadar önce biz de girdik topraktan çok düşündük 200 bin gibi bir rakamdı ilk düşündüğümüzde korktuk tabi etrafta kötü tablolar olunca ama sonra elimizdeki paranın eriyip gitmesindense risk aldık bir kaç ay sonra 600 bin gibi bir rakama aldık. Şimdi az kaldı teslim tarihine ama hala içimde bir korku var ne yalan söyleyeyim biter mi bitmez mi soruları. Yine de dediğiniz gibi malzemesini falan almışsa belki o kadar etkilenmez ve bitirirler İnşallah gönlünüzce olur her şey.

Hepinize merhaba.Hemen konuya giriyorum.Oturduğumuz daire yaklaşık 2 milyon ediyor.Topraktan alacağımız daire ise 1 milyon 350 bin ve iki sene sonra teslimat yapılacak.Borçlarımız olduğu için aradaki parayla hem borçları ödeyip hem de iki sene için çıkacağımız evin kirasını ayırmak istiyoruz.

Alınacak daire oturduğum daireden küçük olacak bu arada ama kaliteli olacağı için her iki daire de iki sene sonra hemen hemen aynı fiyata gelirmiş.(Oturduğum evin malzemeleri kalitesiz,dubleks olduğu için akıtıyor ve site sorunları bitmiyor)

Sunu da söylemeden geçmiyim.Görümcem ve kayınvalidemle şu an aynı sitede oturuyoruz ve konuşmuyoruz.Bu durum da beni aşırı rahatsız ediyor ve burada kalmak istemiyorum.Ama düzenim bozulacak diye de korkuyorum açıkçası.Tavsiyelerinizi paylaşırsanız mutlu olurum.

Yapacağımız iş mantıklı mı olur yoksa saçma mı ? Hepinize teşekkürler
Evi satıp başka bir yerden almaya ne dersiniz neden topraktan yaziliyorsunuz ki o fiyata sıfır ev vardır illa ki içinize sinecek o kadar sene kiraya çıkıp evin yapılmasını mi bekleyeceksiniz

Eşim inşaat sektöründe, kp. evlenmeden önce bir ev vermişti onu sattı topraktan aldı, tekrar sattı tekrar aldı, 10 yıldan fazladır ticaret haline getirdi, ciddi de karlar elde etti. Ama bizim avnatajımız eşimin sürekli sahada olması, hangi müteahhit yükselişte, hangisi batak vermiş, kim söylediği sürede teslim eder, kim etmez, hangi ev teslimde daha çok kar getirir, hangi muhit yükselişte, hatta okul AVM yakın mı, ulaşım nasıl, malzeme fiyatları 3.ay sonra ne olacak gibi gibi hepsini hesaplayarak hareket ediyor. Hatta artık eşim ev aramıyor, nakite ihtiyacı olan müteahhit kendi gelip eşimi buluyor.

Yapın derim, kazancınız bile olur, size tek tavsiyem araştırmadan sakın girmeyin, eşime de sordum ne tavsiye edersin diye, müteahhiti iyi araştırsınlar, bir de kooperatiflerden uzak durup yap sat alsınlar dedi.

Allah gönlünüze göre versin.
yap sat tan kastınızı anlayamadım:( yapıldıktan sonra satalım gibi mi(benim dr eşimin de bu konularda bilgisi yok malesef )verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

Back
X