ya ben de sizi haklı buluyorum ama bazı şeyler zamanla oturuyor evlilikte.
şimdi geçmişe döndüm de, benim kv ve kp de 2. ayımızda gelip 2 hafta kalmışlar, sonraki gelişleri de sanırım bir 2-3 ay sonrasına denk geliyor. ben de aynen kendi ailemi de dahil ederek ailelerle bu kadar içli dışlı olmayı sevmem.
çok tepki vermedim o zaman, olduğum gibi davrandım, gelene de misafirim olarak davrandım.
kp çok geçmeden vefat etti, kv de zamanla sıklığı kendisi azalttı, çocuklardan sonra bana biraz kırgın ve neredeyse hiç gelmiyor.
biraz zaman vermek mi gerekir, yoksa ilk seferde tepki göstermek mi gerekir?
doğrusunu ben de bilmiyorum.
ama taktiğim genelde şudur. Eşime muhakkak hemen tepki gösteririm, örneğin size söyledikleri sözler kabul edilebilir değil, bunları şimdilik sineye çekeyim, bir daha olursa tepki göstereyim demem.
Ama daha uzak kişiler için ilişkilerin oturması için biraz zaman tanırım, sonuçta iyi veya kötü herkesin bir beklentisi var ama daha tam birbirinizi tanımamış huyunu suyunu öğrenmemişsiniz kayın ailenizle. Çok normal bir tarafın farklı bir şekilde davranması. Zamanla sizi tanıdıkça o da ayağını kesecektir, zaten ilişki şekillendikçe bu gelme gitme olayları da düzene giriyor.