Evim birtürlü temiz olmuyor..

zuzu_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
56
0
46
Çanakkale
Merhaba kızlar.Ben sizlerden fikir almak istiyorum.Bana yol gösterirmisiniz ;
Derdim ne biliyormusunuz?
Ben çoğu bayan gibi çalışan bir bayanım.Akşam 20:00 de işten eve gidiyorum.Eşim alıyor akşamları beni en geç 10 dk da evde oluyorum.Sabahları da saat 8:30 da iş başı yapıyorum.Çocuğum olmamasına rağmen evim bir türlü temiz olmuyor dağınık oluyor yemek her akşam olmuyor mesela bu akşam evde yemek yok çıkışta dolaptan hazır pizza çıkartıp onu pişiricem mecburen.Yapılcak bir sürü malzeme varken.Yani ben böyle bir bayan olmak istemiyorum.Ben evi derli toplu olan her zaman yemeği olan üstü başı bakımı güzel olan bir bayan olmak istiyorum ama hiç bişeye yetişemiyorum kızlar.Eşim akşamları evde süpürge açtırmıyor sesinden rahatsız oluyormuş.Ayrıca yemekten sonra ayrıca çay yada meyve servisi istiyor.Pazar günü izinliyim sadece o günde eşim sürekli yanımda ya bir yere gitmek istiyor benide götürüyor yada evde temizlik yaptırmıyor.Arkadaşlarım bana sakın eşini tek gezdirmeye alıştırma seni evde bırakıp gitmeye alışmasın ne olursa olsun sende onla git diyorlar.Bazen evi olduğu gibi bırakıp kapıyı çekip gidiyorum.Eşimin çok çevresi olduğu için pat diye misafir geliyor mesela yada eşim plan yapmış bu akşam buraya gidiyoruz diyor istiyorumki hem ben bakımlı olayım hem evim düzgün olsun.Bazı sabahlar yataktan kalkamıyorum bile yorgunluktan.Kızlar benmi beceriksizim sizce nasıl yapıcam bana yol gösterin.

Eşinle eve dönüyorsun onunla geziyorsun evine de zaman ayırmalısın evde işleri bri defa da bitirmek yerine akşamları kısa zamanlara dağıta bilirsin bir akşam yemek yap ertesi akşam yanına çorba pilav vs ekle bu arada bir akşam banyoyu temizle başka bir akşam ütü yada temizlik gibi ben bu aralar böyle yapıyrum önümüzdeki dört ayda böyle yapacağım haftas sonu derslerim olduğundan cumartesi çalışıyor olman dezavantaj çalışmasa idin çok faydasını görürdün fakat pazar günü konusunda arkadaşlarına katılıyorum sen eşinden ayrılmamalısın yalnız kalmamalı işler uğruna onu tek gezmeye alıştırırsan bu defa eşini kaptırabilirsin ayrıca da evin düzenini eşin çok dert etmiyorsa sen hiç dert etmemelisin durumun el veriyorsa en azından ayda bir defa büyük temizlik için bir kadın alabilirsin gerisini sen bir şekilde ayarlarsın dolaba kıymayı köfte olarak koyabilirsin hemen hazrı pişirmesi kolay olur ben bu şekilde prtaik yollar edinmeye açlışıyorum bunu da yaşayarak öğrendim. sevgiler

merabalar, zor bi durum.burada yapılması gereken bence,iş paylaşımı yapmaktr çünkü ikinizde çalışıyorsunuz evin ihtiyacını beraber karşılıyorsanız işide beraber yapmaktır.eşini yemek konusunda olsun temizlik konusunda olsun sana yardım etmesi lazım.yemekten sonra çay,meyve vs servis istiyormuş en doğal hakkı tabi ama kendisi de yapabilir.ama sizden bunu görmesi de hoşuna gideceği için bazen de sizin ona güler yüzle,tatlı dille cilveyle bunları yapmanız iyi olur.iş paylaşımı yapmıyorsa çok yoruluyorsanız bence işinizi bırakın.çünkü sizi anlamıyorsa yardım etmiyorsa haksızlık adaletsizliktir.eve iki kişi olarak para getiriyorsanız beraber de iş yapılması lazım.düşünsene o sadece işine gidip geliyor.sen ise çalışıyorsun, yemek yapıyorsun ,temizlik yapıyorsun sonra çocuğun olacak ona bakacaksın...yani demem o ki eşin bi iş yaparken sen bir sürü iş yapıp ondan çabuk yıpranıp yaşlaıcaksın.eğer sana yardım etmicekse işi bırak derim...

bence çalışma..evinin hanımı çocuklarının anası oleşin işten gelince seni süslü püslü,sofrayı da hazır görsün

Merhaba, ben de yeni evliyim ve düzen kurmaya çalışıyorum.. Sana tavsiyem vakit bulduğunda buzluğunu pratik yemekler yapacağın şeylerle doldurmaktır.. Böylece işten eve geldiğinde çabucak yemek hazırlayabilirisn.. Nohut, fasulye haşla at buzluğa, pişirmen kolay olur sonrasında.. Tavuğu iyice pişir, etini küçük parçalara ayır, buzluğa at..Tavuklu pilav yaparken çok kolay olur.. Ve bunun gibi şeyleri nette araştır öğren.. ben de öğrenmeye çalışıyorum.. Temizlik için de sanırım en iyi yöntem bir temizlikçi tutman, çünkü geç oluyorsun evde, cumartesileri de çalışıyorsun.. Kendini çok yormuş olursun aksi takdirde.. Ama kesinlikle düzenli ol.. Mesela elnbiselerini çıkardın, katlayıp da kaldır hemen dolabına, yataktan kalktın hemen topla, kirli bulaşıkları hemen makinaya kaldır, yoksa o dağınıklığı toplayabilmen imkansız olur.

Çok kolay gelsin..

Kızlar ben çalışmak istiyorum açıkçası evet eşimin durumu çok şükür iyi ama benim bu memlekette kimsem yok.Evde kaldığım dönemde çok sıkılmıştım evde çok ağlamıştım hiç biryeri bilmiyorum hiç kimse gelmiyordu.Şimdi en azından kendime ait çevrem var hep eşimin gölgesi altında onun çevresi altında yaşamak istemiyorum.Onun çevresindeki arkadaşları herkes çalışıyor bayanlarda dahil.Bir ortama giriyoruz ben çalışmıyor oluyorum kendimi kötü hissediyorum

Bence de keinlikle işiniş bırakma, ikisini birlikte halledebileceğin yollar düşün.. Sonucta bu dünya ya sadece temzlik yapmak için gelmedin ki sırf bu sebeple hayatını kısıtlayıp işten çıkasın.. Bence yapmamalısın böyle bir şey..

tabi burada en doğru kararı verecek olan sensin.ama kendini neden kötü hissediyorsun sen çalışmıyorum demiceksin ev hanımıyım diyeceksin.ev hanımı olmak kolay mı ki.dünyanın en zor mesleği belki de..ve sen çalışıyor olsan bile yine ev hanımı sayılıyorsun çünkü aynı işleri eve gelince yapıyormuşsun zaten.ev hanımlığının üstüne bide çalışmak çok zor.kendinden emin ol.ama içinden geleni yap yine de.sevdiğin olmak istediğin yerde ol

Çok teşekkür ederim yazılarınız dilekleriniz için.Ben kendimde görüyorum sebebi sanırım beceriksizim henüz bu anlamda geliştiremedim kendimi galiba.Bekarken sadece çalışırdım hiç biş yapmadım annemin yanında yer içer gezer tozardım.Meğersem yapmak gerekiyormuş ama bende iş işten geçti.Kafaya çok takıyorum bu konuyu aslında biraz rahat olmak galiba.Yoksa psikolojim bozulacak (

nasıl mutlu hissediyorsan kendini öyle yap derim.insanın sevdiği işi yapması da önemli.ama enine boyuna düşün taşın eşinle konuş.öyle kararını ver.

haftada bir evine temizlikçi al derim...pazar günü siz gezmeye giderken ,temizlikçi hanımda ortalığı
temizlesin..madem çalışıyorsun,bu tip şeylerede bütçe ayır..

haa sen yapıyomusun desen nerdeee

haftasonuda hafta içide temizlik yapabiliyorum,hatta geçen hafta halılarımı yıkadım,o derece yani:)
eşim 3vardiya çalışıyor,evde pek rastlaşmıyoruz

Ne güzel ya halılara kadar vakit bulabiliyorsunuz :)) Benim eşim akşam en geç 5 te evde oluyor biz malesef sürekli dip dibeyiz.

Ne güzel ya halılara kadar vakit bulabiliyorsunuz :)) Benim eşim akşam en geç 5 te evde oluyor biz malesef sürekli dip dibeyiz.

Drumunuz müsaitse böyle dip köşe temizliği için haftada 1 ya da iki haftada bir temizlikçi tutun onun dışında akşamları ufak şeyleri yapın toplama filan gibi dağınıklığı önler diye düşünüyorum. Ayrıca eşiniz nasıl biri dağıttığını toplar mı, size yardımcı olur mu bunlar da önemli.

Durumumuz fena değil çok şükür.Yani herkes gibi borç ödeyenlerdeniz.Açıkçası eşim pek yanaşmıyor onun için ev umrunda değilki bunu sorun yapan benim.Onun için isterse evi çok afedersiniz pislik götürsün umrunda değil.Asla dağınıklığını toparlamaz sanki evde çocuğum varmış gibi uğraşıyorum onunla.Üstünü çıkarır olduğu yere bırakır çoraplarını kenara atar ne olcakki onun için nasılsa arkasında toplayanı var.Ama bir misafir gelipte ona çok becerikli eşiniz var evinizde çok güzel dediğinde benden çok gurur duyuyor nasıl işse :))

Canım çalışan heleki yoğun çalışıp akşam 8 9da evde olan bayanalrın işi gerçekten çok zor bende senle aynı durumdayım başka şehirdeyim bende zorlanmama rahmen işten ayrılamyı kesinlikle düşünmüyorum benmde kimsem yok kafayı yerim o piskolojide olucağıma bırak yorulayım diyorum ama yarın öbürügn çoocuk olunca eşim çalıştırmaz bu şekilde bende 4 aylık evliyim ve yeni düzen oluşturmaya çalıştım çok şükür oluşturdum da hatta geçen günkomşum hem çalışıyorsunnasıl bukadar derli toplu temiz olmayı beceriyorsun diye sordu :)ama eşim benden titiz falla

1- bizim eve gireen çıkan pek yok 2 kişiyiz bir akşamalrı evde oluyoruz bende eşimle eve giriyorum ama benim eşim elektirik seisne bişey demez hafta 1 bende süpürürüm şarjlı elektirik süpürgesi evinde bulundur derim nerde bir krırıntı gördün hemen çektir onla hem onlar öyle çok sesli falan değil ben genelde hafta içi onukullanıyorum banyodaki saç kırıntılarını bile o şarjlı süpürge ile aldırıyorum ayda birde kadın gelir cam kapı duvar halı silme işlerimi yapar.
2-eşime yardımcı olur ama onun hakkını yiyemem oda hemen balkonalrıyıkar yada yemeğe hazırlamama yardımcı olur cmtsi benim toplantım olduğu zamanalrda evi siler süpürür bana tek yemek işini bırakır
3-eşim 2,3ayda bir halılarımı halı yıkama fabrikasını gönedriri 4 aylık evliyim eşyalar yeni 2 kere halı fabrikasına gönderdi
4- bir akşam süpürmüşsem diğer akşamalr ya buzdolabımın içini derler toplar sileirm dolapalrımı kilerimi toplarım yada banyoyu yıkarım
5-çamaşırlarımı haftada 2,3 kere yıakrım biriktirmem ütü zor oluyor diye ve kuruyan çamaşırları hemen ütülerim yarına bırakmam gecenin 12,1de çokk ütü yaptım.

Yemek işine geldimi bende mesala bu akşam hazır pizza yicem:)

genelde pazar günleri 2,3 çeşit fazla yemek yaparım pilavımı bile yaparım çorbamı buzdolabına koyarım hafta için çarşamba perşembeye kadar rahat olur haftanın son günleride hazır aperatif birşeyler yerim
misafirim için buzluğumda muhakak börek kurabiye vb... şeyler vardır
öyle işte canım umarım yardımcı olmuşumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…