Evimde Köpeğim var ve misafir gelince saklanmasına son derece karşıyım

Ben de hayvanları çok severim,hatta çoğu insana da tercih ederim onların dostluğunu.
Birileri evde hayvan bakmanın dinen vs ..sakıncalarını anlatırsa ona,düşüncelerini kendine saklamasını söylerim.Elbette korkuyorlarsa kedimi,köpeğimi başka bir odaya alırım.Ben nasıl onlara saygı duyuyorsam, onlar da bana saygı duyup beni bu konuda eleştirmemelidir.Sonuçta ev benim,keyif benim...:kahve:

valla her hayvani severim ister kei ister köpek olsun.bir ara kedi alcaktim eve sonra fkrimi degistirdim her yere tüy döküyorlar.evde koku olur.insan yedigi yemegi bile yiyemez sanki kedi kili yutmus gibi olurum.bir köpegi düsünemiyorum bile evde salyalari akiyor tüyler desen gec mutfaga kadar giriyor köpek ne bileyim nasil bir facia olur heryalde.köpegin yeri bahcedir benim icin.besleyende besler saygim var.
arkadas zaten sana gelen bir insan senin köpek besledigini biliyordur mutlaka bunu bilerek geliyor öyle oluncada niye sakliyasin ki köpegi saklasan kokusu var onu da saklayamazsinki.

keske en bastan bu sekılde acıklayıcı yazsaydınız
laf sonuna kadar bır delıye anlatılır derler ama bız sızı henuz tanımıyoruz ve dusunce sıstemınızı tam olarak bılemeyız sengözlerimebaksanab
bu konuda haklısınız tabıkı
yalnız yaptıgınız acıklama ve baslık tamamen bırbırınden farklı
:delphin:

en kısa böyle ifade edebilirim diye düşündüğüm için yanlış başlık koymuş olabilirim:sm_confused:

bu sekilde anlatilirsa tamam...
yanliz bu mesajdan once bi yorum okudum, orada, rahatsiz olanlar, gelmesinler, gelipte benide rahatsiz etmeye haklari yok diye yazmissin.
Su var ki benim çok sevdigim bir arkadasim var, kedisi besliyor evinde...benim için sorun degil, yanliz esim çok tiskiniyor ve korkusu var. her gittigimizde saklamak mecburiyetinde kaliyorlardi. ben sahsen rahatsiz olacaklarini dusunmustum ama bu konuda birsey duymadim. peki, hoslanmiyorsak da gitmeyiz bir daha, rahatsiz etmeyiz, onlar gelsin.
oyle dusunuyordum senin yorumlarini okuyunca da kesin karar verdim.
gitmicem o eve bi daha. onlar bana gelsin

bundan lütfen sen üzerine alınma sizin durumunuz biraz daha farklı ben başka birşey izah ettim orada yani iz misafirliğinizi eminim doğru düzgün yapıyorsunuzdur ben başka birşey anlattım orada ve o ifedeyide o insanlar için yani bunu evde niye bakıyosun yok at bunu yok eve melek girmez diyecek kadar dozunu aşanlara kullandım yoksa benimde sizin gibi ürken kendi arkadaşlarım var ve ben zaten doğru düzgün tedbirimi alıyorum onlar için ben burada bir aşırılıktan söz ediyorum.

valla her hayvani severim ister kei ister köpek olsun.bir ara kedi alcaktim eve sonra fkrimi degistirdim her yere tüy döküyorlar.evde koku olur.insan yedigi yemegi bile yiyemez sanki kedi kili yutmus gibi olurum.bir köpegi düsünemiyorum bile evde salyalari akiyor tüyler desen gec mutfaga kadar giriyor köpek ne bileyim nasil bir facia olur heryalde.köpegin yeri bahcedir benim icin.besleyende besler saygim var.
arkadas zaten sana gelen bir insan senin köpek besledigini biliyordur mutlaka bunu bilerek geliyor öyle oluncada niye sakliyasin ki köpegi saklasan kokusu var onu da saklayamazsinki.

arkadaşım sanırım hayvanlarla ilgili yeterli bilgi ve tecrübeye sahip değilsin yada ben köpeğimin cinsinden bahsetmediğim için böyle ön yargılısın 1 numara küçük beyaz bir terrier den bahsediyoruz burada yani fırça gibi kılları olan salya sümük birbirine karışan bir av köpeği yada çoban köpeğnden bahsetmiyoruz özel elbiseleri yatağı yastık kılıfına kadar kendine ait özel eşyaları bulunan her mama yediğinde ağızı ıslak mendille silinecek ve buna da son derece alışmış küçük bir hayvandan hahsediyoruz.ayrıca 3-4 ayda bir traşa giden ,şampuan ve kremlerle haftada bilemedin 10 günde bir yıkanan bir köpekten bahsediyoruz...............ayrıca böyle olmasa bile millet evinde hayvan bakıyor diye pisliği ile oynamıyor herhelde birçok evinde hayvan olmayan insanlardan daha temiz belkide bir çoğumuzun evi bunlarıda yaşıyor ve görüyoruz..........

benimde bir kedim var. vallahi korkan ve tiksinen evime gelmesin. canımı onlar rahat etsin diye başka odayada kilitleyemem. onunda duyguları var. ben onun duygularını incitemem.

benimde bir kedim var. vallahi korkan ve tiksinen evime gelmesin. canımı onlar rahat etsin diye başka odayada kilitleyemem. onunda duyguları var. ben onun duygularını incitemem.

FirstLady'ye katılıyorum.gerçi benim kedim insanlardan korkuyor zaten kapı çalınca bile hırlayıp kaçıp saklanıyor ama,kedim olduğunu bile bile aşırı korkup da gelen varsa gelmesin daha iyi.çünkü onu hiç biryere kapatmadım.bundan sonra da kapatamam.kedi olduğunu bilmeden gelen varsa tabi ki başka bi odaya alınabilir.bunu bile bile inatla gelenler için söyledim.
geçen yaz kuzenlerim kalmaya gelecekti.ve fobi derecesinde korkuyorlar kediden.biz gelince kediyi kitlersin artık odaya dediler.kitleyecekmişim 1 hafta oradan çıkmayacakmış hatunların rahatlığına bakın.bende kibarca olmaz dedim.gelmediler.:delphin:

Hayvan severlere saygı duyarım ama insanın yaşadığı yerde hayvan yaşamaz ne olursa olsun hayvan besleyen eve de gitmem :1no2:

çok kişi banada evde kedi mi beslenir gibi laflar etmişti. eskiden atalarımızda evlerinde kedi besliyorlardı. tamam evleri bahçeliydi. bizde apartmanda oturuyoruz diye hayvan besleyemeyiz diye bir konu yok. zaten beni tanıyanlar evimde kedi beslediğimi biliyor. ona göre geliyorlar. allahtan yakın çevrem kedimi çok seviyorlar. onlar içinde kedimin ortalıkta gezmesinin sakıncası yok.
temizlik konusuna gelince, çok şükür evinde hayvan beslemeyenlerden bile çok temizdir evim. tüy konusu belli zamanlarda oluyor. o devre geçtikten sonra bende rahatlıyorum.

neden karşısısn? korkanlar olabilir ya da hoşlanmayanlar. sen karşısın diye korka korka oturamazlar. bence biraz anlayışlı olmalısın. sokağa at deseler buna bende karşı olurum. kısa bir süre başka bir odaya almanın bir sakıncası yok.

aynen katılıyorum..

zaten ben kedi köpek olan eve çok mecbur kalmadıkça gitmem..

gitsemde bişi yiyemem..

ama besleyenlere saygı duyuyorum o ayrı..

Bende evde hayvan beslenmesine karsiyim,olan eve de kolay kolay gitmem,,,,,,mecbur kalipta gitsem bile en azindan söylenmem... Ya gözümün önünde canlandi da belki de bütün gün yanibasinizda olan bir hayvancik,birden bire bir odaya kapatiliyo,tabi sebebini nerden bilsin yaziiiik ya.valla icim acidi....
Bence söylenenlere de acik acik söyle,rahatsiz oluyorlarsa gelmesinler...

Bir hayvandan korkanı, yanaşamayanı anlarımda.

Neden tiksinir gibi davranılar yok bir evde hayvan değil insan yaşar.

Bu mudur? Can duygusu bir can sevgisi bu mudur?

Ozaman bende bardağım boş kısmından sesleneyim böyle düşünenlere.

Bir insan ihtiyacı yokken sağlığı yerindeyken dilencilik yapar, dolandırıcılık yapar, bir teyzenin kıt kanaat geçindiği maaşını çantasından kapıverir oda yetmez evlere hırsızlar dadanır.

O zaman insanların ev değil bu dünya da bile yeri yok.

Şimdi diyeceksiniz ki olur mu ne yaptın sen genelleme yapma.

Evet genelleme yapmıyorum ama bu dilden anlayacaklara ancak böyle bir cevap yazılabilir.

Ben/Biz hayvandan korkana sevgi ve saygı ile yaklaşırken eğer ufacık bit yürekten tiksiniyorsanız susunda insan sanalım karşımızda ki.

Evet evimde 2 kedi(Biri hamile olacak 4 çocuğum)Bir kuşum ve kaplumbağalarım var şimdi sevmeyen gelirsede evime asla odaya kapatmam çünkü kapalı kapı oldumu dayanamıyorlar ağlıyorlar.

Allahtan yabancılardan haz etmez onların olduğu odaya dahi gelmezler belkide onları sevmeyen insanları hissettikleri için gelmiyorlar kim bilir.

Şimdi başka biride bir sürü çocuğu olan eve gitmem dese nasıl karşılarsınız.

Ay çocuk varsa ben gelmem odaya kapat şunu!!!! dese biri. Çünkü kimisi temizlik yönünden mutfak yönünden haz etmezmiş. Yalnız şu var titizlik insanda olan insana özgü bişey evde hayvan olması ile alakası yok. Ben çok gözümle gördüm bebesinin altını temizleyip ellerini yıkamadan önüme yemek koyan yada emziripte çocuğa peşi sıra mama yedirim ellerini yıkamadan çay servis eden.

Belki bu örnek saçma oldu ama anlatmak istediğim şu evdeki ve dışardaki sahip olduğum ve olamadığım tüm evciller benim çocuğum.

Bir anne çocuğu için ne yaparsa, çocuklarıma laf diyecek olana da ben aynını yaparım hele ki bir yavrumu daha yeni ellerimin arasında kaybetmişken.

Birbirimize saygı en azından insanlık yapalım biraz SAYGI lütfen saygı...

Son düzenleme:
kedi köpek beslenen eve gitmem gitsemde bişey yemem bu nasıl bir düşünce tarzı anlayamadım kusura bakmayın ben bunu kendime hakaret olarak alıyorum evim gayet temiz, yemeklerim gayette hijjen hemde idda ediyorum böyle düşünenlerden daha da titiz biriyim.
bende kedimi yatak odama koyuyorum misafir gelince ama gelen gişiler korkar diye degil kedim rahatsız oluyo diye.yapmayın nolur aslandan kaplandan bahsetmiyoruz kedi köpekden bahsediyoruz...

Bir hayvandan korkanı, yanaşamayanı anlarımda.

Neden tiksinir gibi davranılar yok bir evde hayvan değil insan yaşar.

Bu mudur? Can duygusu bir can sevgisi bu mudur?

Ozaman bende bardağım boş kısmından sesleneyim böyle düşünenlere.

Bir insan ihtiyacı yokken sağlığı yerindeyken dilencilik yapar, dolandırıcılık yapar, bir teyzenin kıt kanaat geçindiği maaşını çantasından kapıverir oda yetmez evlere hırsızlar dadanır.

O zaman insanların ev değil bu dünya da bile yeri yok.

Şimdi diyeceksiniz ki olur mu ne yaptın sen genelleme yapma.

Evet genelleme yapmıyorum ama bu dilden anlayacaklara ancak böyle bir cevap yazılabilir.

Ben/Biz hayvandan korkana sevgi ve saygı ile yaklaşırken eğer ufacık bit yürekten tiksiniyorsanız susunda insan sanalım karşımızda ki.

Evet evimde 2 kedi(Biri hamile olacak 4 çocuğum)Bir kuşum ve kaplumbağalarım var şimdi sevmeyen gelirsede evime asla odaya kapatmam çünkü kapalı kapı oldumu dayanamıyorlar ağlıyorlar.

Allahtan yabancılardan haz etmez onların olduğu odaya dahi gelmezler belkide onları sevmeyen insanları hissettikleri için gelmiyorlar kim bilir.

Şimdi başka biride bir sürü çocuğu olan eve gitmem dese nasıl karşılarsınız.

Ay çocuk varsa ben gelmem odaya kapat şunu!!!! dese biri. Çünkü kimisi temizlik yönünden mutfak yönünden haz etmezmiş. Yalnız şu var titizlik insanda olan insana özgü bişey evde hayvan olması ile alakası yok. Ben çok gözümle gördüm bebesinin altını temizleyip ellerini yıkamadan önüme yemek koyan yada emziripte çocuğa peşi sıra mama yedirim ellerini yıkamadan çay servis eden.

Belki bu örnek saçma oldu ama anlatmak istediğim şu evdeki ve dışardaki sahip olduğum ve olamadığım tüm evciller benim çocuğum.

Bir anne çocuğu için ne yaparsa, çocuklarıma laf diyecek olana da ben aynını yaparım hele ki bir yavrumu daha yeni ellerimin arasında kaybetmişken.

Birbirimize saygı en azından insanlık yapalım biraz SAYGI lütfen saygı...

kesinlikle her kelimesine katılıyorum ..ben de şu kıl tüy meselesine deyinmek istiyorum.aşıları düzenli olarak yapılan hayvanların tüylerinin kesinlikle insan sağlığını tehdit etmediği hatta evlerimizdeki halıların yada giydiğimiz yün kazakların tüylerinden farkı olmadığı bilimsel olarak ıspatlanmıştır..ben çok duyuyorum falanca evinde kedi-köpek besliyormuş,yok bilmem neresinde kist olmuş bu yüzden..yok böyle birşey..kistleri insanın bünyesi yapıyor.kaldıki bu tüyler akciğeremi gidiyorki sağlığı tehdit etsin..ağıza kaçan tüy ya hapşururken burundan ya da dışkımızdan çıkar gider zaten..
etrafta dolaşan yüzlerce tiksinilecek insan(!) varken,hayvanları tiksinilecek yaratıklar gibi görenlere ben de çok tepkiliyim...
bir de dini yanı var..melek girmezmiş kedi-köpeğin olduğu eve..ama unutmayalım öbür tarafta hesabını vereceğimiz bazı şeyler var biliyoruzki..bunlardan ilki ana-baba hakkı,ikincisi komşu hakkı ve üçünsü de HAYVAN HAKKIdır..dileyen araştırsın..

kedilere ya da köpeklere bir tas su vermek bile çok sevaptır denir ya,onların beslendikleri,el üstünde tutuldukları,sevildikleri eve neden melek girmez deniyor ben bunu anlamıyorum

ayrıca evinde köpek-kedi veya başka hayvan besleyen insanlar da herkes gibi yemek yiyor tutup da tencerenin içine oturtmuyoruz ki kedileri.doğru mama verildiğinde,tarandığında,aşıları yapıldığında zaten tüyleri dökülmüyor.

yakın çevremizdeki bazı bu tür insanlar geldiklerinde sanki biz koltukları lağım suyuyla siliyormuşuz gibi bir yüz ifadesiyle oturuyorlar,yemeklerde tüy arıyorlar,tedirgin oluyorlar.bende kırılıyorum çok doğrusu böyle olunca.burada da o tür yorumları görünce hiç gerek yok tedirgin olmaya demek istedim:1no2:.

yorumlari okudukca arkadaslarimi ve cevremi daha cok sevdim :) köpegim kücük olmaktan cook uzak . cogu arkadasim at diye sever. degil bizim eve gelen oldugunda köpegi saklamak, kendilerine davet ettiklerinde mutlaka onu da getirin diye tembih ederler. yeni tanistigim ve eve davet etmeyi düsündügüm kisilere ilk söyledigim zaten 'evde köpegim var rahatsiz olmazsan gel' .. olur.... yani köpekten rahatsiz oluyorsa zaten ilk basta benden gerekli aciklamayai ya da imayi :) aldigi icin keyfi bilir gelir ya da gelmez :)

evde hayvan beslenmez diyen arkadaslarin da neden böyle kesin tavirla söylediklerini de anlayamadim. seven besler, sevmeyen beslemez. ama ''beslenmez'' demek dogru degil. ben nasil hayvan illa evde beslenir diyemiyorsam, beslenmez denmesini de kabullenemem. bu arada da evim hayvan beslemeyen cogu insanadan daha temizdir a.s

Back
X