Evimde mutluyum

İnsanlar sizi kiskanabilirler, bu cok normal. Herkes geyik yapmis ama simdi bu psikolojik bir gercek onu da es gecmeyelim. Soyle bir tartin kendinizi, acaba iliskilerinizde, gunluk konusmalarinizda bu maddiyat farkindan dolayi bir ucurum mu oluyor karsinizdakilerlerle, sakin ol champ, evimdeyim gibi? Yine misalen, arkadaslariniza ofiste " ay ben de yardimcim izinliydi, aksam yemegine biraz buzluktan yengec cikardim, ustune biraz truf rendeledim kirmizi sarapla birlikte yedik" falan derseniz ( truf haric ayni cumleyi kuran bir arkadasimiz vardi, kimse sevmezdi) arada bir ucurum olusur. Ev demissiniz, insanlar en cok ev ve araba konusunda kendilerini cevreleriyle mukayese ederlermis. Arkadaslarinizla, ev, araba, para, tatil gibi maddi seylerin muhabbetini yapmayin, ortak alanlarinizi konuşun. Hava atiyorsunuzdur ondan boyledir diye soylemiyorum, farkinda olmayabilirsiniz bir kendinizi tartin bakalim. Senin salonuna almak icin para biriktirip hayalini kurdugun bir haliyi arkadasin aa guzelmis ben de balkona alayim bari derse burda o arkadas gorgusuzluk etmis olur karsisindakine. Siz arceligi zor aliyorsaniz arkadasinizin ay smeg in hangi rengini alsam muhabbeti sizi yorar. arastirma yapmislar insanlara sormuslar ilk rakamlari atiyorum, gelirin aylik 20 bin olacak ama arkadasinin da 150 bin olacak bunu mu isterdiniz yoksa sizin 10 bin arkadasinizin da 8 bin olsun mu isterdiniz, cogu insan bulundugu kosuldan daha iyisindense, arkadasiiyla arasinda ucurum olmamasini tercih etmis cok ilginc.

Son düzenleme:
Annem yakın sık sık biraradayız.Kızlarım var beraber hoş vakit geciririz.Ama arkadasın yeri ayrı degil mi?Bi kahve icip sagdan soldan konusup, samimi bi şekilde paylasım yapacagim kadin arkadasin yeri ayrı.Cok degil bir olsun ama olsun.Sanırim eksikligini hissediyorsunuz ya da hissedeceksiniz eni sonu.

Şimdi size işinizi bırakın madem kocanızın durumu iyi koca parası yiyin desem olumsuz olucak o yüzden yorum yapmayacağım. Peki derdiniz nedir onu pek anlamadım 🙄

Bak burda da çok sevilmedin..
bence her zaman tüm problem karsidakilerde değildir ya. Eğer birbirinden bağımsız herkes sana uyuz oluyorsa, iş yerinde otuz kişi de seni disliyorsa, telefonların calmiyorsa sende de rahatsız edici bir şey var demektir.
Zamanında bir kiz vardı KK'da , o da her yalnızim konusuna yazardı, dillere destan yalnızlığı vardı. Sonra biz kızla bulusur,plan yapar olduk. Hatta beni evinde ağırladı,yemekler yaptı, ben onu yatılı misafir ettim falan. Güzel bir dostluğumuz olmuştu.
Sonuç??? Dünyada "keşke tanismasaydim" dediğim insanlardan birisi. Gerçekten sıçtı hayatimin bir doneminin icine. Aklı olan ondan kacmis, bir ben gerizekalı atlamışım bence :))
Nerdesin yengeç beni de yatılı alsana valla kac zamandir canim sıkılıyor, patates severim çay yanına da çerez tatlı olsun yeter .

O nasıl bir araba ya ömür boyu parası yetiyor? Spor araba falan geldi gözümün önüne.

Hayat bütün olunca güzel
Ben de bugünlerde sizinle aynı şeyleri dert ediniyorum sorguluyorum hayatı

Birgün ayağınızın altından halı çekilir ve hersey bir anda tepetaklak olursa ne olacak? İlişkiler olarak söylüyorum..
mesela güvendiğiniz o aile birden gidiverirse...

bütün organların bir vasfı olduğu gibi her şekilde her yerde de ilişkilere ihtiyaç var... komşu iş arkadaşı lise arkadaşı ünv arkadaşı vb... olmalı hepsi..
ben kendi hayatımda bir yerden başlamaya başladım... lise arkadaşlarımla haberleşiyorum mesela seneler sonra... pandemi olmasaydı diğer konularda da adımlarım olacaktı...
Bunları sorguluyorsanız siz de içinizde eksikliğini hissediyorsunuz demektir...
Kemal Sunal’ın bir filmi var şıkı şıkı baba şarkısının olduğu... Kemal Sunal işe bir minibüsle gider o minibüste hep altılı oynar ve tutar ama hiç yatırmaz.. bunu farkeden mafya Kemal Sunal’ı kaçırır ve ona altılı oynatmak ister ama Kemal Sunal bu seferde hiç tutturamaz kuponları... dediği şeyde bana o minibüs lazım o ortam olmassa olmaz ben tutturamam altılıyı gerisi bildiğimiz hikaye... yani orada dedikodu eden teyzenin de misyonu var arkadan çalan şarkınında... o zaman başarı ve tam mutluluk oluyor hayatta...

Bir “herkeşler beni kıskanıyor” konusuyla daha karşı karşıyayız sayın kadınlar kulübü kullanıcıları. Hayırlı uğurlu olsun...
Eşi de mimar, arabası da pahalı ayrıca.

İnsanlar sizi kiskanabilirler, bu cok normal. Herkes geyik yapmis ama simdi bu psikolojik bir gercek onu da es gecmeyelim. Soyle bir tartin kendinizi, acaba iliskilerinizde, gunluk konusmalarinizda bu maddiyat farkindan dolayi bir ucurum mu oluyor karsinizdakilerlerle, sakin ol champ, evimdeyim gibi? Yine misalen, arkadaslariniza ofiste " ay ben de yardimcim izinliydi, aksam yemegine biraz buzluktan yengec cikardim, ustune biraz truf rendeledim kirmizi sarapla birlikte yedik" falan derseniz ( truf haric ayni cumleyi kuran bir arkadasimiz vardi, kimse sevmezdi) arada bir ucurum olusur. Ev demissiniz, insanlar en cok ev ve araba konusunda kendilerini cevreleriyle mukayese ederlermis. Arkadaslarinizla, ev, araba, para, tatil gibi maddi seylerin muhabbetini yapmayin, ortak alanlarinizi konuşun. Hava atiyorsunuzdur ondan boyledir diye soylemiyorum, farkinda olmayabilirsiniz bir kendinizi tartin bakalim. Senin salonuna almak icin para biriktirip hayalini kurdugun bir haliyi arkadasin aa guzelmis ben de balkona alayim bari derse burda o arkadas gorgusuzluk etmis olur karsisindakine. Siz arceligi zor aliyorsaniz arkadasinizin ay smeg in hangi rengini alsam muhabbeti sizi yorar. arastirma yapmislar insanlara sormuslar ilk rakamlari atiyorum, gelirin aylik 20 bin olacak ama arkadasinin da 150 bin olacak bunu mu isterdiniz yoksa sizin 10 bin arkadasinizin da 8 bin olsun mu isterdiniz, cogu insan bulundugu kosuldan daha iyisindense, arkadasiiyla arasinda ucurum olmamasini tercih etmis cok ilginc.
Yorumunuzu çok beğendim teşekkürler

Herkese merhaba..

Evliyim 1 kızım var evimizde şükür mutluyuz.kamu kurumunda çalışan biriyim 5 te işten çıkınca koşa koşa eve gelip yemeğimi yapayım ev işlerini hallederim çok şükür bir sıkıntı yok..eşimle arkadaş gibiyiz..annem karşı apartmanımda oturuyor hergün görüşürüz yani sürekli olarak bir arkadaşa da yada komşuya ayıracak vaktim yok..yada ihtiyaç duymuyorum..uzun zamandır bu böyle..hiç bir komşumla görüşmüyorum..bazı yanlış davranışları oldu hemen mesafe koydum..eski arkadaşlarımla hayat yoğunluğu nedeniyle görüşemedikçe araya zaman girdi.. soğuduk..

İş yerim tam bir hayakırılığı..mesaiye kalmıyorum yada Doğum sonrası ücretsiz izne ayrıldım diye bana karşı toplunbir tavır var..yemeğe giderler çağırmazlar dışarda buluşurlar 30 kişiden tek benim haberim olmaz..bindiğim araba yüzünden 3 kez ölümden döndüm 15 yıllık şöförüm ..arabayı sat istifa et diyorlar..o para sana ömür boyu yeter diyorlar..eşim mimar güzel bir evde oturuyorum allah herkese versin.evimin lafı hep dillerinde. Kendimi ezdirmiyorum müdür bile olsa lafımı esirgemem dobrayım bu herkesi rahatsız ediyor..ama yapım böyle artık hayatıma yeni insan katlamıyorum. Sadece ailem..

Şimdi sizden beni olumlu yönlendirecek yorumlar bekliyorum..herkese teşekkürler
Bence iş yerinde herkes sizi dışlıyorsa kendinize dönün bakın derim

küstahlara bakarmisınız ya
nasil olurda 30 kisi birden sizin gibi varlikli, arabasini satsa hayatini kurtaracagi, mimar kocasi ve kiskanilacak bir evi olan insani aralarina almama cüretini gösterebilir.
dısardan karışık izgara soyleyip arabanizin icinde yiyin de iyice kudursun arsızlar.

Bir diğer arkadaşla yaşadığım sorunu paylaşmak istiyorum izninizle.

kısa sayılabilecek bir süre önce düşük yaptım ve ondan hemen sonra covit oldum.şuan rahat bir birimde çalışıyorum.samimi olduğunu düşündüğüm bir arkadaşım bu durumdan rahatsız oluyor.30 kişinin içinde toplantıda benim adımı zikredip neden rahat çalışıyor dedi.el insaf..iki önemli sağlık sorunu yaşadım bu yeterli değil mi? Ayrıca bu duruma şikayetlenen arkadaşımız geçen 1 sene boyunca boş oturdu.neden biliyormuşsunuz? Evli olmasına rağmen evli olan bir diğer memurla dedikodusu çıktı tam 1 yıl ilçeye sürüldü .geri geldi ve çalışmayacağım deyip tam 1 sene oturdu.böyle arkadaş olur mu? Susup aram bozulmasın diye sineye mi çekmeliyim ? Ben bunu yapamam
Böyle insanlar hayatınızdan çıktı ya da çıkardınız diye neden hayıflanıyorsunuz ki? Yalnızlık bin kat daha iyi.

Eklentiler

• 204F4BD5-3B50-43AE-A0C8-3B6E94F61439.webp
    204F4BD5-3B50-43AE-A0C8-3B6E94F61439.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 21
zenginin malı züğürdün çenesi yorarmış nede olsa 😁
yav haksızlık etmeyin artık kadıncağız zenginim bile dememiş, hemi de zengin de değil zaten...övünmek gibi olmasın benim "gerçekten " zengin arkadaşlarım da var mesela, ordan biliyorum, hiçbirinin eşi çocuğu kamuda çalışmaz, kpss nedir desen bilmezler bile, evleri arabalarıyla hava atmayı bırak, mülklerinin sayısı belli değildir, bilmezler...son olarak da asla kimse beni çekemiyor dediklerini , ima ettiklerini bile duymadım, öyle olsa zaten benim gibi fakirle niye takılsınlar :-)adam zaten uzayda, ben onu çeksem neee, çekmesem ne? konu sahibi kendi cücük malvarlığını zenginlik ibaresi, çekememezlik objesi olarak görmüyordur herhalde yani zaten, umarim:confused:

Back
X