İnsanlar sizi kiskanabilirler, bu cok normal. Herkes geyik yapmis ama simdi bu psikolojik bir gercek onu da es gecmeyelim. Soyle bir tartin kendinizi, acaba iliskilerinizde, gunluk konusmalarinizda bu maddiyat farkindan dolayi bir ucurum mu oluyor karsinizdakilerlerle, sakin ol champ, evimdeyim gibi? Yine misalen, arkadaslariniza ofiste " ay ben de yardimcim izinliydi, aksam yemegine biraz buzluktan yengec cikardim, ustune biraz truf rendeledim kirmizi sarapla birlikte yedik" falan derseniz ( truf haric ayni cumleyi kuran bir arkadasimiz vardi, kimse sevmezdi) arada bir ucurum olusur. Ev demissiniz, insanlar en cok ev ve araba konusunda kendilerini cevreleriyle mukayese ederlermis. Arkadaslarinizla, ev, araba, para, tatil gibi maddi seylerin muhabbetini yapmayin, ortak alanlarinizi konuşun. Hava atiyorsunuzdur ondan boyledir diye soylemiyorum, farkinda olmayabilirsiniz bir kendinizi tartin bakalim. Senin salonuna almak icin para biriktirip hayalini kurdugun bir haliyi arkadasin aa guzelmis ben de balkona alayim bari derse burda o arkadas gorgusuzluk etmis olur karsisindakine. Siz arceligi zor aliyorsaniz arkadasinizin ay smeg in hangi rengini alsam muhabbeti sizi yorar. arastirma yapmislar insanlara sormuslar ilk rakamlari atiyorum, gelirin aylik 20 bin olacak ama arkadasinin da 150 bin olacak bunu mu isterdiniz yoksa sizin 10 bin arkadasinizin da 8 bin olsun mu isterdiniz, cogu insan bulundugu kosuldan daha iyisindense, arkadasiiyla arasinda ucurum olmamasini tercih etmis cok ilginc.
Son düzenleme: