- 22 Eylül 2013
- 5.478
- 3.737
- 248
Ben kimseye tavır koyduğumu düşünmüyorum. Tavır koymuş olsaydım banlanır, 3 gün buraya yazamaz duruma gelirdim. Aynı şeyleri düşünmek zorunda değiliz ve bence bu konuda tartışabiliriz. Buranın amacı da bu değil mi zaten?Şu millete koyduğuğunuz tavrın yarısını kocanıza ve ailesine koyabilseniz eşiniz sizi eş yerine koyar, sizin yatak odanıza kardeşinin ve onun sevgilisinin, hatta tanımadığınız arkadaşlarının keyfine açmazdı. Bence siz size yapılan ayıbın ve eş yerine konmamanın farkında bile değilsiniz. İşin en ağır tarafıda sadece eşiniz değil onun aileside sizi adam yerine koymuyor. İnsan bırakın eşini ev arkadaşı olsa , misafir çağıracağı zaman izin alıyor. Olay burada ev eşya falan değil ki, orası sizin yuvanız ya kocanız sanki garsonyerini verir gibi kardeşi ve arkadaşına kız arkadaşları ile keyif yapsınlar diye şak diye anahtar veriyor. Bence siz bizi şimdi değil, kocanızla sözde konuşup, adam sizi tamam diye geçiştirip , kısa süre sonra tekrar aynı şeyi yapınca anlayacaksınız. Ayrıca kocanızın siz bunu onula konuşunca vereceği tepkiyi de söyleyeyim, madem senin için bu kadar önemliydi o zaman ya da bu kadar süre içinde neden söylemedin olacak ki kendince çok mantıklı bir soru, sonraki aşamada da aslında sizin aslında bu durumu önemsemediğinizi, ailenizin sizi doldurduğunu söyleyecek, sizi huzurunuzu bozmakla, gereksiz yere uzatmakla suçlayacak. Sizde bir güzel haklıyken haksız dururma düşeceksiniz. Zira tepkiler ve konuşmalar zamanında yapıldığında bir anlam ifade eder.
Ayrıca madem konuşunca şak diye bu sorunun düzeleceğini düşünüyorsunuz, neden bu kadar gündür dertleniyorsunuz, konuşursunuz kocanızla o da birden aydınlarınır ve eş olmanın ortak alanlarda beraber karar almayı gerektirdiğini, aile mahreminin önemini kavrar olur biter.
Böyle birşey ilk defa başıma geldi, birden ne tepki vereceğimi bilemedim. Ne sevgilisi olduğunu biliyordum,ne de bir erkek arkadaşı ve onun sevgilisi olacağını. Sadece suratım düştü, yatağımı kullanmasınlar diyebildim. Ne hakla hizmet geliyorlar deseydim keşke. Dilim tutuldu sanki, başka bişi diyemedim. Yatağımı kullanmasınlar bari.. Tek diyebildiğim